#1389202010-06-13 13:02:11 Válasz a #138917. hsz-ra
Szia Kema!
Klikkelj rá az üzenetre. "Üzeneted van a forumon" és meg fog jelenni.
Látom, készülsz Santorinire javaslom, nézd meg a beszámolómat. Sok használható információt és program javaslatot írtam le. Avatarképem alatt ráklikkelsz a beszámolók gombra és ott megtalálod.
Jó készülődést: Josza
#1389262010-06-13 13:37:34 Válasz a #138920. hsz-ra
Szia!
Már végigolvastam a fórumot teljesen, illetve a beszámolódat is olvastam. Tényleg nagyon jó! Sok fontos információt találtam itt, de ahogy közeledik az indulás mindig felmerül valami újabb kérdés.
Az üzenetről annyit, hogy ráklikkelek, de csak a régi üzeneteimet látom, amit már elolvastam.
Szia Kema!
Újra elküldtem neked priv.üz.-ben a Santorinivel kapcsolatos infókat!
Szia!
Úgy érzem elég jól felkészültem Santoriniból, de engem is meglephetnél egy privát üzenettel, mert biztosan van még használható infód számomra.
A beszámolódban olvasottakat felhasználtam a tervezésnél. A program így állt össze:
2010.06.19: Érkezés Santorinire + Kamari "városnézés"
2010.06.20: Kamari-Fira (busz) Gyalog: Fira-Firostefani-Imerovigli-Skaros-Finikia-Oia + naplemente Oiában. Oia-Kamari (busz) Firai átszállás!
2010.06.21: Vulkántúra (Thirasia) egyénileg, vagy szervezetten.
2010.06.22: Gyalog: Kamari - Messa Vouno hegy + Ancient Thira - Perissa + vizibusz - Kamari.
2010.06.23: Kamari - Mesa Gonia - Exo Gonia - Pirgos - Profitis Ilias hegy + kolostor - Akrotiri falu és ásatások? - Kokkini paralia - Lefki paralia? - Farosz (világítotorony) - Kamari
2010.06.24: Kamari - Ag. Paraskevi - Monolithos (AVIS Beach) - Mesaria - Kartedaros - Exo Gialos Beach? - Mesa Pigadia Beach? - Vourvouros Beach? - Pori Beach? - Koloubo Beach? - Baxedes Beach?
2010.06.25: Kamari - Episkopi Gonia bizánci templom - Megalohori - Vlihada (strandolás) - Eborió - Perissa? - Kamari. (+ Ami az előző napoknál kimaradt.)
2010.06.26: Fira - Firostefani - Imerovigli - Skaros - Finikia - Oia + Amoudi + Paradise beach + utazás Naxosra - Agios Prokopios beach (Komp: THIRA (SANTORINI) - NAXOS 16:00-18:05 BLUE STAR NAXOS - BLUE STAR FERRIES)
2010.06.27: ...............
2010.07.02: ............... + utazás Santorinire (Komp: PAROS - THIRA (SANTORINI) 12:10-15:20 - BLUE STAR PAROS - BLUE STAR FERRIES)
2010.07.03: Indulás: ?
Kedves Jenike!
Megnéztem a tervedet. Én túlzsufoltnak látom. Egy módon tudod a valóságban teljesíteni, ha valamilyen járművet (autó, motor, Quad) használsz. A szigeten ugyan mindenhová el lehet jutni tömegközlekedéssel,de a menetrendek nem biztos, hogy "alkalmazkodnak" az elképzeléseidhez.
A 06.20-i napon tervezetteknek az a a buktatója, hogy egy végtében a Fira-Firostefani-Imerovigli-Skaros járható be, ha nézegetsz, bámészkodsz, fotózol, márpedig enélkül nincs értelme odamenni. Legalább ez megában kb 4-5 órát vesz igénybe. A Fikia-Oia rész Imeroviglitől kb 10 kilométer és nincs tengerparti út, hanem be kell menni a sziget belsejébe. Tehát Imeroviglitől járművel kellene Finikia-Oiába menni. Ez úgy nézne ki, hogy busszal, vagy gyalog vissza Firába-onnan busszal (amikor van csatlakozás) tovább Oia felé. Finikia és Oia külön célpontnak kellene hogy legyen, esetleg egy délelőtti strandolás után.
A 06-03-i program is csak járművel teljesíthető A Profitis Iliason lévő kolostor, mikor ott voltunk zárva volt és elég durván elzavartak minket még a közeléből is, bár több utikönyv szerint látogatható és helytöténeti múzeum is van benne. Az Akrotirí ásatás is zárva van. Legújabb értesüléseim szerint nem is fogják megnyitni a nagyközönségnek. Helyette a falutól Kb. 3 kilométerre fevő Red Beachet javaslom megnézni és felfrissülni. Szóval gondold ezt át mégegyszer, mert ha látni is akarsz és pihenni is, meg fürdeni is ehhez túlterveztél. Szerintem. Persze ez csak az én véleményem,(aki ott jártam) vagy elfogadod, vagy nem. Még azt sem értem, hogy, ha átmész Naxos- Parosra, utána egy napra (jobban mondva egy éjszakára miért utazol vissza Santorinire, hiszen Naxos és Paros már közelebb van Pierieushoz, ha onnan úgy is csak hazautazol?
Bocs, hogy belepofázok, de a jóindulat vezérel.
Üdv: Josza
#1390692010-06-14 11:35:51 Válasz a #139059. hsz-ra
Szia Josza!
Fira és Oia között létezik egy nagyon szép gyalogút. Régebben az Index fórumon beszélgettünk róla, és többen is szerettük volna kipróbálni. A képek tanúsága szerint nagyon szép a kilátás, a kaldera peremén megy az út végig... ha több időnk lett volna tavaly a szigeten, mi is kipróbáltuk volna.
A Profitis Iliasnál mi fel sem mentünk egészen a kolostorig, amúgyis katonai terület mellett van, ami elég riasztóan hatott és egyáltalán nem úgy nézett ki, mintha vendégfogadásra lettek volna berendezkedve. Előtte ebbe a kis templomba lehetett szerintem utoljára bemenni:
Köszönöm a segítséget és az anyagot. Néhány kiegészítés:
- 06.23-tól autót bérelnék
- A Fira-Oia gyalogos verziót többször átnéztem és megpróbáljuk bevállalni.
- Santorinire azért kell vissza menni, mert a repülőnk innen indul vissza Magyarországra. Több lehetséges verzió miatt sajnos ez a megoldás maradt.
- Akrotirit kérdőjellel írtam, mert azt tudtam, hogy tavaly is zárva volt, de bíztam az idei újra nyitásban. Kokkini Paralia= Red Beach
Nem ragaszkodom a teljes programhoz, ami sikerül....
Jenike
#1392512010-06-14 23:31:30 Válasz a #139125. hsz-ra
Szia Kema!
Abban az anyagban, amit pótlólagosan küldtem nemrég, abban benne vannak az útról összeollózott infók és linkek is, az Imerovigli címszó alatt. De bemásolok most akkor ide is egy-két dolgot, az Index Santorini topikjából szedtem annak idején.
Először is két fotó a gyalogútról (készítette: sirinisunshine)
És néhány hozzászólás onnan, a hozzászólók nevei a szövegben benne vannak:
"Dehogynem! Istiban is irta tavaly meg egy ismerosom is megtette mar az utat. Osveny van, jo kilatassal. Mi is megtesszuk az utat, allitolag 5 ora nezelodve, fenykepezkedve. "
"Helló mindenkinek. Látom élénkül, és konkretizálódnak a nyári programok a topikban. A Fira-Ia útra jó vezető az ANAVASI Santorini térkép/ 5€/ bal felső sarkában látható útvonalvázlat. A térkép szerint az útvonal 3-4 óra, de erre bátran rá lehet számolni 1-2 órát, a fótózások, a lélegzetelállító panoráma nézegetése, és nem utolsósorban az országútra kiérve egy igazi görög ebéd okán. Az országúton kb 3oo m-t kell mindössze menni, mivel ott az ösvénynek egyáltalán nincs helye, a meredek hegyoldalban. Eddig lányaimmal, baráti társaságokkal 4 alkalommal jártam be ezt a szakaszt, és mindenki szuperlativuszokkal emlékszik az útra. Jó sportcipőben az ösvény bejárása nem okoz gondot, még a túrákhoz nem szokott nyaralóknak sem. Üdv."
"Akkor jól figyeltem Köszi az infót.
Melyik éttermet ajánlod? "
"Kutyásnőci! Sajnos az étterem nevét nem jegyeztem meg, de nem egy flancos helyre kell gondolni, hanem egyszerű tavernára. Csak egy mami volt a teljes személyzet, aki igazi görög szokás szerint a konyhába invitált, és a választékot bemutatva, kóstolásra biztatott, aminek igyekeztem eleget tenni. Csuda finom dolgok voltak ott a konyhában, biztosan te is élveznéd a hasonló helyzetet. A taverna az Ia felé vezető út mellett ott van, ahol Imerovigliből kiérünk a túraúton, új, még épülő házak között, és kb 50m-re van az országút. El sem lehet téveszteni. Hm, kezdek éhes lenni! Üdv."
#1395252010-06-16 11:30:23 Válasz a #137081. hsz-ra
Szia feros!
Szerencsésen megjöttünk erről a gyönyörű szigetről.
Majd írok beszámolót is, ha lesz időm, de addíg is egy kis infó az Atlantida apartmanról, mivel erről elfelejtettek azok írni akik jártak már ott.
Az Atlantida apartmanban 3 szobát (9, 10, 11) bérel az Apollón Travel utazási iroda. Mindegyik az emeleten található és egy kicsi folyosóról nyílnak. A ház másik felét és a földszintet úgy tudom, hogy angolok bérlik. Ezek bejárata a másik oldalon van.
Mi a 9-es számú szobában laktunk, mely a medencére nézett és hatalmas terasza van. Ez 3 ágyas (3db különálló ágy) stúdió, konyhasarokkal, fördőszobával. A konyhasarokban egy minikonyha (hűtő, mosogató, 2 lapos villanyrezsó) és egy felsőszekrény található. Felszerelése a szokásos, 3 főre pohár, tányér, bögre, stb. Plusszként a vízforralót tudom megemlíteni. A fürdőszoba lehetett volna nagyobb is egy kicsit, mert kb. 50 cm széles és 1,20 cm hosszú rész volt a zuhanyzásra kialakítva. Mellette volt a WC kagyló és mivel zuhanyfüggöny nem volt, folyton vizes lett minden. Szóval itt hiányoltam legalább egy elválasztó függönyt és egy csatlakozó alzatot a párom villanyborotvájának.
A szoba tágas, kényelmesen elfértünk, igaz a szekrény és az ágy között lehetne kicsit nagyobb hely.
TV és ingyen légkondicionálás is volt. Nagyon tiszta az egész ház, naponta takarítottak, 3 naponta ágynemű és törölközőcsere volt.
A ház előtt található az édesvizes medence, melynél ingyenes a napágy és napernyő használata. A medencét is minden reggel "porszívózzák". Szerencsére sosem voltak sokan így előszezonban. A medence lejtős, az apartman felőli részen kb. 60cm, a másik végén pedíg kb. 1,80cm.
Az Atlantida kb. 30-40 méterre van a tengerparti sétánytól egy kb 3 méter széles kis utcában. Itt autó sem közlekedik csak néha egy-egy robogó. Ez esetleg zavaró lehet, de amennyiben becsukjuk az teraszajtót semmi nem hallatszik.
Tavernák, üzletek könnyen megközelíthetők.
Mi nagyon meg voltunk elégedve az apartmannal a kisebb hiányosságok ellenére is.
#1395262010-06-16 11:30:24 Válasz a #137081. hsz-ra
A bal oldalon lévő nagy terasszal rendelkező apartman a 9-es számú. Jobbra mellette a kisebb teraszos a 10-es (2 személyes), a lécsőtől ballra pedíg a 11-es számú apartman található, de az nem igazán látszik a fotón, csak a teraszának íve. Annak az apartmannak az teraszáról a képen is látható kék-fehér színű másik házat lehet látni.
Legutóbb kvalcsi szerkesztette (2010-06-16 11:45:56), összesen 1 alkalommal
#1395302010-06-16 11:40:29 Válasz a #139526. hsz-ra
Drága Valcsi !
Isten hozott Titeket itthon. Gondolom Ti is úgy vagytok, mit mi, hogy amilyen nagyon vártuk a nyaralást, olyan gyorsan elment.
Nagyon kiváncsi vagyok , hogy mennyire tetszett Santorini. Nekem a legek lege. Gondolom most próbáltok regenerálódni, aztán majd írtok bővebben is.
Sok puszit küldünk: Josza és Cilla
#1395402010-06-16 12:02:53 Válasz a #139530. hsz-ra
Drága Josza és Cilla!
Bizony nagyon gyorsan elment ez az egy hét. Természetesen majd írok bővebben is, ha lesz időm.
Csodálatos volt Santoríni, főleg Oia tetszett. El is fáradtam a sok lépcső megmászása után, de megérte!
Két napra béreltünk kocsit Datiékkal és kényelmesen bejártuk a sziget nagy részét. Remekül éreztük magunkat, minden nagyon klassz volt, csak az árak húzósak a mi pénztárcánkhoz.