Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 1411
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42486 Üzenet linkje2007-08-23 17:35:17  Válasz a #42331. hsz-ra

Mi is megkóstolunk minden herkentyût.Ebben a dologban a férjem a bátrabb.Amit én eddig kóstoltam a polip ami nem jött be.Nekem túl rágós volt.Nem tudom,hogy ilyen-e vagy rosszul volt elkészítve.
# 1412
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42487 Üzenet linkje2007-08-23 17:50:28  Re:

anika írta:
Mi is megkóstolunk minden herkentyût.Ebben a dologban a férjem a bátrabb.Amit én eddig kóstoltam a polip ami nem jött be.Nekem túl rágós volt.Nem tudom,hogy ilyen-e vagy rosszul volt elkészítve.

Korábban itt már egyszer írtam errõl, miután én szeretem a jól elkészített polipot:

"Nem tudok tanácsot adni, hogy hol szabad enni, ugyanis ettem Kssandra felé az út szélén egy kis tavernában tavaly, egy öreg görög sütötte; isteni volt. Minden mozdulatán látszott, hogy nagyon érti a grillezést. Ettem máskor egy mólón lévõ "jobb" tavernában is, jó drágán, de olyan rágós volt, hogy alig tudtam megbírkózni vele; végig anyáztam a vacsorát..."

Sajnos néha még a gyros sem az igazi; ld itt: https://www.hellasz.hu/forum/v.....&start=105

# 1413
Anika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42533 Üzenet linkje2007-08-23 23:06:15  Válasz a #42487. hsz-ra Előzmény #42487

Szia!
Megnéztem amit a gyrosról írtál.hát apám összefutott a nyál a számban.Magam elött láttam amit írtál.Köszi az élményt!Én 2X ettem igazi jót pitában Paralian kb.15 éve és Evia szigeten Phefkiben Itt egy idõs bácsi csinálta valami istenien.Nem sokára megyek Sartiba remélem itt még van igazi.

# 1414
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42534 Üzenet linkje2007-08-23 23:31:59  Re:

anika írta:
Szia!
Megnéztem amit a gyrosról írtál.hát apám összefutott a nyál a számban.Magam elött láttam amit írtál.Köszi az élményt!Én 2X ettem igazi jót pitában Paralian kb.15 éve és Evia szigeten Phefkiben Itt egy idõs bácsi csinálta valami istenien.Nem sokára megyek Sartiba remélem itt még van igazi.

Látom, nem néztél még elég alaposan szét itt a fórumon. Ha szereted a kajás sztorikat, itt van még egy: https://www.hellasz.hu/forum/v.....sc&start=0 icon_wink.gif

# 1415
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42546 Üzenet linkje2007-08-24 07:50:40  Válasz a #42485. hsz-ra Előzmény #42485

Csutek, nagyon jó nyaralást és jó utat !!! icon_smile.gif

Itthon a Plusban van a héten ZEUS hét, kint viszont az olcsó boltban (Champion) van nagyon sok féle yoghurt. Mi a nem 0%-os vettük, naturt és olyan 1,7€/3db-os csomag (1db= 200g => 600g). Szerintem nagyon olcsó. Minõségét olyan 3 hétig õrzi meg, úgyhogy hazahozható (hûtve). icon_smile.gif

# 1416
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42554 Üzenet linkje2007-08-24 08:23:32 

Köszi Ratio!

Viszek egy méretes hûtõtáskát, amit telepakolok minden görög finomsággal, ami csak belefér. Mit nekem a +, ha eredetit is kaphatok. icon_lol.gif

# 1417
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42581 Üzenet linkje2007-08-24 11:02:57  Válasz a #42554. hsz-ra Előzmény #42554

Az biztos, hogy a kinti joghurt nagyon finom. Én elõször azért vettem még régebben, hogy a párom leégett hátát kenegessem vele, mert egyedül az használt neki. Aztán egyszer megkóstoltam és még magában is nagyon finom, csak úgy enni, úgyhogy utána már mindig vettünk étkezés céljára is!!!
Mi is viszünk most egy szivargyújtós hûtõtáskát is, az biztos, hogy nem fog üresen hazaérkezni..

CSutek Jó utat még egyszer!!!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1418
Anika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42629 Üzenet linkje2007-08-24 18:00:12  Válasz a #42534. hsz-ra Előzmény #42534

Szia h.apci
Elolvastam a toloi halasat.Nagyon jól írsz!Szándékunkban áll majd egy toloi utazás nagyon szeretnénk elmenni.Talán jövöre össze jön.Akkor elmegyünk mi is a halashoz és mi is megkóstoljuk.Sartiba hol együnk jót szerinted?Ha már írtál róla bocs,és köszi

# 1419
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42637 Üzenet linkje2007-08-24 18:59:52  Re:

anika írta:
Szia h.apci
Elolvastam a toloi halasat.Nagyon jól írsz!Szándékunkban áll majd egy toloi utazás nagyon szeretnénk elmenni.Talán jövöre össze jön.Akkor elmegyünk mi is a halashoz és mi is megkóstoljuk.Sartiba hol együnk jót szerinted?Ha már írtál róla bocs,és köszi

Örülök, ha tetszett! icon_smile.gif Sartiban ugyan jártam, de csak átutazóban, akkor egy parti pálmafás teraszon kajáltunk, de ez nem mérvadó. Olvasd át a Sarti topicot, vagy érdeklõdj a profi „sartisok”-nál; biztos van tippük. icon_wink.gif

# 1420
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43434 Üzenet linkje2007-09-01 21:11:30 

sziasztok!

harmadszorra megyek görögországba, de még csk gyros-t ettem. nem mertem kipróbálni a tengeri herkenytüket és egyebeket.

de most mindenképp ki akarom. mit ajánlotok nekem? tudom, kikészitõ kérdés, de én végiglapoztam az elõttem lévõ pár oldalt, és nem tudok választani icon_cool.gif

kösz

# 1421
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43436 Üzenet linkje2007-09-01 21:57:49 

Jeki5!
Én szerintem minden ételük jó, személy szerint én talán csak a tintahallal nem tudtam megbarátkozni. Én ahány helyen csak ettem (közötte házilag elkészített, nem tavernás is volt) olyan gumszerünek találtam, így nem nyerte meg a tetszésemet. De ezzel lehet, hogy te máshogy leszel.
Szóval igazából csak a te ízlésedtõl függ, úgyhogy kostólgass nyugodtan icon_wink.gif

PL: én a feketekagylót szívesebben eszem nyersen, citommal, mint megfõve. Legtöbben ettõl óckodnak leginkább icon_lol.gif

# 1422
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43437 Üzenet linkje2007-09-01 22:17:58  Válasz a #43436. hsz-ra Előzmény #43436

kösz Petros!

még egy kérdés: a feketekagylót eszik sok kenyérrel?

csak mert egyik ismerõsöm hasonló ételrõl beszélt, és mondta, hogy rengeteg kenyeret etek hozzá.

a szuvlaki milyen? icon_razz.gif

# 1423
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43440 Üzenet linkje2007-09-01 22:32:52 

jeki5 írta:
sziasztok!

harmadszorra megyek görögországba, de még csk gyros-t ettem. nem mertem kipróbálni a tengeri herkenytüket és egyebeket.

de most mindenképp ki akarom. mit ajánlotok nekem? tudom, kikészitõ kérdés, de én végiglapoztam az elõttem lévõ pár oldalt, és nem tudok választani icon_cool.gif

kösz

Én még Görögországban rossz kaját nem ettem, de rosszul elkészítettet sajnos igen. icon_evil.gif A grillételek általában jók, de azt is el lehet szúrni, akkor rágós. A kagyló rántva is jó, vagy paradicsommártásban (a nyers tényleg lehet fertõzött). Sajnos nincs jobb ötletem: próbálgatni kell bátran. icon_wink.gif Az étlapok sok helyen fényképekkel illusztráltak (akár már az utcán); ami szemre szimpatikus, az már talán rossz nem lehet. icon_confused.gif

# 1424
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43441 Üzenet linkje2007-09-01 22:41:35  Re:

jeki5 írta:
kösz Petros!

még egy kérdés: a feketekagylót eszik sok kenyérrel?

csak mert egyik ismerõsöm hasonló ételrõl beszélt, és mondta, hogy rengeteg kenyeret etek hozzá.

a szuvlaki milyen? icon_razz.gif

Én nem sok kenyeret eszek. Személy szerint a kagylóhoz sem eszem sokat. Nyilván függ az adag nagyságától vagy attól, hogy a kagylón kívül eszel-e még valamit... Szóval ez is egyénfüggõ.
A szuvlaki nyársra - a gyakorlatban hurkapálcikára - feltûzött pácolt, fûszerezett húskockák, hagyma, gomba, stb, amit roston sütnek meg. Ebbõl is létezik többféle.
Ha többen mentek és sokmindent ki szeretnétek próbálni, javaslom, hogy mindenki rendeljen más-más kaját és közösen egyétek meg, mindenki kóstoljon meg mindent!
A lényeg, hogy emiatt ne legyenek gátlásaitok icon_exclaim.gif
icon_idea.gif A görögök étkezési szokásaihoz tartozik, hogy többféle ételt raknak fel az aztalra és mindenki vesz abból, amibõl szeretne. Én több görög családnál is ettem, ott ráadásul kipórciózva sincs sokminden. Pl a görögsali egy nagy tálban van és mindenki abból csemegézik a villájával. De például szinte minden étkezéshez tettek ki külön tányérra fetasajtot, amibõl - aki kívánta - vi villájával levágott egy darabot, feszúrta és ette. De a dinnyét is így eszik, egy tálba tették megpucolva, felkockázva és egy tálból csemegéztek.
Szóval senki nem fog furcsán nézni egy tavernában sem, ha ti is többen falatoztok egy tányérról icon_wink.gif

# 1425
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43442 Üzenet linkje2007-09-01 22:44:33  Válasz a #43441. hsz-ra Előzmény #43441

hüha icon_biggrin.gif

akkor egy hétig próbálgatunk icon_biggrin.gif

mad irom a tapasztalataimat, ha hazajöttem falirakiból. és most megígérem, hogy nem ijedek meg a "tengeri herkenytüktõl"!!!

kösz mindent!

hali

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 94 95 96 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu