Tehát szakítottunk a hagyományos csillagtúrázással Tolóból és Monemvasián kezdtünk két éjszakával. Korinthos-Spárta útvonalon mentünk le. Én nagyon szeretem ezt az útvonalat, Spárta nagyon a szívemhez nőtt. Csak kedvességgel találkoztunk ott.
Ismét megmásztuk a sziklatömböt, nagyon szép képeket csináltunk, amit ha sikerül fel is teszek. (Már majdnem sikerült, nem tudom miért nem jelent meg az előbbiekben.?!) Ottlétünk alatt kigyulladt a Monemvasiával szemközti hegy, amit fél nap alatt sikerült eloltaniuk hatalmas megkönnyebbülésemre, mert 2007-ben pont a tűz kitörésének napján voltunk ugyanitt. Az akkor látottak rettenetesen megviseltek...De most úgy tapasztaltuk azonnal megmozdultak. Azért írom ezt mert a későbbiekben megismétlődött az eset.
A víz nagyon jó volt, mi a szigeten lévő mólót választottuk.
A szállásunk a parton (Gefira) volt, az ágyról is nézhettem a szigetet.
Onnan végigmentünk a part mentén egészen míg elfogyott az út, Ag. Fokasig.
Az öblök kavicsosak, de kagylót nem találtam.
Igaz végre találkoztam hatalmas teknőssel, amivel igazából Kalo Néro-nál kellett volna, mert ha jól tudom ott raknak tojásokat. Korábban olvastam valaki útleírásában egy másik utazásos oldalon, de még nem volt szerencsém látni.
Elafonisos volt a következő állomás. Egy kalandos hajtűkanyaros, növendék vadmalacos (akiken úgy meglepődtem, hogy még fényképezni is elfelejtettem) úton mentünk végig, Foutia-Elliniko irányában. Itt szeretném megjegyezni, hogy huncut görög öregemberektől, akik bizonyára szintén feltaláltak valamit a gorog joghurton kívül, nem kell útvonaltanácsot kérni...
Elafonisos minden képzeletünket felülmúlta!
Szállás nem volt már Jannisnál a kikötőben, de kiadta kettőnknek a másik háza egész első emeletét a nyolc ággyal két erkéllyel stb. amit nem lehetett visszautasítani.
Élőben is rettenetes az angolja nem csak telefonon. De magabiztos, szerintem azt hiszi jól beszél.
Az öböl tényleg fantasztikus, nekem szebb a Voidokiliánál is.
Tiszta volt, pedig azért ember elég sok volt.
Itt tényleg el tudnék tölteni egy hetet is!
Időnként ledob az oldal, újra be kell jelentkeznem.
Nem akarok regényt írni, mert nem tudok sajnos...És bocsánat hogy nem írtam ütemtervet, de az utolsó pillanatban döntöttem el a sorrendet.
Elafonisos után vigigmentünk a parton Githio felé, természetesen "roncsoztunk". Majd Areopoli (ami a mi görög térképünkön Aeropoli) Stoupa, Kalamata és Gialova.
Gialovából jártuk be a környéket.
Minden szép volt az emberek nagyon kedvesek, bár Magyarország nem mondott nekik sokat, volt aki azt hitte Grúzia mellett van. Nyolc nap alatt nem találkoztunk magyar autóval.
A legjobban az tetszett amikor a Navarino-i öböl felöl másztuk meg a hegyet, a vár kész életveszély, egyáltalán hogy engedhetnek oda embereket?! De egyben csodálatos is volt!!!!!Onan néztük meg a naplamentét, majd félhomályban lefelé a hegyről, majdnem sötét volt mire leértünk.
Toló volt a következő szálláshely. Útközben találkoztunk az előző napi tűzzel, amit szintén eloltottak egy nap alatt, mert előző nap ment Pílosból a tűzoltó. (kb. Chandrinosnál) Bár a tűzterületen még benn álltak a tűzoltók, de már eloltották.
Nagyon örülök, hogy megtanultak tüzet oltani, de milyen áron...a szívem ma is meghasad ha rágondolok. Soha nem tudom elfelejteni azokat a képeket.
Útközben néztük meg a Polilymnio vízesést. Üdítő volt a 45 fokban. A jó hideg vízesés medencéjében aprók és szüleik fürödtek, ugráltak be a kötéllétráról.
Egy pap is üldögélt ott, megkérdezte honnan jöttem, szerintem ő tudta kik vagyunk, mert ha jól hallottam szervusszal köszönt el!
Elég jól hangzik, de valahogy kevésnek tűnik, összesen mennyit voltatok el? Nekem ez csak olyan 6-7 napnak tűnik, bár azt nem írtad mindenhol, hogy hány napokat maradtatok egy helyen.
Jannis oké, nem tud nagyon jól angolul, de hát csak a szoba kiadásához kell neki a nyelv, arra pedig bőven elég volt.
AREOPOLI (bocs de erre allergiás vagyok): ARes hadisten városa (város=polis), így AReoPoli.
Várunk képeket. A fórumon több helyen is van leírás, hogy hogyan kell beilleszteni.
Én Areopolit írtam. Nem értelek?!
Én is tudom miért hívják így.
Mi a gond?
A görögökkel kell megbeszélned az allergiádat, mert az ő Peloponnese térképükön írták, de ha elolvasod az írásomat láthatod, viszont itt a térkép gyártó email címe: www.oramaeditions.gr (Rafina) szerintem biztosan örülnek majd ha tájékoztatjuk őket...
15 napot voltunk,összefüggő leghosszabb utunk Elafonis-Gialova volt, szerintem nem volt feszített a tempó.
Ráadásul Elafonisos és Gialova környékén kívül már mindent láttunk korábban, tehát nem volt keresgetésre elvesztegetett időnk.
Szállást is mindenhol azonnal találtunk.
Tudom: img http img, Verka már egyszer leírta, tegnap meg is próbáltam de továbbra sem sikerül, pedig már le is kicsinyítettem a méretét hátha ez a gond, csak egy ikon jelent meg, bár kizárt hogy nektek ne legyen hasonlóan jó gépetek.
Szóval, ha valaki segítene megköszönném!
Szia Lujza!
Ne haragudj, nem neked szántam a beírást, hanem mert írtad, hogy a görög térképen is rosszul volt írva, mások meg ezt jegyzik meg és a legtöbb utazó Aeropolinak mondogatja, nekem meg kinyílik a bicska a zsebemben attól, ha helyiségneveket rosszul írnak le (mint Napflion)!!! Szóval, bocs, semmi bajom az ég világon veled!!!!
Kép: mert nem a felső kereső sorban lévp http-t kell kimásolni, hanem képre katt jobb egerentyű, majd ott a tulajdonságok cmszó alatti (elég alul) URL-t kell kimásolni és a két img gomb közé beilleszteni...
#1515222010-09-09 10:13:28 Válasz a #151488. hsz-ra
Bocs a butának tűnő kérdésért: Feltöltötted valahová a képeket, vagy a gépedről akarod ide illeszteni?
Csak olyan képet tudsz a fórumra beilleszteni, ami már fenn van a hálózaton. Ha az emlékeim nem csalnak.
#1515432010-09-09 17:12:17 Válasz a #151488. hsz-ra
Szia Lujza!
Azért nem megy a képbeillesztés, mert nem jó linket adtál meg (minden mást jól csináltál, megnéztem az elafonisosi próbálkozásodnál). Vagy ha a link jó, akkor esetleg le van védve az albumod? (Nem tudom, hogy ha nem nyilvános albumból illesztesz be képet, akkor az látszik-e itt.)
Ha mi rákattintunk, nekünk ez a szöveg jön fel:
"Hoppá... itt nincs semmi. Vagy nincs hozzáférési jogosultsága ezekhez a fotókhoz, vagy a fotók nincsenek ezen az internetcímen. Ha hozzáférési jogosultságot szeretne kapni, forduljon közvetlenül a tulajdonoshoz"
#1515442010-09-09 17:15:32 Válasz a #151488. hsz-ra
Próbáld meg még egyszer a képbeszúrást, ahogy Andi is írja, a beilleszteni kívánt képre jobb klikk, majd ott a Tulajdonságok/Properites menüpontból kell kiválasztani a kép címét (URL). Ha küldés előtt előnézetet nyomsz, akkor fogod látni, hogy sikerült-e beillesztened. Ha nem megy, akkor küldd el nekem privátban a próbálkozást (akármilyen képet próbálj meg belinkelni a netről), majd segítek!
A legjobban az tetszett amikor a Navarino-i öböl felöl másztuk meg a hegyet, a vár kész életveszély, egyáltalán hogy engedhetnek oda embereket?! De egyben csodálatos is volt!!!!!Onan néztük meg a naplamentét, majd félhomályban lefelé a hegyről, majdnem sötét volt mire leértünk.
Az öböl felőli oldalnál melyikre gondolsz, arra, hogy a nem a Voidokilia felőli oldalról mentetek fel, hanem a másikról, a lankásabb úton? Mert ha igen, akkor ott ki van ám írva, hogy a vár le van zárva, mert veszélyes.