Sziasztok!
Végig olvastam minden véleményt, tanácsot, amit a fórumon írtatok toloról. írtam egy listát, hogy mit kell megfogadnom. ezt nagyon szépen köszönöm Nektek...
DE. a párom és én sajna dohányosok vagyunk , és e témával kapcsolatban nem találtam semmit. bár igaz, ez inkább a vásárlás témájához tartozik, és a szúnyog riasztáshoz . ha valamelyikõtök bagózik: mit ajánl? vigyünk ki, vagy vegyünk ott? és milyen márkájú cigaretta található kinnt? és milyen az árfekvése?
Mexx19!
Mi júli. 29-én érkezünk Toloba, az Ibusszal megyünk a Thetis apartmanban leszünk elszálásolva. ha jól értettem ti aug-ban mentek. ha haza jövünk akkor írok róla, de Totó is mintha oda ment volna manapság, nem?
én is várom Totó beszámolóját az apartmanról. engem is izgat, hogy milyen. remélem jó lesz az is, ha nem akko, majd a tengerparton alszunk:-)
Majdnem minden cigi kapható kint is, ami nemzetközi márka. Egy doboz Pall Mall most 1,60 Euro.
Amúgy hasonló árban vana többi cigi is, mint nálunk.
Mi Authannal spricceltük be esténként magunkat. Itthon sokkal olcsóbban ezek a szerek.
Köszi szépen Vojandi.
pont pall mall-t szívok, és ahogy számoltam, még olcsóbb a cigi kinnt, mint itthon, még ha csak kicsivel is.
a szúnyog riasztással kapcsolatban ilyen dolgokat meg tok szerezni könnyen mert anyukám gyógyszertárban dolgozik.
jah még vmit szerettem volna kérdezni, hogy a nap milyen erõsensüt?Kb milyen faktorú naptejet kell vinnünk? én nem égek le olyan könnyen (itthon). de kitudja, hogy ott mi lesz? azért egy olyan 30-as faktora tippelek, hogy az elég...úgy egyébként napozással milyen tanácsaid vannak?
most más nem jut eszemben. de remélem nem zargatok senkit a kérdéseimmel, és a tapasztalatlanságommal .
a válaszaidat elõre is köszönöm
Ez mindenkinek a saját érzékenységétõl függ. Én nagyon hamar leégek, de eddig a 15-ös volt a legerõsebb faktorú krém, amit használtam. Az idén vittünk egy harmincast is külön az arcra.
De nagyon erõs a nap, mint mindenhol Görögországban.
Én sem égek le könnyen szerencsére. Tavaly 10-es faktorú Avonos naptejet vittem és az egész napos napfürdõzés után se égtem le. Igaz, elõtte volt egy kis színem, nem fehéren indultam Görögországba.
Ha jó bõröd van, akkor szerintem elég a 10-15-ös fektorú, legfeljebb az arcodra vegyél nagyobb faktorszámút.
Mi júli. 29-én érkezünk Toloba, az Ibusszal megyünk a Thetis apartmanban leszünk elszálásolva. ha jól értettem ti aug-ban mentek. ha haza jövünk akkor írok róla, de Totó is mintha oda ment volna manapság, nem?
én is várom Totó beszámolóját az apartmanról. engem is izgat, hogy milyen. remélem jó lesz az is, ha nem akko, majd a tengerparton alszunk:-)
Szia Henike!
Bár soha nem nézem az apartmanok nevét, ha jól emlékszem mi is a Thetis apartmanházban voltunk. Szerintem egész jó volt, légkondi, tv, normális zuhanyzó, türhetõen kicsi konyha. A szobák jók voltak. Mi abba a helyi irodába tévedtünk be, amelyik az Ibusz utazási irodával áll szerzõdésben. Jó fejek voltak a magyar lányok az irodában.
Ha érdekel kép az apartmanról, akkor szívesen elküldöm e-mailben.
Szia Henike!Bocsánat, hogy ilyen sokáig nem válaszoltam. Szóval: mi is a Thetisbe megyünk, és már alig várom. De sajna még elég sokára, csak augusztus 19-én. Nagyon remélem, hogy tényleg minden oké lesz az apartmannal. Ha nem, akkor valóban marad a part.... Mi két apartmant foglaltunk, az egyik 3 a másik 4 személyes.
Jucma!Azt nem tudod véletlenül, hogy a szobák elfoglalása hogyan történik?Mert mi mindenképpen szeretnénk egymás melletti szobákat. (persze ha van ilyen elosztásban) És az irodában azt mondták, hogy a szobaelfoglalás érkezési sorrendben történik. Mondjuk az is jó lenne, ha legalább egy emeleten lenne a két szoba....
Ti hány óra alatt értetek oda?Nem volt gáz a rendõrökkel?Hogyha nem gond, én is szívesen fogadnám azokat a képeket. (mexx19@freemail.hu) Elõre is köszi!
mexx
Jucma!
Köszi szépen, szívesen fogadnám a képeket. (henike17@freemail.hu). nagyon szépen köszönöm. a szállás elfoglalása engem is érdekelne, mert nekünk azt mondták hogy egyénileg kell elfoglalni a helyünket...
Mexx!
Akkor én valamit nagyon benéztem, bocsi. akkor mi elõbb "túl leszünk rajta", mert júli 29-én érkezünk. Akkor majd én is mesélek az élményekrõl. már én is alig várom, már a busz utazásra is felkészültem lelkileg. vigasztal az a tudat, hogy "hamar" oda érünk.
Puszi Nektek
Jövõ héten irány Tolo! Idén a környéket fedezzük fel, a többit az elkövetkezendõ látogatásokra tartogatjuk. Idõ hiányában csak Hydra, Epidaurosz, Korintosz, Mükéné, Nafplion meglátogatását tervezzük. Az említett helyekre mennyibe kerülnek a belépõk? Ermioni és Hydra között milyen sûrûn közlekednek a kompok és a kompút mennyibe kerül? A szolgáltatásokat 2 felnõtt és 2 gyermek (5 és 11 évesek) venné igénybe. Ideális esetben személyautóval mennyi idõ alatt lehet leérni Toloba a röszkei határtól? Elõre is köszönöm a segítségeteket.
jenike
Tavalyi árak, de biztosn nem vältoztak:
Mükéné kombinált belépõ a múzeumba és a romokhoz: 8 Euro
Epidavrosz: 6 Euro
Ermioniba nagoyn nehéz eljutni Tolóból, mert csak tavaly kezdték építeni az utat, jó nagy kerülõt kell tenned. A kikötõben nem volt még egy bódé sem, kompnak nyoma sem volt, így mi e téren nem jutottunk információhoz, meg át sem Hydrára. Nem lehet gyakori dolog onnan kompozni, mert késõbb említettük a szállodában, hogy nem találtunk kompot és még csak azt sem tudták, mi az az Ermioni. !!!
A többire nem tudok válaszolni.
jenike: mi hydrára a pegasus cruises társasággal mentünk, egész napos hydrás hajózás 25 euro/fõ. reggel 8:45-kor indul, este 19:00-re ér vissza. mükéné: 8 euro/fõ;athén-akropolisz és társai: 12 euro/fõ; athén, régészeti múzeum 7 euro/fõ; epidaurosz 6 euro/fõ. ezek tavalyi árak, most ezeket találtam. jó volt újra átnézni a jegyeket.
naptej-kérdéshez: én soha nem szoktam leégni, viszonylag sötétebb a bõröm színe az átlagnál. de a görögöknél már elõfordult, hogy kipattogtam, illetve tavaly nagyon ronda pigmentfoltok is kijöttek rajtam. pedig cska jó minõségû naptejet használok. idén már lebarnultan mentem nyaralni, 12 faktoros niveát használtam, és a pigmentfoltok miatt az arcomra 30-ast, ami kifejeztten erre a célra szolgál.
hydrára azért nem megy komp, mert hydrán semmiféle motoros hajtómûvel rendelkezõ jármû nem közlekedik. sem robogó, sem autó. csak szamár van, meg a vizitaxik a vízen. )
ermioniból van szárnyashajó, amivel át lehet menni, de tavaly azt számoltuk, hogy tolo-ermioni-tolo üzemanyagköltség + szárnyashajó jegy több fõre többre jön ki, mint toloban befizetni a hajóútra. így napközben a fiúk is tudtak sörözni bátran, és házhoz szállítás volt este - hozzátenném, hogy naplementében.
ja, és nem 20perces repülés egy fedett téren, hanem kb 2 órás hajókázás, miközben gyönyörû táj mindenfelé, és a sós pára csapódik az arcodra.
Sziasztok!
Nagy gondba vagyok a kirándulásokkal. Segítsetek. az utazási iroda fakultatív kirándulásokra ezeket ajánlja: 1. Athén város nézés (28Euro), 2. mükéné-korintoszi csatorna- epidaurosz (27 E), 3. Hydra-Spetses egész napos hajó kirándulás (32E), 3. Nafplio By night (10 E).
A gond abból adódik, hogy ezt mind meg szeretném nézni. már csak azért is mert ti azt mondtátok ez mind szép hely...
Csak hogy egy hétre megyünk, és szeretnék lubicolni a tengerben is. Ti milyen programokra mennétek el a helyyemben? úgy hogy pancsolni is tudjak, meg vizibiciklizni is meg kirándulni a szembe levõ szigetekre...? Lehet hogy sokat akarok, és nem lesz elég idõ? meg lehet ezt mind nézni és csinálni egy hét alatt?
Azt hiszem jön a szokásos utazás elõtti pánik. két hét és megyünk.
Puszi Mindenkinek!
én hydra-spetses kirándulást mindenképp választanám, de nem az utazási iroda által kínált fakultativot. ha majd Toloban leszel, látni fogod hogy a pegasus cruises hajótársaságnak milyen útjai vannak, mi velük voltunk, és nagyon jó volt.
athént més a mükéné-korinthosz-epidauruszt választanám a helyedben, mindegyik helyen jártam, és bánnám, ha bármelyiket is kihagytam volna. ha 1 hetet, vagyis 7 teljes napot fogtok Toloban tölteni, ez 3 nap kirándulást és 4 nap strandolást jelent, de a hajókirándulás közben is lehet napozni - ha lubickolni nem is - és nagyon jó élmény. itt a fotóalbumban megtalálod a képeimet a tavalyi útról, és a beszámolóm is fent van itt a Hellászon.
ha van rá lehetõségetek és bátorságotok, akkor lehet, hogy jobban megérné autót bérelni 2-3 napra, és úgy bejárni a nevezetességeket, így nafplioba is át tudtok menni, vagy útba ejteni valamelyik kirándulás alkalmával, mert közel van. egyébként helyi buszjárat is van, ha jól emlékszem.