Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1771
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46725 Üzenet linkje2007-10-10 21:16:32  Re:

h.apci írta:
sziro írta:
H.apci, Te már elvetetted teljesen Pargát jövõre?

Ritkán látlak mostanában... A helyzet változatlan...

Igen, azért látsz ritkán, mert tanulok és ez nagyon sok idõmet elvesz munka után. Csak annyit vagyok fent 2-3 naponta, hogy elolvassam a hozzászólásokat, de többre nincs sajnos idõm, mert az a tanulás rovására megy. icon_cry.gif Azért követem az eseményeket

"A helyzet változatlan", igen olvastam a válaszaidat és abból számomra is ez tûnt ki, hogy sok minden bejött a képbe icon_lol.gif és nem biztos, hogy Parga.

Hát az én lányom már férjhez ment, megígérhetem neked, hogy ez nagyon nagy és felejthetetlen élmény, gratulálok. Én újra és újra átélném, annyira szép és csodálatos érzés volt icon_lol.gif Ennél remélem, hogy az unokám lesz nagyobb élmény, ha majd lesz. icon_lol.gif

Szóval ... Parga most az elsõ helyen van nálam, de még bármi is lehet a körülmények függvényében. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

# 1772
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46737 Üzenet linkje2007-10-10 23:16:57  Válasz a #46701. hsz-ra Előzmény #46701

Köszi Vio! Örülök, ha tetszett. Melyik oldalon olvastad, mert több helyre is küldtem, igaz nem mindenhová egyformát. De az a lényeg, hogy tetszett. Köszi még egyszer!
Szép helyrõl nem nehéz szépeket írni!!! icon_lol.gif

# 1773
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46739 Üzenet linkje2007-10-11 05:50:45 

Itt a hellasz.hu-n icon_lol.gif
# 1774
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46814 Üzenet linkje2007-10-12 13:48:01  Válasz a #46739. hsz-ra Előzmény #46739

Vio. Bocsi közben már láttam, hogy fenn van. Nem gondoltam, hogy Jox ilyen gyorsan felrakja. Csak aznap küldtem el neki.
De tényleg örülök ha tetszett!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1775
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46887 Üzenet linkje2007-10-14 18:30:10 

Sziasztok, megjöttünk! icon_cry.gif icon_biggrin.gif icon_cry.gif icon_biggrin.gif
Nem is tudom hirtelen, hogy mit írjak, talán azt, hogy nem csalódtunk semmiben!
Jól sikerült az út oda-vissza, jó volt az idõ, jó volt a szállásunk, jól éreztük magunkat, ÉS PARGA CSODASZÉP!
Ott is sokat gondoltunk Rátok, nagyon jól jöttek a tanácsaitok, és remélem azért mi is tudunk majd hozzátenni.
Írok majd beszámolót, de addig is annyit, hogy nem bántuk meg az októberi utazást, elsõ héten kifejezetten kánikula volt, a másodikon gyakoriak voltak a zivatarok, de leginkább éjjel, és reggeli utánra az addig kilátástalan idõ hirtelen megváltozott, és gyönyörûen sütött a nap. Különleges fényviszonyok voltak a viharok után, talán ilyenkor még szebb volt minden. Nem volt olyan napunk, amikor nem lehetett volna strandolni, gyorsan csokiszínûek lettünk. A Sakis kertje nagyon szép volt, kifejezetten örültünk hogy végül is oda kerültünk, a háziak is nagyon aranyosak voltak, és az apartman is szép, jól felszerelt. A kis ösvényt is könnyen megtaláltuk, és minden nap elgyönyörködtünk a szépségekben a strandig vezetõ úton. Hát a városba és vissza vezetõ kaptató kicsit húzós volt, de - lusta ember találékony - gyorsan találtunk egy sokkal kevésbé megterhelõ utat, amivel a lépcsõsort kicselezhettük. Megfigyeltük hogy nem is látni Pargán túlsúlyos embereket (a turistákat kivéve). Mi is könnyebben feljöttünk három emeletet a bõröndökkel (nincs lift) mint lefelé az elutazásnál! Az utazási irodában sem csalódtunk (Andreában sem, rögtön közölte, hogy tudjuk-e hogy megy haza mert lejárt a szerzõdése, úgyhogy magunk leszünk, oldjuk meg, de nem nagyon ijedeztünk), jó sofõröket fogtunk ki, reggel hatkor ott voltunk, vissza pedig kb. délután 5-kor indultunk és délben pesten voltunk. A város hihetetlenül sok arcát mutatta a késõi idõpont miatt. Míg az elsõ héten óriási volt a nyüzsgés, a másodikon mintha összebeszéltek volna és az egész város átváltozott egy álmos kis településsé, a boltokban pedig õrült árleszállítás indult meg - egy üzletben a lépcsõsoron például elõször 20, a második héten 10, a végén pedig 5 euroba kerültek a ruhák, táskák. De az élelmiszer és a hûtõmágnes végig tartotta az árát! Döbbenetesen drága hely Parga, még Mykonost is veri, pedig azt hittem azt már nehéz túlszárnyalni. Gondoltuk hogy Görögországban is felmehettek az árak, de amikor béreltünk autót és elmentünk egy Carrefourba ledöbbentünk, szó szerint a harmada árak voltak!
A fakultatívokból nem tudom, hogy minden indult-e, eredetileg kellett volna, mi inkább mindent magunk csináltunk. A Marco Polo még mindig dolgozik, azzal mentünk Paxos Antipaxosra, 15 euro volt még mindig, de már az utazási iroda is csak 20-ért adta (általában mindegyik út jócskán olcsóbb volt). Anthousába és Ali Pasa várához felsétáltunk (nem egészen ilyen könnyedén, mert nem találtuk meg az egyik ösvényt, és így "kicsit" hosszabb volt az út, és kicsit bele akartam halni), az Acheron folyót és környékét bérelt kocsival néztük meg, és Ioanninát és Dodonát is. Prevezát és Igumenitsát nem akartuk megnézni, mert Lefkadára és Korfura úgyis akarunk menni, de ezen kívül szinte mindenhol jártunk (Artát is beleértve) annyiszor és annyira tévedtünk el. A görögöknek tudniillik az a jó szokása, hogy csak akkor tábláznak rendesen, ha abból élnek!
Mire megtanultuk, hogy ha keresünk valamit, akkor a táblákat hátulról is el kell tudni olvasni, hogy a településeknek inkább csak a végén van kint a neve, és hogy ahány térkép annyi féle, megtettünk egy pár plusz kilométert!
Parga viszont tényleg nagyon szép, reggel, délben, este, éjjel, vihar elõtt, viharban, vihar után, párásan és szárazon, napsütésben és ködben, szóval szinte mindig!
Egyenlõre ennyi, képek és beszámoló készülnek, ha valami érdekel kérdezzetek!
icon_smile.gif

# 1776
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46891 Üzenet linkje2007-10-14 18:59:03 

Szia cilla!

Légy üdvözölve újra itthon!

Örülök, hogy végül minden jól alakult a késõi idõpont ellenére, sõt... Pihend ki magad, aztán jöhetnek a részletek... icon_wink.gif icon_razz.gif

# 1777
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46896 Üzenet linkje2007-10-15 07:36:00 

Isten hozott itthon!Rengeteget gondoltam rátok!Örülök, hogy Parga nektek sem okozott csalódást icon_lol.gif
# 1778
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46909 Üzenet linkje2007-10-15 13:01:26 

Cilla! Örülök, hogy minden jól sikerült. Sokszor voltál eszemben, és nagyon szurkoltam, hogy jó idõtök legyen! Örülök, hogy így is lett. Örülök, hogy Te is beleszerettél Pargába és hogy nem csalódtál!? várom a fotókat, és a beszámolót, persze ráér, ha majd kipihented magad. icon_smile.gif
# 1779
Somijudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46923 Üzenet linkje2007-10-15 19:36:12 

Szia Cilla!

Örülök, hogy nem csalódtál Pargában és Téged is elvarázsolt. Sokszor beszéltünk róla, hogy vajon milyen idõ lehet most. Teljesen megnyugtattál, hogy ilyenkor is jó nyaralni, egyszer kipróbálnám!
Várom a képeket és a beszámolót!

# 1780
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46926 Üzenet linkje2007-10-15 19:50:42 

Szia Cilla!
Jó volt olvasni lelked soraidat. Én is várom a beszámolód, mert nekem is jövõ beli célpontjaim között szerepel Párga.
Sokan írjátok, hogy mennyire drága hely. Te azt írod, még Mykonost is túlszárnyalja (ha egyszer eljutsz Karpathosra, ott is erre készülj icon_smile.gif ). Lassan sajnos mindnütt ilyen drágaság lesz. Mi ahol az útóbbi években nyaraltunk, mindenhol ezt tapasztaltuk... Várom a képeidet is.

# 1781
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46931 Üzenet linkje2007-10-15 20:23:00 

Kedves Mindenki!
Nagyon jó érzés, hogy így örültök nekem. Nem hiába írtam elutazásom elõtt, hogy ez a legaranyosabb fórum a világon.
Ha hiszitek, ha nem Ti is hozzájárultatok, hogy ilyen kellemesre sikerült az õszölésünk. Nagyon sokszor jutott eszembe egy felmerülõ problémánál, hogy mit is írtatok Ti az ehhez hasonló helyzet megoldásáról. Megérkezésünkkor, mikor a többiek semmit sem tudtak, hogy hova, merre kell indulni mi önbizalommal teli mosollyal arcunkon egy perc gondolkodás nélkül csalhatatlan magabiztossággal indultunk a megfelelõ irányba.
Nagyon, nagyon köszönjük!

# 1782
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46932 Üzenet linkje2007-10-15 20:28:55 

Az is nagyon jó érzés, hogy egy kicsit hozzá tudtunk járulni a szép "nyaralásotokhoz"!Kiváncsian várom az õszi képeket Pargáról. icon_smile.gif
# 1783
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46949 Üzenet linkje2007-10-15 21:52:09 

Cilla! Nagyon aranyos vagy, hogy ennyire örülsz Te is nekünk! Ráadásul olyan érzés, mintha így kicsit veled lettünk volna ott Pargán, legalább gondolatban veled "õszöltünk". icon_smile.gif
# 1784
Csincsi44
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46953 Üzenet linkje2007-10-15 22:04:20 

Sziasztok!
Elég régóta olvaslak benneteket és csak megerõsíteni tudom Cillát, hogy ez a legaranyosabb fórum!
Mi jövõ nyárra tervezzük Pargát, ez lenne a nászutunk! icon_lol.gif
Arról szeretnélek kérdezni titeket, hogy honnan szereztétek be a sok információt a Parga környéki látnivalókról? Gondolok például az Acheron szakaszaira, mi hol..., vagy Anikóék rengeteg kirándulására. Mi sajnos nem beszélünk nyelveket, így mindenképpen magyar nyelvû információra lenne szükség. Szóval bármilyen könyvcímnek vagy oldalnak örülnék, lassan megkezdeném a konkrét felkészülést... icon_biggrin.gif
Elõre is köszönök mindent:
Csincsi

# 1785
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46955 Üzenet linkje2007-10-15 22:11:28 

Szia Csincsi!
Itt is van egy kevéske infó, a leírások c. részben errõl a területrõl, de igaz, hogy nem túl sok. Viszont egész biztos, ha valamikonkrétan érdekel, leírják a többiek is neked itt, hogy mi-merre stb.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 118 119 120 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu