Igen azért vagyok ezzel így ( gyorsabban oda érni) mert csak 1 hetet leszek Tolóban és Atént, Mükénét,Epidoavrost,Hydra-Porost is szeretném látni persze úgy hogy fürödjek is a tengerbe..
Elég nehéz lesz bezsúfolni.
Szeretek egyénileg tervezni mert akkor így nem vagyok csapathoz és idõhöz kötve annyira mint ha fakultatívval mennék.
Miis egy hetet voltunk, igaz görögországban többet
Ezeket a helyeket mind megnéztük még kirándultunk is fel a hegyre többször béreltünk motorcsónakot, Nafplioban voltunk többször is mégis tudtunk eleget fürdeni.
Porost ezen a hajóuton nem látod csak Hydra Spetses van benne de jó is olvastam, hogy három szigetet végigjárva korábban mennyire kellett rohanni.
Mi sem a fakultatívval mentünk hanem bementünk a pékség mellé és megkérdeztük, hogy másik nap mehetnénk-e
De erre sajnálni az idõt ami külön élmény, hát nekem elég fura hozzáállás.
Fõleg hogy sokszor delfinek kisérik a hajót csodálatos tájakon mentek és fantasztikus vitorlásokat szigeteket lehet látni. Ezen idõt spórolni hát nemtom, egy szárnyashajónál ahol kise lehet ugye menni sokkal jobb.
Szinte olyan mintha saját yacht-od lenne, legalább akkora élmény ad magában mint Hydra.
Én ha tehetném és remélem tehetem biztos megint ugyanígy megyek...
Sziasztok!
Lehet, hogy már volt szó róla, de sajna nem találok arról infót, hogy a Stavrosban van-e légkondi... negyedszer megyünk Görögországba, nem kellett mindenhol a légkondi, de volt, ahol befizettünk rá, mert irdatlan hõség volt... Gondolom Tolóban sem árt a hûsítés...
Szárnyashajó Athénból indul és kb másfél óra alatt lent van
Szembõl pedig vizitaxival Ermioni-ból lehet átmenni
De nemis igazán értem, a hajóút ugyanúgy hozzátartozik az élményhez
és vétek kihagyni.
Én csak azért gondolkoztam más úton mert szeretnék több napot ott eltölteni.
Na, azért a helyzet ettõl bonyolultabb! Jár hajó Athénbõl, Porto Heli-bõl és Ermioniból és még Porosból is. A menetrend megtalálható a GTP honlapján. Van járat, amelyik végigmegy Athéntõl Porto Heliig és vissza. Elvileg el lehet menni Toloból busszal Valamelyik induló állomásra és hajóval menni egyik szigetrõl a másikra, utána buszal vissza. Elvileg, mondom, ugyanis olyan a menetrend, hogy ez nem jön össze! Legjobb a szervezett hajókirándulás, ha nincs kocsi! Porosra is rámegy egy nap busszal, hajóval! Szelektálni kell, kinek mi a fontosabb.
A vizitaxi az más! Korábban írtam róla képpel együtt. Megfizethetetlen! a "szembõl" az stimmel, csak az nem Ermioni, hanem a képen is jelölt Hotel után egy kikötõ a pusztaságban egy fogadóval, parkolóval, ahol ki van írva a telefonszám, amin lehet hívni. Lehet hívni a Hotelból is.
Igen lehet hogy jobb lesz a hajóval megyünk ezekre a szigetekre.
Tudom milyen élmény hajóval ,komppal utazni már többször próbáltam.( kb 4 alkalommal),csak azért gondoltam a százazföldi megoldást hogy esetleg más helyen is megálljunk szétnézni menet közben....
Valaki esetleg tudna ajánlani egy igazi finom görög étel specialitást, ugyanis tavaly bele estünk abba a hibába barátnõmmel, hogy csak tengeri herkentyûket ettünk (nagyon szeretjük, sõt imádjuk )és meg sem kostoltunk igazi görög specialitásokat, szóval valaki esetleg ajánlhatna nekem valamit.....
Mióta itt megkostoltam az igazi Tzazikit otthon is sokszor készítek és a vendégek általában azt mondják, hogy jobb mint a boltban kapható.
Mert nemtudom tudjátok-e, hogy pluszban és lidlben szoktak görög hetek lenni mikor pl lehet kapni pita-t vagy tzaziki-t. Én tegnap is tzazikis földimogyorót ettem.
De tzazikiben a saját készítésû még jobb (a boltban kapható is finom azért)
Annyi mindent tudok már Toloról, már nem tudok mit kérdezni, úgy érzem teljesen felkészültem ill. felkészítettetek az útra.....
Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat....
Mi tegnap este értünk haza, rengeteg élménnyel gazdagodva. Sajnos, csak egy hetünk volt, és oly sok a látnivaló a környéken, hogy nem is tudtunk minden tervezett kirándulást belezsúfolni.
Mi is a fórum által próbáltunk felkészülni a nyaralásra, de néhány itt olvasott dolgot cáfolnom kell.
1.) Igaz, hogy a Viaros apartman a dombon van, de tele hassal sem okozott problémát a feljutás, úgyhogy aki oda megy, egy percig ne aggódjon a magaslat miatt. Mi speciál örültünk is neki, hogy nem a fõút zaját kellett hallgatnunk, a kilátás pedig fantasztikus!
2.) Nem értem, szegény Mártit miért kellett szapulni. Mi vele voltunk az athéni és a mykenei kiránduláson, és semmi problémánk nem volt vele. Kedves lány, nyugodtan fordulhattunk hozzá a kérdéseinkkel, kéréseinkkel.
Mindenkinek javasolom, aki fakultatív kirándulásra megy, hogy szerezzen be egy jó kis kalapot. Elõször ódzkodtam a gondolatától, de be kellett látnom, nagy szolálatot tett abban a hõségben.
És még valami. Aki szuper kiszolgálást szeretne, feltétlenül térjen be az ARCADIA tavernába!!! Ízletes és bõséges a kínálat, és az árak sincsenek elszállva. A hely nagyon hangulatos, vacsora közben a tenger csaknem a talpunkat mosta. A felszolgálló srácokról pedig ódákat zenghetnék. Sajnáltuk, hogy nem rögtön az elsõ nap fedeztük fel. Sok éttermet kipróbáltunk, de ez volt az egyetlen, ahol nem rögtön a felszolgáláskor "dörgölték" az orrunk alá a számlát.
Nem akarok senkit untatni a tapasztalatainkkal, de ha bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok.
H.apci!
Ha a sajátod az Agamemnon maszk képe, és ha küldök mail címet, átküldenéd nekem? Én nem mertem venni a bátoságot, hogy a múzeumban lefotózzam. Elõre is köszönöm!
Ja, és egy nagyon fontos infó! Aki mûemlékekhez, múzeumokba tervez kirándulást és van diákigazolványa, vigye magával!!! Ennek birtokában ugyanis a belépés ingyenes!
Roppant mérges voltam, amikor ezt megtudtam, 40 euro-t spórolhattam volna...
Musaka-t ettünk (ez húsos, rakott padlizsán), és mindkettõnknek nagyon ízlett. Fõleg az Arcadia tavernában, mert ott kevésbé volt olajos.
A párom több helyi ételt is kipróbált, és egyiket sem bánta meg.
Pl. suvlakit (nyársra tûzött grillezett húskockák), semmi extra, kicsit másabb a fûszerezése, mint azt a magyar megszokta.
Húslabdákat paradicsomszósszal (ez nagyon bejött neki - sültburgonyával tálalják).
Paradicsomlevest (köze nincs a magyarok által ismert paradicsomleveshez, és a betûtésztát se keresd benne - ez inkább érdekes volt, mint õrült finom)
Végül töltött szõlõlevelet (talán kinézetre a mi töltöttkáposztánkhoz hasonlít, de ízre teljesen más). A tölteléke rizses-húsos, és valami savanykás szósszal tálalják. Nem tudom, mi volt az pontosan, engem leginkább borsodóra emlékeztetett.[/b]