Szia Andi! Ide írok a matracokkal kapcsolatban, ahogy kérted. Már én is láttam, hogy nagyon eltávolodtunk az eredeti témától, bocsi érte!
Én azért írtam a leeresztést minden este, hogyha esetleg nem a helyi strandon használod. Mi tavaly szinte minden nap úton voltunk, minden nap másik helyen fürödtünk szinte. A kocsiba pedig csak úgy fért be, hogyha picit legalább engedtünk le a levegõbõl, de az sok idõ volt! Viszont érdemes volt elvinni magunkkal, mert kényelmes, szeretjük!
Ha a helyi strandon voltunk persze mi is csak a hónunk alá fogtuk és kész! Otthon is a teraszon elfért nyugodtan!
Annak idején Korfun jól jártunk, mert volt a parton a nyugágy kölcsönzõs bácsikának egy motoros pumpája és minden nap fújt egy kicsit a matracokba! Nem kellett kínlódni a fújással! Aranyos volt, de azóta sem láttunk sehol ilyet!
Anikó, most már értem. Én csaka buszos idõkben vittem matracot, mióta repülünk nem tudom megoldani, mert a hagyományos (gumi, egyik fele piros, másik sárga) matrac, összehajtva is vagy 3 kg és hatalmas nagy. De nem is hiányzik igazából. Viszont nekünk sosem volt pumpánk, mindig szájjal fújtuk fel - szerintem nem olyan nagyon vészes
Sajnos az új matracok nagyon idõigényesek. Ha sátrazol nagyon jó, mert nehezen ereszt le, de ahhoz, hogy naponta leereszd mert nem fér el az autóban, ahhoz nem jó. Ilyenkor visszasírom a régi, nem túl mutatós matracokat.
Sziasztok! Andi! Most már értem Te miért idegenkedsz a matracozásról. Repülõn nem is lehetne azt a régi tipusút cipelni,hiszen hatalmas. Nekünk is volt olyan, de valami miatt leengedett, a ragasztásnál vagy valami még gyerekkoromban. Utána jó ideig nem volt, és most már újabb fajták vannak három is. Mindegyikhez van kis pumpa is, de mi az autópumpával szoktuk felfújni, azzal a legkönnyebb aránylag!
De az biztos, hogy nem kell félni, hogy leengednek véletlenül,hiszen kipréselni is alig lehet a levegõt belõlük.
Tavaly vettem egy kis párnát, felfújhatósat, azzal szórakoztam a vízben, mert kisebb, mint a matrac, de mégis kényelmesen lehet vele pihenni a vízben! Csak az a baj, hogy a múltkor pakolásztam épp a matracokat másik helyre, és azt a párnát nem láttam sehol. Lehet, hogy otthagytuk kinn esetleg? Lehet, hogy még elõkerül, lehet, hogy nem. Sajnálnám, mert szerettem, és az kis helyen is elfért!
matraccal kapcsolatban: én mindíg szájjal fujtam fel, de ezért vagyok férfi, nem?
A leeresztés és kicsire összehajtogatás módját pedig 1 db fával (amit a szelepbe betolva a levegõt kiengedi ) és a lábammal letaposva megoldottam.
Más.
Aki nem sátrazni megy annak merem ajánlani a gyékényt, mi ált. kint (vagy a Tescoban) veszünk és nyaralás végén kidobjuk, mert kb. addig tart.
Sziasztok!
Ami a matracos, gyékényes témát illeti....
Mi TESCO "gazdaságos" matracot és gyékényt vittünk tavaly. A célnak megfelet, mert többet úgysem bír ki mint max. két hét. A nyaralás végére úgy leamortizálódott mind a kettõ, hogy haza sem hoztuk õket. Így volt hely a bõröndben az ajándékoknak, meg a többi ott vásárolt cucnak..
Egyébként, ha homokos partra megy valaki a gyékény nem a legnyerõbb dolog, akkor inkábba már a matrac.
Viszont egy valamit mindenképpen kell vinni. Ez a napernyõ!!!!
Miután elsõ évben a párom úgy nézett ki, mint egy grillcsirke; ez az a dolog amit soha nem hagyunk otthon. (Ez csak buszon vagy kocsival kivitelezhetõ, de ha repülõvel megy valaki akkor pedig nem árt, ha bérel egyet napközben).
Én 3 éve vettem a gyékényt és még mindig jól szuperál. Igaz, nem az említett áruházban( kemény 90 Ft-ot költöttem darabjára ).
Nekem van egy kis strandsátram, amire tavaly nem volt szükség(Ha a partra indulás elõtt 10-15 percel lekenitek magatokat, nem égtek le). Ráadásul elfér a bõröndben.
Napernyõt nem vittünk és nem vettünk. Ha az ember lánya délelõtt 11-kor befejezi a napozást, délután csak 3-4 óra tájban megy le a partra és megfelelõ napozószert használ, az elõbb leírtak szerint, akkor nem történhet baj.
Mi egy-két nap strandolás után mindig beiktatunk egy kirándulást. Ez remekül véd a napsütés okozta fájdalmaktól és még örömet is szerez.
Az attól is függ, mire kell a matrac, gyékény, stb... Még a bolgároktól tanultuk, hogy a homokban a legegyszerûbb egy lepedõ, a sarkait be kell ásni, le lehet rázni, könnyû, kis helyet foglal, a végén ki lehet mosni... Van színes is, nem olyan kényes...
Az avataromon látszik az árnyékom. Szerintem ez bõven elég.
Tõlem még a Green Peace aktivisták is menekülnek, mert ha felbukkanok a tenger parton, az egyet jelent a cunamival.
Most kinéztem magamnak egy kényelmes felfújható fotelt az uszikáláshoz. van pohártartó is a Mithos söröcskéhez.
Bocs az off-ért.