Én úgy gondolom, hogy az egyik OK: az az, hogy itt az országunkban nem jut el az ember pl.: 30900.-forintból egy hétre /szállás+busz/ sehová!Sajnos!
A másik a kristálytiszta tengervíz.
De most már, talán az egyre népszerûbb üdülési csekkel sokkal többen maradnak itthon.Amúgy teljesen igazat adok Neked, rengeteg szép hely van magyarországon is.
200-300 ezreket hagyunk ott egy kéthetes görög útnál és sanda a gyanum,hogy nem modtam sokat.Igaz-e?...és én most tényleg magamból és csak apartmanból indulok ki.Soha nem voltam és nem is akartam szállodába menni.Nem volt rá igényünk és inkább azt a suskát kocsibérlésre ill.a sziget bejárására benzinre stb.költöttük.Ebbõl a lóvéból szerinted nem lehet itthon egy szuper nyaralást v.üdülést kihozni?
Szerinted? és szerintetek?
Hát lássuk:az idei görög utunk 2 fõre Korfura : szállás+busz+illeték+biztosítás=80.000.-ehhez jött 100.000.-ft költõpénz.
Így tehát a 10 napos nyaralásunk önellátással 180.000Ft lett.
Itthon egy átlagos szállás Kb.:4000.-/éj/fõ.Tehát 80000.-csak a szállás amiben nincs benne a benzin+ idegenforgalmi adó.
100.000-ft-ot 10 nap alatt meg itthon is el lehet költeni (kaja,belépõk,kirándulásokra)
A költõpénzt nem beleszámolva ti nagyon ólcson pihentetek Korfun 10 napra 40-40 rugóért.Nekem még soha nem sikerûlt Korfun ennyiért megúsznom,pedig kétszer is voltunk.Az elsõ még a drachmás idõben egy hétig,de mi sajna még akkor is többet perkáltunk,mint ti most 10 napra.Pontosan már nem tudom felidézni,de ennél kettõnknek többe kerûlt az tudom.De én most a hangsúlyt mint kezdtem is elõljáróban, a hazánkra tettem ill.annak megismerésére.Talán ennek hiánya elszomorító.
Szerinted akkor a meghatározó dolog az,hogy ezért nem maradunk és nem keressük a sok szépséget magyar tájakon mert olcsóbb egy tengerparti,görög kiruccanás?
Szerintem a külföldi nyaralások legfõbb oka a tenger. Az én esetemben legalábbis biztosan. Tehát nem arról van szó, hogy Magyarország nem tetszik, vagy ne lennének nagyon szép, klassz helyek, csak a tenger hiányzik. Ha lenne M.o-nak tengerpartja, szerintem csomóan nem mennének külföldre nyaralni, vagy nem minden évben.
Párommal az lett a bevett szokásunk egy pár éve, hogy tavasszal elmegyünk belföldre 4-5 napra valahova (üdülési csekk szerencsére megkönnyíti a dolgunkat), nyaralni pedig Görögországba megyünk, plusz a Balcsira is, Velencei-tóra is, ahányszor lehetõségünk van rá és ha az idõ is olyan. Egyszóval belföld is, külföld is helyet kap. És egész évben sokat kirándulunk belföldön, tényleg nagyon szép helyek vannak itthon is. Most az Õrség van tervbe véve, ott még nem voltunk.
Az utazási verziók hasonlóak a tieitekhez, nem marad ki sosem egy, két ,három napos túrázás.Kedvencünk a Börzsöny,Cserehát és leginkább a Bükk az északi részen.A csikókat a Bükk-fensíkon minden évben megnézzük, na meg a mályinkai csikosokat.Ha kedvünkért meghajtják az 1-2 éveseket hát az valami fenséges,fel áll a szõr a hátamon.
Valami fenomenális!!No, meg a turázás ami korunk ellenére mostmár az életünk része.A görög utazásokban csak a szigeteket keressük,ez talán flúg és nem a zaba és a buli, maga a természet érdekel.Kocsi,aztán mindent ami elérhetõ bejárunk,ha este elér, szunya a kocsiban és reggel tovább.Egy kis visszacsatolás a természethez... Most még ebben az évben itthon vagy Aggtelek vagy a Hortobágy/vagy mindkettõ/Amíg mi és az Ignis bírja... ...és a pénztárcánk.
Ha már az ország keleti, észak-keleti felében járunk, akkor ajánlom figyelmetekbe a Tisza-tavat.
Poroszlón van egy vízisétány, úgy másfél kilométert lehet sétálni a víz felett! Közben vannak madármegfigyelõ helyek. Ajánlott a távcsõ.
Nagy élmény a nádasban sétálni a víz felett!
Vagy ha valaki szeret bicajozni, akkor irány a gát, és körbe a tó. Nem kis táv.
Mátyás király reneszánsz hétvége lesz Mezõkövesden: június 27-29.
a boszorkányversenytõl kezdve a jelmezes felvonulásig minden lesz!
Ételekre példa: kismalac csülke kívül-belül ropogós krumplival, apródok nyársa felcsavart kenyérrel...
A hétvégén Tatán a Víz Zene Virág fesztivál lesz - persze, hogy iszonyú tömeg lesz
De azért akad 1-2 jó kis mûsor is (meg pad, ahova leülünk hallgatni õket)
Sajnos itt a gyros 1,5-2 szeresébe kerül, mint az igazi változata Görögországban.
Na ez itt a baj!!! Minden a pénzrõl szól.
Tavaly vettünk házi szappant ebben a vásárban 450-600 Ft/db !!! Görögországban a Meteóráknál 3,5€/3db-os pofás csomag.
Hát a kilátás szembõl szebb, mert nem takarnak így a fák.
Na meg olcsóbb is, mert ezért a panorámáért 200 Ft-ot kell fizetni a várban, míg Tatabányán ingyenes a Turultól.