Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1261
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156708 Üzenet linkje2011-02-18 13:53:43  Válasz a #156705. hsz-ra

Igen, 75€/éj/apartman.
# 1262
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156713 Üzenet linkje2011-02-18 15:29:44  Re:

Döme írta:
Igen, 75€/éj/apartman.

Köszi!
Hm, a szép kilátás mellett (gondolom, minden apartmanhoz tartozott terasz és kilátás) biztos minden rendben volt a berendezéssel és a környezettel is, és a falak sem papírvékonyak, mint a harmadennyibe kerülő apartmanoknál, mindezt pedig meg kell fizetni...
De a mi zsebünknek, 10 ájszakára soknak tartom icon_sad.gif
Majd még tájékozódom az árakat illetően a Pollónia-i helyen is...

# 1263
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156717 Üzenet linkje2011-02-18 16:30:49  Válasz a #156713. hsz-ra Előzmény #156713

Jól felszerelt, tiszta, csendes, gyönyörű panorámás hely volt. Ezért is ajánlottam. Viszont a legközelebbi lakott helytől is kb. 5 perc kocsival...

Nekem még ez a hely is szóba jöhetett volna: Katt.

# 1264
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156720 Üzenet linkje2011-02-18 17:02:30  Válasz a #156717. hsz-ra Előzmény #156717

Köszi, Döme!

A helyzet az, hogy körülnéztem és a tényleg jó helyek (azaz közvetlenül a tengerparton levő, panorámás, rendezett helyek) sem sokkal olcsóbbak.
Idén jobban állunk, tavaly csak pár napra lett volna autóbérlés, sztem idén végig bérlünk, szóval ez nem akadály.

Amire megtudjuk a szabi pontos időpontját, el szeretném dönteni, hogy melyik az a négy-öt hely, ami szóba jöhet. Mindig az enyém az előkészület, mert nekem van időm erre, de gyakran képtelen vagyok dönteni, ez a párom dolga (és ha valami nem jó, legalább nem csak én vagyok a hibás icon_wink.gif).

Hááááát, nem vagyok könnyű helyzetben...

# 1265
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156721 Üzenet linkje2011-02-18 17:11:53  Válasz a #156688. hsz-ra Előzmény #156688

Szia Döme! Az tényleg jó ár a sok szépségért, meg a nyugalomért. Közben megtaláltam az áraikat is. Sajnos augusztusban 110 eurónál kezdődik az éjszaka és ha jól értettem, kétszemélyes a szállás. Ezt az összeget sajnos nem engedhetjük meg magunknak. De tényleg nagyon szép, biztosan nagyon jól éreztétek ott magatokat:)
# 1266
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156722 Üzenet linkje2011-02-18 17:19:07  Válasz a #156720. hsz-ra Előzmény #156720

Szia Medi:)
Nézd meg ezeket is: Mar-Nik (Paliochori), itt augusztus 28-ig 70 euró a szállás (kis konyhával), ezt követően napi 55 euróba kerül. 2011-es árak:
mar-nik

Illetve szeptembertől a Giourgas (Provatas) stúdiót és autót kínál napi 53 euróért. Bár lehet, hogy itt tavalyi árak szerepelnek: giourgas

# 1267
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156723 Üzenet linkje2011-02-18 17:34:31  Válasz a #156722. hsz-ra Előzmény #156722

Szia BoAt!

Látom, rajta vagy a szálláskeresésen icon_cool.gif icon_lol.gif

A Mar-Nik-ot megtaláltam, nem rossz, bár Dömééké egy kategóriával feljebb van... nyilván az ár is ezt tükrözi.

A lakás + autó jó csomagnak tűnik, kérdés, hogy mit gombolnak le még az emberről (pl utólag derül ki, hogy a full insurance-ért pluszba kell fizetni...)

Annyit rágódok ezen a szállás-dolgon, és annyira korai még, hogy azt hiszem, jegelem a témát egy időre, közben persze követem, hogy pl. Te mit választasz?
És azt hiszem erőt veszek magamon és nem az áraknál kezdem nézni az apartmanokat, hanem azt csekkolom le, hogy mennyiben felel meg az általunk ideálisnak tartott szállás kritériumainak. Aztán kiválasztok 8-10 szimpit és az ár alapján felezek, a maradékot megkeresem e-mailben is és megpróbálok alkudni, meg a párom elé tárom, aztán ha ő beleszeret valamelyikbe, akkor lehet, hogy nem az ár lesz a döntő szempont (csak én vagyok spórolós, de hagyom magam meggyőzni arról, hogy megéri azt a pénzt, csak tudjuk, hogy jól érezzük majd amgunkat...).

Viszont, FIGYU!!! akció van a Malévnál! Most kaptam meg, kb 15 perce a hírlevelüket. Jeleztem a dolgot a megfelelő topikban is!

# 1268
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156726 Üzenet linkje2011-02-18 18:28:49  Válasz a #156723. hsz-ra Előzmény #156723

Köszönöm a malévosat, az időpont, sajnos, túl korai. És Döméék szállása tényleg sokkal szebb, mint a Mar-Nik.

Na, a terveimről: (az a legszegényebb, aki tervezni is képtelen:) )

- HA lesz számomra elfogadható árban repjegy oda-vissza Athénig, és az aktuális menetrend is marad, akkor 15:45-kor érnénk Athénba, ahonnan talán elérhető (?) a 19:00 órakor induló komp, (mellyel elvileg éjfélkor érkeznénk Milosra). A Verka által küldött link szerint 32 euróba/fő kerül az út. Innen jönne a szállás kérdése, mellyel kapcsolatban én is igyekszem majd kellő türelmet tanusítani, mert felesleges számolgatnom, amíg nincs repülőjegy. Idő szempontjából két részre osztanám a tíz napot, az augusztusi, húzósabb szállásárakat inkább Milosra tenném, a szeptemberre eső kedvezőbbeket pedig Folegandrosra. Onnan visszakompolnánk Milosra, ahonnan az Olimpic Airrel kb. 50 euróért/fő repülnénk Athéba az utolsó nap reggelén, Athénból 15:55-kor indulnánk haza.

# 1269
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156727 Üzenet linkje2011-02-18 19:44:38  Re:

BoAt írta:
Na, a terveimről: (az a legszegényebb, aki tervezni is képtelen:) )
- HA lesz számomra elfogadható árban repjegy oda-vissza Athénig, és az aktuális menetrend is marad, akkor 15:45-kor érnénk Athénba, ahonnan talán elérhető (?) a 19:00 órakor induló komp, (mellyel elvileg éjfélkor érkeznénk Milosra). A Verka által küldött link szerint 32 euróba/fő kerül az út. Innen jönne a szállás kérdése, mellyel kapcsolatban én is igyekszem majd kellő türelmet tanusítani, mert felesleges számolgatnom, amíg nincs repülőjegy. Idő szempontjából két részre osztanám a tíz napot, az augusztusi, húzósabb szállásárakat inkább Milosra tenném, a szeptemberre eső kedvezőbbeket pedig Folegandrosra. Onnan visszakompolnánk Milosra, ahonnan az Olimpic Airrel kb. 50 euróért/fő repülnénk Athéba az utolsó nap reggelén, Athénból 15:55-kor indulnánk haza.

Dícséretes az optimizmusod, BoAt! de igazad van és a görög szigetekre amúgy is csak pozitívan érdemes gondolni icon_smile.gif
A program összességében jól hangzik icon_biggrin.gif
Athénba 3/4 3-ra ér a malév-gép? Nahát! Én többször repültem, igaz épp az elmúlt 15 hónapban egyszer sem, de 12:00-kor indult és 15:00-ra ért oda. Most aztán egy csomó szigetre nem lehet elcsípni az utolsó gépet... bocs, ez off volt...
Van egy kérdésem: komolyan este-éjjel akartok kompozni? Igaz, egy szállás-árat megspóroltok. Meg időt is nyertek vele, egy fél napot.
Én viszont a kompot azért választottam, mert akkor lehet bámészkodni, megcsodálni az útbaeső szigeteket, stb.
Mikor érkezik meg ez a komp Adamasba? És az éj hátralevő részét hol töltenétek?
De van egy kérdésem: tényleg este-éjjel akartok kompozni? Mikor érkeztek meg?
Nem ismerem a folegandroszi árakat, de sejtem, hogy azok a magasabbak és azért hagytad Folegandrost szeptemberre. Ugyanakkor ha bármi történik (pl erős a szél, meg a görög kompok általában nem valami pontosak) akkor esetleg lecsúszhatjátok a repülőt.

Bocsi, nem kekeckedni akarok, csak nyilván más szemmel nézem a dolgokat és szerintem ezek a terved gyenge pontjai icon_rolleyes.gif

# 1270
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156728 Üzenet linkje2011-02-18 19:52:41  Válasz a #156726. hsz-ra Előzmény #156726

Szia BoAt!

Nem tudom, hogy mennyi a különbség árakban a folegandrosi meg a milosi szállásárak között (ahogy itt írtátok az utóbbi hsz-okban, a milosiak is elég drágának tűnnek), de nekem is az a véleményem, ami Medinek, hogy fordítva szervezésügyileg jobb lenne. Mert így beiktatsz egy plusz komputat (fölösleges idő- és pénzkidobás), ami különben nem kellene. Ha egyből Folegandrosra kompolsz, akkor onnét már csak át kell menni Milosra és onnét tudsz hazarepülni. Időben szerintem így sokkal jobban jössz ki.

# 1271
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156729 Üzenet linkje2011-02-18 20:04:58 

Szia Medi:) Ha elérnénk a kompot, azon a napon elhajóznánk Milosra. A szállás árát nem spóroljuk meg, mert akármikor érünk Milosra, az éjszaka folyamán lesz (mint írtam, elvileg éjfél). De megalhatunk Piraeusban is, és akkor reggel megcsodálhatnánk a hajóútvonalat (ezt még megemésztem, kösz a tippet). A folegandosi árak tényleg magasabbak, megfizetni szeptemberben tudnánk. Onnan persze a milosi indulást megelőző napon visszatérnénk Milosra, hogy a reggeli gépet elérjük. A Malév honlapján szereplő indulási időpontok szerint Athénba 12:45- kor és 23:15-kor is megy gép, ezek 15:45 illetve 02:15-kor érnek oda. De augusztusig sok van még, addig borulhat is a menetrend.
# 1272
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156731 Üzenet linkje2011-02-18 20:20:03  Válasz a #156728. hsz-ra Előzmény #156728

Szia Verka! Kösz a tippet,igazad van, ezt is átgondolom. A szállásárakkal az a gondom, hogy a "csillagtalanoknál" nincs ár, a nagyon szép, igényes "csillagosoknál" viszont olyan ár van ami elrettent:)
# 1273
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156733 Üzenet linkje2011-02-18 21:05:15 

Sziasztok!

Tavaly nyáron Júliusban 35 euró volt egy 2 személyes stúdió, 40 a három személyes.

anitaapartments.web.officelive.com

A komp árak érdekesen vannak kitalálva. A jóval messzebb lévő Ios ugyan annyiba került, mint a Pireauszhoz közelebb lévő Milos.
Az Adamasi kikötőben minden hajóhoz kimennek azok akik kiadó szállást kínálnak. Itt is meg lehet próbálni.
Ami nagyon tetszett Miloson azok a nagyon igényes ingyenes kiadványok amiket ingyen meglehetett találni a szigeten mindenhol, a boltoktól kezdve a tavernákon át az utazási irodákig. Ezekben rengeteg több száz hasznos infót adtak a szigetről. Természetesen rengeteg szállás és étterem is kínálta magát.

Több példányt hazahoztam. Ha valakit érdekel akkor annak szívesen küldök . Átlagban 100 és 400 oldal közötti kiadványok.

# 1274
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156735 Üzenet linkje2011-02-18 21:30:03  Válasz a #156729. hsz-ra Előzmény #156729

Szia BoAt!
Hát akkor most a mérleged mindkét serpenyőjében van egy halom infó - szerencsére idő is van még a mérlegelésre icon_smile.gif

A kompos út és a közbeeső szigetek megnézése (legalább kompról) aszem Babarnál tünt fel, tavaly tavasszal, tervezgetés közben olvastam.
Amikor a párom elé terítettem az utazási verziókat, ő erre csapott le icon_smile.gif, mert anno Santoriniről Iosra két komp is ment, de akkoris azt választotta, amely dupla menetidővel ért oda, de útközben érintett két-három szigetet is.

A kevés csillagos szállások többnyire családi vállalkozások, sztem még nem árazták be, lehet, pont azért, mert várják, hogy a többiel hogyan áraznak. Amúgy ez nekem is feltünt. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy már 30 euróért is van szállás, egyszerűbb, nem közvetlenül a tenger partján, talán nem lélegzetelállító panorámával, csak a házak közt lehet a tengerre lelátni, de szeptemberben már biztos akad.
Ami az augusztust illeti, nem tudom mire számíthatsz. Szannáék szállása viszonylag egyszerű és olcsó volt, talán felbukkan Szanna és elárulja, hol laktak. Helyileg Adamasban, de ha csak 5 napot lesztek a szigeten és sokat akartok kirándulni, mászkálni, akkor úgyis csak aludni jártok a hotelbe.

Ha akkor mehetünk szabira, amikor szeretnénk, akkor mi szeptember 5-10 között indulnánk valamikor, összesen 2 hétre. Szóval ti előttünk mentek.

# 1275
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156736 Üzenet linkje2011-02-18 21:31:24  Válasz a #156733. hsz-ra Előzmény #156733

Szia Kokszi! Nagyon örülök az apartmanról írtaknak, a beszámolódban említetted, hogy itt laktatok és mennyiért, ezen felbuzdulva megnéztem a weboldalukat és arra a következtetésre jutottam, hogy kétszemélyes elhelyezésre van lehetőség náluk. Az ár, amit leírtál nagyon jó, a szállásra csak aludni szoktam járni és ha nem trappolnak fapapucsban a fejem fölött, nem ordítanak hajnalig az ablak alatt vagy nem rohangálnak csótányok a padlón, nekem tökéletesen megfelel gyakorlatilag bármi. A kiadványnak nagyon örülnék, mekkora lenne a súlya? Ha utánvételes küldeményként adnád fel, vissza is tudnám postázni a feladás díját.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 84 85 86 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu