Medi!
Nagyon köszönöm a részletes információt. Végül is tényleg, majd meglátjuk, hogy az előttünk lévőknél mi történik a kapunál. Nem fogok kétségbeesni ha levetetik velem az ékszereimet, csak majd várniuk kell egy kicsit, mire lebányászom Nagy ékszereim nincsenek, csak picikék, talán arra nem érzékeny a rendszer.
Sziasztok!
Athénban a beszálláskor hármunkat három kapuhoz tereltek, tőlem megkérdezték, hogy van-e laptop, fényképezőgép, kamera a kézimben, töredelmesen bevallottam, hogy van fényképezőgépem, ekkor megkérdezték, hogy nagy-e? Mondtam, hogy nem, és nem kellett kivennem. A hugi gépét viszont a másik kapunál kivetették, pedig az még kisebb volt. Én mindenhol áthaladtam riasztás nélkül, (nem viselek ékszert), a hugi gyűrűi egyszer sípoltattak, másszor nem, a sógor gatyagombja viszont mindig riasztott:) Szóval a beszállási szokások elég széles skálán mozognak még a kapuk között is:)
Medi!
Nagyon köszönöm a részletes információt. Végül is tényleg, majd meglátjuk, hogy az előttünk lévőknél mi történik a kapunál. Nem fogok kétségbeesni ha levetetik velem az ékszereimet, csak majd várniuk kell egy kicsit, mire lebányászom Nagy ékszereim nincsenek, csak picikék, talán arra nem érzékeny a rendszer.
Üdv: Rita
Szia Rita! Ha levetetik az ékszereid, az a minimális "büntetésük", hogy várniuk kell Még ha sor is van mögötted, ne kapkodj, jogod van ráérősen intézni a dolgaid!
#1742412011-08-25 22:10:23 Válasz a #174238. hsz-ra
Boaték esetéről jut eszembe: pici görög szigeten egyetlen kapu volt, az viszont mindenkinél sípolt ezerrel , de, görög lazasággal, mindenkinek intettek, hogy mehet
#1742442011-08-25 23:23:35 Válasz a #174229. hsz-ra
Szia Medi!
Neked is nagyon köszi a részletes választ!
Itthonról még nyilván menni fog az online checkin és ki is nyomtatjuk magunknak a beszállókártyát, de felhívtam a Malévot és sajna nem tudták megmondani, hogy Heraklionban van-e olyan számítógépes pultos rendszer (vagy minek hívják), ahol helyben magadnak tudod nyomtatni a beszállókártyát. A kedves hölgy közölte, hogy menjünk oda a checkin pulthoz adjuk oda a személyit vagy útlevelet és majd név alapján jól kikeresnek a rendszerből. Csak vhogy mivel először utazunk így, talán én is picit túlparázom a dolgot, de szeretem előre tudni, hogy mi hogy működik
Egyébként visszatérve a kézi detektoros vizsgálásra az valóban nem ciki, de anyunak már néha kellemetlen, mert nem tudják felfogni (sokszor még a magyarok sem, pedig anyanyelvük), hogy műtötték és a beépített fém csipog és nincs semmi a ruhája alatt.... Mondjuk humorral kezeli, mondta is két éve a nőnek, hogy nyugodtan vizsgálgassa, az még legalább 10 évig be fog sípolni, amíg ki nem cserélik egy újabb műtét során, de akkor sem biztos, hogy nem fémet fognak beépíteni, de azért próbálkozni lehet Na, csak akkor esett le a nőnek, hogy milyen igazolást lobogtat és miről van szó
De most már görögül is megszereztem (ahol dolgozom, vannak görög anyanyelvű emberkék, de mondták, hogy ezt nagyon nehéz lefordítani görögre, mert ezek orvosi szakszavak és nem nagyon használják a hétköznapi nyelvben), hogy műtötték és beépítettek egy fémet a lábába, így remélhetőleg a görögök is megértik végre
Adri! Azért ezek nem teljesen normálisak, nem? Saját maguknak csinálják a felesleges munkát és feltartják a sort is, mert nem hiszik el, hogy édesanyádnak a testében van fém, és nem a testén kívül??? Ráadásul papírja is van róla...hát erre nem lehet mit mondani
Medi! Így fogok tenni, ahogy írod Úgyis mire kikapcsolom a karkötőimet meg a nyakláncomat, az jó kis időbe fog telni. Mondjuk azt nem akarom, hogy meglincseljen a tömeg
Itthonról még nyilván menni fog az online checkin és ki is nyomtatjuk magunknak a beszállókártyát, de felhívtam a Malévot és sajna nem tudták megmondani, hogy Heraklionban van-e olyan számítógépes pultos rendszer (vagy minek hívják), ahol helyben magadnak tudod nyomtatni a beszállókártyát. A kedves hölgy közölte, hogy menjünk oda a checkin pulthoz adjuk oda a személyit vagy útlevelet és majd név alapján jól kikeresnek a rendszerből.
Baromi egyszerűen landolás után körbenézel a reptéren, és rögtön kiderül van vagy nincs. Sztem nincs. Egyébként meg a hölgy a legegyszerűbb, működő és igaz metódust mondta. Ha izgulsz, vidd magaddal kinyomtatva a foglalásodat is. De úgyis csak az úti okmányotok érdekli.
A sípolós kérdéskörhöz: sztem sokkal egyszerűbb minden esetlegesen bejelző dolgot leszedni magunkról még azelőtt, hogy egyesével a tálcába dobatnák. Az ember sitty-sutty áthalad, nem áll a sor, nem csesztetik a biztonságiak, lekapja a táskát a szalagról, odébb áll, és kényelmesen előszedi a sípolós cuccokat, és visszaöltözik. Persze ez csak afféle gyakorlatias megoldás...
Ha beleteszem a kézi poggyászba ezeket az ékszereket, akkor az úgy rendben van? Onnan már nem kell kivenni? Mert akkor inkább ezt fogom csinálni, nehogy csúnyán nézzenek rám a sorban állók
Sziasztok! Az a helyzet, hogy minden bigyó becsipog, egyszerűen nem lehet rá felkészülni.
Pár éve Kosra mentünk barátokkal és akkor a barátnőm melltartójának a merevítője sípolt be. Mire rájöttek hogy az, addigra 2 x motozták meg behívták abba a függönyös kabinba is (sztem próbafülke..) szóval tényleg kellemetlen volt. Még zsebe sem volt : )) ott állt egy szál gatyában meg egy vékony pólóban.......
Nekem is volt egy fura sípolásom, Krétára menet : )) akkor a hajpántom sípolt be. Nem is gondolná az ember, egy műanyag hajpánt volt amin volt egy csillogüó réteg és lehet, az volt fém...... ez már sosem derül ki.
Javaslatom: repülés előtt senki se fogyasszon magas vastartalmú ételt (pl spenót, áfonya) mert esetleg a vére vastartalmától besípolhat a rendszer.....
#1742582011-08-26 09:36:45 Válasz a #174250. hsz-ra
Szia Rita!
Valahol nyilván megértem ezeket az intézkedéseket, mert az utasok és a repülés biztonsága miatt vannak. Meg ők is csak a munkájukat végzik, csak amikor már előre tudod, hogy minden alkalommal ugyanaz ismétlődik, holott felkészülten megyünk oda, akkor már nem annyira vidám. De anyut nem zavarja
Na, engem azért igen, de mindegy, idén már görögül is van papirunk, igy talán zökkenőmentesebb lesz a dolog
Nekem az arany- és ezüst ékszerek még soha nem sipoltak be, szóval én nem szoktam levenni.....
#1742592011-08-26 09:42:02 Válasz a #174254. hsz-ra
Szia Pontikos!
OK, majd körülnézünk, bár szerintem csak tudnák, ha ott lenne ilyen számitógépes rendszer, ahol magadnak nyomtatsz.
Most réggel kinyomtattuk az oda útra szóló beszállókártyát, szóval láttam, hogy nem nagy ördöngösség, most már nem izgulok
Igazad van a sipolással kapcsolatban, csak ha be van épitve mütétileg a testedbe egy fém valami, akkor ha megfeszülnek se tudod levenni vagy kivenni Ugyan mi mindig fel vagyunk készülve orvosi igazolással, de ez már csak a kézi detektoros vizsgálás folyamatos sipolása után nézik meg, pedig előtte sokkal célravezetőbb lenne...
Ha beleteszem a kézi poggyászba ezeket az ékszereket, akkor az úgy rendben van? Onnan már nem kell kivenni? Mert akkor inkább ezt fogom csinálni, nehogy csúnyán nézzenek rám a sorban állók
Persze. Sokkal egyszerűbb átküldeni a lehető legtöbb dolgot a szalagon. Én nem szoktam vacakolni, öv, ékszer, szemüveg, minden, ami hirtelen eszembe jut, megy a táskába, hogy minimális legyen a sípolás esélye.
#1742742011-08-26 11:44:07 Válasz a #174229. hsz-ra
Szia Medi!
Athénban működik a "self check in" rendszer. 3 masina egymás mellett, mi használtuk is. Igaz baromi lassú volt, pedig csak a foglalási kódot kérte. Nem vagyok informatikai analfabéta, mégis sikerült lefagyasztanom a gépet, így újra kezdhettem. Kb. 10 perc után végre hajlandó volt beszállókártyákat nyomtatni a csodakütyü.
Misiarc