A görög-magyar szótárra gondoltam, igen. Az a helyzet, hogy nem tudom melyik a Mohay-féle, arról nem tudok semmit. Arról is van infód? A Vrasna-n vásárolt könyved mennyibe került?
#1319302010-04-23 22:30:18 Válasz a #131841. hsz-ra
Úgy tudom - persze nem biztos, hogy jól -, különösen az üzleti / munkahelyi környezeben jellemző ez a köszönés hónap elején, hasonlóan a hétfői καλή βδομάδα -hoz.
Én irodában ilyen fajta munkahelyi környezetben még nem voltam, tehát nem tudom ott hogy zajlik.
De hogy a mindennapi éledben használják, az tuti!
Boltokban, barátok az utcán elköszönésnél, konditeremben elköszönésnél, chat-elésnél... telefonon...
A "jó hónapot", "jó hetet", " jó hétvégét"... de még a "jó vasárnapot" is hallottam...
Szerintem nagyon aranyos szokás
Ha már köszönés. Χαίρε , Χαίρετε. Ezt használják vagy nem? Lehet, hogy nem is jól írtam le. Úgy tudom beköszönésre és elköszönésre is jó. Amúgy üdvözlök mindenkit. Majd egy éve nem jártam nálatok.
#1319632010-04-24 13:44:25 Válasz a #131930. hsz-ra
Mindig használják , sógor, barátnő, barát stb. Aki bármilyen közösségi (görög) portált használja ott látható is , sőt a tv-ben híradónál stb tehát bátran lehet használni , sőt talán illik is Καλο Σαββατοκυριακο !!!