Sziasztok! Az egyik rokonom most jött haza. Igaz, nem Paralián volt, hanem Nei Poriban. Szerinte nagyon klassz a tenger. (Igaz, évekig Svédországban élt)
Most foglalkozott a média az üdülésekkel kapcsolatosan az utasbiztosítással... Magyarországon az utazók 30%-a köti meg.
Amit én kérdeznék Tõletek: létezik az Európai Egészségbiztosítási Kártya, amit a helyi Egészségbiztosítási Pénztárakban lehet igényelni, ingyenesen. Üdülés alatt EU országokban ezzel a kártyával probléma esetén ingyenes a sürgõsségi orvosi ellátás. Az az egy hátránya van, hogy az állami orvosi ellátás ingyenes, a magánpraxisokban nem.
A kérdésem az, hogy Paralián milyen orvos van? Magán vagy állami? Voltam már Paralián, de nem volt szükség orvosra, így nincs infom errõl
Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert 2 hét múlva indulunk s most nem tudom, igényeljek-e 2 fõre kártyát ingyen vagy befizessem a 8.400 Ft-os biztosítást az utazási irodánál?
Myra!
Véleményem szerint tedd meg mindkettõt! A kártyával még ha állami orvos is van ki kell fizetned az önrészt, merthogy Görögországban ez a szokás, biztosítással pedig ingyenes lesz minden. Másrészt a biztosítás az orvosi ellátás mellett sok másra is ad fedezetet, ezt a tájékoztatójukban elolvashatod.
Igen, soknak tûnik a biztosítás....mindaddig amíg nincs rá szükség. Csak egyszer üssön be a ménykû, máris megérte a befektetés.
Szerintem kössed meg a biztosítást.
Saját tapasztalatból mondom. Az idei lesz a 10. Görög útunk, mindíg kötöttünk. Négy éve, beleszaladtam egy már itthon is lappangó, igen súlyos kis betegségbe. Mondjuk, szépen hazavezettem, és csak itthon kerültem kórházba, de a kinti szurik, és orvoslátogatások, lényegesen többe kerültek volna, mint a 10 év biztosítási díja.
EU kártyás kórház, szerintem, csak Kateriniben van.
Sziasztok, köszönöm szépen a segítségeteket, véleményeteket. Tényleg jobb lesz, ha megkötöm a biztosítást. Igazatok van Jobb felkészülni egy váratlan helyzetre.
Legyen szép napotok, mi mához két hétre már indulunk
Idõjárás és víz hõmérséklet elõrejelzés: www.meteo.gr
Görögország térképén katt a városra s kiadja az adatokat.
Tényleg jól döntesz, ha kötsz biztosítást. Én soha, de soha nem voltam beteg nyaralás alatt, kivéve azt, amikor Görögországba mentem elõször.
A szokásomon nem változtatva, kötöttem akkor is biztosítást, amit használnom is kellett.
Bár szerencsém volt, mert az orvos az apartmanhoz jött, és még pénzt sem kért, csak a biztosítás adatait írta fel.
Tetszett neki nagyon, hogy 4 magyar csajszi hallgatja lenyûgözve a történeteit.
A körülbelül 10 perces vizsgálat tartott 1 óráig nála, mivel kifagatott a magyar történelemrõl, a honfoglalástól, meg ugye a görög mentalitást is ismerjük
Halihó Kriszta és Myra!
Paralián majd nagyon figyeljetek! (fotóalbum Leptokária...különbség a frizurám- a fejem teteje szõkére van festve, tudjátok...õszülök.) Kriszta néztem a fotóidat, ha téged nem is, de a gyerekeket valószínû meg fogom ismerni. A másik ismertetõjelem: a férjem két méter, én meg mellette a Törpilla
Halihó Kriszta és Myra!
Paralián majd nagyon figyeljetek! (fotóalbum Leptokária...különbség a frizurám- a fejem teteje szõkére van festve, tudjátok...õszülök.) Kriszta néztem a fotóidat, ha téged nem is, de a gyerekeket valószínû meg fogom ismerni. A másik ismertetõjelem: a férjem két méter, én meg mellette a Törpilla
Szia Erici!
Akkor megnézem ismét a fotóidat, mert azt gondoltam ez a mostani képed. Persze, hogy figyellek majd, meg Myrát, és a mi kis "nyugatunkat" azaz diszit. Biztos lehetsz benne erici, hogy Rád fogok köszönni, bár tavaly se taliztam egy hellaszossal sem itt .
Az én hajszínem bordós vörös, és nem változtam a tavalyi képeim óta
Szóval Ti is köszönjetek ránk, ha esetleg a nagy forgatagba nem látnálak meg benneteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bár mi akkor már a 2 hetünket fogjuk tölteni, amikor ti érkeztek
1 hét múlva ilyenkor mi már útra kelünk, nagyon várom mááááááááár!!!
Szia Myra!
Valószínûleg te csak a fórumba regisztráltad magad és nem pedig a hellasz.hu fõoldalán a regisztrációnál. Ezeért nem férsz hozzá a fórumon kívül máshoz. Regisztráld magad a fõoldalon és utána szabad az út
Még nem tudom, hogy miket nézünk meg, mert a barátainkkal együtt megyünk, és õk 1 hetet lesznek, és azt nézünk meg addig amit õk szeretnének. Utána meg még ami belefér a másik hétbe. Én nagyon szeretnék Skiatosra elmenni, remeélem sikerül
Rendben akkor figyeljük egymást jún 26-tõl
Szia, köszönöm a segítséget, máris megyek s regisztrálok oda is. Most, hogy így átgondoltam, biztosan igazad lesz s ez a hiba oka...
Milyen jó, hogy ilyen segítõkész emberek vannak itt