Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 1411
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151232 Üzenet linkje2010-09-05 21:20:25 

Mesélj, Lujza icon_wink.gif
# 1412
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151339 Üzenet linkje2010-09-07 16:00:49 

Tehát szakítottunk a hagyományos csillagtúrázással Tolóból és Monemvasián kezdtünk két éjszakával. Korinthos-Spárta útvonalon mentünk le. Én nagyon szeretem ezt az útvonalat, Spárta nagyon a szívemhez nőtt. Csak kedvességgel találkoztunk ott.
Ismét megmásztuk a sziklatömböt, nagyon szép képeket csináltunk, amit ha sikerül fel is teszek. (Már majdnem sikerült, nem tudom miért nem jelent meg az előbbiekben.?!) Ottlétünk alatt kigyulladt a Monemvasiával szemközti hegy, amit fél nap alatt sikerült eloltaniuk hatalmas megkönnyebbülésemre, mert 2007-ben pont a tűz kitörésének napján voltunk ugyanitt. Az akkor látottak rettenetesen megviseltek...De most úgy tapasztaltuk azonnal megmozdultak. Azért írom ezt mert a későbbiekben megismétlődött az eset.
A víz nagyon jó volt, mi a szigeten lévő mólót választottuk.
A szállásunk a parton (Gefira) volt, az ágyról is nézhettem a szigetet. icon_lol.gif

# 1413
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151340 Üzenet linkje2010-09-07 16:11:39 

Onnan végigmentünk a part mentén egészen míg elfogyott az út, Ag. Fokasig.
Az öblök kavicsosak, de kagylót nem találtam.
Igaz végre találkoztam hatalmas teknőssel, amivel igazából Kalo Néro-nál kellett volna, mert ha jól tudom ott raknak tojásokat. Korábban olvastam valaki útleírásában egy másik utazásos oldalon, de még nem volt szerencsém látni.
Elafonisos volt a következő állomás. Egy kalandos hajtűkanyaros, növendék vadmalacos (akiken úgy meglepődtem, hogy még fényképezni is elfelejtettem) úton mentünk végig, Foutia-Elliniko irányában. Itt szeretném megjegyezni, hogy huncut görög öregemberektől, akik bizonyára szintén feltaláltak valamit a gorog joghurton kívül, nem kell útvonaltanácsot kérni...

# 1414
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151342 Üzenet linkje2010-09-07 16:17:56 

Elafonisos minden képzeletünket felülmúlta!
Szállás nem volt már Jannisnál a kikötőben, de kiadta kettőnknek a másik háza egész első emeletét a nyolc ággyal két erkéllyel stb. amit nem lehetett visszautasítani.
Élőben is rettenetes az angolja nem csak telefonon. De magabiztos, szerintem azt hiszi jól beszél. icon_biggrin.gif
Az öböl tényleg fantasztikus, nekem szebb a Voidokiliánál is.
Tiszta volt, pedig azért ember elég sok volt.
Itt tényleg el tudnék tölteni egy hetet is!

# 1415
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151343 Üzenet linkje2010-09-07 16:41:18 

Időnként ledob az oldal, újra be kell jelentkeznem.

Nem akarok regényt írni, mert nem tudok sajnos...És bocsánat hogy nem írtam ütemtervet, de az utolsó pillanatban döntöttem el a sorrendet.

Elafonisos után vigigmentünk a parton Githio felé, természetesen "roncsoztunk". Majd Areopoli (ami a mi görög térképünkön Aeropoli) Stoupa, Kalamata és Gialova.

Gialovából jártuk be a környéket.
Minden szép volt az emberek nagyon kedvesek, bár Magyarország nem mondott nekik sokat, volt aki azt hitte Grúzia mellett van. Nyolc nap alatt nem találkoztunk magyar autóval.

A legjobban az tetszett amikor a Navarino-i öböl felöl másztuk meg a hegyet, a vár kész életveszély, egyáltalán hogy engedhetnek oda embereket?! De egyben csodálatos is volt!!!!!Onan néztük meg a naplamentét, majd félhomályban lefelé a hegyről, majdnem sötét volt mire leértünk.

# 1416
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151344 Üzenet linkje2010-09-07 16:52:08 

Toló volt a következő szálláshely. Útközben találkoztunk az előző napi tűzzel, amit szintén eloltottak egy nap alatt, mert előző nap ment Pílosból a tűzoltó. (kb. Chandrinosnál) Bár a tűzterületen még benn álltak a tűzoltók, de már eloltották.
Nagyon örülök, hogy megtanultak tüzet oltani, de milyen áron...a szívem ma is meghasad ha rágondolok. Soha nem tudom elfelejteni azokat a képeket.

Útközben néztük meg a Polilymnio vízesést. Üdítő volt a 45 fokban. A jó hideg vízesés medencéjében aprók és szüleik fürödtek, ugráltak be a kötéllétráról.

Egy pap is üldögélt ott, megkérdezte honnan jöttem, szerintem ő tudta kik vagyunk, mert ha jól hallottam szervusszal köszönt el!

# 1417
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151433 Üzenet linkje2010-09-08 14:06:41 

Szia Lujza!

Elég jól hangzik, de valahogy kevésnek tűnik, összesen mennyit voltatok el? Nekem ez csak olyan 6-7 napnak tűnik, bár azt nem írtad mindenhol, hogy hány napokat maradtatok egy helyen.

Jannis oké, nem tud nagyon jól angolul, de hát csak a szoba kiadásához kell neki a nyelv, arra pedig bőven elég volt. icon_smile.gif

AREOPOLI (bocs de erre allergiás vagyok): ARes hadisten városa (város=polis), így AReoPoli. icon_smile.gif

Várunk képeket. A fórumon több helyen is van leírás, hogy hogyan kell beilleszteni.

Üdv, Andi

# 1418
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151487 Üzenet linkje2010-09-08 20:15:28 

Szia Andi!

Én Areopolit írtam. Nem értelek?!
Én is tudom miért hívják így.
Mi a gond?

A görögökkel kell megbeszélned az allergiádat, mert az ő Peloponnese térképükön írták, de ha elolvasod az írásomat láthatod, viszont itt a térkép gyártó email címe: www.oramaeditions.gr (Rafina) szerintem biztosan örülnek majd ha tájékoztatjuk őket... icon_lol.gif

15 napot voltunk,összefüggő leghosszabb utunk Elafonis-Gialova volt, szerintem nem volt feszített a tempó.
Ráadásul Elafonisos és Gialova környékén kívül már mindent láttunk korábban, tehát nem volt keresgetésre elvesztegetett időnk.
Szállást is mindenhol azonnal találtunk.

# 1419
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151488 Üzenet linkje2010-09-08 20:21:23 

Tudom: img http img, Verka már egyszer leírta, tegnap meg is próbáltam de továbbra sem sikerül, pedig már le is kicsinyítettem a méretét hátha ez a gond, csak egy ikon jelent meg, bár kizárt hogy nektek ne legyen hasonlóan jó gépetek.
Szóval, ha valaki segítene megköszönném!

# 1420
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151489 Üzenet linkje2010-09-08 20:24:54 

Szia Lujza!
Ne haragudj, nem neked szántam a beírást, hanem mert írtad, hogy a görög térképen is rosszul volt írva, mások meg ezt jegyzik meg és a legtöbb utazó Aeropolinak mondogatja, nekem meg kinyílik a bicska a zsebemben attól, ha helyiségneveket rosszul írnak le (mint Napflion)!!! Szóval, bocs, semmi bajom az ég világon veled!!!! icon_wink.gif

Kép: mert nem a felső kereső sorban lévp http-t kell kimásolni, hanem képre katt jobb egerentyű, majd ott a tulajdonságok cmszó alatti (elég alul) URL-t kell kimásolni és a két img gomb közé beilleszteni...

# 1421
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151522 Üzenet linkje2010-09-09 10:13:28  Válasz a #151488. hsz-ra Előzmény #151488

Bocs a butának tűnő kérdésért: Feltöltötted valahová a képeket, vagy a gépedről akarod ide illeszteni?
Csak olyan képet tudsz a fórumra beilleszteni, ami már fenn van a hálózaton. Ha az emlékeim nem csalnak.

# 1422
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151543 Üzenet linkje2010-09-09 17:12:17  Válasz a #151488. hsz-ra Előzmény #151488

Szia Lujza!

Azért nem megy a képbeillesztés, mert nem jó linket adtál meg (minden mást jól csináltál, megnéztem az elafonisosi próbálkozásodnál). Vagy ha a link jó, akkor esetleg le van védve az albumod? (Nem tudom, hogy ha nem nyilvános albumból illesztesz be képet, akkor az látszik-e itt.)

Ezt a linket adtad meg:

https://picasaweb.google.hu/11.....9149903826

Ha mi rákattintunk, nekünk ez a szöveg jön fel:

"Hoppá... itt nincs semmi. Vagy nincs hozzáférési jogosultsága ezekhez a fotókhoz, vagy a fotók nincsenek ezen az internetcímen. Ha hozzáférési jogosultságot szeretne kapni, forduljon közvetlenül a tulajdonoshoz"

# 1423
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151544 Üzenet linkje2010-09-09 17:15:32  Válasz a #151488. hsz-ra Előzmény #151488

Próbáld meg még egyszer a képbeszúrást, ahogy Andi is írja, a beilleszteni kívánt képre jobb klikk, majd ott a Tulajdonságok/Properites menüpontból kell kiválasztani a kép címét (URL). Ha küldés előtt előnézetet nyomsz, akkor fogod látni, hogy sikerült-e beillesztened. Ha nem megy, akkor küldd el nekem privátban a próbálkozást (akármilyen képet próbálj meg belinkelni a netről), majd segítek!
# 1424
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151545 Üzenet linkje2010-09-09 17:17:17  Válasz a #151487. hsz-ra Előzmény #151487

A mi térképünkön is Aeropoli van írva. icon_biggrin.gif
# 1425
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151546 Üzenet linkje2010-09-09 17:21:26 

Lujza írta:

A legjobban az tetszett amikor a Navarino-i öböl felöl másztuk meg a hegyet, a vár kész életveszély, egyáltalán hogy engedhetnek oda embereket?! De egyben csodálatos is volt!!!!!Onan néztük meg a naplamentét, majd félhomályban lefelé a hegyről, majdnem sötét volt mire leértünk.

Az öböl felőli oldalnál melyikre gondolsz, arra, hogy a nem a Voidokilia felőli oldalról mentetek fel, hanem a másikról, a lankásabb úton? Mert ha igen, akkor ott ki van ám írva, hogy a vár le van zárva, mert veszélyes. icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 94 95 96 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu