Mi is megkóstolunk minden herkentyût.Ebben a dologban a férjem a bátrabb.Amit én eddig kóstoltam a polip ami nem jött be.Nekem túl rágós volt.Nem tudom,hogy ilyen-e vagy rosszul volt elkészítve.
Mi is megkóstolunk minden herkentyût.Ebben a dologban a férjem a bátrabb.Amit én eddig kóstoltam a polip ami nem jött be.Nekem túl rágós volt.Nem tudom,hogy ilyen-e vagy rosszul volt elkészítve.
Korábban itt már egyszer írtam errõl, miután én szeretem a jól elkészített polipot:
"Nem tudok tanácsot adni, hogy hol szabad enni, ugyanis ettem Kssandra felé az út szélén egy kis tavernában tavaly, egy öreg görög sütötte; isteni volt. Minden mozdulatán látszott, hogy nagyon érti a grillezést. Ettem máskor egy mólón lévõ "jobb" tavernában is, jó drágán, de olyan rágós volt, hogy alig tudtam megbírkózni vele; végig anyáztam a vacsorát..."
Szia!
Megnéztem amit a gyrosról írtál.hát apám összefutott a nyál a számban.Magam elött láttam amit írtál.Köszi az élményt!Én 2X ettem igazi jót pitában Paralian kb.15 éve és Evia szigeten Phefkiben Itt egy idõs bácsi csinálta valami istenien.Nem sokára megyek Sartiba remélem itt még van igazi.
Szia!
Megnéztem amit a gyrosról írtál.hát apám összefutott a nyál a számban.Magam elött láttam amit írtál.Köszi az élményt!Én 2X ettem igazi jót pitában Paralian kb.15 éve és Evia szigeten Phefkiben Itt egy idõs bácsi csinálta valami istenien.Nem sokára megyek Sartiba remélem itt még van igazi.
Itthon a Plusban van a héten ZEUS hét, kint viszont az olcsó boltban (Champion) van nagyon sok féle yoghurt. Mi a nem 0%-os vettük, naturt és olyan 1,7€/3db-os csomag (1db= 200g => 600g). Szerintem nagyon olcsó. Minõségét olyan 3 hétig õrzi meg, úgyhogy hazahozható (hûtve).
Az biztos, hogy a kinti joghurt nagyon finom. Én elõször azért vettem még régebben, hogy a párom leégett hátát kenegessem vele, mert egyedül az használt neki. Aztán egyszer megkóstoltam és még magában is nagyon finom, csak úgy enni, úgyhogy utána már mindig vettünk étkezés céljára is!!!
Mi is viszünk most egy szivargyújtós hûtõtáskát is, az biztos, hogy nem fog üresen hazaérkezni..
Szia h.apci
Elolvastam a toloi halasat.Nagyon jól írsz!Szándékunkban áll majd egy toloi utazás nagyon szeretnénk elmenni.Talán jövöre össze jön.Akkor elmegyünk mi is a halashoz és mi is megkóstoljuk.Sartiba hol együnk jót szerinted?Ha már írtál róla bocs,és köszi
Szia h.apci
Elolvastam a toloi halasat.Nagyon jól írsz!Szándékunkban áll majd egy toloi utazás nagyon szeretnénk elmenni.Talán jövöre össze jön.Akkor elmegyünk mi is a halashoz és mi is megkóstoljuk.Sartiba hol együnk jót szerinted?Ha már írtál róla bocs,és köszi
Örülök, ha tetszett! Sartiban ugyan jártam, de csak átutazóban, akkor egy parti pálmafás teraszon kajáltunk, de ez nem mérvadó. Olvasd át a Sarti topicot, vagy érdeklõdj a profi „sartisok”-nál; biztos van tippük.
Jeki5!
Én szerintem minden ételük jó, személy szerint én talán csak a tintahallal nem tudtam megbarátkozni. Én ahány helyen csak ettem (közötte házilag elkészített, nem tavernás is volt) olyan gumszerünek találtam, így nem nyerte meg a tetszésemet. De ezzel lehet, hogy te máshogy leszel.
Szóval igazából csak a te ízlésedtõl függ, úgyhogy kostólgass nyugodtan
PL: én a feketekagylót szívesebben eszem nyersen, citommal, mint megfõve. Legtöbben ettõl óckodnak leginkább
harmadszorra megyek görögországba, de még csk gyros-t ettem. nem mertem kipróbálni a tengeri herkenytüket és egyebeket.
de most mindenképp ki akarom. mit ajánlotok nekem? tudom, kikészitõ kérdés, de én végiglapoztam az elõttem lévõ pár oldalt, és nem tudok választani
kösz
Én még Görögországban rossz kaját nem ettem, de rosszul elkészítettet sajnos igen. A grillételek általában jók, de azt is el lehet szúrni, akkor rágós. A kagyló rántva is jó, vagy paradicsommártásban (a nyers tényleg lehet fertõzött). Sajnos nincs jobb ötletem: próbálgatni kell bátran. Az étlapok sok helyen fényképekkel illusztráltak (akár már az utcán); ami szemre szimpatikus, az már talán rossz nem lehet.
még egy kérdés: a feketekagylót eszik sok kenyérrel?
csak mert egyik ismerõsöm hasonló ételrõl beszélt, és mondta, hogy rengeteg kenyeret etek hozzá.
a szuvlaki milyen?
Én nem sok kenyeret eszek. Személy szerint a kagylóhoz sem eszem sokat. Nyilván függ az adag nagyságától vagy attól, hogy a kagylón kívül eszel-e még valamit... Szóval ez is egyénfüggõ.
A szuvlaki nyársra - a gyakorlatban hurkapálcikára - feltûzött pácolt, fûszerezett húskockák, hagyma, gomba, stb, amit roston sütnek meg. Ebbõl is létezik többféle.
Ha többen mentek és sokmindent ki szeretnétek próbálni, javaslom, hogy mindenki rendeljen más-más kaját és közösen egyétek meg, mindenki kóstoljon meg mindent!
A lényeg, hogy emiatt ne legyenek gátlásaitok A görögök étkezési szokásaihoz tartozik, hogy többféle ételt raknak fel az aztalra és mindenki vesz abból, amibõl szeretne. Én több görög családnál is ettem, ott ráadásul kipórciózva sincs sokminden. Pl a görögsali egy nagy tálban van és mindenki abból csemegézik a villájával. De például szinte minden étkezéshez tettek ki külön tányérra fetasajtot, amibõl - aki kívánta - vi villájával levágott egy darabot, feszúrta és ette. De a dinnyét is így eszik, egy tálba tették megpucolva, felkockázva és egy tálból csemegéztek.
Szóval senki nem fog furcsán nézni egy tavernában sem, ha ti is többen falatoztok egy tányérról