Mi vasarnap hajnalra ertunk haza Zakynthosrol, a gorog - macedon hataron meg sem neztek minket csak inetett h mehetunk, a szerb -macedon hataron ott alltunk vagy 40 percet akkora sor volt, sok busz es kisauto.
Mivel Nagyvaradiak vagyunk romanian keresztul jottunk haza, na a roman vamos az kinyitatta a csomagtartot de ott sem volt semi baj.
Menekultetkel a gorog vam korul talakoztunk meg a macedonoknal egyik benzinkutnal, de ott lehetett valami gyujtopontjuk mert onann mind taxival mentek tovabb ...kitudja merre.
Az uton odafele nem volt semmi kulonos, gorogbe zakynthosig 1.8 es 3*2.4 eurot fizetunk, visszafele 1x 1.8 es 2x 2.4 eurot. Ez szamomra is fura de ennyi helyt kertek csak penzt.
A rio-antirio hid 13.2 E, a kompnal meg ha oda vissza keritek a jegyet kedvezmenyt kaptok az utasok jegyaraban, mi ahogy szamoltuk az utasok fel arba utaztak, es az autot vezeto sofor meg ingyen, osszesen 2 autora es 8 felnotre oda vissza fizetunk 164 E -t.
A macedonoknal megfigyeltunk egy erdekes dolgot, mivel meg 2 eve mikor korfurol jottunk maradt meg macedon dinarunk gondoltuk elkotjuk es nezegetuk a nem euros arakat is ...60-80-60 mec dinar a kapuk ara...ami euroba 1.5-1.5-1.5 ..valahogy sehogy sem jottunk ra a logikajukra...de legalabb ket kapunla el tudtuk kolteni a megmaradt denarunkat.
A benzin arak gorog foldon 1.6 euro korul mozog, Zakynthoson leltunk 1.59 ert is ..es szarazfoldon is tankoltunk 1.58 E ert. Macedonoknal 1.15 E korul van a benzin es a Szerbeknel meg 1.22 korul tankoltunk.
Valsagbol mi semmit nem ereztunk fel volt minden toltve, volt benzin is, sok turista, szep ido
Oda es visszafele is kb 20-20 orat mentunk Nagyvarad-Temesvar-Moravita-Szendro-Nis-Evzonoi- Klidi-Ioannina-Patras-Killini utvonalon, odafele 4 db 30-40 perces megalloval vissza meg csak 3x alltunk meg 30 percre, kisgyerekekkel ez szerintem egy nagyon jo ido.
Mindenkinek tovabbi szep nyaralast
Ami meg fura volt h szombaton a szerb es macedon palyan a szembeforgalom irdatlan nagy volt...szerintem elindultak a torok vendegmunkasok, es mi is sok nemet-osztrak felsegjelzesu autoval talakoztunk a benzinkutaknal es a palyakon. inkabb az volt zavaro h nagyon nagy sebeseggel konvojba elozgettek ...
Hát ismét leérkeztünk. A nyolc határ megvolt 45 perc alatt, pedig a vártnál többen voltunk az úton. Szerencsére a jobb benzinkutak parkolói tele voltak fáradt emberekkel. Egyedül a szerb-macedón határ volt 30 perc, pedig 6 kapu volt nyitva a mecedón oldalon, a szerben három . A macedón-görög határon csak intettek, tovább.
Útépítések csak Belgrád után voltak kb. 10 km-en, ott nagyon lassan lehetett haladni, sáv eltolással, de jól láthatóan kitáblázva.
Görögországban a helyzet változatlan, mint 10 napja. A boltok nyitva, van üzemanyag és áru. Viszont a bankok előtt hosszú sorok várakoznak, szeretnék a pénzüket felvenni.
Legutóbb aki szerkesztette (2015-07-14 10:42:20), összesen 1 alkalommal
Hiszti? Mikor feltettem egy értelmes kérdést és ez volt a válasz, kicsit mérges lettem: "Bocs, de ha ennyit számít 10-12e forint, miért nem maradsz itthon?" Csak arra akartam kilyukadni, hogy szüleim segítsége nélkül, nappalis egyetemistaként összespóroltam 130-140 e Ft-ot és megszerveztem az utat, mire ilyen hozzászólást kaptam De már amint mondtam mindegy is, bő két hét múlva ez csak egy elfeledett kis semmiség lesz, legalább is Zakynthoson lesz mitől elfeledni
#2324362015-07-14 11:32:10 Válasz a #232432. hozzászólásra
Szeva AKI!
Kefaloniát lemondtam, átfoglaltam Pargára...onnan azért könnyebben hazajutni! Más fórumban nem akartam erről írni mert nem szeretnék senki riogatni vagy a kedvét elvenni, de szerdán országos sztrájk lesz! Akkor szavaz a parlament, hogy elfogadják e megszorításokat! Ha nem mennek bele, akkor nyista lóvé...vagyis ki tudja mi lesz! Lesz-e ellátási zavar(benzinből), megbízhatóak lesznek-e a kompjáratok...ha viszont bele mennek, újabb sztrájkok jönnek, hasonló kimenetelekkel, mint amiket fent említettem! Nem egyszerű most a helyzet, nem bánom Kefalonia máskorra halasztását!
Hiszti? Mikor feltettem egy értelmes kérdést és ez volt a válasz, kicsit mérges lettem: "Bocs, de ha ennyit számít 10-12e forint, miért nem maradsz itthon?" Csak arra akartam kilyukadni, hogy szüleim segítsége nélkül, nappalis egyetemistaként összespóroltam 130-140 e Ft-ot és megszerveztem az utat, mire ilyen hozzászólást kaptam De már amint mondtam mindegy is, bő két hét múlva ez csak egy elfeledett kis semmiség lesz, legalább is Zakynthoson lesz mitől elfeledni
Valóban kicsit erős volt a beszólás, de ne vedd a szívedre. Én rengeteget utaztam csóróként hajdanán, igaz az egy más világ volt. Nem merek ötleteket adni, de hidd el, számtalan más módja is van a spórolásnak, kezdve a célpont megválasztásánál. Részemről a legutolsó lenne a várható 4-5.000 Ft megtakarítás érdekében a 40 l gázolaj cipelése; de ha nincs jobb ötleted, hát vidd... Jó nyaralást!
Szia Raven!
Majd az élet mindent megold. Az útról még annyit, hogy a szerbek nagyon építik az autópályát, de újabb szakaszt nem adtak át. Viszont Vranje előtt már nem kell azon a 3-4 falun keresztül közlekedni, ami igen hajmeresztő volt, mert az épülő autópálya egyik sávját megépítették, így azon lehet jönni-menni.
Csak hogy tisztázzuk szerdára az önkormányzati és kormányhivatali tisztviselők/dolgozók terveznek sztrájkot. Benzinkutak sztrájkjáról vagy üzemanyaghiányról még nem esett szó, legalábbis 2-3 hírportál átböngészése után ilyesmiről nem írnak. De ha tévednék dobjatok a cikkről linket és elhiszem. A görögök érdeke, hogy ne legyen ebből problémája a turistáknak, mivel nyáron fele Görögo. a turizmussal foglalkozik/abból él.
#2324722015-07-14 18:26:09 Válasz a #232470. hozzászólásra
Igen, amiket írtál azzal sokunk tisztában van! De ez főleg a felelőtlen politikusok hibája!
Halkan megjegyzem, hogy 2011-ben is jó párszor volt határ zár sztrájk miatt! Sok utazási iroda Szófia felé került! Éppen ezért ebben a helyzetben semmi sem kizárt...ettől én is parázok!
Mi is holnap indulunk. Szerintetek kell majd számottevő várakozással számolni Röszkénél vagy ez inkább hétvégén tetőzik. Úgy hallottam, hogy meg indultak a német törökök.