#2072752013-07-21 18:17:10 Válasz a #207231. hsz-ra
Szia Marcsi!
Én is csak egy ötlettel tudok szolgálni:A Grand buszai hétfőnként mennek...ha esetleg még reggel kapcsolatba tudnál velük lépni...szerintem dél körül indulhatnak Bp.ről...a lányom is velük ment ki,mi is eléggé utolsó pillanatban vettünk rá jegyet (igaz,hogy elötte szerdán)és ő szolnoki felszállással ment,ott pedig 1/4 4-kor volt a busz (de hatvani felszállás is volt)és nagyon rendesek voltak az irodában,nem volt gond,hogy csak oda kellett a jegy...15000Ft-ba került...ez az ötletem támadt,hátha...
Azt szeretném kérdezni, hogy valamelyik határon kérik-e a poroltó készüléket az autóba?
Több helyről hallottam, hogy kérik mint kötelező felszerelést, de én eddig még soha nem találkoztam ilyennel pedig párszor már megjártam ezt az utat!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
#2072842013-07-21 19:03:23 Válasz a #207276. hsz-ra
A határon nem szoktak kérni semmilyen kötelező felszerelést!
Ha viszont megállít a rendőr, akkor kérheti. Ahol kötelező a poroltó azt is, és megnézheti a lejárati idejét is. Itthon, teherautóknál (mivel csak ott kötelező) ez rendszeres.
Hogy őszinte legyek tőlem a 27 év alatt még egyszer sem kértek semmilyen cuccot, sem itthon, sem külföldön.
Tudod Csaba F. ez az út már 1980-ban is így vezetett. Ezt még Tito építette a nevét használó városba, régi nevén Tito Velezs-be, csak akkor még nem autópályával folytatódott. Jól megépítették, lefele a hegy lábánál, visszafele a hegy tetején. Lefele kicsit kanyargós, de tavaly jól rendbe tették, visszafele már kicsit avíttas, de azért lehet rajta haladni.
Tegnap érkeztünk meg Porto Koufoba. Indulás szombaton este Debrecenből az utolsó pillanatban látva hogy Röszkén 2 órás várakozást ír Románián keresztül jöttünk és Belgrád után jöttünk fel az E75-re. Határokon nem várakoztunk 15 percnél többet. Viszont az első macedón kapunál 1 órás dugó , egy 5 eurossal akartam fizetni, kérdezte az ember hogy dénár van-e, mondtam nincs és intett hogy menjünk. Fájdalom díj a az 1 óráért, nem mintha 1 euró megérne 1 óra szívást:(. Határokon nem volt semmi, nem kértek semmit, személyivel jöttünk.
Szeretném megkérdezni hogy járt-e valaki mostanság Görögországban gáz üzemű autóval. Ha igen milyen tapasztalatokkal?
Gondolok az árra, a töltési lehetőségekre.
Pénteken 10.15-kor indultunk haza autóval Polychrono-ból, pihenőkkel, nézelődéssel éjfél körül értünk Röszkéhez - jaj... Gyanús volt a sok D betűs autó, persze törökök voltak. 2 órát araszoltunk, ami önmagában bosszantó, főleg, ha fáradt vagy és a lurkók is unják már a banánt. A szomorú az volt, hogy sem oda, sem vissza egyetlen határon sem szórakoztak velünk, a görög vámos mosolyogva "menj madjar" felkiáltással még az útlevelünket sem kérte el, erre drága honfitárasink "motort leállítani, csomagtartót kinyitni" üdvözléssel fogadtak bannünket a 2 órás várakozás után. Semmi Isten hozott itthon, vagy valami hasonló, sőt még mikor mondtam a fiatalembernek, hogy az épp elalvó gyerekeimet ugye nem kell felébresztenem, azt válaszolta, még ez sem biztos, mert hogy a török szülők a gyerekek alá szokták elrejteni a csempészett dohányt. Mondom oké, de én magyar vagyok, erre belenéz a csomagtartóba, félrehúzott szájjal megkérdezi, hol volt a nyaralás, majd nagy kegyesen tovább enged. Szomorúak voltunk...
#2073772013-07-23 00:20:33 Válasz a #207339. hsz-ra
Ezért ne legyetek szomorúak!
Schengeni övezethez tartozunk kötelező az alapos(?) vám vizsgálat, minden szakmában vannak faragatlan (szak)emberek, a vámosok is hozzák az átlagot.
Valamint minket is csak a magyar határon szoktak ellenőrizni máshol csak az útlevelet vagy azt sem .
Például+: Ismerősök most jöttek haza Horvátországból, személyivel utaztak a magyar határőr kiszúrta, hogy kéthete lejárt a személyi igazolványa, sejtheted egyenlő lett volna az "otthon" nyaralással az ismerős nem adta fel megkérdezte a Horvát határőrt az nem problémázott rajta és ezért a magyar is kiengedte, így nem esett kútba a családi nyaralás.
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy aug.16-án indul-e valaki autóval Sartira vagy környékére,ahová 1 fő betársulhatna? Részleteket priviben megbeszélnénk...köszönöm!!!!
#2074362013-07-23 14:17:05 Válasz a #207339. hsz-ra
Halihó!
Sajnálom, hogy ez rányomta a bélyegét a nyaralásra...mi is jártunk így..nem is egyszer....ezért kerüljük is Röszkét ha lehet...de tény, hogy ez a dolguk, és annyi emberrel találkoznak a határon, mindenki gyanús, még ha magunkról tudjuk is, hogy törvénytisztelő állampolgárok vagyunk..
Engem viszont az érdekelne, hogy milyen volt Polichrono?? Mi is oda megyünk idén...valami jó taverna...vagy hol szálltatok meg...milyen a víz, az élet ....szívesen vennék egy kis ízelítőt !!
Köszönöm előre is...és azért remélem kellemes emlék volt összességében a nyaralás!
#2074432013-07-23 15:30:53 Válasz a #207329. hsz-ra
Szia
Mi tavaly(Lefkada, Kefalónia) és idén (Parga, Lefkada) is "gázos" autóval mentünk(végig gázt használva). Szerbiában és Macedóniában a benzinkútak többségénél lehet gázt tankolni. Görögországban kevesebb kúton van gáz(bár Thessaloniki és Athén környékén van dögivel), de azért nem probléma találni... Árak, ha jól emlékszem... Szerbiában olyan 73-76 dinár között(200 forint alatt), Macedóniában 36-38 denár(kb 180 forint), Görög szárazföldön 80-84 cent között. Tavaly kicsit olcsóbb volt, még 70 cent körül lehetett tankolni, idén kicsit emelkedett az ár (bár még így is olcsóbb mint nálunk Lefkadán 2 helyen láttam, és Kefalónián is lehetett tankolni gázt, ott tavaly nyilt az első LPG kút, akkor 90 cent volt egy liter (szigeten drágább) Kefalónián a házigazdánk észrevette a szélvédőn a matricát és igen erőssen érdeklődött a "gázos" autó iránt...mivel látta a frissen nyilt kútnál , hogy van üzemanyag 1 € alatt... Addig el sem tudta képzelni hogy 90 centért is tankolhatna a több mint 1,8 ojró helyett. Mikor mondtam neki, hogy Thessaloniki környékén sikerült 69 centért is tankolnom (tavaly) akkor majdnem agyvérzést kapott Persze felhívtam a figyelmét arra, hogy kb 15%-al többet eszik a gép gázból mint benzinből, stb.