#2404922016-07-09 08:29:15 Válasz a #240484. hozzászólásra
Ahogy mondod, a Flyingcat 4-gyel mentünk volna Sifnosra, tuti nem az időjárással volt gond, egy db hullám nem volt, így simán igazad lehet. De miért nem kaptam egy e-mailt erről akkor még májusban? Ingyen lett volna .......
A Zante Ferries-nek utánanézek, rendszeresen láttuk Serifoson kikötni, de a kereső még sosem dobta ki nekem ... Kicsit még mindig zizik vagyunk itthon, nézzük az árakat, hátha még pár napra "vissza" (Kikládok) tudnánk menni szeptember elején. Talán .....
Xoyox, mi volt Tiloson, vagy mi történt?
A szívünkhöz nőtt az a sziget, minden érdekelne
Ha jól tudom, több társaság is csődbe ment tavaly. Viszont érdekelne, hogy mik maradtak és más magántársaságok merre üzemeltetnek járatokat. A keresők zömében csak a nagyokat mutatják. Biztosan akad olyan magán cég amely kifejezetten két sziget összeköttetését biztosítja. Erről valami infó?
#2404842016-07-08 22:46:24 Válasz a #240474. hozzászólásra
...
A törölt komp valamelyik Flyingcat volt? Ha igen: régebben, talán májusban olvastam, hogy az egész szezonra törölték mindkét hajójukat a nyugati Kikládokon.
A Seajet katamaránok is elég rizikósak; nem szívesen terveznék velük, és tényleg előfordul, hogy napokkal előtte már nincs férőhely, elsősorban a hétvégén közlekedőkre. Viszont, mivel reggel szinte biztos, hogy indul konvencionális komp is a Zante Ferries hajói közül, így maradna még alternatíva továbbállni. Személy szerint a legendás Express Skopelitist sem merném előre bevállalni a keleti szigetek esetében.
Egy kis sifnosi kitérő még a gasztronómiával kapcsolatban: lehet, hogy azért sem voltak az élmények igazán pozitívak, mert nem is olyan rég végigsöpört egy modernizálós, fúziós konyhás, kísérletezős hullám a szigeten. Állítólag ez lecsengőben van, visszatérnek lassan a tradicionális konyhához, ízekhez; de a kevésbé ismert szigetek valóban jóval többet adnak ebben (is).
Mi ugye mindig előre foglalunk hajójegyet, még előszezonban is, most is és még így sem rizikómentes. Indulás előtt 40 perccel, a kikötőben, a HS bódéjánál tudtuk meg, hogy törölték a hajónkat. Ez 3 óra alvás után, fáradtan nagyon nem esett jól. Menjünk a SeaJets-szel, mondják, a pénzt (22EUR/fő), mivel kártyával fizettem, visszautalják. rohanás vissza, az másik kapu. Ott van hely (47,5EUR/fő), örültünk, jó hogy nem voltunk kicentizve ... A SeaJet 2 nem túl nagy hajó, nem mondom, hogy nem volt üres hely, de nem sok, szerintem főszezonban simán tele lehet néha. Ilyenkor az ember bukhat 1 napot ??
Azt gondolom, a Hellenic talán a leggörögebb .... ha lehet, nem azt fogjuk priorizálni a jövőben Azt is el kell mondani hozzá, hogy aznap! visszautalták a pénzt, hiánytalanul.
Az új kedvencem az Aegean Speed Lines, szuper, hangulatos, kényelmes hajó, profi bár, kedves, mosolygós és segítőkész személyzet, kültéri rész a sebesség ellenére, helikopter leszálló, dohányzó, stb ... nagy élmény volt!
#2403912016-07-05 21:27:33 Válasz a #240248. hozzászólásra
Érthető, hogy nem könnyű rangsorolni; írtam is, hogy kemény dió az összehasonlítás. Viszont a sorok között olvasva, talán mégis választ kaptam a kérdésemre.
Valóban, ezek a kevésbé ismert és fejlett kiklád szigetek meglepően és rendre olcsóbbak összességében, látogatottabb, környező társaiknál.
Vagia, pedig tényleg gyönyörű.
Off: Nudista-barát strandokat az „ellenkező irányban”, Donoussán lehet találni… Illetve, Sifnos roppant büszke a gasztronómiájára, a híres chef, Tselementes szülőföldje, és mégis…
nincsenek főszezonos tapasztalataim, de az irodába "mindig" érdemes bemenni, ezért is lepődtem meg, hogy itt július elsejével indul sok minden. Annyira zárva voltak a helyek, hogy fent a Square-en ittunk és visszaértünk Livadiba, anélkül, hogy 1 is nyitva lett volna a lépcső mentén, vagy Chorában.
A bérlés attól függ, hogy mit szeretnétek. Mi imádunk túrázgatni, persze amatőr szinten és júniusban, pláne 3 nap meltemivel azért nem volt halál. Főszezonban gondolom kell a jármű ... Livadiból Kalo Ambeliig (ezt kihagytuk), vagy Agios Ioannisig el lehet sétálni, Chora és onnét lejönni is egy élmény (ebből dupláztunk, 1B útvonal) és Choraból felfelé sétálni Gyftika felé is szuper, a kiírás szerint (majd látjátok a táblát) easy, háááát .... 2-es útvonal. Vagia már messze lenne gyalog az aszfalton nagyon .... A taxi odáig 11EUR, Ganema 12, Psili ammos talán 6 (1 útra), de oda mi gyalogoltunk simán
Nem voltunk északabbra, közel voltunk (gyalog) Profitis Iliashoz, de egy vadorzó kutya miatt visszafordultunk
Ganemaról szuper képek készültek, de közelebbről nem túl jó. A fele nagyon apró homokos, reggel mentünk taxival, akkor még traktorral rendezték a partot, előzékenyen megálltak mellettünk és megvárták, míg arrébb húzzuk a törcsit, nem gázoltak át rajta A másik fele kavicsos, az aprótól indulva a túlsó végén már egremnii méretű kövekkel.
Itt volt a legkevésbé tiszta a víz (Psili Ammos, Agios Sostis, Livadi, Livadakia, Vagia, Ganema ... ezeket láttuk közelről.) és inkább fotogén, szép, mint jó strand. Bár pl a szállásadónk kedvence.
Az árak szerintem nem durvák helyi viszonylatban. A gyümolcslék 2.40/L, a dinnye 1/kg, a prémium cseresznye drágább, de az nagyon finom volt, a Gyros pedig (megtaláljátok a helyet, kis falu) 2.40 és nagyon finom. A sarkon, ahol a falu legnagyobb boltját 2 pékség szegélyezi, mivel a bolt saroképület, a másik pékség az út túloldalán, a parti éttermek előtt van. Nincs minden minden nap, sőőőt. Fánkot 1x sem kaptunk a héten, bár a képe kint van az üvegen ..... Isteni almás pitét ettünk, de az sem volt már később. Főszezonban lehet, hogy ebből semmit nem érezni, de nekünk fura volt, kevés a turista idén. Ja és a pékségben szendvicseket is adnak, 3-5EUR, így nem kellett bolttal és hűtővel bűvészkedni naponta.
Nagyon köszi! A képek, amiket eddig láttam facebooko nagyon szuperek! A Takis éttermet mi is kinéztük már magunknak! Július 16-án érdemes lesz már az irodába mennünk? Mivel mi csak 3 napot leszünk sajnos Serifoson, szted érdemes autót/robogót bérelni? Vagy akkor már mennek majd buszok? Északi részen voltatok? Illetve mennyire bejárható a sziget gyalog esetleg? Bár nem az a terv,h.mindenhova gyalog megyünk!
Ganema miért nem nektek való? Boltban milyen árak vannak?Illetve még a taxi árai érdekelnének! Már nagyon izgulok! Remélem azért tartalmas lesz a 3 napunk is!
na de Serifos ... egyáltalán nem tűnt drágának, Sifnosnál biztosan olcsóbb, talán még Milosnál is. Ha ketten ettünk 1 főételt + üdítő, bor, sali, víz, kenyér, az kb 25EUR, ha külön rendeltük is megálltunk 40-42 EUR-nál.
Július elseje előtt totál felesleges betérni a turista irodába, se a busz nem jár (Psili Ammos, Vagia, Ganema) sem hajós kirándulás nincs. Ami helyi, az a Chora-Livadi busz 1.70EUR, 3x mentünk fel, 1x le No meg a taxi, fix tarifákkal, van kontaktom, ha kell
Az emberek eszméletlen kedvesek, minden elköltött centért hálásak is, 50centet is külön, mosolyogva megköszöntek .... A parton, a Takis melletti bárban csináltak nekünk itallapon kívül eső banános tejturmixot, napernyő alatt, kényelmes székben, a parttól 10m-re, adtunk volna 1EUR borravalót, de visszahozta a srác ... megköszönve 3x, hogy nála ittunk. Ugyanígy fent Chorában, a Square-en. Na, ilyen meg Sifnoson nincs ...
#2402482016-07-01 19:19:23 Válasz a #240239. hozzászólásra
Szia,
bevallom már nem megy nekem a rangsorolás, sok gyönyörű szigetet volt szerencsénk látni közelről. Mindegyik szigetben megtaláltuk a maga (nekünk jelentette) szépségét, pontosabban, úgy megyünk oda, hogy azt kell keresni / azt akarjuk "átélni"
Emellett nem igazán lehet Tiloshoz mérni szerintem, jobban különbözik a 2 sziget azért, mint gondoltam. Most előszezonban, mikor panaszkodnak a helyiek az elmaradt turisták miatt, is többször annyi ember volt Serifoson, mint Tiloson augusztusban. Ezt minden pillanatban érzed/hallod/látod, az esti forgatagban, nappal a strandokon, az ébredező faluban...
Serifos Chorája, vagy Tilos Mikro Chorioja ?? Mindkettő egyedülálló és páratlan, egyiket sem tudnám megunni soha
Hol tudsz beleszürkülni a természetbe, lelassulni teljesen és elszokni a civilizációs lármától? (eddig, nekem) csakis Tiloson !!
Eszembe jutott egy példa ... Tiloson Livadiaban a Dream Grill House-ban több dolgot is kóstoltunk. Egyszer nyárson sült kecskét, a tulaj kínált meg (persze díjmentesen), nagy adagot, egyszer egy korosabb turista csapat, töltött cukkinivirágot ettünk (Dolmades ?), isteni volt. Megkérdeztem ezt Serifoson (a Takisban), ahol mindenhol ki van írva, hogy tradicional greek ... egy idő után megértették, mosolyogtak, hogy tudják mi az, nincs náluk olyan, de nagyon különleges.... Jó, akkor jó lesz a penne, amit az előbb javasoltak .... spagettit kaptam. Tök jó volt, nem szóltam, kedvesek voltak és jókat sütöttek.
#2402392016-07-01 12:50:05 Válasz a #240227. hozzászólásra
Szia!
Köszi szépen a friss és röpke ízelítőt! Jó volt olvasni…
Mi a végső verdikt; mindent, de nehezen összevetve, letaszította Serifos Tilost a képzeletbeli dobogó tetejéről? Sifnos pedig érdekes szigetnek tűnik, érzelmileg (is).
Megérkeztünk tegnap este (sajnos) Serifosról (is), ahol csodás 1 hetet töltöttünk.
Nóri kedvéért ezzel a szigettel kezdem.
Imádtuk a szigetet, a szívünkhöz nőtt teljesen, nagyon nehezen jöttünk haza.
Sifnoshoz képest nagyon szépek a strandjai, persze azért nem Milos, de legjobban nekünk Hora és Kastro tetszett, minden szögből. Aki ismeri a sziget nevét, az leginkább a kép miatt, amit már a hajóról leszálva meglátsz. Lélegzetelállító. Szerelmem sóhajtott egy nagyot és 1 perc néma bámulat !!!!
Szép alulról, mi megnéztük felülről is (Gyftika), onnét is fantasztikus a panoráma és persze a falu belülről is csodás!
Az emberek nagyon kedvesek és barátságosak a szigeten, sokkal inkább (és kevésbé elüzletiesedett szerintem) mint Sifnoson. Amit még kiemelnék, eszméletlen jókat ettünk (nem úgy, mint Sifnoson) minden alkalommal kivétel nélkül. Legtöbbször a parton, a Takis tavernában, talán nem túlzás, a legnépszerűbb a szigeten. 2 alkalommal pedig Livadakia beachen, a parton, ami alig 50m-re volt szállásunk hátsó kapujától, a Dorkastól. Mikor foglaltam, a booking szerint még máshol volt a térképen de korrigálták, nekünk bejött Livadakia strandja, nagyon örültünk.
A strandok. Psili ammos szuper, lassan mélyülő, finom homokos, meltemi volt, nagy hullámokkal. Agios Sostis meseszép, kisebb öböl (a jobbik, mert ugye 2 van) és aprókavicsos. Ahogy néztük, népszerű a helyi fiatalok körében. Livadi beachen jártunk, szép, de ott nem fürödtünk, Livadakia homokos/nagyon apró kavicsos, Vagia gyönyörű, ott "sznorklingoltunk" is, ott volt értelme. Szállásadónk kedvencére, Ganemara is elmentünk, háát, nem nekünk való ...
Hogy negatívat is mondjak, sehol nem lehet nudizni, bár voltunk Karavi beachen (azt is épületek veszik már körül), de nem szép strand és árnyék sem volt, így kihagytuk.
Tengernyi kép készült + beszámoló is lesz ... lesz.
Ha lenne kérdés, szívesen válaszolok, ha tudok.