Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1516
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lityi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70048 Üzenet linkje2008-07-06 18:56:59 

Szia Szilo!Bocs ,hogy beleszólok bár nem nekem tetted fel a kérdést mégis úgy gondolom adok egy két tanácsot,ha elfogadod.Mi ma jöttünk haza Sartiról két hét után.Én azt mondom neked,ha jót akarsz enni legalább reggel és este vigyél kaját magaddal.Gondolok itt kolbász,szalámi löncs ,májkrém stb. ami eláll.Van nekik is kenyérre valójuk,de szerintem drágák és elég ízetlenek.A kolbit nem nagyon ismerik,legalábbis paprikás félét nem láttam sehol.Péksütijük van azok finomak na meg a gyümölcs és a zöldség nagyon jó.A tejtermék is jó,de elég drága.Mi sajna csak zacskós dolgokat vittünk mindent meg kellett venni én bizony alig vártam ,hogy egyek egy kis hazait.Ha tudsz süssél le husit az is eláll sokáig,a szomszédaink még az utolsó nap is azt ettek amit otthonról hoztak.Na persze kóstold meg a görög kajákat is,ha egyszer már ott vagy és a csokis banános palacsintát se hagyd ki,mert nagyon finom.Remélem tudtam segíteni valamit és jó nyaralást kívánok nektek.
# 1517
Dindin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70050 Üzenet linkje2008-07-06 19:13:42  Válasz a #70048. hsz-ra Előzmény #70048

Szerintem maradjatok a Balatonnál, lángos, pacal pörkölt és a köbányai sörnél!
# 1518
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70057 Üzenet linkje2008-07-06 19:45:52  Válasz a #70041. hsz-ra Előzmény #70041

Szia Kriszta35,

nem szeretném Fekeszt "megvédeni", de ha jól olvastam a autós fórumon Sartiban is jártak...

Ezt egyébként 2004-ben mi is megtettük. Akkor itthon "csendes halászfalunak" jellemezték a települést. Hát már akkor sem volt az... A part valóban nem volt sem túl szép, sem túl tiszta és valóban sok volt a túrista. icon_mad.gif Az említett Toroni és a Kassandra öböl számos strandja sokkal szebb és csendesebb is Sartiénál. Arra viszont Sarti tökéletes, hogy innen kiindulva felfedezzük a környéket... icon_biggrin.gif

Aki ide készül (és nem saját kocsival) mindenképpen béreljen autót vagy motort !

Nagyon jó utat kívánok !

# 1519
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70111 Üzenet linkje2008-07-07 07:07:46  Válasz a #70057. hsz-ra Előzmény #70057

Döme tõlem nem kell megvédeni, én csak információt szeretnék kérni arról a településrõl, amit leírtam itt.
# 1520
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70112 Üzenet linkje2008-07-07 07:17:22  Re:

Szilo írta:
Szia Coffos icon_biggrin.gif

No most felmerûlt bennem a kérdés miért is volt anno emlékezetes neked az a nyár!? icon_lol.gif

A buszozástól eléggé félek, mert a gyerekem nem egy megülõ tipus. icon_mad.gif Attól is tartok, hogy a sok jó dolog, amit olvasok talán eltorzitja a képet, amit látni fogok és többet várok majd mint ami reális lenne.
Mit tanácsolsz érdemes reggelire + vacsorára vinni ittthonról pár dolgot vagy lehet ott kint is venni kenyérre valókat?

Szilo

No para.icon_smile.gif

Ellentétben lityivel, mi nem viszünk itthonról hazait. Korábban mi is vittünk zacskós ezt-azt, meg konzervet, de aztán mindig haza is hoztuk. Már nem cipelünk ilyesmit. Bár ehhez azt is hozzá kell tennem, hogy itthon sem eszünk kolbászt és hasonló "disznóságokat".
Az igaz, hogy Sartin a felvágottak és a tejtermék drágább mint itthon, de annyi minden van még ezen kívül amit éhenhalás ellen be lehet vetni.

A mi módszerünk:

Elsõ napokban bevásárolunk minden szükséges alapdolgot.
Margarin, olaj, lekvár, méz, só, kekszek, müzli stb.

Reggelente csapunk egy bõséges reggelizést. Aztán nekiindulunk a nagy görög valóságnak. Vízzel és némi kekszel, müzliszelettel felszerelkezve, esetleg útközben veszünk gyümölcsöt.

Este pedig elmegyünk gyroszozni (tzatzikivel és recinával) Eléggé egyhangúnak tûnik, de mi ott ezt szeretjük. Persze szoktunk mást is enni étteremben, de az is mindig görög kaja.
A két hét alatt kb 2x szoktam fõzni, amibõl az egyik mindig görög lecsó. ÉS rengeteg gyümölcs és zöldség fogy még. Így nem is hiányzik a tej, és a felvágott.

Persze ez mindenkinek ízlés és szokás függõ dolog. Mi külföldön kerüljük azt ami magyar. Abból van itthon is.

Itthon magyar bort iszunk, ott recinát, és mazsolabort.
Itthon még véletlenül sem eszem gyroszt.

# 1521
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70113 Üzenet linkje2008-07-07 07:19:38  Válasz a #70057. hsz-ra Előzmény #70057

Én 1994-ben jártam elõsször Sartin, már akkor sem volt "csendes halászfalu".
Viszont a tengerpartja az egyik legideálísabb a fürdésre a környéken (Halkidiki), amikor tiszta és nincs tömeg. Ez utóbbi valószínûleg csak télen jellemzõ... Tavaly átmnetünk párszor, nem fürödni, csak nézelõdni, szemetet egyszer sem láttunk a parton, lehet, hogy ez csak véletlen volt.

# 1522
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70115 Üzenet linkje2008-07-07 07:23:12 

Ja még annyi...

Az elvárások tényleg veszélyesek az megélt élményekre tekintve.
Szerintem is jobb ha az ember nem vár el nagyon nagy dolgokat és akkor nagyobb esély van a szépség befogadására.

10éve mikor hajnalban az utolsó kanyarból megpillantottam az ébredezõ Sartit, ahol még égtek a lámpák, pedig már világosodott, sírva fakadtam a gyönyörûségtõl. Igaz, akkor még nem volt internet(ünk) és egy db fényképet sem láttam róla, egy leírást sem olvastam róla. Teljesen +szûz" voltam. Ez az élményem meghatározó lett.
Még Velencével voltam így, de semmilyen más helyen nem, pedig voltam pár csodás helyen már.

# 1523
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70116 Üzenet linkje2008-07-07 07:24:34  Re:

Jox írta:
Én 1994-ben jártam elõsször Sartin, már akkor sem volt "csendes halászfalu".
Viszont a tengerpartja az egyik legideálísabb a fürdésre a környéken (Halkidiki), amikor tiszta és nincs tömeg. Ez utóbbi valószínûleg csak télen jellemzõ... Tavaly átmnetünk párszor, nem fürödni, csak nézelõdni, szemetet egyszer sem láttunk a parton, lehet, hogy ez csak véletlen volt.

Jox

Valakinek a tengerifû, amit kihord a víz, az is szemétnek számít, és arra is azt mondja, hogy koszos.

# 1524
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70136 Üzenet linkje2008-07-07 10:14:44 

Sziasztok!

A mostanában feltett képeket nézegettem Sartiról és úgy láttam, nagyon sok a tengeri sün. Hogy a homokos részen mennyi van azt nem tudom, de a szikláknál rengeteg van, az tény.

Hogyan lehet elkerülni, hogy az ember beléjük lépjen? Elég rossz úgy fürdeni, hogy az ember minden lépésnél azt nézi, hová tegye a lábát... mint valami akadálypálya.

Szerintetek segít a szörfcipõ (és ha igen, lehet abban rendesen úszni)? Ki hogyan védekezett? Tudjuk mi következik, ha az ember belelép... (a nyaralás többi része kidobott pénz lesz).

# 1525
Lityi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70147 Üzenet linkje2008-07-07 10:50:27 

Dindin!Attól ,hogy szeretem Görögországot nem kell szeretnem a kajájukat,nekem momentán nem jött be.A pacalt itthon sem eszem meg alkoholt pedig nem iszunk egyáltalán.Mindenkinek izlés dolga,hogy milyen a gyomra az enyém pl beteg,mert élesztõ érzékeny vagyok,nagyon meg kell válogatnom mit ehetek.Ettõl eltekintve is jobb számomra a magyar kaja,de ez csak az én véleményem,ja és megyek még az idén a Balatonra is.
# 1526
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70150 Üzenet linkje2008-07-07 10:55:35  Válasz a #70136. hsz-ra Előzmény #70136

Szia Christine,
a homokos részen nincsenek tengeri sünök, õk csak a sziklás részeken élnek (hiszen itt tudnak megkapaszkodni...), szerintem a belelépés ellen csak az odafigyelés segít ezeken a részeken, nekem volt amikor a flipperem vastag gumipántját is átszúrták. ( bár ez nem Sartin volt, ott sztem nincs olyan sok sün). Amikor esetleg belement a lábunkba (hangsúlyozom, hogy ez sem Sartin történt) egy tû és egy csipesz segítségével ki lehet szedni a tüskéket... Sztem ezért felesleges szörfcipõt beszerezni...No para ! icon_biggrin.gif

# 1527
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70152 Üzenet linkje2008-07-07 10:59:38  Válasz a #70150. hsz-ra Előzmény #70150

Én úgy hallottam, hogy nem lehet kihúzni a tüskét, mert visszafelé "pikkelyes" szerkezetû a tüske, tehát csak orvos tudja kivágni, mert ha te kihúzod, akkor max. beletöröd.
Csak ezért parázok annyira.. kinek hiányzik, hogy az elsõ napokban sünbe lépjen, aztán felvágják a talpát (ki tudja milyen mélyen), utána már a fertõzés veszélye miatt már vízbe sem mehet, sõt lehet, hogy zoknit is kell húzni, nehogy homok menjen a sebbe (vagy közelébe).

# 1528
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70153 Üzenet linkje2008-07-07 11:00:01 

Sziasztok!
Nagyon furcsa ennyi negatív véleményt hallani Sartiról. Mi 2 éve voltunk ott, és nagyon jól éreztük magunkat. Tavaly Lefkadán voltunk. Az is jó volt, de visszasírtuk Sartit. Ott a homokos tengerpart csodálatos. A narancspart sem volt koszos, és éjszaka is nagyon jól lehetett aludni, igaz mi Sarti Beach-en voltunk.

# 1529
Lityi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70156 Üzenet linkje2008-07-07 11:01:47 

Szia Christine!Ne félj a süniktõl,mert a homokos részen nincs belõle,tudsz nyugodtan fürödni. A sziklákon bizony van sok,de itt nem is nagyon fürdik senki,ha mégis akkor amit említettél cipõbe láttam mindenkit és tudtak benne úszni.Sajnos én is láttam egy-két bekötött lábú emberkét sántikálni,de nem jellemzõ ne ijjedj meg.Ha ott leszel eszedbe sem fog jutni mert én is ezen paráztam itthon meg a meduzákon,de azzal nem is találkoztam.Jó nyaralást kívánok nektek!
# 1530
Lityi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70159 Üzenet linkje2008-07-07 11:13:42 

Szia Dettix!Sajnos ezek a dolgok amikrõl beszélünk mind elvárás és igény kérdése.Szerintem is rendben van a part és csak a tengeri fû teszi azt a hatást mintha koszos lenne a víz,a férjem egész idõ alatt búvárkodott nagyon sok kagylót szedett és teljesen lenyûgözte a tenger tisztasága.Az alvásról meg annyit,hogy sokat számít hol van az apartman,mert úgy gondolom,hogy a forgalmasabb részekan elég zavaró lehet a tömeg este,mi elég csendes helyen laktunk én nagyon jókat aludtam.A narancspart mint már említettem viszont úgy gondolom még most is rettenetesen koszos azon a részen ahol a sátorozók vannak.,de mint mondtam ez mind elvárás kérdése.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 101 102 103 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu