Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 1306
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145932 Üzenet linkje2010-07-26 14:40:32  Válasz a #145840. hsz-ra

Szia Verka!

Húúú.. elsőre ez az útiterv nagyon bevállalósnak tűnik!

Jenike

Elkezdtem nézelődni a jövő évi peloponnészoszi nyaralásunk tervezgetése miatt. Úgy tűnik lesz miből merítenem anyagot.
icon_razz.gif

# 1307
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145944 Üzenet linkje2010-07-26 15:50:55  Re:

Szia Jenike!

Kényelmes és laza út lesz - mint mindig. icon_wink.gif

Majd igyekszem minden fontosat feljegyezni - és nem elfelejteni átküldeni... icon_redface.gif

# 1308
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146006 Üzenet linkje2010-07-26 21:22:30 

Kedves Hölgyek!

Ti aztán beletudtok lendülni a témába. Öröm volt olvasni az előző oldalakat.
A barlang bejáratánál amikor megkaptuk a bácsit aki löki a csónakot még készítettünk fotót ami úgy ahogy sikerült. Bent vakut nem lehetett használni. 1996 -ban nagy divat volt a kamera azzal próbálkoztunk. Micsoda kérdésre-micsoda válasz.
Josza barátom remélem nincs nagy baj?
Skoutari iszonyatosan szép és igazi Peloponnészos hangulatú kis hely. Teljesen le vagyok döbbenve, hogy kerülte el eddig a figyelmemet.
Nagyon tetszik Verka a programotok. Tavaly óta tudom ,hogy nektek ez nem sok és nem is feszes. Egy dolog nem színpatikus csak benne. Én szeretek legalább 3-4 napot egy helyen tölteni. Reggel lesétálni az előző nap már megismert pékségbe, a nagyon erős helyeket újra felkeresni... nekem ez hangulatosabbá teszi valahogy az egész utat. Ezt a ti programotok is lehetővé tenné. De ez egy személyes vélemény. Meg a jó nagy adag irigység.
Erre rá tesz egy lapáttal Andi csodálatos beszámolója. Még csak a 15. oldalon tartok, kiégeti a szemem az a hülye kék háttér,de megéri.

# 1309
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146011 Üzenet linkje2010-07-26 21:40:36 

Kedves Kokszi!

Olvassd a blogomban a beszámolót, ott közé vannak tűzdelve a fotók is!!! icon_smile.gif

A barlangoknál nagyon filóztunk, hiszen 2005-ben is kihagytuk, most nem akartuk kihagyni, de már otthon, a reggeli indulásnál nem tudott lelkesíteni. Aztán kiértékeltük, mit vesztünk és arra lyukadtunk ki, hogy nem adhat több látványt, mint a tavalyi mexikói cseppköves-tavas barlangok, ahol viszont vezetővel, snorkli felszereléssel úsztunk a cseppkövekközött, hogy néha alulról is jött, felülről is a "tüske", hogy éppen csak behúzott mindennel fértünk el a nyársak között. Volt egy hely, ahol csak mi voltunk, így nem vágytunk már a csónakos, tömeges dologra. Alapos utánagondolás után, mégis megálltunk pár pillanatra abban az elágazásban, ahol lekanyarodik Diros felé az út. Mintha mégis bántam volna, de nem vittünk pulcsit, így szóba sem jöhetett. Maradnak róla a képeslapok, amiket 2005-ben vettem.

Amúgy a nyaralás alatt folyamatosan emlegettünk benneteket és Verkáékat, hiszen a ti beszámolóitokra, fotóitokra alapoztunk.!! icon_smile.gif

# 1310
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146021 Üzenet linkje2010-07-26 22:07:51 

Kokszi írta:
kiégeti a szemem az a hülye kék háttér,de megéri.

Át lehet váltani úgy, hogy fehér legyen a háttér, a betű meg kék, úgy talán egy kicsit jobb! (Bocs, ha tudtad, de hátha nem, csak azért írtam.)

# 1311
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146022 Üzenet linkje2010-07-26 22:09:40 

vojandi írta:
Olvassd a blogomban a beszámolót, ott közé vannak tűzdelve a fotók is!!! icon_smile.gif

Ja tényleg... ez még jobb ötlet! icon_biggrin.gif icon_wink.gif

# 1312
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146026 Üzenet linkje2010-07-26 22:19:39 

Kokszi írta:
Én szeretek legalább 3-4 napot egy helyen tölteni. Reggel lesétálni az előző nap már megismert pékségbe, a nagyon erős helyeket újra felkeresni... nekem ez hangulatosabbá teszi valahogy az egész utat. Ezt a ti programotok is lehetővé tenné. De ez egy személyes vélemény.

Ezt már mások is javasolták nekem, de ha 3-4 napot lennénk egy helyen, akkor onnan már sokkal többet kellene utazni ide-oda, ami egy nap akár 2-3 óra időveszteséget is jelenthet. Ami mondjuk azzal járna, hogy ki kell húzni a napból egy várat vagy múzeumot vagy strandot. Annyit meg nem ér nekem az, hogy minden nap ugyanabba a pékségbe menjek. icon_smile.gif Vagy hogy gondoltad, hogy lehetővé tenné a program a 3-4 egy helyben töltött napot? Melyik résznél?

# 1313
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146300 Üzenet linkje2010-07-28 09:05:51  Válasz a #145886. hsz-ra Előzmény #145886

pl. 2006 ( L.P.) Görög szigetek - térkép - Elafoniszi......azután 300.old.
# 1314
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146306 Üzenet linkje2010-07-28 09:43:20  Válasz a #146300. hsz-ra Előzmény #146300

Szia Verka!

Bocsánatot kérek, az előbb nem szólítottalak meg, Neked írtam a választ a kérdésedre, de annyira sietek mindig........már alig várom a lassulást! De látom Te sem pocsékolod az időt. Állítólag érdemes lassabban menni ott is tavaly óta. icon_evil.gif
Lujza

# 1315
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146436 Üzenet linkje2010-07-28 23:11:29  Re:

Lujza írta:
Állítólag érdemes lassabban menni ott is tavaly óta. icon_evil.gif

Szia Lujza!

Semmi gond, én sem szoktam mindig megszólítani, sőt inkább a legtöbbször nem, csak ha látom, hogy a másik is. Mint pl. most. icon_smile.gif

Viszont a lényeget nem értem, mire célzol ezzel a lassabban menéssel?

Meg az LP-s dolgot sem értem. Mi a baj Elafonissivel? A 300. oldalon a krétai Elafonissiről ír, ez teljesen rendben van. Az a baj, hogy a térképen Elafoniszit írnak a peloponnészoszi szigetre?

# 1316
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146613 Üzenet linkje2010-07-29 21:59:33 

Szia Verka!

Igen, az a bajom, vagy jó mégis?
Azt sem szeretem, hogy lefordítják vagy magyarosítják a neveket, ha egyszer az a neve akkor legyen az. És írják úgy.

Arra gondoltam, hogy eddig olyan gyorsan mehettem ahogy csak tudtam, most meg azt olvastam, csak meg ne kérdezd hol, hogy a telepített trafipaxok száma is nőtt. Bár már tavaly is sokkal több helyen mértek. És Tripolisz előtt mindig mértek eddig is. Tudom, menjek lassabban mert nyaralok...És gondoltam Neked is menned kell ha ennyi a programod.

# 1317
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146614 Üzenet linkje2010-07-29 22:33:26  Válasz a #146613. hsz-ra Előzmény #146613

Szia Lujza!

Nekem jó az Elafonissi is, bár többször szokták Elafonissosnak mondani. Erre gondoltál?

A magyar és az angol nyelvhasználat tényleg nem következetes, de ez nem akkora hiba szerintem, és főként nem a Lonely Planet hibája, hanem a Park Kiadóé, amelyik magyarra átültette. icon_wink.gif

Ha már az eredetinél akarunk maradni, akkor egyébként görögül kellene írni, mert ugye az az igazi, de az nem lenne célszerű. icon_wink.gif Onnantól kezdve, hogy angolra átírják, máris jönnek a kavarodások a különböző átírási módok között. Szerintem akkor már mindegy, hogy magyarra átírják-e vagy sem. A magyar könyvek általában át szokták. (Én a beszámolóimban mindig az angol neveket írom, egyszerűen azért, mert azokat látom a legtöbbször és azokat szoktam meg.)

Mi nem vagyunk rohanósak, úgyhogy nem zavar a sebességkorlátozás... icon_smile.gif Az, hogy sok programunk van, ne tévesszen meg, sosem rohanunk, nagyon is kényelmes napjaink szoktak lenni... Ha úgy látjuk, hogy rossz volt a tervezés, és valami nem fér bele, akkor sem gyorsítunk fel, hanem inkább kihagyunk valamit. Inkább kevesebbet lássunk, de annál igazán ott legyünk.

És bár nem az autózás szokott lenni a fő napirendi pont, de persze minden nap megyünk valahová, és azt is szeretem, amikor valami görög zenét hallgatunk, le van húzva az összes ablak és csak megyünk, olyan tempóban, ahogy kedvünk tartja... de várom már... icon_smile.gif (Csak legyen majd benzin. icon_razz.gif)

# 1318
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146742 Üzenet linkje2010-07-30 20:34:52  Válasz a #146614. hsz-ra Előzmény #146614

Szia Verka!

Csak azért lettem ideges az LP könyvétől, mert kinyitottam,első oldal, láttam benne sárgára színezve a szigetet (tehát ki volt emelve), remek, megvettem, aztán jött a meglepi.
Tehát ők nem Krétához írták. Igaz el is olvashattam volna....De mivel sziget könyv és siettem...

Amúgy megfogadtam már többször is, hogy tartok a közelben egy ceruzát amivel bejelölöm a hibákat. Pl. női nevű kiadónk könyveiben rengeteg hiba van. De ez nem ide tartozik.

Láttam Vathiát a programodban. Nem emlékszem voltatok e már ott. Vathia előtt van egy kellemes öböl, ahol fürödtünk. Le kell menni, de egy kanyarban van is lehetőség megállni.
Vathia fölött, ha elindultok a temető felé van egy kosárlabda pálya. Ott gondolom nagyon profik játszhatnak, mert ha leesik a labda....
icon_lol.gif

Nem jöttem rá hogyan tehetném fel a képet.

Nekünk van 3 hetünk a benzinen gondolkodni. icon_confused.gif

# 1319
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146750 Üzenet linkje2010-07-30 21:14:28 

GEROLINEMAS ÉS VATHIA KÖZÖTT EGY ÖBÖL

LUJZA TALÁN ERRE GONDOLT : VATHIA ELŐTT AZ ÖBÖL A MAGASBÓL

VERKÁNAK UTILÁZFOKOZÁSRA ! DÉL MANI, MARMARI FALU ÉS A KÉT HOMOKOS ÖBÖL

# 1320
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146761 Üzenet linkje2010-07-30 23:59:13  Re:

Szia Lujza!

Krétán is van egy Elafonissi meg a Peloponnészosz mellett is egy Elafonissos nevű sziget. A peloponnészoszi Elafonissosról a Greece című LP-ben olvashatsz valamennyit. Erről nem tudok, hogy lenne magyar kiadása.

Köszi a tippet! Nem jártunk még soha arrafelé.

Képet betenni úgy tudsz, hogy előbb fel kell tenni valahová az internetre és onnan tudod belinkelni ide. Amikor írod a hsz-t, megnyomod az "img" feliratú gombot, bemásolod a kép url-jét, aztán újra megnyomod a gombot és már bent is van a kép.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 87 88 89 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu