#2009122013-04-10 14:41:09 Válasz a #200908. hsz-ra
ha marad a ryan bergamoi menetrendje nyárig (újabban hetente nyúlnak hozzá), akkor úgy tudsz eljutni oda, h hétfőn vagy pénteken elrepülsz bgy-be, onnan másnap (tehát kedden vagy szombaton) kalamataba.
bosszantó amúgy, mert eddig kedden is reggel ment pestről a gép, és akkor úgy lenne, h reggel indulsz pestről, és délután fél háromkor már ott vagy.
Az Aegean pedig a napi 1 járatával annyit kér, amennyit akar, nincs választás... Ja, és ha valaki továbbrepülne valamelyik szigetre, vagy hajóra szállna pl. Pireuszban, akkor előbb aludnia kell valahol.
Ezzel azért vitába szállnék (bár abban egyetértünk, hogy tavaly sokkal jobb volt a délelőtti indulás). Pl. Rodosz vagy Kréta felé van esti csatlakozás.
Az árakról meg már írtam korábban is: folyamatosan figyelni kell, és sok helyre kifogható 107 eurós ár athéni átszállással együtt (egy irányba).
Tény, hogy nem párezer forintos fapados ár, de a tavalyihoz képest nem is magasabb ár. Arról nem is beszélve, hogy vannak éjszakai/hajnali kompok is, ha valaki Pireuszból menne tovább.
(Az mondjuk kétségtelen, hogy hosszú-hosszú keresgélés és újratervezések hada megtalálni a minden szempontból legideálisabb, személyre szabottan megfelelő megoldást.)
Sziasztok!
Az utazási irodánál, ahol foglaltuk a nyaralást, ezt az infót adták a repülővel kapcsolatban:
"Korfura saját charterjáratot üzemeltetünk az Aegean Airlines együttműködésével. A menetrend a következőképp alakul:
BUD-CFU 18:30-21:00
CFU-BUD 17:15-17:45"
Akkor ez azt jelenti, hogy semmi köze az Aegean Airlines oldalára felrakott menetrendhez sem a nyári menetrendhez? Ez külön megállapodás az utazási iroda és a társaság között?
Valaki utazott már így, hogy nem menetrend szerinti járattal ment? Mennyire megbízható szerintetek az utazási iroda tájékoztatása? Változhat még? Amúgy Unitravelről van szó.
Köszi
Az Aegean pedig a napi 1 járatával annyit kér, amennyit akar, nincs választás... Ja, és ha valaki továbbrepülne valamelyik szigetre, vagy hajóra szállna pl. Pireuszban, akkor előbb aludnia kell valahol.
Ezzel azért vitába szállnék (bár abban egyetértünk, hogy tavaly sokkal jobb volt a délelőtti indulás). Pl. Rodosz vagy Kréta felé van esti csatlakozás.
Az árakról meg már írtam korábban is: folyamatosan figyelni kell, és sok helyre kifogható 107 eurós ár athéni átszállással együtt (egy irányba).
Tény, hogy nem párezer forintos fapados ár, de a tavalyihoz képest nem is magasabb ár. Arról nem is beszélve, hogy vannak éjszakai/hajnali kompok is, ha valaki Pireuszból menne tovább.
(Az mondjuk kétségtelen, hogy hosszú-hosszú keresgélés és újratervezések hada megtalálni a minden szempontból legideálisabb, személyre szabottan megfelelő megoldást.)
Szia Pontikos!
Igazad van, Krétára és Rodoszra van csatlakozás - én kisebb szigeteket néztem. Amúgy meg a Krétára/Rodoszra menőket ez nemigen érinti, mert számukra van közvetlen charter vagy fapados. És ha mégis az Aegeant választják athéni átszállással, akkor meg a szigetre érve szembesülnek azzal, hogy még el kéne jutni valahogy a szálláshelyre. A rodoszi viszonyokat nem ismerem, de Krétán belül bizony órákat el lehet autózni és éjszaka, ismeretlen szigeten, nem tudom mennyire vállalható.
Hajnali komp esetében is el kell tölteni valahol az éjszakát. Pireusz nem az a hely, ahol ledőlsz egy padra a parkban és várod a virradatot.
Persze abban is igazad van, hogy sok keresgélés és tervezgetés árán össze lehet hozni egy vállalható utazást (vállalhatót időben, ütemezésben és pénzügyileg is - mi most épp ennél a fázisnál tartunk).
#2009232013-04-10 15:59:43 Válasz a #200917. hsz-ra
ha nem találod ezt a járatot az aegean oldalán, akkor ez egy klasszikus charterjárat.
mennyire megbízható? biztosan elfognak vinni, és haza is fognak hozni. a menetrend azonban változhat, éppen az unitravelnél volt tavaly nyáron ródosi irányban több változtatás is. (de menetrendbeli változtatás a menetrendszerinti járatoknál is simán lehet, szóval ez ne tartson vissza)
#2009242013-04-10 16:08:17 Válasz a #200921. hsz-ra
mondjuk pl. a bemásolt ár alapján józanul nézve talán éppen most abszolút szóba jöhet az aegean a wizz helyett az említett két szigetre is, hiába közvetlen járatok.
más: mikor mi megérkeztünk krétára szombat éjfél körül (mert késett a wizz), felvettük a kocsit, de mivel xerocampos volt az első bázis, így nem indultunk meg éjnek évadján. egyrészt azért, amit írtál, másrészt azért, h majd lássuk is a tájat.
így heraklionba mentünk, ott sétáltunk, majd elköltöttük életem-nem túlzás-legnagyszerűbb vacsoráját, majd hajnalban lementünk a tengerpartra, befeküdtünk egy-egy napágyba, és ott aludtunk egy keveset, míg el nem indultunk délre. nem mondom, h ez nem lehet strapás valami, de, h örök élmény és boldogságérzet még csak rágondolni is, az bizonyos.
#2009282013-04-10 17:35:05 Válasz a #200924. hsz-ra
rollo - hát ez tényleg örök élmény lehetett. Sajnos mi már öregek és kényelmesek és nyavajgósak vagyunk, szóval marad az autóval megyünk Lefkadára vagy bogarászok tovább.
Vicces, de pl. Kefaloniára elég jó áron el lehet most repülni, több iroda bérel közösen chartert, az utazás is nappal van (ellentétben a tavalyival). Többet felhívtam repjegy ügyben, de vagy nem adnak csak szállással, vagy eszement árat mondtak. Viszont az egyiküknél szeptemberre van szállással 50-ért. Aztán ha nem tetszik, akkor keresünk magunknak jobb szállást.
Jaja, egyetérek, kisebb szigeteknél valóban nehezebb lehet a szervezés (de éppen, akik kisebb szigetekre tartanak, kitartásuk gyümölcseként mindig megtalálják a járható utat ).
(Te most hová keresnél repülős/kompos megoldást?)
Én pl. helyi közlekedésben buszos vagyok, és ezért szoktam nézni, van-e menetrendszerinti busz késői/korai érkezéskor, vagy b verzióként mennyibe kerül a taxi, és ezt is hozzácsapom a költségvetéshez.
Amikor mi anno hajnali kompot vártunk, akkor az athéni reptéren időztünk (ott azért lehet), és pirkadatra mentünk ki Pireuszba.
Nyilván egyénenként változó, kinek mi fér bele a tűréshatárába, mennyire bírja a nem alvást/kényelmetlen alvást, más gyerekkel, sok pakkal, korosabban...stb. - annyi biztos, hogy én az utóbbi időben (saját részre) nem találtam olyan repülős utazási irodás ajánlatot (ár-érték arány tekintetében), amire azt mondtam volna, hogy na, ez kell nekem, nem járom a magam útját, irány a charter (és minden csatolmánya ).
Akkor ez azt jelenti, hogy semmi köze az Aegean Airlines oldalára felrakott menetrendhez sem a nyári menetrendhez? Ez külön megállapodás az utazási iroda és a társaság között?
Valaki utazott már így, hogy nem menetrend szerinti járattal ment? Mennyire megbízható szerintetek az utazási iroda tájékoztatása? Változhat még? Amúgy Unitravelről van szó.
Köszi
Sokan utaznak nem menetrend-szerintivel - szinte minden utazási irodás csomagot foglaló. Rémlik, hogy anno fel lehetett lelni a bud.hu-ról egy charter menetrendet is (nem tudom, van-e még ilyen, majd szakértőbbek megmondják ), de indulás előtt pár nappal már látni fogod az induló listában is. Egyébként változás bármikor lehet, akár iroda, akár nem, akár repülő, akár busz, akár hajó.
Én életemben egyszer figyeltem, hogy hogy alakul egész szezonban (!) egy charter menetrendje, mert számított, hogy megoldjam az esetleges hajnali Budapestre jutást - még a megelőző turnustól is eltérően indultunk (és nagyon vacak időpontban). Ha esetleg ilyen dolgok miatt "aggaszt" téged is, készülj vészforgatókönyvvel, és akkor csak kellemesen csalódhatsz, hogy nincs rá szükség.
Legfőképp az aggaszt, igen, hogy nem mindegy, hogy szervezzük a feljutást a reptérre. Mivel hétköznap megyünk, annak aki visz minket, nem mindegy, hogy reggel vagy délután, mert dolgozik/dolgozna. Nekem is volt pár éve letöltve egy menetrend tervező a bud.hu-ról, akkor még Malév-val mentünk, de fent volt azt hiszem az összes légitársaság menetrendje. Most viszont nem találtam ilyet.
A lényeg, hogy nem vezettek félre az utazási irodában, csak azért, hogy csendben legyek legalábbis remélem
Mivel tavaly nem jutottunk el Lefkadára, idénre maradt ez a "projekt". De kell egy "B" terv arra az esetre, ha nem sikerülne 10-12 napra elszakadni a munkahelyről (min. 10 napot terveznénk, mert 2 nap az út oda, 2 nap vissza, és marad 6 nap tisztán élvezni a nyaralást).
Szóval egy 7-8 napos "B" tervvel készülnék, és ez Kefalonia repülővel. Most éppenséggel megvalósíthatónak látszik, mert foglalnék egy repjegyet a charterre - ebben nagy szerepe van annak, hogy idén normális időpontban és nem hajnalban/éjjel megy a gép (nem pestiek vagyunk, nekünk még el kell jutni a reptérre, ill. haza, továbbá rosszul bírjuk az éjjeli utazást).
#2009592013-04-11 11:15:02 Válasz a #200928. hsz-ra
Lennél szíves megmondani, hogy melyik az az utazási iroda aki 50 eFt-ért kínál szeptemberben repjeggyel együtt szállást? Hosszasan gondolkodom, hogy hová menjek az idén, Parost céloztam meg, de csak Alitalia-val lehetne odajutni római átszállással 1-1 nappal előbbi ill. későbbi dátummal, mint az effektív nyaralási idő, mert éjjel gondolom nincs hajó Athénból Parosra.
Ezért aztán lehet, hogy Lefkada vagy Kefalonia lesz a végleges választás.
Köszönöm