Olvastam valahol, hogy Makry közelében van egy sólepárló, ahol lebegni lehet a vízben, szintén a közelben egy vízi-madárrezervátum is van.
Valaki meg tudná mondani, pontosan merre találom ezeket?
Köszi
Látom még nem nagyon indul ez a fórum, de én azért kisérletet teszek hátha vannak már olyanok akik mint én is már tervezik a nyarat. Megtetszett ez a település és nézegetve a neten a szálláslehetőségeket olyan kint nyralók véleményét szeretném kérni akik a Dias-ban vagy az Eektrában laktak két külön hálószobás elhejezéssel.
Ha valakinek van infója kérem ossza meg velem, legyen az pozitív vagy netán negatív! Ha visszaolvasnék lehet, hogy vannak infók de én kifejezetten a legújabb véleményekre vagyok kíváncsi! Előre is köszönöm!
#1783162012-01-14 13:59:31 Válasz a #178306. hsz-ra
Szia camion, mi sokszor nyaraltunk már Makryban. Sokak szerint elfogult vagyok, ez tény. Mi nagyon szeretünk ott lenni, és nem azért, hogy a tenger milyen, vagy mennyi programlehetőség van,hanem magáért a faluért.
Ez egy nagyon csendes falu, kevés üzlettel, pár tavernával. Akkor menjetek oda, ha tényleg erre vágytok, vagy autóval vagytok és tudtok másfelé is kimozdulni.
Mi általában autóval járunk, így nem gond bejárni a környéket, sokat kirándulunk, és bevallom esténként nagyon jó visszatérni abba a pici faluba, mintha hazamennénk.
Általában a Diasban lakunk, de voltunk már az Elektrában is. A Diasban egy nagy apartman van, ami két hálószobás, az hatalmas nagy, nem egy luxus, de szerintem egy nyaraláshoz szükséges dolgok megvannak benne. Van luxus apartman is a legtetején a szállónak, az szintén megfelel egy kétszobás apartmannak, bár ott a másik ágy a nappaliban van, az nagyon szép, kényelmes apartman, bár drágább, mint a többi.
Az Elektrában szintén kétszobásban laktunk, de bevallom az nekem nem tetszett,mert az egyik szoba annyira pici volt, hogy még a klausztrofóbiám is előjött, és a fürdőszoba is túl pici volt nekem, de biztos nem egyformák ott sem a szobák. Amit én ismerek onnan, az nekem annyira nem tetszett, de sokan szeretik azt is.
Kérdezz nyugodtan, ha bármiben segíthetek, akkor írok. Van fenn itt több beszámolóm is, keresd meg, hátha tud még segíteni valamiben.
#1783302012-01-14 16:02:50 Válasz a #178316. hsz-ra
Sziasztok, szia Anikó
de jó újra rábukkani a régi ismerősökre.
Na, gyorsan mondom az enyémet.... én is az idén Makrygialos-ba szeretnék lemenni, Katerini közelében ( nem tudom van e még ilyen elnevezésű helység). Találtam egy piszok olcsó varit június 17-től június 27-ig a Hotel Dias-ban. Szeretném ha ezt be tudnám játszani a családommal. Néztem az interneten a képeket a Diasról, szerinted merről jobbak a szobák, vagy már hogy áll az épület?? mivel látom lent kocsma van... meg persze, melyik oldal hűvösebb ??
#1783702012-01-14 23:07:42 Válasz a #178330. hsz-ra
Szia Árpi, megpróbálok válaszolni, bár nem mindegyik kérdésedet értem. Azt tudnod kell, hogy van egy Hotel Dias, és van a Dias Apartmanhotel. Nem tudom melyiket láttad a neten, de mi az apartmanhotelt ismerjük, ott nyaraltunk már többször is.
Mi már mindkét oldalán laktunk, az utcára néző szobákban is, és a hátra, udvar felé nézőben is, mindkét szoba hűvös volt, légkondit sosem használtunk.
Háromféle szobájuk van, vannak az egyszerűbb standard szobák, vannak superior szobák, és van lakosztály, ami már magasabb kategória, persze drágább is picit.
A standard szobák az egyszerű szoba, konyha egy légtérben lévő studiók, a superior szobák szintén ilyen elrendezésük, csak más a berendezés.
Nekünk mindig megfeleltek, nyaraláshoz elég a berendezés, felszerelés, ami van.
TV, légkondi minden szobában van, de az ablakokon szúnyoghálós tolóajtók vannak. Alul tényleg van egy büfé, ami nappal és este is üzemel, ott működik Wi-Fi is fogyasztás ellenében. Legalábbis tavaly így volt.
Katerini létezik még persze, nincs messze Makrytól, Paralia, Olympic Beach sem, a környéken is sok látnivaló van, amihez persze nem árt autó, vagy robogó legalább.
Most egyenlőre ennyi jutott eszembe, de szivesen válaszolok neked is még, ha valami kimaradt. Mi nem csalódtunk még sosem Makryban, bár már minden időpontban voltunk ott, elő-utó és főszezonban is, remélem Ti sem fogtok?!
#1783722012-01-14 23:41:13 Válasz a #178370. hsz-ra
Köszi Anikó, nem fogunk csalódni, mert mi is szeretünk mászkálni, nem csak a strandon heverészni. Szerintem a Dias Apartmanhotelról van szó, a képek alapján úgylátom hogy arról az épületről van a szó ahol ti is voltatok. Lent a kocsma, a bejárat a recepcióra, meg két felszinti erkély a szobáktól ( amit nem nagyon értek, mert ott aki kiül az már a kocsmában van).
A mi szobánk az háromágyas lenne egyszerű szerintem studió (bár az áráról itélve).
A kérdésem még az, hogy kertrész van? Játszótér vagy valami?
Meg a Wi-Fit tudják használni azok akik az utcai részen laknak (pl. ha kiülök az erkélyemre a kocsma fölött) ?
Nagyon szépen köszönöm a válaszod és segítséged, de gondolom a döntés már megvan és hétfőn hjvom a Nis-i turistikai irodát és intézkedem
(azt tudod hol van NIS )
#1784162012-01-15 22:33:58 Válasz a #178372. hsz-ra
Szia Árpi, igen így már biztos,hogy az apartmanhotelről van szó. Furcsa, hogy a büfét "kocsmának" hívod, nálunk ez teljesen mást jelent, de értem miről beszélsz.
Igen ott az a két erkély picit furcsa, mert ha vannak a büfében akkor zavaró lehet az erkélyen ülni, de pl., előnye, hogy ha wi-fizni akarsz ki sem kell mozdulnod a szobából.
Ioannisék aranyosak, ők a tulajdonosok, mi szeretünk ott lakni náluk. Ha autóval mentek, akkor tuti nem fogtok unatkozni, de a fakultatív programokat is próbáljátok ki, abban sem fogtok csalódni. Írj majd a terveitekről, érdekel miket terveztek.
Igen tudom Nis hol van, lefelé menet ott szoktunk elmenni mellette azt már szeretem, amikor ott tartunk!! Nagyon szép az az ország is, egyszer szivesen szétnéznék arra. Stobinál már álltunk meg egyszer, sajnos az eső megzavart minket, de bepótoljuk még valamikor!
#1784182012-01-15 22:51:40 Válasz a #178416. hsz-ra
Bocsi Árpi, az előbb még elfelejtettem írni a játszótérről. Hátul van egy udvar, de igazság szerint a háziak is ott laknak, vagyis nem tudom az udvaron mennyire lehet gyerekeknek játszani, viszont a parton van egy kis játszótér kimondottan gyerekeknek és kb. 100 m a szállástól.
Köszi Ani,
lényegében, a Te beszámolóidat tanulmányozom most, biztos lesz bőven programunk, na most az a kérdés mit tudunk végbevinni, mivel a picur most töltötte a két évet. Ő még kötve van a délutáni alváshoz
hehehe,ami illeti a kocsmát.... ahol már sör,bor,pálinka, meg tánc az utcán... de, figyelj, én azt imádom, nem a füstmentes termeket ahol egy korty kávét félnapig szürtyölnek...
#1784262012-01-16 09:39:43 Válasz a #178419. hsz-ra
Szia Árpi.
Mint már írtam, az Andromeda Travel (Székesfehérvár) tulajai az ottani tulajdonosok.Nagyon kedves közvetlen házaspár.Az ő kisfiuk is idén tavasszal tölti a 3 évet úgyhogy szerintem biztos van játék lehetőség http://www.andromeda.hu/magyar/main.php
#1784622012-01-16 23:01:44 Válasz a #178436. hsz-ra
Igazad van Árpi a kocsmát illetően, végül is ez így van! Jópofa, amit írtál!
Szerintem jó szobát kaptatok, csendes lesz. Tényleg van Ioanniséknak egy pici fiuk, lesz játszótársa a fiadnak, Ők is ott laknak nyáron, biztos fogtok találkozni!
Én is nagyon szeretem őket, nagyon rendes, közvetlen házaspár.
Köszi, hogy időt szánsz a beszámolóimra, remélem tényleg találsz benne sok hasznos dolgot!?
Tavaly sajnos nem volt időm a beszámolót megírni, pedig tavaly is voltunk Makryban egy hetet, fotók vannak róla fenn. Örülök, ha segíthettem.