Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1426
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122076 Üzenet linkje2009-12-10 22:52:10 

skiccpausz írta:
Sziasztok!
Arra kérek minden valaha Makrigialosban nyaralót, hogy indokolja meg nekem, miért pont ezt a helyet válasszam 2010-ben. Köszi!

Csak... icon_rolleyes.gif
Mert klassz hely... icon_wink.gif icon_lol.gif
De komolyan... ki kell próbálni!

# 1427
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122087 Üzenet linkje2009-12-11 12:46:55  Válasz a #122071. hsz-ra Előzmény #122071

Skiccpaus!
Akkor válszd Makrigialost ha:
1, Olcsó szállásra van szükséged.
2, Nem akarsz hosszan utazni.
3, Ha saját vagy bérelt autóval vagy.
4, A településre csak aludni jársz.

Ne válaszd, ha......! Azt hiszem ezen a fórumon ezt a témát nem szokták feszegetni. ( Pedig nem ártana.)

# 1428
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122088 Üzenet linkje2009-12-11 13:50:12  Válasz a #122087. hsz-ra Előzmény #122087

Szokás vagy nem szokás, azért a véleményed le lehet írni. Sztem Skiccpausz azt is szívesen veszi.
(van akinek pozitív és van, akinek negatív tapasztalatai vannak)

# 1429
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122097 Üzenet linkje2009-12-11 19:01:46 

Lambros, szerintem ha ideje lesz skiccpausznak és végigolvassa, vagy csak visszaolvas a topicban, akkor láthatja a negatív véleményeket is, és a pozitívokat is.
De ez olyan dolog, hogy mindenkinek magának kell eldönteni, hová utazik és miért, tanácsot adni szerintem nem igazán érdemes, mert nem vagyunk egyformák! Ami egyik embernek tetszik, és visszajár többször is, az a másiknak egyáltalán nem! De ez így jó szerintem, mert mi lenne, ha mindenki egy helyre járna nyaralni!?

# 1430
Skiccpausz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
280 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122098 Üzenet linkje2009-12-11 19:14:57 

Csúcs szuperok vagytok, köszönöm!
Paralián már többször voltunk, de valahogy ez a kis falu mindig kimaradt. Mi egyébként strandolós, egyhelyben maradó pár vagyunk, évente 1-1 fakultatív kirándulással. Jövőre Paralia mellett szeretnénk máshova is elmenni, persze a pénztárcánk erejéig. Tavaly Sarti és Paralia volt. Jövöre gondolkozunk Makrigialoson, de szerintem túl közel van Paraliához. Egyszóval ezért kértem indokot a Makrigialosi nyaraláshoz.

# 1431
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122099 Üzenet linkje2009-12-11 19:39:13  Válasz a #122098. hsz-ra Előzmény #122098

Skiccpausz!

Valahol Anikónak igaza van. Ízlések és pofonok különbözők.
Leírtam azt amit pozitivnak tartottam. Leírom azt amit nem.
1,A parti sétányon levő éttermek ( egy részüket csak büfének nevezném) az átlagos görög színvonalat sem hozzák. Ellentétben sok más településsel itt ajándékboltok pl. nem találhatók. ( Bár talán kettő van ).
2, A part általában hínáros ( többször is jártam itt, és volt hogy itt nyaraltam ). Az még nem is lenne baj. De a kivetett hínárt tapasztalatom szerint csak az enyészet kezdi ki. Nincs eltakarítva.
3, Renszeresen megjelennek a meduzák. ( Igaz a környék többi strandján is ). Tele velük a part is. Ott rohadnak.
4, A turisták által eldobált szemét sorsa mint az előzőké. Vagy visszamossa a tenger a vízbe vagy ottmarad.
5, Jó vásárlási lehetőség nincs. ( Marad Katerini vagy Thesszaloniki. A Szaloniki piacot rendkívül jó választékkal és árakkal ajánlom ).

Ha ti helybenmaradó nyaralók vagytok én úgy gondolom nem erre gondoltok. Anikó nagyon érzékeny erre a településre. De ha megnézed az albumait és beszámolóját, nem a településen és annak strandján töltötte az idejét. Én sem, így a negatívumok nem igazán érintettek.
Üdv: Lambros

# 1432
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122106 Üzenet linkje2009-12-12 00:01:59  Válasz a #122099. hsz-ra Előzmény #122099

Lambros, igazad van abban, hogy érzékeny vagyok a településre, bár én nem így fogalmaznék. Inkább csak annyit írnék, hogy szeretem.
Talán épp azért, amit Te negatívumként éltél meg. Dehát nem vagyunk egyformák!
Mi szeretjük, hogy nincs tele ajándékboltokkal, rengeteg étteremmel, szerintem elég az a pár, ami a parton van. Mi szeretünk esténként ott sétálni a nyugodt, csendes Fő-téren, vagy csak ott üldögélni a padon és hallgatni a kabócák hangját, mert annyira nagy a csend, hogy néha szinte semmi zaj nincs.

A partot reggelente takarítják, a hínárt összeszedik. Idén ezt többször is láttuk személyesen. Ha leírtad, Te biztos láttad az ellenkezőjét is, ezzel nem akarok vitatkozni, én most idén ezt láttam. Medúzákat nem láttunk, pedig kétszer is ott töltöttük most a napot, a víz nem kristálytiszta ez tény, ezt mindig le is írom, de mi ezt elfogadtuk.
Az igaz, hogy amióta autóval járunk, sokat kirándulunk, de első alkalommal busszal voltunk, akkor szerettük meg Makrygialost. Akkor sok fakultatívon voltunk, de igaz, hogy több alkalmat ott voltunk a helybéli strandokon. Nagyon jó nyaralás volt, azóta is nosztalgiával gondolunk rá.
Vásárlási lehetőség biztos, hogy nincs annyi, mint mondjuk Paralián, de azért kisbolt van jópár a faluban, és elég jó a választék mindenből.
A piac péntekenként van, és mindig kinézünk, gyümölcsből, halból van választék és ruhafélék is bőven akadnak. Mi Kateriniben és Szalonikiben nem voltunk még a piacon soha, bár idén terveztük, hogy átmegyünk, de nem sikerült.

Szóval, ha skiccpauszék szeretnek helyben maradni, és pihenni, akkor lehet, hogy megfelel nekik a hely! Viszont ha eddig Paralián, és Sartiban nyaraltak, akkor az biztos, hogy Makrygialos nagyon csendes lenne nekik, ezt én is elismerem! icon_biggrin.gif

Szóval mi szeretjük Makrygialost, és még rengeteg más helyet is Görögországban, épp azért kirándulunk sokat, hogy más gyönyörű helyet is felfedezzünk! Azért a 2005-ös beszámolómból kiderül, hogy akkor a legtöbb időt a faluban töltöttük! icon_biggrin.gif

# 1433
Skiccpausz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
280 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122109 Üzenet linkje2009-12-12 18:20:38 

Igazán nagyon kedvesek vagytok!
Szerintem Makrigialost most is ki fogjuk hagyni. A Katerini piacot nagyon jól ismerjük, minden évben meglátogatjuk és többek között finom házi tziopuorot is ott szoktunk venni. Paralia minden évben benne van a terveinkben. Egy másik szép, aránylag nyüzsis, ugyanakkor lehessen éjszaka pihenni helyet keresünk a másik hétre és nem igazán találok olyat, ami nincs túl messze autóval. Az Égei tenger partjában gondolkozunk, homokos tengerpartban. Talán Kavala környéke, vagy a másik irányban Volós környéke, de a közelükben nem találok olyan nyaraló helyet ami a fent leírtaknak megfelelne. Skiathos vagy más szigetek pedig a rendkívül magas kompköltség miatt nem jók.

# 1434
Skiccpausz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
280 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122110 Üzenet linkje2009-12-12 18:23:27 

Nei Poriban is eltöltöttünk már két hetet, de egyelőre nem tervezzük a visszatérést.
# 1435
Melynda007
Aktív fórumos
Aktív fórumos
219 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122111 Üzenet linkje2009-12-12 18:29:30 

Sziasztok!
Gondoltam erre én is reagálok...
Makrigialos nagyon hangulatos a maga egyszerűségével, természetességével.
A sok giccs bolt nekem sem hiányzott...
Az éttermek viszont nagyon olcsók, és finomak a többi településhez viszonyítva. Mindig kaptunk valami finomságot bónuszba, és nagyon kedvesek voltak.
A víz minősége viszont nem tetszett, tele hínárral, medúzával. a part valóban baromi koszos volt a kagylászok miatt.
De mindezek ellenére ajánlom, ha nyugalomra vágyik az ember.
M.

# 1436
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122117 Üzenet linkje2009-12-12 19:29:02 

Skiccpausz, ha nyüzsire is vágytok, akkor tényleg nem ajánlom Makrygialost! Mi fordítva szoktuk, hogy a nyugalom miatt oda megyünk pihenni és eljárunk napközben kirándulni és nyüzsis helyekre nézelődni!
Először Nei Porira gondoltam, hogy ajánlom Neked, de írod, hogy ott már voltatok. A másik irányban, amiről írtál -Kavala környékén- esetleg Asprovalta ami megfelelne. Szép homokos a partja és ott szerintem elég nyüzsi is van nappal is, este is. Ott egy napot töltöttünk tavaly és a víz nagyon kellemes volt, a városban nagyon nem néztünk szét, de biztos lesz, aki ír róla, sőt topic is van, ott is szétnézhetsz!

# 1437
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122119 Üzenet linkje2009-12-12 19:38:27  Válasz a #122109. hsz-ra Előzmény #122109

Skiccpausz!
Ha az Égei tenger partjában és nem túl messzi távban gondolkodtok, és ahogy írtad egy hét Parália és egy valami más; erre az esetre javaslom, hogy amikor parálián vagytok menjetek át kirándulni a pileon félszigetre. Menjetek át az égei tengeri oldalra mondjuk Ai. Ioanninába és arrafelé nézzetek körül. Sajátos a táj és a környezet. Sokszor mintha nem is Görögországba lennél. Kevés helyen van sűrű páfrány aljnövenyzet és az útmellett lépten nyomon források. Nézd meg a tájat és a képeket a Google Earth-on.

# 1438
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122120 Üzenet linkje2009-12-12 19:44:44  Válasz a #122109. hsz-ra Előzmény #122109

Skiccpausz!
A második hétre amikor a pileonra leugrotok akár a helyszínen is tudtok szállást nézni. Igaz magyar turitát nem igen láttok, de egyébkét sem zsúfolt.

# 1439
Skiccpausz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
280 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122121 Üzenet linkje2009-12-12 20:02:31 

A Pileon félszigeten nem találtam olyan helyet amit bárki jó szívvel ajánlana és a tengerpartja is homokos lenne. Egyébként én is itt keresgéltem, de sehol nem találok olyan leírást és képeket, ill. ajánlatot ahol valaki legalább egy hetet eltöltött és a szállás, tengerpart, környezet stimmelt volna.
Anikó!
Asprovaltáról azt olvastam, hogy általában kavicsos a tengerpartja és gyorsan mélyül. Azt eddig még nem írtam, hogy a sekély víz is kritérium, mivel kedves feleségem azt szereti. Elég sok feltételnek kell teljesülnie a jó helyszínnek, de ahogy látom a segítőkészségeteket, biztosan találunk valamit közösen.

# 1440
Skiccpausz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
280 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122122 Üzenet linkje2009-12-12 20:03:54 

A magyar turisták hiánya nem okoz gondot. Sőt!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 95 96 97 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu