Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 136
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12932 Üzenet linkje2006-07-29 20:57:25 

Szia HJudit icon_biggrin.gif

Dani0315 az én vagyok Dani icon_lol.gif
Az Andi pedig a kedves párom icon_lol.gif
csak jól néz ki a betük azonossága icon_wink.gif
Amúgy Szept. 22-én van az a bizonyos.. icon_wink.gif
Mi is grat.. Nektek. icon_wink.gif
Kalimera icon_lol.gif

# 137
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12940 Üzenet linkje2006-07-30 07:53:05 

Sziasztok Andi és Dani!!
Kösz, h. megmagyaráztad, így mostmár világos... Sok boldogságot! icon_lol.gif

Kriszta!
Nagyon tetszik, ahogy írsz Páriszról. Hasonló érzésekkel járkáltam én is Velencében anno meg tavaly Ravennában. Lenyûgözött a sok gyönyörû épület és az, hogy pl. a San Vitale székesegyházban ücsörögve Ravennában arra gondoltam, hány ember taposta ugyanazokat a köveket az elmúlt 1000 évben.... De hasonló érzés bárhol Magyarországon is, ha régi-régi utcákon, épületekben járok....

# 138
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13046 Üzenet linkje2006-07-31 15:37:49 

Hello!
Én februárban voltam Párizsban. Névnapi aji volt a repjegy a páromtól de közösen beszéltük meg, hogy megyünk. Jött még velünk a húga is.
Nagyon nagy és örök élmény marad, ugyanis a Diadalív tetején menyasszony lettem. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
4 napig voltunk ott és még annyi mindent nem láttunk, az a 4 nap kevés volt.
Valamelyik kerek évfordulón biztos vissza megyünk. Muszáj lesz!!!!! icon_wink.gif

# 139
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13048 Üzenet linkje2006-07-31 15:51:23 

Leenda!

Akkor egyet értesz velem, hogy gyönyörû város Párizs?? icon_wink.gif
Képzeld júniusba milyen volt, minden zöld, és színes virág!
Gratulálok az eljegyzéshez, és szép pár vagytok, ezt a képeken láttam! icon_lol.gif

Judit!

Most képzeld el milyen, és még Reimsrõl, és Versaillesrõl nem is írtam egy szót sem! Pedig az utóbbiban a királyné lakosztálya úgy van hagyva ahogy a minden napjait élte!
Én imádom a romokat a történelmi helyeket, nagyon sokat jelent a számomra, hogy ott lehetek ahol híres események is történtek. icon_wink.gif

# 140
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13051 Üzenet linkje2006-07-31 16:14:10 

Igen, egyetértek! Nagyon szép város de mi tényleg csak keveset láttunk!! Mindenképpen vissza fogunk menni valamikor. Versailles-t kihagytuk, sajnos. Nem fért bele! Meg februárban nem volt jó idõ. Egyik nap egész nap esett. Lehet, hogy nem hiszitek én se hinném, de mikor a Diadalív felé sétáltunk zuhogott és mikor felértünk a tetejére és megtörtént a leánykérés akkor kisütött a nap pár percre. icon_lol.gif Bizonyíték a fénykép. icon_wink.gif
Igazából a fõbb nevezetességeket megnéztük. Diadalív, Champ E., Eiffel torony, Notre Dame, Opre, Moulin R., ... meg már nem is emlékszem. Ja az Alma alagútnál is jártunk. Jó lenne akkor elmenni amikor a növényzet is szép.
Most a következõ uticél Amszterdam. icon_lol.gif Októberben megyünk, úgyhogy megint nem lesz a legszebb az idõ. Tulipánt nem sokat fogok látni... icon_cry.gif

# 141
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13053 Üzenet linkje2006-07-31 16:25:45 

Mi is tervezzük októberra Amszterdamot, már nézem a repülõ jegyeket, mikor a legolcsóbb, mert az idõpont tök mindegy egyenlõre.
De megyünk most többet oda, mert a keresztfiam kint dolgozik, virágtözsdén, így valószínû valamelyik kertészetbe a tulipántelepekre eljutunk tavasszal. Már nagyon várom, mert gyönyörû lehet, az a több ezer tulipán egyszerre virágozva! icon_lol.gif

Jövõ május pedig Róma, szintén nagy álom, mert az kimaradt az olasz nyaralásoknál, és persze, ami természetes Görögország nyáron! icon_lol.gif

# 142
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13054 Üzenet linkje2006-07-31 16:51:37 

Mi október 21-24-ig megyünk Sky-al és a jegy 15.000 Ft volt. Már tavasszal lefoglaltunk.
Rómában tavaly õsszel voltunk. Kihagyhatatlan. A Colosseum nagyon szupi. Elmentünk egy Lazio-Inter meccsre is. Nagyon nagy élmény volt az is.

# 143
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13096 Üzenet linkje2006-08-01 10:13:57 

Helló Linda!

Párizsba busszal vagy repülõvel mentetek? Tavasszal szeretnénk mi is elmenni. Régi vágyam. Remélem eljutunk icon_rolleyes.gif .

# 144
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13099 Üzenet linkje2006-08-01 10:43:52 

Szia!
Párizsba repcsivel, Wizz-Air-rel mentünk. A jegy kb 20.000 Ft volt ami szerintem elég olcsó. A szállás már nem annyira vicces, az kb. 8-10.000 Ft egy éjszaka reggelivel.
Sok sikert!

# 145
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13101 Üzenet linkje2006-08-01 10:47:46 

Köszi Linda! Egyéni vagy társas úton voltatok?
# 146
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13103 Üzenet linkje2006-08-01 10:59:56 

Egyéni szervezésben. www.fapados.lap.hu Ezen az oldalon van több fapados és nem fapados társaság is. Figyelgesd az árakat és mikor jó akkor foglalj. Érdemes hónapokkal elõtte lefoglalni. Szoktak jó akciók lenni.
A szállást is mi intéztünk. Interneten keresgéltük. Google, www.parizs.lap.hu., www.yourhostels.com meg hasonlók.

# 147
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13142 Üzenet linkje2006-08-01 17:45:40 

Köszi Linda! Sokat segítettél! icon_biggrin.gif
# 148
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13143 Üzenet linkje2006-08-01 17:46:38 

Reméltem, hogy tudok! Sok sikert! icon_lol.gif
# 149
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13560 Üzenet linkje2006-08-09 12:51:59  Montenegro

Szia Rebeka és HJudit!

Kéréseteknek megfelelõen írnék pár szót nektek Montenegróról! Mint említettem én 5 éve járok oda. Mindig Budván szállok meg, mert ez a Montenegrói tengerpart fõvárosa itt van a legnagyobb élet és én nagyon szeretem a nyüzsit! Innen barangoltuk be az egész tengerpartot, tekintve, hogy a montenegrói tengerpart nem egy hosszú szakasz! Elõször is le kell szegezni, hogy a görög és a montenegrói mentalitás merõben eltér egymástól. Itt nincs szieszta itt egész nap zajlik az élet. Itt nincsenek kiürült bárok, éttermek napközben. / Ez nagyon furcsa volt nekünk, hogy az összes taverna napközbe üresen tátongott. Jó! Tudom! A szieszta! / Folyamatosan szól a kellemes zene a part egészén! Mondjuk a part jóval zsúfoltabb mint mondjuk Sartin ez biztos, de mindenki megtalálhatja a maga igényeinek megfelelõ szakaszt. Tudom sokan azért nem mennek Montenegróba, mert a megközelítése valóban nehézkes és félnek a szerb rendõröktõl! Engem az öt év alatt egyszer sem büntettek meg. Be kell tartani a sebességkorlátozásokat és akkor nem lesz baj. Mondjuk nagyon nem is tudsz haladni mert az út 2/3-ad részén hegyeken kell átvergõdnöd, de a táj csodálatos, mindenért kárpótol! Tekintve, hogy én Ildi74 kollégája vagyok a déli határszakaszon és a körünkben az a mondás járja, aki utazik az ráér! Aki siet menjen repülõvel! Továbbá sokan félnek a szerbekrõl keringõ rémhírekrõl. Hát ezt is meg kell cáfolnom. Ami rémhírt hallasz róluk az mind vajdaságból jön ahol a magyarok is igen erõsen hozzájárulnak az atrocitások kirobbanásáért. Lejjebb semmit sem tapasztalsz ebbõl. Egy kicsit elkalandoztam. Ott tartottam, hogy Budva a „fõváros”! Ha Jox nem haragszik meg érte, két-három képet belinkelnék, kedvcsinálónak! A város mint Az Adria parti városok nagy része egy hegy lábánál épült. Van új- és óváros része, ami egy várfallal körülvett kimondottan sikátoros ( ha sétálsz az utcán és felnézel a fejed felé, szinte összeérnek feletted a házak), romantikus utcákat, butikokat és bárokat foglal magába. Hosszú kb 2 km hosszú aprókavicsos szabad stranddal rendelkezik (Slovenska Plaze) . Ezzel párhuzamosan egy hatalmas bazársor húzódik a part mentén, ahol a butikoktól, a discóktól az éttermekig minden megtalálható. Természetesen elsõ alkalommal azért mentem oda mert, hallottam, hogy a hely nagyon olcsó. És ez a tapasztalatom egészen tavalyig nem is változott. Idén még nem voltam ezért nem tudom milyenek az árak ott. A tengerparti bárokban 1-1,5 Euróért csapolják a Niksickót. A pljeszkavica (hamburger hús jellegû) szintén ennyibe kerül, úgy, hogy a buciba beleteszik a húst és hozzá te az „iszapot” (zöldségek..stb) szabadon te rakod bel és annyit amennyit te akarsz. Senki nem szól rád érte ha teljesen megtömöd! Az apartmanok jó része új építésû, átlagban 10 Eur/nap/fõ és a légkondiért nem kell külön díjat felszámolni! Mondjuk én beszélek valamelyest szerbül ezért soha sem utazási irodán keresztül intéztem a szállásfoglalást. Tavaly egy kis szállodában foglaltam helyet 11 éjszakára 515 Eurért teljes ellátással három személyre július elejére! Nevetséges összeg! Azt is tudom, hogy a teljes ellátás azért egy kicsit sok, mert elég lett volna csak a félpanzió is, de ez volt a grátisz az árban! A szállodavezetõ szinte minden második nap megkérdezte, hogy mindennel meg vagyunk-e elégedve és csak szóljunk ha valamivel problémánk lenne! Egy este saját készítésû pacallal is megvendégelt minket amit egy ott élõ vajdasági magyar készít minden héten és ezt nagyon szeretik a vendégek (többnyire szerbek, mert mivel nekik máshova vízum kellene ezért inkább oda járnak). A környéken nagyon sok látnivaló van. A Kotori öböl festõi szépségû óvárosa, vára amely felnyúlik szinte a kotort körbevevõ hegy tetejéig. Itt állomásoznak szerb/montenegrói hadihajók. Érdekesség még, hogy a Nagy Jugoszláviai flották is itt állomásoztak illetve a hajókat a hegyek gyomrába el tudták tüntetni! Vagy délebbre említhetném még Sveti Stefant ami szintén a gyönyörû óvárosáról híres, aminek az az érdekessége, hogy kb a parttól 60 méterre sziklákra épült és egy járdán lehet megközelíteni csak gyalogosan! Itt is van Stallonénak és Claudia Schiffernek nyaralója! Az egész partszakaszt a 4-6 méteres pálmafák tömeges jelenléte dominálja erõteljes mediterrán hangulatot árasztva. Ha nem akarsz közvetlenül a parton napágyat bérelni akkor a pálmafák árnyékába is nyugodtan lepakolhatsz! Rengeteg sportolási lehetõség van a strandon, a gyerekeknek csúszda. Mint minden tengerparton hajókirándulási lehetõségek, akkor sok taxiboat van ahol egy helybéli öreg a dzsunkájával átvisz a szemközti Sveti Jakob (HAWAI II) szigetre strandolni és egy elõre megbeszélt idõpontban visszamegy érted. Nekünk ez 6 személy esetében 10 EUR volt összesen! De ha valaki görög hangulatra vágyik azt is meg lehet találni, ugyanis a parton épült egy kis város a városban a neve Slovenska Plaze Hotel. Ez egy nagy komplexum, ahol a szállások görög stílusban épültek és a jellegzetes kék-fehér színek dominálnak! Hatalmas rendezett park és medence résszel, ahol minden este gyerekmûsorokkal várják a piciket! Akik szórakozni vágynak azoknak a partmenti sétányon lévõ 5 diszkóban megtehetik. A jellegzetessége, hogy ezek nyitott szórakozóhelyek eszméletlen berendezésekkel és mindegyik más stílusban épült. A leghíresebb a Trocadero ezt a neten is meg lehet találni. Itt az emberek élnek és élvezik az életet a nap 24 órájában. Itt nem tudsz végigmenni a bazársoron, hogy ne táncoljanak az emberek. Az eladók ha meghallanak egy jó zenét azonnal elkezdenek mozogni, pezsegni ( többnyire nõk az eladók). Jó nézni õket! Nem látsz unott pofákat mint azt én Sartin tapasztaltam.
Budva a magyar határtól – (én Tompáról járok oda) – 640 km-re van viszont az utazáshoz kell annyi idõ mintha Görögbe mennél, ugyanis mint írtam nincs autópálya!
Most hirtelen ennyi jut eszembe róla, de ha van konkrét kérdésetek szívesen válaszolok mindenre. Tudom egy kicsit elfogult voltam, de nekem ez a kedvenc helyem! icon_smile.gif

Üdv:
Zenu

# 150
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13561 Üzenet linkje2006-08-09 12:57:06  Kotor

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió