Én meg azt nem értem,egy Meissenbe utazó mit keres itt? /viccnek szántam ám/Porcelánt is fogsz hozni magaddal?Mi finomat fogsz te ott enni?Kolbászt?Feta sajt és társai nem fognak hiányozni?
Én meg azt nem értem,egy Meissenbe utazó mit keres itt? /viccnek szántam ám/Porcelánt is fogsz hozni magaddal?Mi finomat fogsz te ott enni?Kolbászt?Feta sajt és társai nem fognak hiányozni?
Várjunk azzal még ergy kicsit... Épp mos dõlt ki a bili , s lehet, hogy nem lesz az egészbõl semmi, de ez már magánügy...
Szia h.apci!
Hát ezt bizony nem enném meg, a gyomrom forog tõle. Esetleg valami olyat ajánljál amit meg is lehet enni.
Ugyan már! Ez a KOKORETSZI végül is ugyan az mint nálunk a hurka, legalábbis alapanyagilag. Én biza nem kéretném magam!
Bár én jellemzõen mindenevõ vagyok, imádok is enni, ami szerencsés alkatomnak köszönhetõen nem szembetünõ.
Szerencsére eljött a grillezés, a kerti partyk idõszaka, így számomra lassan kerek a világ.
...Ugyan már! Ez a KOKORETSZI végül is ugyan az mint nálunk a hurka, legalábbis alapanyagilag...
Aranyos vagy Rebeka, de hát azért nem egészen... Én sokáig nézegettem, s nem értettem, mibõl van a külsõ burkolat, hogy olyan szabályosan csíkos, mint pl. a parenyica sajt... Az én alapállásom az, hogy ha mások (tömegesen) megeszik, akkor nagy baj nem lehet, megkóstolom, legfeljebb nem ízlik... Megkóstoltam, ízlett... Végsõ soron grillezett belsõség, elsõsorban máj. A bél csomagolóanyag itt is, ez igaz, ennyiben hasonlít, de ez kicsit erõltetett hasonlóság, mert itt nem bélbe töltik, hanem béllel tekerik körbe, s grillezik... Én a saját készítésû hurka, kolbász esetében is megeszem a pirosra sült, ropogós belet, de a jobb juhbeles virslinél is, s sorolhatnám tovább... Mindenevõ vagyok, s ínyenc... Szalontüdõ, pacal, békacomb, stb. nem akadály...
Ez már off lesz (sebaj!), de el kell mondjam... Építkezés után rengeteg fa és egyéb hulladék maradt a telken télire. Tavasszal álltunk neki rendet csinálni. Hihetetlen, mi mindent találtunk... Elõször is egy fél vödör éticsigát (a huszadik után kezdtem el összegyûjteni), s a végén egy békésen szundikáló süni párt a fakupac alján... Soha nem ettem addig még csigát, bár Belgiumban egyszer majdnem megesett velem. Tudtam, hogy értékes exportcikk... Már csak nem dobom ki... Lesz, ami lesz, megfõzöm... Ez rendes adag lesz, azt már láttam, hát tisztázni kellett az erõviszonyokat... A kisebbik lányom és a nejem azonnal nemet mondott (hogy finom legyek ), de a nagylányom díjazta az ötletet. Egy telefon a havernak, aki a nejével együtt szinte ugrott rá, mint a tyúk arra a bizonyosra... S lõn... Csigaragu a saját házába visszatöltve, sóágyon sütve... Nagyon jót kajáltunk!
Talán megbocsátja mindenki az off-ot, de hát az elõzõ történetnél a legaranyosabb a sünipár volt... El lehet képzelni, mekkora zajjal járt, ahogy rendet raktunk, elbontottuk a hulladékfa-kupacot... Drága sünikéimnek a szeme sem rebbent, végigaludták az egészet... Igenám, de mi legyen velük; elfogyott felõlük a fakupac... Sebtében csináltam nekik egy kis házat téglából csak úgy szárazon öszerakva, és áttelepítettem õket a vackukkal együtt. Nem ébredtek fel... Két hétig szunyáltak még ott békésen, s utána egyszer csak eltûntek... (El sem búcsúztak... )
Mi a bánatból gondolod,hogy lány vagyok?Meg különben is,már rég tudhatnád,ha más topikokba bekukkantottál volna!Ez már off lesz,de kikivánkozik belõlem:Ha a másik felem is gombóc lenne,miért lenne problem?/egyébként õ magas,fess/Netán az Air-Slovakia nem tudna felemelkedni és súlykorlátozást irnának ki?HMMM????
Mi a bánatból gondolod,hogy lány vagyok?Meg különben is,már rég tudhatnád,ha más topikokba bekukkantottál volna!Ez már off lesz,de kikivánkozik belõlem:Ha a másik felem is gombóc lenne,miért lenne problem?/egyébként õ magas,fess/Netán az Air-Slovakia nem tudna felemelkedni és súlykorlátozást irnának ki?HMMM????
Jaj nekem... Kukkantgatok én midenhova... Miért lenne bármi is problem... Gombócok tartsunk össze! A magas fesst nem igazán kedvelem, mert általában nagy pofonokat tud adni...
h.apci!
Nálunk most hatalmas példányok vannak a házas jószágokból a kertben, tudok felajánlani igen sokat. Életem párja szintén csatlakozna a lakomátokhoz, na ez nekem viszont durva, nem akarom. Egyébként én is igen kevés dologra mondok nemet, én is azt vallom ha más is eszi én miért ne kóstoljam meg.
A történetednél kicsit megijedtem: a sünikék is nyársra kerültek-e! De megnyugodtam.
Egyébként barátosném örökké éhes kandurját is megfenyegettem: legközelebbi vacsi macska nyárson. Na el is hallgatott.
Sógornõm meg a kínainál szokta elsütni: ilyen része egyetlen csirkének sincs, tehát nyugodjatok meg: EZ K.U.TY.A.
Csak H. apci kokoretszijéhez szólnék hozzá: lehet, hogy betiltották (én nem tudom), de húsvétkor mindenhol ezt eszik. A párom is fanatikus,és az én feladatom elkészíteni neki. Remélem enni jobb, mint készíteni, mert az néha gyomorforgató. Mi szegény kecske tüdejét, máját néha a szivét is összefogjuk és a belével körbetekerjük. Nyárson is sütjük, de a tepsis változatát is nagyon eszik a fiúk a családban (pár centis kis falatkákat göngyölünk fel), olíva olajjal, sóval, borssal, petrezselyemmel és újhagymával megszórjuk, aztán mehet a sütõbe. Életemben sose volt még merszem megkóstolni.