Kedves Anita!
Belgrád után hol és milyen mértékű felújítások vannak?
Mitől volt idegőrlő? Terelés, araszolás, sebességkorlátozás, esetleg beállt, mint a szeg?
Egyébként, véleményem szerint nem haladtatok rosszul, ha két órás pihenővel 14 óra alatt Szalonikibe értetek.
Érdekes ez az utazás témakör, ki mennyi idő alatt...stb...stb!
Én azt vettem észre, h odafele mindig hosszabb! Az ember nem idegeskedik, nem rohan. Tavaly 14 óra volt Korinos, vissza 11.30 alatt megvolt, pedig nem állat módon mentem...max kevesebbszer álltunk meg.
#2052642013-06-26 14:44:29 Válasz a #205228. hsz-ra
Kedves Anita. !
A belgrádi kôrgyúrú még ne múkôdik?
Nem lehet eltéveszteni Belgrádnál a letérést a centrum fele?
Az "ablakmosók " mosták a pénztárcát?
Belgrád után mivolt az a idegôrlés.
Felújítások Szerbia végébe vannak, az autópálya készül, újjul, össze-vissza terelgetnek, 60-40-es táblák vannak, van olyan szakasz,ahol kb hosszú kilóméterekig 60 lehet menni, közbe meg a fenekedbe egy hülye kamionos dudál rád, hogy húzzad már a segged....Mi meg nem akartunk büntit,mert többel mentünk...Beállni nem állt, de fárasztó volt,hogy nem lehet haladni, többen szabálytalanul ki is előztek minket.
A Belgrádi körgyűrűt nem is próbáltuk, írtátok itt hogy Belgrádon keresztül egyszerűbb, és az is volt. Lehet mi nem vettük észre a körgyűrű felé menő táblát,de nem is tudtunk más fele menni, mint keresztül. Az út egyértelműen arra vitt.
Nem találkoztunk kéregetőkkel, ablakmosókkal, nagyon nyugis utunk volt. Még rendőrt is talán egyszer láttunk, épp valakit büntetett
Mi csak 2x tankoltunk szerbiába, meg másnap görögbe, de még mindig tart a tank. A 2. tankolásunk egy faluba volt, közvetlenül az út mellett, lent a völgybe, megnézte hátulról a kocsinkat,hogy mit tankoljon, lemosta az ablakot...Szóval nagyon jó fej segítőkészek voltak. Ott álltak sorba a helyi arcok is tankolni
Július végén utazunk, péntek kora délután fogjuk elérni Belgrádot. A körgyűrűt válasszuk, vagy át a városon? Eddig este/éjszaka érkeztünk Belgrádba, mindig áthajtottunk rajta, de most messzebb megyünk, korábban indulunk, nem ismerem a péntek kora délutáni belgrádi forgalmat.
#2052752013-06-26 16:50:50 Válasz a #205274. hsz-ra
Mi szombaton este 7 orakkor leptunk vamot Szegednel...epp valtas volt ami konkretan 5 perc sem volt pluszba ...a kozpont mentunk at Belgradon ...szerintem nagyon jol atertunk...dugo nem volt...en az itt megosztott leiras alapjan meg a tablakat figyelve mentem...a GPS is az elkerulon akart vinni...
#2052762013-06-26 17:02:05 Válasz a #205274. hsz-ra
Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz Én még reggel is meg délután is a várost választanám... Mert ha a városban nagy a forgalom akkor az elkerülőn is....Rengeteg teherautó kamion megy az kerülőn előzni alig lehet rajta , sok a záróvonalas rész , ráadásul lámpa is lassítja, szóval a te döntésed...
...van olyan szakasz,ahol kb hosszú kilóméterekig 60 lehet menni, közbe meg a fenekedbe egy hülye kamionos dudál rád, hogy húzzad már a segged....Mi meg nem akartunk büntit,mert többel mentünk...
Nem akarok háborút, de minek kell betartani az ilyen ostoba korlátozást?! Ez a leginkább balesetveszélyes: feltartani a sort, mikor egyértelmű, hogy mindenki gyorsabban menne. Nem kell száguldozni, de egy 80-90-es tempóval el lehet kerülni azt, hogy szabálytalanul előzzenek a többiek.