Bankkártyák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109558 Üzenet linkje2009-07-16 10:33:25  Re:

vaesz írta:
Szia!
Hát ez a KH-s biztosítás nem valami nagy, igazából nem sok mindenre elég az a térítés. Az Uniqás biztosításhoz kaptál igazolást? Meg leírást, hogy mik a térítési összegek?

Az Uniqashoz kaptam kis könyvecskét, több nyelvű, szintén benne a részletek: https://www.uniqa.hu/uniqa_hu/cms/img/TravelHelp%20prospektus_tcm80-13473.pdf

# 167
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109639 Üzenet linkje2009-07-16 18:34:36  Válasz a #109534. hsz-ra Előzmény #109534

nekem ezt mondta a fiókfőnők, és semmi alapom nincs, hogy kételkedjem a szavába, mivel egyből avval kezdte, hogy menjek arrébb pár métert és ott a pénzváltónál olcsóbb, és ha megkérdezheti mire is kell, és mondom, bizti tartaléknak, most már az alaptőke meg van, és ekkor mondta, hogy tudok kártyával is vásárólni és tankolások alkalmával ahol ki van téve embléma inkább evvel fizessek, mert középárfolyamon számolják.
köszi a felvilágosítást most már azt is tudom mi is az a középárfolyam.

# 168
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110779 Üzenet linkje2009-07-23 22:27:44 

a Szerb kutaknál ahol lehet kártyával (OMV, MOL) fizetni a shopba vásárólt kajáért és egyebekért is lehet kártyával fizetni?
# 169
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110780 Üzenet linkje2009-07-23 22:29:33  Válasz a #110779. hsz-ra Előzmény #110779

Egy próbát megér és ha nem akkor extra áron szomod magadba a masszt icon_biggrin.gif
# 170
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110783 Üzenet linkje2009-07-23 22:37:11  Válasz a #110780. hsz-ra Előzmény #110780

vagy vissza teszem a polcra, hűtőbe, v. csak ott hagyom a pulton, de lehet elötte megkérdezem a kutast icon_smile.gif
# 171
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110789 Üzenet linkje2009-07-23 22:49:54  Re:

kissas57 írta:
elötte megkérdezem a kutast icon_smile.gif

Jobban jársz mert ha már kifőzik a mutatványt akkor már jártathatod a lepénylesődet icon_biggrin.gif

# 172
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111274 Üzenet linkje2009-07-27 17:59:23 

Nincs valakinek esetleg bróker ismerőse? Vagy közöttünk? icon_smile.gif Mikor érdemes eurót váltani, fog-e vajon még lejjebb menni? Egy hete még 10 ft-tal drágább volt...
# 173
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111562 Üzenet linkje2009-07-29 19:10:26 

Kedves Tibibaba! Én bankban dolgozom, de senki sem tudja pontosan megmondani, hogy hogy fog alakulni az euró. Mindig ezt kérdezik az ügyfelek, hogy én közel vagyok a tűzhöz, áruljam már el nekik, hogy fog alakulni. Erre az a szomorú válaszom, hogy ha tudnám, akkor már nem itt ülnék. 2 hónappal ezelőtt az összes elemző azt mondta, hogy most kell eurót venni, mert csak drágább lesz. Na, most meg sokkel kevesebb lett. Igazából szerintem hétfőn kellett volna, a héten akkor volt a legjobb az árfolyam, de sajna a kamatvágás hatására megint gyengülni kezdett a forint, holott az elemzők szerint ez már "be volt árazva" az árfolyamba. Én most vennék, ha lenne pénzem, de messze még a fizu...
# 174
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111675 Üzenet linkje2009-07-30 13:41:25 

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én ha el is viszem a bankkártyámat (OTP Maestro - lehet nem is tudok vele ott mit kezdeni???), csak vész esetén és csak bankban vagy ATM-nél fogom használni.
Bár én nem dolgozom a bankszakmában, de ha végigkövetem a fizetés menetét:
1) Tankolok egy szerb kútnál (ahol megkérdezem előtte, oké-e a bankkártya)
2) A kutas (valami siralmas árfolyamon) számológépen átváltja a fizetendő összeget dínárról euróba
3) Beüti a terminálba az általa kiszámolt összeget euróban
4) Leokéztatja velem, PIN kód, oké
5) Tikett kinyomódik, aláírom, elmegyek.
Namármost:
- gőzöm sincs, milyen áron számolta el nekem a dínárt
- mi van, ha még plusz belekalkulált a kártyámról lehúzott összegbe egy kólát és egy doboz cigit? Sosem fogom megtudni! Mihelyst kiteszem a lábam, leveszi a polcról, levonalkódolvassa és megy rágyújtani...
Na, ezért fogom én itthon kiváltani az euróval együtt a dínárt. 3 ft körül van darabja itthon. Nem kell a határon kínlódni a váltással, megyek mint a távirat, és mindenhol világosan ki van írva hogy mennyit kell fizetni. A macedónoknál átváltok 10 eurót, az elég oda-vissza pályadíjra, a görögöknél meg ugye euró van...
Lehet hogy túl földhözragadtnak tartotok, de én nem vagyok annyira elkényelmesedve hogy kártyával fizessek egy idegen országba, ahol a fentebb említett dolgot lazán meg lehet a magyarral csinálni. Reklamálni úgyse fog... Szóval, nekem ennyit megér a nyugalmam, pláne hogy tuti olcsóbban jövök ki így.

# 175
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111676 Üzenet linkje2009-07-30 13:52:27 

Tibibaba írta:
2) A kutas (valami siralmas árfolyamon) számológépen átváltja a fizetendő összeget dínárról euróba

Ezt komcsira így is gondolod?

# 176
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111680 Üzenet linkje2009-07-30 14:04:21  Válasz a #111675. hsz-ra Előzmény #111675

Hát ez tényleg borzasztó... Hogy mi, azt inkább nem részletezném... Majdcsak lesz valaki, aki...
# 177
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111684 Üzenet linkje2009-07-30 14:17:38 

Szia H.apci!
Szerintem erre senki nek fog
Üdv:Robi

# 178
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111686 Üzenet linkje2009-07-30 14:20:59 

Tibibaba írta:
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én ha el is viszem a bankkártyámat (OTP Maestro - lehet nem is tudok vele ott mit kezdeni???), csak vész esetén és csak bankban vagy ATM-nél fogom használni.
Bár én nem dolgozom a bankszakmában, de ha végigkövetem a fizetés menetét:
1) Tankolok egy szerb kútnál (ahol megkérdezem előtte, oké-e a bankkártya)
3) Beüti a terminálba az általa kiszámolt összeget euróban
4) Leokéztatja velem, PIN kód, oké
5) Tikett kinyomódik, aláírom, elmegyek.
Namármost:
- gőzöm sincs, milyen áron számolta el nekem a dínárt
- mi van, ha még plusz belekalkulált a kártyámról lehúzott összegbe egy kólát és egy doboz cigit? Sosem fogom megtudni! Mihelyst kiteszem a lábam, leveszi a polcról, levonalkódolvassa és megy rágyújtani...
Na, ezért fogom én itthon kiváltani az euróval együtt a dínárt. 3 ft körül van darabja itthon. Nem kell a határon kínlódni a váltással, megyek mint a távirat, és mindenhol világosan ki van írva hogy mennyit kell fizetni. A macedónoknál átváltok 10 eurót, az elég oda-vissza pályadíjra, a görögöknél meg ugye euró van...
Lehet hogy túl földhözragadtnak tartotok, de én nem vagyok annyira elkényelmesedve hogy kártyával fizessek egy idegen országba, ahol a fentebb említett dolgot lazán meg lehet a magyarral csinálni. Reklamálni úgyse fog... Szóval, nekem ennyit megér a nyugalmam, pláne hogy tuti olcsóbban jövök ki így.

Tibibaba! Én bankos vagyok, éppen ezért nem fogok tankolni külföldön bankkártyával, mert sajnos tapasztalatból tudom, hogy sajnos mi zajlik. És nem csak szerbiában, sajnos Magyarországon is volt már olyanra példa, hogy nem annyit vontak le a kártyáról a benzinkútnál, mint amennyit kellett volna. És nem arról volt szó, hogy kevesebbet. Ráadásul csak zárolásba teszi az összeget, és általában pár nappal későbbi árfolyamon kerül elszámolásra. MOL, OMW, AGIP kutakon lehet tankolni velük, ott nem szoktak átverni.
Hol fogod váltani a dínárt? macedón pénznemet is viszel?

# 179
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111688 Üzenet linkje2009-07-30 14:27:15  Válasz a #111686. hsz-ra Előzmény #111686

Vaesz, nekünk OTP-s kártyánk van, és már tavaly is használtuk tankolásra szinte mindegyik országban, de csak MOL és OMV kutaknál. Ezeknél akkor aránylag biztonságosan használhatjuk? Mit tanácsolsz?
Görögországban viszont volt, hogy kinti kútnál is azzal tankoltunk. icon_biggrin.gif

# 180
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111689 Üzenet linkje2009-07-30 14:29:26  Válasz a #111686. hsz-ra Előzmény #111686

Nem mondom hogy mindenki így jár aki kártyával fizet, de én nem fogok... De egyetértek Veled. Így tiszta, és olyan mindegy hogy ha már megyek euróért, hozok némi szerb dínárt is... Még ha a határon is ugyanannyiba váltanák (ami igennagy csuda vóna icon_smile.gif ), akkor is megspórolok egy sorbaállást.
Nálunk itt a Nádix valutaváltónak van irodája, 3,15 volt a dínár 2 hete. macedón dénárt nemigen tartanak, de ott nem akarok tankolni, így elég lesz 10 eurót beváltani.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 20 21 22   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu