#1468212010-07-31 16:58:01 Válasz a #146820. hsz-ra
Szia! Mi tavaly ősszel voltunk Elafonissoson, két éjszakát töltöttünk el az Estella aparthotelben. Valóban csodaszép mindkét strand ahol fürödtünk, csak sajnos az időjárás nem volt kedvező. Fátyolfelhős volt az ég és igen erős szél fújt, de a víz kellemes volt nagyon. Mi is sajnáltuk, hogy nem láthattuk szikrázó napsütésben, de talán nektek szerencsétek lesz!
Sziasztok ! Érdeklődőm valakitől aki eseteleg volt Elafonisos szigetén , hogy tényleg olyan varázslatos-e mint a képeken látszik ? Megér -e egy nyaralást, hol érdemes szállást kereseni ? Leírást találok róla valahol ?
Köszönöm is előre a segítségeteket.
Üdv
#1238352010-01-19 18:11:59 Válasz a #123821. hsz-ra
Én is voltam Edessában, és tényleg kihagyhatatlan. Gyönyörűek a vízesések, és maga a város is egy gyöngyszem. Fura, hogy az egyik leglerobbantabb "városrészben" van a Four Seasons hotel:) de ennek a helynek még ez is jól áll.
Ha már körutazás és jártunk egyet Veria-ban és Edessa-ban, akkor már mit számit az a kis kerülõ felkiáltással meglátogattuk Kastoria-t is.
Kastoria egy félszigeten fekszik az azonos nevû tó partján. Nem bonyolódok a történelmébe és leírásába; a megadott linken több nyelven (sajnos magyarul nem) minden információ megtalálható.
Az Edessa-ból odavezetõ út is szép helyenként, s a város fekvése is egyedi, látványos.
mi a nyugati oldalon laktunk, Kalamitsiben. Szállást a www. greeka.com-ról foglaltam.
Nem annyira néptelenek ezek a partok, a képek kicsit csalnak, a reggeli vagy a délutáni órákban készültek.
Szédítõek ezek a képek. Hihetetlen. Kérdésem az, hogy vajon lehet-e az ilyen néptelen, sziklás partok környékén szállást találni? Esetleg a sziget más tájékáról kell errefelé kirándulni? Mintha ilyesmire emlékeznék lefkadai beszámolókból. Szívesen választanám uticélomul ezt a nyugati partvidéket.
Köszi a képeket és a választ.