Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 1561
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67123 Üzenet linkje2008-06-18 17:58:09  Válasz a #67114. hsz-ra

szia debi engem és páromat PL éttermi árak hol ettetek melyik étterembe vagy ha volt több az is érdekelne élelmiszer boltok árain PL sör,kenyér stb ja ouzo voltatok-e faq kiránduláson hol és mennyiért elöre is köszi mindjárt megnézem a beszámolotokat jaj majd elfelejtettem melyik aprtmanban voltatok és kivel utaztatok és mivel busz v repcsi én a katerinába megyek busszal várom válaszod
# 1562
Debi81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
377 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67124 Üzenet linkje2008-06-18 18:02:21 

Papamaci.A beszámolóból szerintem sok kérdésedre választ kapsz.Mi a Mariellába voltunk, a Campussal, de Grand Tours busszal.
# 1563
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67142 Üzenet linkje2008-06-18 19:22:16 

Debi!
Köszönöm a családom nevében is a jó kívánságaidat.Mindent megteszünk azért,hogy jól érezzük magunkat.

# 1564
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67151 Üzenet linkje2008-06-18 19:55:25 

szia debi nagyon jók a képek elolvastam a beszámolotokat tényleg sok kérdésre választ kaptam én is Grand turssal megyek és a campusal buszal
nektek minden ok volt velük mert sajna olvastam rosszat is idegenvezetõröl plusz voltegy buszos baki amit szerintem korrektül megoldotak elöre is köszi majd még szeretnék kérdezni de majd késöb

# 1565
Debi81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
377 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67161 Üzenet linkje2008-06-18 20:31:47 

Hát...ez a bizonyos buszos "baki" épp velünk történt!Korrektül akkor oldották volna meg ezt a helyzetet ha még ott Sidariban délután 14:00 körül szerelõt hívtak volna.Az idegenvezetõ meg lehet hogy segítõkész volt, csak nem hozzánk!
Úgyhogy nyugodtan kérdezz, ha tudok segítek.De ha lehet az utazási irodáról, és az idegenvezetõrõl inkább ne....

# 1566
Hegedõs Anikó
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67214 Üzenet linkje2008-06-19 00:27:35  Válasz a #67063. hsz-ra Előzmény #67063

küldök pár infot
Moraitika –Messonghi

Hasznos tanácsok

Vizet nem ittunk, csak ásványvizet. Szállodája válogatja, hogy a WC papírt hogyan kell kezelni, a Messonghi Beach Hotelben, nem szóltak érte, hogy görögösen kezeljük.

Bevásárlás Moraitikán:
Bolt – Supermarket a Moraitika- Messonghi Resort felirat melletti kisüzlet szuper, olcsó.
egy üveg fél liter 0,4 Euro, másfél liter 0,5 Euro
Az üdítõ a magyar viszonylatokhoz képest drága: másfél liter 1,55 Euro,
Sör 0,8 Euro.
Viszont akármilyen kis összeget lehet kártyával is fizetni, pár szót pötyögnek magyarul és oltári kedvesek. Minden ajándékot haza náluk érdemes bevásárolni, van kumcat likõr, ouzo klassz üvegekben, csecsebecsék. Nálunk a legjobb ajándék a Korfus hûtõmágnes volt. Vannak fûszerek, felvágottak, édesség.(kenyeret nem kerestem), minden nagyon normális-hazai árakon.

Bankautomaták: a két falu Moraitika-Messonghi találkozásánál 3 db egymás mellett.
Autó-motor bérlés: NIC rent a car Moraitikán a benzinkúttal szemben, ha minden igaz a magyar srác János már lenn van, vagy most megy, de a nagyon aranyos görög lány beszél németül, angolul kifogástalanul. Alkudni lehet. 3 napra egy 8 fõs autót nekünk 90 Euroért ígért, mi 118-ért béreltünk babaüléssel a Messonghi Beach Hotel aulájában lévõ manustól, aki szintén nagyon kedves volt és szolgálatkész.
Nem érdemes akkor tele tankolni a kocsit, ha nem tudod elõre mennyit mész. Mi 3 nap alatt ugyan sok helyre nem jutottunk el, de ezért csak félig fogyott ki a tank. A benne lévõ maradékot viszont vissza nem kapod, 25 Euronk bánja. Motor napidíj: 15 Euro. Kauciót sehol sem kérnek. A NIC-nél nem lehet kártyával fizetni, én viszont akitõl béreltem, nála lehetett. Lehúzója van, nem kártyaleolvasója, de semmi gond nem volt.

Étterem:
Maximálisan az Enjoyt ajánlom. Kostas kedves, barátságos és olcsó.
Gyros méretek szerint 1,2-1,5-2,8 Euro. Az üdítõ-sör nála is 1,7-2 Euro, de csak nála találtunk pl alkoholmentes sört a szigeten.
Általában a vacsora árában jelentõsebb az ital ára, mint az ételé. Souvlaki 4 Euro.

# 1567
Hegedõs Anikó
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67215 Üzenet linkje2008-06-19 00:44:16  Válasz a #67063. hsz-ra Előzmény #67063

2. részlet

Kirándulni Paleokastritsán voltunk. No térképet kaptunk, de annak segítségével is girbe gurba volt odatalálni, pedig én extrém jó vagyok térképolvasásban. Vélhetõen azért, mert az utak szélessége annyiban van jelezve, hogy ami piros a térképen: magasabb rendû, azon fel van festve a burkolatjel, ami sárga azon nincs. De azért minden út egy helyre vezet. Glyfadán fürödtünk egyet, jól hullámzott aznap a tenger, a gyerekek élvezték. Nagyon finom, de nem fehér homokos a strand. A napágyakért fizetni kell, 2 db napernyõvel egy napra 7 Euro. Parkolásért mi egyáltalán nem fizettünk még sehol, köszönhetõen szerintem az elõszezonnak. (jövõre, ha megérjük, ugyanígy megyünk, csak a többi nagyszülõvel)
Paleo oldalán drágább egy kicsit minden, de biztos azért, mert a szépség kárpótol. Hihetetlen kék és zöld a tenger. Mi nagyobb hajóutat a gyerekek miatt nem terveztünk, beültünk 24 Euro/család 3 felnõtt, gyerekek 0, egy lélekvesztõbe, amivel megmutatták a barlangokat, csodaszép volt. A kolostort is megnéztük.
A Sissy kastély szép, a parkja gyönyörû, de sok belsõ látnivalót ne várj. Repcsiket nézegetni kell. Van egy kis étterem a domb tetõn, mielõtt eléred a repcsis öblöt, gyönyörû virágokkal a kertjében, a teraszán. A fagyi irtó drága (2 Euro/gombóc) de hagynak sokáig fotózni.

Nekünk kimaradt: Egér sziget, Kerkyra város –Erõdjei, mert egyszerûen hétköznap lehetetlen volt parkolni. Azt mondják, 2 Euroért bevisz a busz és sétálhatsz, vagy mocizni kell, mert parkoló az nincs. A piacot is megnéztük volna, de ott is, csak kocsiból kukucskáltunk. A kikötõt, kompot is úgy néztük meg. Sidari nekünk messze volt, biztos szép, de sok kacskaringó vezet oda, lehet, hogy csak 60 km, de nem egy óra megtenni. A gyerekek nem szerettek benn ülni sokat a kocsiban.

Idõjárás: ha elkeseredsz, hogy elered az esõ, ne tedd, fél óra múlva kisüt a nap és egy óra múlva már fürödhetsz a tengerben. A páratartalom miatt a levegõ 3 fokkal többnek tûnik mint itthon, mindig kellemesen lengedezik a szél. Viszont hazafelé ahogy a reptérre tartottunk, életünk és szerintem Korfu életének is egyik legnagyobb nyári viharát, jégesõjét élte meg a déli-keleti partszakasz. A busz fél méter vízben, jégben gázolva tette meg másfél óra alatt az amúgy fél órás utat. (na jó, kicsit több mert utat építenek) a kocsikkal a turisták félre álltak, behúzódtak az alagútba, annyira verte a jég a busz tetejét, hogy már fájhatott a fényezésnek. A sofõr ezért utált kiszállni, a reptéren az utca közepére kipattintotta a csomagjainkat, pl babakocsi és rohant is tova. Örült, hogy megszabadult tõlünk. Na rajta kívül azonban nem volt senki, aki morcos lett volna. Az emberek kedvesek, mosolyognak, és nem azért, hogy több borravalót adj – azt szinte el sem fogadják, a kiszámolt számla árából maguk kerekítenek lefelé. Csipkedik a gyerekeket, mosolyognak rájuk, kedvesek mindenütt. Igazi déli népek.
A viharnak köszönhetõen a gépünk kicsit késett hazafelé, de már megszoktuk. 4szer módosították az indulási –érkezési idõpontot. Annyira nem izgat ez senkit nyaraláskor…! Akit meg izgat, megérdemli.
Kellemes nyaralást kívánunk nektek innen a szakadó esõbõl.

# 1568
Hegedõs Anikó
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67219 Üzenet linkje2008-06-19 01:28:52 

én elküldtem a beszámolómat, valaki azt még ellenõrzi és úgy kapom vissza és kerül fel? vagy eltoltam valamit? segííííííttttttséééééég!!!
# 1569
Kudrib
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67252 Üzenet linkje2008-06-19 10:10:19 

Jön valaki júl.11-én busszal Sidaribe a Katerinába ?
# 1570
ROCKY
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67253 Üzenet linkje2008-06-19 10:22:01 

Én 16-án megyek repülõvel a Katerinába.
# 1571
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67286 Üzenet linkje2008-06-19 12:39:20 

# 1572
Vzskorfu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67288 Üzenet linkje2008-06-19 12:50:50  Válasz a #67151. hsz-ra Előzmény #67151

Kedves Papamaci! Varga Zsuzsa vagyok, a Grand Tours idegenvezetoje. Tudom, uzenetet nem nekem irta, de mivel engen is erint, irok Onnek. Nem kell aggodnia, nem teszek kulonbseget a vendegeink kozott, megprobalok mindig mindenben minden kedves vendegnek segiteni. A Grand Tours honlapjan (www.grandtours.hu) levo forumon valaszolok az erdeklodo kerdesekre marcius ota. A hellasz forumon talalhato hozzaszolasaimat is megtekintheti. Sok szeretettel varom Onoket!
# 1573
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67321 Üzenet linkje2008-06-19 16:56:08  Válasz a #67288. hsz-ra Előzmény #67288

én személyesen nem akarok senkit bántani és mélyen elnézést kérek ha valaki úgy érzi hogy én megbántottam eszem ágába sincs senkit elöitélet nélkül megbántani mégegyszer bocsi én csak kérdezek és olvasok és erre szoktam kérni a válaszokat üdvPAPAMACI elvileg ugy is találkozunkn icon_wink.gif
# 1574
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67322 Üzenet linkje2008-06-19 17:00:12  Válasz a #67288. hsz-ra Előzmény #67288

ne aggodjatok magyarok majd én visszek jó házipálinkát a kedves utazótársaimnak vendégváronak
# 1575
Lyzuska78
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#67323 Üzenet linkje2008-06-19 17:16:59 

Minden holnap indulónak nagyon jó utat, és élményekben gazdag nyaralást kivánok!
Remélem most velem együtt jó pár magyar pakolja otthol a bõröndjét, és várja a holnapi utat!
Én már nagyon izgulok! icon_smile.gif
Puszi mindenkinek: Lyzuska78

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 104 105 106 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu