#1270272010-02-26 08:53:40 Válasz a #127019. hsz-ra
Le a kalappal képes voltál név szerint kikeresni, nem mondhatod, hogy nem vagy elkötelezett utazó Nekem már az is épp elég volt, hogy a kordikat kimásolgassam
Az a baj, hogy ez még csak egy része annak, amit meg akarok nézni, hol vannak még a hegyi falvak, amikor autókázás közben azt kiáltod „állj fotóznom, kell” na meg hogy hú micsoda kilátás van ebből a tavernából nyomás be egy frappéra és még sorolhatnám.
A partok egy része sokszor a valóságban még sem olyan csábító, mint egy-egy képen ezért mi tényleg csak ott szoktunk megállni, fürdeni, ami bejön nekünk. Ha nem akkor megyünk tovább a következőre, persze csak egy kis fotózás és egy esetleges Mythos sör megivás után, mert hát ugye szomjasan nem lehet felfedezni
#1270412010-02-26 09:27:41 Válasz a #127012. hsz-ra
Igen, olvastam...köszönöm szépen....ez a Christoforos tetszene, de ahogy nézem "rossz helyen" van.
Lassi (ha jól emlékszem a település nevére) kellene, ami kifejezetten a nyilt tengerre néz.
#1271072010-02-26 18:40:23 Válasz a #127029. hsz-ra
Kristi!
Mivel a mi lehetőségeink behatároltabbak (nagyrészt gyalogosak leszünk), ezért például egy csomó olyan helyre mi nem juthatunk el, ami csak autóval érhető el. Helyette gyalogosan tervezzük a Poros és Skala közötti szakasz részletesebb felfedezését (öblökre, víz alatti világra gondolok), és ez vonatkozik a Skalatól délre húzódó területre, meg esetleg a közeli falvakra és erdőkre-hegyekre, amik gyalogosan elérhetők. Persze a busz és stop is benne van a pakliban, de a bizonytalansága miatt nincsenek túl konkrét céljaink. De az általad vázolt célokat átnéztem, és meg vagyok elégedve az ízléseddel Gyakorlatilag az összes koordinátát mi is szívesen abszolválnánk, úgy-hogy hajrá Kefa!!!!
Nekem Kefaloniában az tetszik, hogy tagolt a part, ez messziről is látszik, hangulatos tengeröblöket zár magába a szaggatott part, és a hegyek a tengerig érnek.
Ha én nyílt tengert szeretnék nézni, akkor megelégednék Olimpic beach-el is.(Bár az is lehet, hogy hibásan értelmezem a bejegyzésedet.)
De természetesen, ez egyénileg változik, és én tisztelem mindenkinek az ízlését.
Kívánom, hogy ízlésednek megfelelő helyet találj!
atosz,te biztosan tudod ,hogy Assos-nál meddig lehet felmenni kocsival a nyúlványon levő úton?Remélem nem a faluból kell felsétálni mert ahogy elnéztem elég meredek szerpentines út visz fel a tetejére.
atosz,te biztosan tudod ,hogy Assos-nál meddig lehet felmenni kocsival a nyúlványon levő úton?Remélem nem a faluból kell felsétálni mert ahogy elnéztem elég meredek szerpentines út visz fel a tetejére.
Nem tudlak megvigasztalni,mert a "falu"szélén lévő parkolóban kellett hagynunk a kocsit, onnan még ha akartunk volna akkor sem lehetett másképpen feljutni csak gyalog, a valóban egy kicsit kaptatós gyalogúton. Ki is fogtunk egy döglesztően meleg napot és "addig" leizzadtunk...Hogy megérte vagy sem az más kérdés.
A hőmérséklet egy két esetben a feladásra csábít az biztos.Ha meleg lesz a vizet ne felejtsétek mert ha nincs, megfordít...Visszaérve a klímát "tökre" állítva lapítottunk a kocsiba egy ideig.Ha hűvösebb idő van akkor nem ellenfél...
#1272912010-02-27 20:32:11 Válasz a #127265. hsz-ra
Hat igen...ahogy Atosz is mondja...az autot a parkoloban kell hagyni, es onnan jon egy kb.1800 meteres "seta" hegynek folfele. Az erodot a velenceiek epitettek az 1590-es evekben, a falakon belul volt egy borton is, amit 1953-ig hasznaltak...
#1272952010-02-27 20:56:11 Válasz a #127291. hsz-ra
Köszi Ágni a történelmi kiegészítést,ezt pontosan én sem tudtam, az út hosszát én akkor vagy 4km-re datáltam,de hőségben hegynek fel még az itthoni túráknál is minden hosszabbnak tűnik... Evvel más is így lehet.
Kristi!
Én sem vigasznak szánom, igazából értelmezni sem tudom pontosan az alább idézett leírást, valamelyik fórumból vágtam ki, fogalmam sincs, hogy ki írta, de azért bemásolom:
"...Voltunk Assosnál. A szorosnál elméletileg le kell rakni az autót és egy baromi hosszú kavicsos szerpentin vezet fel a várba. Bent most építgetik a helyet. Amin kiakadtunk, hogy a benti út úgy van megcsinálva, hogy ha nem a lábad alá nézel, akkor nagy valószínûséggel kitöröd a bokád. Amúgy SEMMI látnivaló nincs bent. 1-2 üres épület volt most, aminek nyitva volt az ajtaja. Vszeg lesz ott kiállítás, de most full üres volt. Én azt ajánlom, hogy gyalog semmiképp ne menjetek fel oda. Meg amúgy sem érdemes, mert semmi látnivaló nincs. Ha mindenképp fel akartok menni, akkor autóval tegyétek. (de nem érdemes felmenni, mert szebb lentrõl) ..."
Hát ennyi az idézet, nesze semmi
#1273142010-02-28 09:35:07 Válasz a #127304. hsz-ra
No ezzel tényleg nem sokat segített Azért én azt mondom érdemes oda felsétálni mert a panoráma csodálatos és nagyon szép fotókat lehet onnan készíteni,a sok séta után pedig jöhet egy kis pihenő.
Viszont az jó lenne tudni vajon mikor ell érkezni,hogy azok a csodaszép kék színek az én fotóimon is ott legyenek
#1273172010-02-28 09:56:48 Válasz a #127315. hsz-ra
No nekünk is úgy indult ,hogy idén Parga lesz az úticél ,aztán nagyon elkanyarodtunk Santorinis kombinált út felé,de mikor megtudtuk,hogy végre busszal is elérhető Kefalónia már nem volt kérdés hova megyünk
Az egyik kedvenc partom,remélem jókat fogok itt "búvárkodni":