#1053902009-06-19 16:23:17 Válasz a #105367. hsz-ra
Etsymo,
ha esetleg a Google Earth nevű programot még nem ismered, érdemes letölteni és használni. Biztosan segít a tervezésben.
Fakultatív kirándulásként (nem tudom, hogy Nei Poriból konkrétan hova indul szervezett út, csak vaktában találgatok) pl. esetleg a Pilion fszg., vagy Skiathos-Skopelos jutott eszembe. Ott tuti van víz alatti látnivaló (is). Persze lehet magánszervezés is (mint ahogy Kvalcsi írta),saját vagy bérelt kocsival.
Tényleg, azt még nem írtad (de lehet ám, hogy csak én nem voltam elég figyelmes), hogy irodával vagy egyénileg fogtok-e kiutazni ?
#1053672009-06-19 14:53:53 Válasz a #105357. hsz-ra
A google a barátom, uhogy közben rájöttem
Befizetős-csoportos akció nem tudom hogy lesz-e, azt meglátjuk ott. 4-en megyünk, szóval még van rajtam kívül másik 3 szavazó
Most épp azt nézem, hogy merre fele lehet menni, és azt hogy lehet megoldani egyénileg.
Igazából jobban bejön a tervezős, rákészülős program, mint a "megvásárolt".
Bár ott van persze idegenvezetés (gondolom), de tökéletes idegenvezető a net, illetve Ti, és a beszámolók
#1053572009-06-19 14:06:01 Válasz a #105349. hsz-ra
Szia Etsymo!
A fakultatív jelentése: szabadon választható, nem kötelező program.
Szóval a kérdés az, hogy tervezel-e esetleg valamilyen kirándulást Nei Poriból valamerre akár egyénileg, akár szervezett úton?
#1053492009-06-19 13:23:25 Válasz a #105196. hsz-ra
Gondoltam h a beszámolók és képek alapján, de főleg a séta végett Platamonasba elballagunk, uhogy köszönöm a tippet, visszük majd a merülős cókmókot is
Mi az a fakultatív?
Nem vicc, télleg ennyire zöld vagyok
Amúgy párom azt tervezi h egész idő alatt napozik, pihen, fürdik.
Szerény személyem meg amolyan felfedezős típus
De szerintem ha meglátja azt a sok szépséget ami ott van, nem hiszem h leragad a strandon
remélem
#1051962009-06-18 19:07:23 Válasz a #105154. hsz-ra
Hát, ahogy nézegetem, arrafelé jó kis homokos partok vannak. Talán Platamonasnál a vár lábánál ill. attól délre találni sziklás részt legközelebb Nei Porihoz. Esetleg fakultatívot nem tervezel valahová ?
#1051452009-06-18 14:31:33 Válasz a #105074. hsz-ra
Nincs mit, remélem kedvcsinálónak jó volt...
Egy hét: az már semmi, fél lábon is...
Sznorizáshoz próbálj inkább sziklásabb partszakaszt keresni, ott ált. több élőlénnyel találkozhatsz. A homokos részeknél alacsonyabb a látótávolság is, viszont pl. kagylók gyakrabban fordulnak elő.
Ha több szezonon át is szeretnéd használni, ne a legolcsóbb felszerelést válaszd.
#1050742009-06-18 10:31:03 Válasz a #105027. hsz-ra
megnéztem az albumod és még mindig az asztalon van az állam.
gyönyörűek! a képek is, de most h láttam őket, már nagyon indulnék Nei Poriba! Remélem az is olyan varázslatos, mint ahol Te jártál.
h fogom a hátralévő 1hetet kibírni??
Köszönöm a képeket, meg a tippet!
#1050732009-06-18 10:26:51 Válasz a #105027. hsz-ra
a kép meggyőzött, bár én érveket vártam
uszonyt mindenképpen akarok, mert a lent töltött időt nem akarom
amiatt rövidíteni, hogy lassú a merülési sebesség, meg jóval több erő csupasz tappanccsal való közlekedés
amúgy azóta dumáltam pár emberrel, és egy apróság elkerülte a figyelmem
a búvárszemüge mellett szól, h az úszószemüge mögé a nyomástól befolyik a víz. azt mondják az nem finom szembe kapni
#1050272009-06-17 21:13:55 Válasz a #105011. hsz-ra
Szia,
VEGYÉL búvárszemüveget, pipát és flippert is ! Aztán lehet majd nézelődni ! Persze az Földközi tenger élővilága nem olyan színes mint mondjuk a Vörös tengeré, de azért sok érdekesség van a víz alatt. Van fent egy tavalyi fényképalbumom ITT,van benne néhány víz alatti kép is. Ha van kedved nézd meg.
Remélem nem kapok virtuális köveket a fejemre a kérdésem után, de...
éééletemben nem jártam még tengerben, és nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e búvárszemüveget, vagy sem. Nem kell komoly búvárkodási szándékokra gondolni, csak élvezni szeretném a tengert. Itthon medencében/vadvízben sokat úsztam anno, és általában nem a víz felszínén
A vizet ismerem amennyire lehet, de a tengert nem.
Szóval elég az úszó szemüvegem, vagy van vmi spec ok, ami miatt
jobb ha egy b.szemüvegre beruházok?
pl, milyen ha sós víz megy az ember orrába? A klóros víz nem zavar,
a sima víz sem (bár durván orrhangom lesz órákig )
bocs ha nagyon gügye kérdés, és köszönöm a segítséget!
ets
"Mozoro" topictársunk írta és ide másolom, mert itt is helye van!
Helló mindenki!
Aki ezen a nyáron Santorinire szeretne jönni és akit egy kicsit is érdekel a búvárkodás az megtalál minket április 2.-ától Kamariban. Üvegfenekű hajóval, kitűnő oktatóval várunk mindenkit.
Nevem: Molnár Zoltán
Tel.(görög):00306972630529 (ápr. 2-től)
addig 00491601454269
Akit érdekel hívjon.
köszönöm
sziasztok