#2139992014-03-09 08:17:58 Válasz a #213974. hsz-ra
Szia dobaki!
Igazad van,a Mazda is jó kocsi. De itt tényleg ne merről kell beszélgetni,írni.
A feltöltött videók nagyon jók, én is gondolkodtam már az út felvételén. Látom, Te is szinte végignyomod az utat.
#2140002014-03-09 08:28:00 Válasz a #213985. hsz-ra
Szia!
Jó ez a bejegyzés, tetszik. . A gyorshajtáshoz csak annyit. tényleg be kell tartani a szabályokat,akkor kevesebb atrocitás érhet, s remélem a gyorshajtókat tényleg kiveszik majd.
Igen már sokszor egyben végig vezettem az utat. A múltkorában Nyíregyházától Sidari-ig egyben levezettem, bár ebben volt a végefelé egy kis kompolás, amikor lehett pihenni, de akkorra átment rajtam a fáradság. Nyíregyházától az alábbiak szerint szoktunk pihenőt beiktatni:
1). 47-es úton Berettyóújfalu végén a körforgalomnál lévő MOL kútnál (kávé, stb. WC)
2). Röszke, vagy Tompa után a határ közelében tankolunk egy valamilyen nevesebb kútnál. Nem csinálok belőle problémát, márkától függetlenül jó az üzemanyag csak euro diesel legyen!
3). Belgrád Nis autópályán az első OMV kuton vacsora, WC, stb.
4) Macedon határ után a közelben van egy új Lukoil kút. Ott prémium diesel tavaly akcióban ugyanazon áron volt mint a normál eurodisel. Itt a szokásos feladatok elvégzése!
5) a görög határ előtt közvetlenül újra tankolás, ha esetleg túl korán van akkor beiktatunk egy kis pihenőt a határ görög oldalán lévő parkolóban. Ez általában akkor van ha észak görög az uticél.
6). Ha messzebb megyünk, pl. Lefkeda, akkor irány az A2 autópálya (Ognatia Odos), itt menet közben egy rövid "feladat végrehajtás" (WC), majd érkezés az uticélhoz (ahogy az IGO is mondaná)!
#2140182014-03-09 20:09:21 Válasz a #214012. hsz-ra
Szia dobaki!
Én idén megyek először autóval Göröghonba. Sokszor megnéztem a videóidat, nekem nagyon tetszenek, próbálom memorizálni a dolgokat, nehogy eltévedjek Pont mi is Sartira megyünk, agy a Görög határtól Sarti-ig videó egy ajándék A menetidőre sokan sokfélét írtak. Száguldozni én sem akarok, de jó lenne minél hamarabb kiérni, a szüleim, akikkel megyek már most be vannak sózva, nekik sem jó sokat az autóban. Nem, nem akarunk szállást útközben...
Egyébként nekem is egy "gané" Ford Mondeo TDCi-m van...
Nem azért állunk meg csak hogy a "dolgainkat" végezzük, de ha már állunk akkor kár tovább cipelni a felesleget! Egyébként néhány perc mozgás jót tesz a vérkeringésnek, és frissebbek leszünk. Inkább érjünk oda 1órával később, mint sose!
Paraliára szeretnénk utazni autóval a nyáron! Tudna valaki egy kis leírással segíteni hogy milyen útvonalon érdemes menni , és milyen költségek vannak még az úton ( autópályadíj stb.).Útlevél szükséges ? -Mert egyik oldalon azt írják kell a másikon azt hogy nem !?
Paraliára szeretnénk utazni autóval a nyáron! Tudna valaki egy kis leírással segíteni hogy milyen útvonalon érdemes menni , és milyen költségek vannak még az úton ( autópályadíj stb.).Útlevél szükséges ? -Mert egyik oldalon azt írják kell a másikon azt hogy nem !?
Esetleg valaki nem tervez Skopjén keresztül utazni? ÉN oda látogatnék el szívesen és,ha lenne esetleg valaknél egy hely, akkor társulnék. Természetesen nem ingyen tenném
április 13-14 körül tervezném az utat.
Tudod Kiss László mégis az én autóm a legjobb, mert az nem otthon áll az udvaron, hanem Görörögországban pihen.
Komolyra fordítva a dolgokat, tegnap úgy döntöttünk, hogy január és február után ismét lejövünk, ahogy gégé írta rohanunk.
Lakhelyünk miatt Horvátországnak jöttünk és nem bántuk meg.
Az autópálya díjak nem változtak, ugyan annyit fizettünk Szerbiában és Macedóniában, mint tavaly, viszont Szerbiában van némi elterelés az autópálya építés miatt Vranje előtt. Nem vészes, az út jobb, mint a tavalyi Davidovac környékén, de sajnos nagyon lassan lehet haladni.
A mai diesel üzemanyag árak: - Szerbia ÖMV: 1,36 Euro, Macedónia: RT petrol 1,12 Euro, Görög: 1,36-1,44 között.
Sima út volt, csak Katlanovo mellet volt négylábú trafipax.
#2144142014-03-22 18:40:17 Válasz a #214411. hsz-ra
Most nem mondhatom hogy az én autom a legjobb, mert nincsen autóm! Eladtauk és maj áprilisra jön meg. 2.2 diesel M6.
De félre az egyéni szocproblémával, még mindig áll az utazási ajánlat. 2014. július 22-29 Lefkada majd a következő hét Parga. A változás annyi hogy most már nem Mazda cx5 hanem Mazda 6 az érintett utazási eszköz.