Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy július első hetében Paralia környékén lehet e találni valamilyen görögországi rendezvényt, fesztivált amit érdemes lenne meglátogatni autóval bejárható távolságon belül?
#2138392014-03-04 18:47:06 Válasz a #213814. hsz-ra
Én is szeretem az autómat, lóversenyt sem akarok hirdetni, és gyorshajtásra sem akarok biztatni senkit DE!
Akármennyire is köztudott, a szerbek semmivel sem "hajtanak" jobban a gyorshajtókra, mint pld. a magyarok. Egy korszerű és nagyobbacska teljesítményű autó fogyasztása pedig, aminek 200 km/h körül van a vége 140-150 környékén sem lényegesen több, mint 120-nál! Ja, el ne felejtsem: a lakókocsi rángatása valószínűleg többet árt az autónak, mint a 150-es tempó!!
Én spec. a GPS szerinti + 10 km/h-val szoktam gyorshajtani (ilyenkor itthon kb. 150-et mutat az óra) , de még sosem büntettek meg emiatt.
Viszont lakókocsival sokkal többet fog enni az autótok, mint itthon, és annak sem árt utánanézni, hogy milyen sebességhatár vonatkozik az utánfutót húzó autóra. Pld. itthon csak 80-nal szabad haladni a pályán!
Szerintem is itthon kezdődik a nyaralás, de már akkor, mikor tervezgetjük, hogy mikor, és hova menjünk, mit nézzünk meg. Az utat viszont csak akkor számítanám bele. ha rá tudnék szánni 2-3 napot az odaútra, amint már volt is rá példa. Ne mondjátok már nekem, hogy ha 120-on perceg a mutató ( vagy éppen 60/80-on ), akkor többet láttok, mint egy tempós (de nem felelőtlenül száguldozó!!!) haladásnál! Főleg éjszaka!
Na igen a nyaralás már akkor elkezdődik, mikor az első gondolat megfogalmazódik, hogy igen menjünk el nyaralni. Mi ezt már októberben elhatároztuk, és bíztunk megoldjuk. az első ötlet egy júniusi Karintiai 1 hét lett volna, de valahogy egyszer csak beugrott, hogy Görögország. Kb.15 éve de lehet hogy már 20 is van, hogy voltam Itt nyaralni vonattal. És valamiért eldőlt bennem, hogy csak ide, és autóval nem busszal, bár a busz és autó között egy darabig vacilláltam. És még hol van az utazás napja, de már szinte minden percét próbálom megszervezni, hogy minden pillanata a páromnak, a gyereknek és nekem is tökéletes legyen. És hiszem Görögország olyan csodálatos lesz, ahogy ti is annak láttátok minden egyes utazásotokon. Ez a weboldal olyan pozitív töltést adott a Görögországi nyaralásokhoz, hogy aki ide téved annak kicsi az esélye, hogy ne valamelyik Görögországba meghirdetett szálláson töltse a nyári pihenését.
#2138542014-03-05 07:48:27 Válasz a #213839. hsz-ra
Felkészültünk a többlet fogyasztásra a lakókocsi miatt. A sebességhatárokat is megnéztük országonként. Továbbá indulás előtt az autót is, lakókocsit is átnézi szerelő (nem mintha valami bajuk lenne), és már gyakoroljuk a lakókocsi "rángatását" is .... A párom pedig már jó párszor végigautózta Európát, úgyhogy pontosan tudja, kik, hol, hogyan ellenőriznek.....őt sem büntették még meg sosem, balesete sem volt.
Ps.: nem akartam én ekkora vitát, mindenki annyival hajt, amennyivel akar, csak nekem kicsit úgy tűnt, itt sokan versenyt csinálnak abból, hogy ki ér ki előbb....
Jó utat, szép nyaralást mindannyiunknak!
#2138722014-03-05 13:17:06 Válasz a #213831. hsz-ra
Gégé megnéztem most pár autot,egyik roszabb mint a másik,joformán csak céges leadottak vannak sok sok kilométerrel és még igy is drágán,valoszinüleg marad a mostani és azzal megyünk
#2138892014-03-05 20:16:50 Válasz a #213882. hsz-ra
Ez remek, lehet nyugodtan gyorsulási versenyt rendezni uraim Göröghon felé Félretéve a tréfát ez már évekkel ezelőtt is így volt, a cikk írója eléggé hatásvadász. Engem pár évvel ezelőtt ugyanígy el akartak küldeni vmi bíróhoz az éjszaka közepén Mondtam, hogy aszt meg hogy? Aztán végül kp-ba kifizettem neki, végül a forintot is elfogadta mert nem volt már nálam másfajta pénz.[/i]
Be kell tartani a közlekedési szabályokat...de ez mindenütt így van.
Hogyne állnának rá a gyorshajtókra, mikor jól tudják, hogy a török vendégmunkások sietnek.
#2139212014-03-06 11:35:50 Válasz a #213826. hsz-ra
Szia! Vegyél inkább Skoda Octaviat, benzines vagy dieselt. Hidd el, jó vásárt csinálsz vele. A Mondeo egy gané, a Merci még inkább az.lestrapált limuzinok, visszatekert szemetek.
#2139432014-03-07 09:26:32 Válasz a #213921. hsz-ra
Hááát, ja, Skodából csak makulátlanok vannak, akár látatlanba is meg lehet venni bármelyiket, míg a többi csak gané lehet.......... "Bátor" dolog így általánosítani és kijelentéseket tenni.