A férjem talpában már többször volt süni tüske,amit lehetett kiszedtem csipesszel,ami bent maradt,az magától szép lassan kijött.Még hetekkel nyaralás után is jött ki néhány itthon
Üdv:
Napfény
Kedves Napfény!
Köszi az infót, ezek szerint még egy férfi is kibírja a bentragadt tüskék megpróbáltatásait
Sajna az a gond a tüsikkel, hogy alig lehet kiszedni őket Csipesszel meg lehet fogni a végüket, de ha nem erősen fogod, akkor nem lehet kihúzni, ha meg erősen fogod, akkor letörik a vége
Ezek nem olyanok, mint a fa-szálkák, amin otthon szocializálódtunk, amit tűvel megbökve ki lehet tolni a bőr alól. Ezek kemények, de törékenyek. Szokom az érzést a talpamban, hogy benne vannak a tüskék
Nem is számoltam még be arról, hogy tegnap voltunk a piacon Neos Marmarasban. Először leírom, hogy pontosan hol van a piac kezdete: 40.09434, 23.780444
Neos Marmaras nem egyszerű város, tele van egyirányú utcákkal és 100 %-os emelkedésű (nem vicc!) utcákkal. Többször láttuk már a tengert, de lejutni nem tudtunk, amikor lejutottunk, akkor meg ott nyoma sem volt piacnak. Aztán csak megtaláltuk és megállapítottuk, hogy érdemes volt keresgélni
Volt rengeteg olajbogyó (vagy 25 félét kóstoltunk, persze jó ha 5 ízére emlékeztünk később ), sokféle méz, sok bor, rengeteg gyümölcs, rengeteg fűszer, meg a szokásos bazáráru, de nem kínai, hanem néger árusokkal
Ami sajnos nem volt, az az olivaolaj és a szárított gyümölcsök. Így is vagy 10 féle dolgot vásároltunk. Vettünk kagylót is, annak a sorsát már megírtam az ételes-italos topikban
Aki teheti, az látogassa meg a piacot, garantáltan nagy élmény
Ahogy ígértem, ma átmentünk a félsziget átellenes oldalára strandolni, hogy lássuk, hogy ott mi a helyzet.
Reggel néztük a lehetőségeket, aztán abban maradtunk, hogy nem megyünk el Neos Marmarasig, elég Toroniig elmenni. A választás Aretes beachre esett, azzal, hogy megnézzük a környékén lévő többi öblöt is.
A strandolás végül itt volt: 40.002816, 23.869364
Aretes beachtől északra lévő 3-4 öblöt is megnéztük, de végül visszamentünk Aretes beachre. A kisebb-nagyobb öblökre általában jellemző a kristálytiszta víz, a végtelen nyugalom, a homokos part és sajnos az, hogy viszonylag gyorsan mélyül a víz.
Az Aretes beachtől északra lévő első öböl a naturisták paradicsoma, de tényleg ortodox naturisták voltak ott, akárhova néztünk, mindenhol fedetlen bőrök voltak, szóval gyorsan elmenekültünk onnan. Az északra lévő kisebb-nagyobb öblök mind szépek, semmi lényeges különbség sincs köztük, ember alig van arra.
Végül a napot Aretes beachen töltöttük. A víz sokkal tisztább, mint Sartiban, se a vízben nincs pernye, se a parton sincs semmiféle kicsapódás égett hamuból. Itt a homok egy picit nagyobb szemű (kb. akkora mint a Sarti öböl New-Sarti részén), sajna nem mondható, hogy tökéletesen tiszta (csikkek itt is vannak a homokban ), de a part kicsit tisztább, mint Sartiban (ja, alig van ember Aretes beachen, így könnyű )
Azt nem mondom, hogy megéri ide elautózni, de aki nyugodt, békés öblöt keres, annak érdekes lehet Aretes beach.
Az idő tovább javul, ma már 35 fok volt, ha nem fújna a szél a partokon, akkor kibírhatatlan lenne. A víz is melegszik, hőfokot nem tudok mondani, de jó meleg
Elmegyünk még Vourvourou környékére is, majd beszámolok arról is.
#1945672012-08-25 08:50:55 Válasz a #194558. hsz-ra
Neos Marmaras nem egyszerű város, tele van egyirányú utcákkal és 100 %-os emelkedésű (nem vicc!) utcákkal. Többször láttuk már a tengert, de lejutni nem tudtunk, amikor lejutottunk, akkor meg ott nyoma sem volt piacnak.
Sziasztok!
Neos Marmaras húú nem egy egyszerű hely...bizony aki autóval ide először eljut ,kihullik egy pár szál haja ,megőszül és sorolhatnám...de megéri ,látni és megszeretni ,valahogy igy voltunk mi is vele.(100% os emelkedő természetesen nincs csak úgy érzi az ember ,hogy itt már a kocsi se tud felmenni....nagyon nagy emelkedő egyirányúsitott utcák szűk majdnem makadámos utak na ez jellemző és mindezek fejében ott a görög mentalista megálló autó keresztben az úton....Nagyon durva tud lenni ha valaki nem kora reggel megy ,mégegyszer kora reggel menjetek!!!!Sarti felől ne az első lehajtónál hanem az utlsónál menjetek le Neos marmarasba...
Super élmény a piac és nem utolsó sorban itt lehet a legolcsóbban helyi dolgokat beszerezni( alkudni lehet főleg ha több kell valamiből)...
Üdv
Neos Marmaras attól különleges, hogy ilyen girbe-görbe, emelkedős utcácskái vannak! Ez adja (részben) görögös hangulatát.
Aki Sartin jár, ide feltétlenül látogasson el. Közvetlen buszjárat is van Sartiról.
Igen a paradicsomról én is hallottam ,bár én csalános csipésre javalottan..akkor használt is ,olyan csalános kövirózsa után a lányom testén enyhitette a fájdalmat ...
Tüskénél még nem alkalmaztuk..pedig ha "kiszivja" jóó lehet..
Üdv
#1946492012-08-26 20:58:52 Válasz a #194468. hsz-ra
Hali!
Egyetértek! Én dohányzom, de minden reggel úgy indítottam, hogy vittem zacsit, abba összeszedtem a környékünkön fellelhető szemetet (csikk, csoki csomagolás, időnként flakon, bár ez kevés volt) és aztán tettem le a törölközőket. Ugyanebbe a zacsiba belefért a saját csikkem. Zacsit mindenhol adnak, nem egy nagy dolog kivinni. Engem is zavar. Jellemzően amúgy szerbeket láttam szemetet otthagyni, egyszer párom szólt is nekik, hogy bocsi, de az a tied, vidd már el. Pofát vágott, de elvitte. Olyat is láttam, hogy beásta a homokba. attól ugyan el nem tűnik, de nem látszik... ez mire volt jó? Amúgy azért nem szóltunk mindig, mert akkor az egész nyaralásunk népnevelésről szólt volna, az meg nem hiányzott.
De hogy jót is írjak, tényleg voltak sokan akik elvitték a szemetüket. Honnan mégis? Ki tudja mióta nem szedte össze senki a régi szemetet...
Egyetértek! Én dohányzom, de minden reggel úgy indítottam, hogy vittem zacsit, abba összeszedtem a környékünkön fellelhető szemetet (csikk, csoki csomagolás, időnként flakon, bár ez kevés volt) és aztán tettem le a törölközőket. Ugyanebbe a zacsiba belefért a saját csikkem. Zacsit mindenhol adnak, nem egy nagy dolog kivinni. Engem is zavar. Jellemzően amúgy szerbeket láttam szemetet otthagyni, egyszer párom szólt is nekik, hogy bocsi, de az a tied, vidd már el. Pofát vágott, de elvitte. Olyat is láttam, hogy beásta a homokba. attól ugyan el nem tűnik, de nem látszik... ez mire volt jó? Amúgy azért nem szóltunk mindig, mert akkor az egész nyaralásunk népnevelésről szólt volna, az meg nem hiányzott.
De hogy jót is írjak, tényleg voltak sokan akik elvitték a szemetüket. Honnan mégis? Ki tudja mióta nem szedte össze senki a régi szemetet...
Tegnap majdnem azt írtam, hogy tisztult a víz a strandon Sartin, de napközben megérkeztek a szombati új vendégek és az egyik csapat, amikor először bementek a vízbe, önkéntelenül is hangosan azt mondták, hogy ez nagyon mocskos
Mondani akartam nekik, hogy minden csak viszonyítás kérdése, ha látták volna egy héttel ezelőtt a vizet, akkor most nagyon elégedettek lennének
Na mindegy, mivel máshol is koszos (mindjárt írok róla), ez az évad Sithonia keleti oldalán már sajnos így fog eltelni
Mint korábban mondtam, elmentünk Vourvourou felé is. Először Fava Beachet néztük meg, kellemes hely, de nagyon kopár, tiszta kavics a part és víz alja, valamint gyorsan is mélyül a víz, ezért nem maradtunk ott.
A következő part Karydi Beach volt. Nos, ez a partszakasz egyből lenyűgözött bennünket. Több olyan dolog is előnyösen különbözteti meg a félsziget többi strandjától. Először is egészen a partközelben vannak a pineafenyők, tehát van árnyék a parton Ez nagy ritkaság errefelé.
Aztán az is tetszett még, hogy nagyon lassan mélyül a víz. Van 60-70 métert be lehet sétálni, ott lesz olyan mély, hogy nem ér le a lábad. A part és a víz alja full finomhomok, szóval kellemes hely, úgyhogy a mai napot itt töltöttük.
A víz itt nagyon jó meleg, megkockáztatom, hogy kicsit túl meleg is, de mivel nem a napon olvadsz egész nap, hanem a fenyőliget árnyékában hűsölsz, ezért nem baj, hogy egy fokkal melegebb a víz a kelleténél.
Az eddigiek alapján maximálisan ajánlom Karydi Beach-et mindenkinek, aki a környéken jár. Állítom, hogy alig marad el a Narancsparttól és két dologban felette is van (van árnyék és nincs tömeg).
Sajnos a víz itt és most szintén nem tiszta
Egész nap kisebb-nagyobb mértékben, de mindig észrevehetően lebegett a trutyi a víz felszínén
Szia PierrKardán!
"(Az a fura, hogy sehol sem lehet erről a problémáról hallani, ha a Balaton vize ilyen koszos lenne, akkor tele lennének a médiák a dologgal.) "
Talán nem vagyok egyedül amikor azt mondom összehasonlithatatlan a" balaton és a tenger" viztisztasága...
Uram bocsá saját véleményem """még igy is százszor tisztább sarti és környéke mint a balaton környéke.
Balaton vizét sajnos idén attól kell félteni ,hogy nem átfordul egy menthetetlen állapotba mert vizvesztesége jelentős "AMIT SZINTÉN ELHALLGATNAK" Terhelése sokkal nagyobbb mint a tengeré ..ami sajnos még ront a helyzetén.Erről nem is igazán szabadna beszélnünk hiszen a miénk és na csendbe legyek mán!!!
Üdv