De honnan választottátok a házat,ha nincs benne a katalógusban?
Az árakat emelhetik,a szerzõdésben benne van,de csak ha bizonyos idõn kivül esik az indulás napjától.Ettõl függetlenül,az ilyen iroda nem lesz hosszú életû,nagy a verseny,ráadásul az euro ismét lefelé megy.
Eredetileg az intersunnal mentünk volna (és akkor tényleg az elit2be kerültünk volna), ott választottuk ki a házat, de utólag kiderült, hogy abban az idõpontban már nincs hely náluk, és akkor a közvetítõ iroda mondta, hogy most már az apollonnal is lehet lakni az elit2be, csak idén még nem rakták be a katalógusba, de ne izguljunk, mert ugyanarról van szó... és hát így befoglalták nekünk az elit 2-t. legalábbis ezt mondták...
így sikerült.
Teljesen elképedve olvastam a hozzászólásokat.
Soha nem fogom azt megérteni, hogy az ilyen hozzáállás, miért jó egy utazási irodának. Nem félnek, hogy ennek úgy is híre megy és nem mennek hozzájuk az emberek? Vagy arra számítanak, hogy olyanok mindig vannak, akik nem hallják meg ezeket a dolgokat?
Sajnos úgy látom sok utazási irodának csak addig fontos az utas, amíg be nem fizeti az útra a pénzt.
Tavaly mi is addig voltunk fontosak a Halkidiki Toursnál, utána már izébe se néztek minket. A tulaj egy pökhendi, utálatos alak volt, ha valaki valami olyasmit csinált, ami neki nem tetszett, olyan modortalanul szólt rá az illetõre, hogy mindenki csak pislogott meglepetésében.
3X robbantunk le a busszal, ami miatt délelõtt 10 helyett este fél 8-ra értünk oda, így elment egy napunk, de a bosszantó az volt, hogy már induláskor rossz volt a busz, mégis képes volt így útnak engedni bennünket.
6 óra hosszát álltunk egy autószerelõ mûhely forró betonán Salonikiben a tûzõ napon, étel-ital nélkül és nem volt képes buszt küldeni értünk, mert az pénzbe került volna, inkább ott váratott minket, míg a buszt a megcsinálták. Az, hogy a légkondit hazafele jövet be sem kapcsolta és majd megdöglöttünk a buszon az emeleten, az már bagatell dolog volt ehhez képest.
Remélem az idén nem lesznek ilyen gondjaink a Panoráma Tourssal. Eddig még csak jókat hallottam róluk, nem szeretnék velük is pórul járni.
Döbbenetes hozzászólások....
Én eddig szinte mindig más utazási irodával utaztam, de szerencsére nekem csak jó tapasztalataim vannak (Jorgos Travel, Eurotours, Car Tours...). A szállás mindig ott volt, ahová foglaltunk, a buszon vagy a sofõr beszélt magyarul, vagy volt idegenvezetõ velünk... Pedig igyekszem takarékoskodni a foglalásnál, azaz mindig a legolcsóbb megoldást választom.
Az is csak egyszer fordult elõ, hogy egy-két órával késõbb értünk ki Spanyolo-ba, mert letereltek minket a pályáról éjszaka az olaszoknál, és kicsit eltévedtünk De ezzel együtt is még délelõtt odaértünk...
Végül is én még csak kétszer utaztam Görögországba, egyszer 97-ben a Panorámával, velük minden rendben volt. A busz is, a szállás is, normális volt mindenki.
Tavaly a Halkidikinél a szállással nem volt semmi baj, szép és tiszta volt, csak a buszukkal kezdhetnének valamit, mert állítólag az idén utazók is sorba robbannak le az úton. Ja, és a tulajnak nem ártana egy illemtan órára is beirítkoznia.
Most megint a Panorámával megyek, remélem 97 óta csak javult a színvonaluk és most sem lesz velük baj.
Akik ezeket a "jóhírü" irodákat választják, általában tapasztalatlan utazók. Nem árt minden irodáról infókat gyûjteni. A net-en ezt könnyû szerrel megtehetjük.
Ettõl függetlenül, sajnos elõfordul, hogy ami elõzõleg bevált, idén már van vele valami bibi. Nem ritka nálunk, hogy ami tegnap utazási iroda volt, ma esetleg butik. A kuka utas pedig már márciusban befizette az utat a jövõ hétre. Mehetünk nyaralni a bíróságra vagy egyéb fórumra.
Remélem a tisztesség elõbb- utóbb gyõzedelmeskedik a csalók fölött, és akkor nyugodtan utazhatunk bármilyen irodával
És köztes irodákat ki kell iktatni.Ha Apollonnal utazok akkor csak azõ házait választom,pl. / DE EZ NEM FORDULHAT ELÕ,HOGY MÉG EGYSZER BETEGYEM A LÁBAM HOZZÁJUK /
Eddig csak jókat hallottam az Apollonról, de most, h.ezt Jaheira leírta, elgondolkodtató, h. érdemes-e velük akármikor 1 utat bevállalni.
Attól függetlenül, h. rengeteg utazási iroda van, nehéz olyat találni, ami megfelelõ lenne.
Az Apollonak nagyon jók a first minute árai, ezért nagyon sokan választják és a jövõben is választani fogják.
Szerintem nagyobb visszhangot kellene adni az ilyen eseteknek, és talán akkor mindenki 2* meggondolná az utat. Mert addig amíg nem a saját bõrünkön érezzük..
2 éve amikor elõször utaztunk Paraliara, megérkezésünkkor felszállt az idegenvezetõ aki azzal kezdte, h. van 1 rossz híre,+kérdezte kik azok akik X utazási irodával jöttek, mert nekik nincs szállásuk az utazási iroda csõdbe ment, hívják fel a követséget, a templomnál(!) kiteszik õket, õk nem tudnak mit tenni.
Kérdezem én, ezért kellett szerencsétleneknek buszozni 26órát, h. közöljék nincs szállásuk? Ezt Magyarorzágon nem tudták volna megtenni? A szívem majd megszakadt, mert én is nehezen bírtam a hosszú utat, de akiket érintett az eset 2 kisgyerek kb.6-7 évesek és 2 nagyszülõ.
Gondoljatok csak bele, h. kiteszik õket a "semmi közepére" és boldoguljanak ahogy tudnak!
Az utazási iroda nevére sajnos nem emlékszem azért írtam X-ET.
Este amikor mentünk a tájékoztatásra, akkor mondták, h. sikerült nekik szállást találni. Hogy milyet fogalmam sincs, de halvány elképzeléseim vannak.. Õk gondolom örültek annak,h. nem az utcán kellett aludniuk, hiszen Paralian fõszezonban elég nehéz szállást találni!
Utána nem hallottunk felõlük semmit, mert mi más busszal mentünk haza.
Hú, hát ez a történet egyszerûen eszméletlen, döbbenet! Szegénykék, így indult a nyaralásuk, hogy találjanak szállást, ahogy tudnak, elképesztõ. Biztos rányomta a bélyeget az egész nyaralásukra ez a kellemetlenség, én már utána biztosan nem tudnék felhõtlenül nyaralni. Micsoda szemétség volt csak úgy magukra hagyni õket!
Az Apollon Travelrõl még soha semmi rosszat nem hallottam eddig, sõt, agyba-fõbe dícsérték minden fórumon, úgyhogy most én is csodálkozom. Tavaly mi is velük mentünk. A first minute áraik tényleg verhetetlenek, szerintem nem félnek attól, hogy nem lesznek utasaik.
Estella, nem semmi ez a történet sem. Nem is tudom mit csinálnék, ha velem ilyesmi történne. Még szerencse, hogy végül intéztek nekik szállást.
Azért ilyen esetben engem az sem vígasztalna, ha itthon kártérítést kapnék, mert a nyaralásomat tönkretették, azt semmilyen pénz nem tudja már visszahozni.
Tavaly fél 10-kor kellett találkoznunk és mikor 10 órakor a busz még sehol nem volt, ne tudjátok meg, hogy mit éreztem. Már láttam lelki szemeim elõtt, hogy se út, se pénz. Aztán nagy nehezen megérkezett a busz, meg is könnyebbültem rendesen. Persze akkor még nem tudtuk, hogy azért késett, mert már akkor is rossz volt a busz. Ki gondolt erre? De rajtam kivül a többi utas is érdekes és igen aggódó arcot vágott, szerintem másnak is épp ez fordult meg a fejében, hogy oda a nyaralás és a pénz is.
Azért ez olyan szemét dolog, mert vannak, akiknek egy-egy ilyen útra keményen spórolniuk kell és nem lehet emberek pénzével így játszani.
Amúgy az Apollonról eddig még én is csak csupa jókat hallottam és a first minute akciójuk verhetetlen.
Hát gondolhatjátok... mi is egyetemisták vagyunk, sokat spóroltunk, hogy paralián ne kelljen, erre megcsinálják ezt... Mondjuk mi elsõ nap voltunk igazán kiakadva, utána nem akartam már ezen bosszankodni, nem akartam tönkretenni azt a nyaralást, amit már március óta annyira vártam..
de hát le kell vonni a megfelelõ következtetést, többet nem megyünk az apollonnal.
Még szerencse, hogy augusztusban vár még rám 1hét korfu, amit már a neckermannal intéztünk, velük még nem volt gond soha.
Nos az a helyzet, hogy azért a legtöbb embernek spórolni kell a nyaralásra, mi akik erre áldozunk máshonnan vonjuk el azt a pénzt. De nyílván ez eddig nem oly nagy gond, hisz ezt szeretnénk. A gond a kiszolgáltatottsággal van ha irodával intézzük a dolgot. De az idei esetünkbõl annyit megtanultunk: a szervezõ iroda felelõsséggel tartozik az utazásai iránt, akkor is, ha azt egy közvetítõ irodán keresztül értékesíti. Nem dobhatja ki a nyakából a felelõsséget. Neki az utazást a közvetítõ iroda csõdje esetén is teljesítenie kell, akkor is ha felé nem érkezik meg a befizetés, de az utas már fizetett. Az, hogy mutogatnak egymásra csak ingyen cirkusz, pontosan tudják mi a helyzet, de bíznak benne, hogy az utas nem. Nos én nem tenném tûzbe egyetlen irodáért sem a kezem, de nyílván akirõl már rosszakat hallunk óvatosabbak leszünk velük szemben. De nyílván sokat nyomnak a latban az árak is, és az a helyzet, hogy sajnos a magasabb árak nem mindig képviselnek magasabb szolgáltatást vagy nagyobb megbízhatóságot.
Azt gondolom egyre nehezebb ügy megbízható irodát találni, ill. már az idei eset után sokkal bizalmatlanabb vagyok. Lehet jövõre maradok a jó öreg, megbízható Panoramanál, remélem addig nem lesz gond ott is.
Szerintem hiába van sok iroda, ezért mégsem könnyû választani, mert mindenkinek megvannak a maga igényei. Itt nem arra gondolok, hogy hány csillagos a szálloda stb., hanem arra, hogy nekem pl. fontos, hogy nagy terasza legyen, fontos a konyha, fontos, hogy hol fekszik a településen belül, az is mérvadó, hogy hogyan néz ki a katalógus képén. Ha mindezt összegzem, a nagy lapozgatás végén, alig marad 2-3 szálláshely, ami még tetszik és ott is van, ahova utazni szeretnék. Aztán döntünk, és kiderül, hogy nincs már hely, és elfogadunk egy másik szállást, mert mindenképpen menni akarunk...szóval nem olyan egyszerû ez az egész, jóval összetettebb dolog.
Egyszer utaztunk fortuna nyaralással. Nem tudtuk még azt sem, hogy melyik faluba visznek, csak azt hogy Krétára. Annyira féltünka szállástól, hogy valami patkánylyuk lesz, de szerencsénkre nagyon is jó volt. De nem tudom, hogy meg merném-e ezt mégegyszer kockáztatni manapság?
Arra akartam kilyukadni, hogy én utaztam már másodszor is újra olyan utazási irodával, amivel elsõre elégedetlen voltam és agyonreklamáltuk. Miért? Mert csak nekik volt a katalógusukban az a szállás, ami nekem a legjobban tetszett és mert reméltem, hogy ha egyszer hibáztak, másodjára nem fognak. Aztán stimmelt is minden a második út után. Szóval szerintem azért, nem lehet egy kalap alá sorolni az utazási irodákat. Lehet egyik totál vacak és mindig csak gubanc van vele, de lehet, hogy a másik csak egyszer hibázik és legközelebb meg minden okés.