Nem a legjobb szállás, de a célnak megfelelt. Azért foglaltunk itt, mert azt gondoltuk, hogy majd jól sétálunk este Polykastroban. Aztán nem sétáltunk, mert egyrészt fáradtak voltunk, másrészt meg ahogy kocsival mentünk a szállásra, láttuk, hogy Polykastro egy nem túl érdekes város (értsd: nincs ott semmi )
Legközelebb ha szállás igénybevételével tervezzük az utat, akkor a Park Hotelt fogjuk választani Polykastro mellett, mert amúgy a városka elhelyezkedése megfelelt tranzitszállásnak (oda és vissza is megfelelően fáradtak lettünk, mire odaértünk).
Ahogy egyre többet olvasok a neten Skopjeval kapcsolatos információkat, egyre inkább elbizonytalanodok. Erre tegnap még a EuroNews-on is volt hír, hogy megint volt valami hajigálós tüntetés Skopjeban.
Azt hiszem lemondom az ottani tranzitszállásunkat, és keresek máshol.
Hazafelé útnál tervezek egy tranzit szállást, hogy az utolsó napon elég legyen délután elindulni. Skopjéban ill környékén gondoltam. Így aznap csak ~320 km-t kéne menni, és másnapra maradna még ~800 km.
Van valakinek tapasztalata (az említett részen), ajánlása Apartman téren?
Talán még az idei évre is segítség.A Sygic ill. Navigon gps progik / futnak adroidon és ios-is tökéletesen tervezik meg az utatokat. Belgrádnál is a városon visz keresztül és utánna már ahol nincs autópálya már ott is az új pálya nyomvonalakon tervezi az utakat. Vissza fele Belgrád után Novisad-Budapest táblánál hoz Magyarország felé, sehol nem lehet eltévedni velük.
A görög-macedón határ környékén kerestünk tranzit szállást és az elmúlt napokban többet is végignéztem, illetve elküldtem pár email-t is. Ebből eddig kettő jött vissza:
- Popova Kula Winery, ez Macedóniában, Demir Kapija-ban van. 2 felnőttre és két kisgyerekre 50€/éj, reggelivel.
- Astro hotel, Görögországban, Polikastroban. Google Street View, illetve koordináták: 40.992512,22.573358. Itt 60€/éj négy főre a szállás, reggeli nélkül.
Hátha valaki hasznát veszi:
Litochorou környékén tranzitszállásnak én az alábbit foglaltam le:
http://www.camping-stolos.com/
A Peloponeszoszra oda és vissza menetre is lefoglaltam itt szállást.
A booking-on alacsonyabb árak voltak, mint a kemping honlapján.
Az 1 hálószobás apartman, ami 4 fős, 38euro. A 4 fős stúdió még olcsóbb egy picivel. Van 5 személyes is. Nem luxus hely, de 1 éjszakára tökéletes. A tengerpartja viszont képeken jól néz ki.
#1987302013-02-06 15:14:36 Válasz a #198726. hsz-ra
Köszönöm, megnéztem. Tényleg vannak korrekt áron szállások. Asprovalta nagyon jó ötlet úgyis tervezzük, hogy egyszer elmegyünk oda. Most majd terepszemlét tartunk
#1987262013-02-06 14:28:55 Válasz a #198723. hsz-ra
Ilyenkor szoktam javasolni a booking.com oldalt. Beütsz egy kb. fele úton lévő települést (pl. Asproválta) a pontos dátumra egy kb. 30 km-es körzettel, és van választék, ami általában szinte az utolsó pillanatig lemondható, ha közbejön valami. Oda kell figyelni a részletekre, esetleges mellékköltségekre, ami nem jellemző! Olcsóbbat egy éjszakára alig hiszem, hogy találsz bárhol, hacsak nem helyben mégy házról házra...
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valamilyen szállást a Thessaloniki-Kavala-Keramoti útvonalon 1 éjszakára? Sajnos későn érkezik a repülőnk és lekéssük az utolsó kompot Thassosra. Köszönöm előre is!
#1984622013-02-01 14:18:59 Válasz a #198294. hsz-ra
Írj nekik egy érdeklődő email-t, gyorsan válaszolnak. Mi 2010-ben ~25€ körül fizettünk 2 főre reggelivel. Tavaly is kértem tőlük árat, akkor már 40€ körül volt a 2 fő, reggelivel. Mondjuk anno akkora csomagot kaptunk, (mert nem ott fogyasztottuk el), hogy még délben is azt ettük