Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 125 126 127 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Zsebkuty | #58271 Üzenet | 2008-04-26 14:24:47 | Válasz a #58268. hsz-ra
Nonika!Ne add fel!Mi is eredetileg Kalymnosra akartunk menni,de állitólag nincs annyi látnivaló,az utazással kapcsolatban meg sztem az sem egy sétagalopp,lehet,hogy rosszabb lesz,mert komphajó visz Mastichari kikötõjébõl/kb.50 perc-ez idõjárásfüggõ is sztem/Pothiába,onnan még egy busz visz a konkrét szálláshelyetekre,úgyhogy sztem ez sem sétagalopp és elég körülményes is,de ha mégis meggondolod magad,azért nem haragszom ám,de kalymnos sztem sokkal kopárabb,mint kréta. icon_wink.gif
  Noni | #58276 Üzenet | 2008-04-26 14:40:22 | Válasz a #58271. hsz-ra Előzmény #58271
Tudom én, hogy a Kalymnosi útnak is vannak/lehetnek buktatói. Még alszunk rá kettõt, oszt majd látjuk! icon_biggrin.gif Nem szeretem ezt a szemléletet: mi teljesítünk mindent - jó korán, õk meg eszed, nem eszed ez van.
De az az igazság, hogy szeretném látni Krétát... icon_razz.gif
  Zsebkuty | #58279 Üzenet | 2008-04-26 14:57:18 | Válasz a #58276. hsz-ra Előzmény #58276
icon_biggrin.gif Nagyon helyes!nem akarom én védeni az irodát,de sztem a repülõtársaság mondja ki az áment,tõlük sokminden függ.Már csak 56nap!
  Noni | #58280 Üzenet | 2008-04-26 15:04:15 | Válasz a #58279. hsz-ra Előzmény #58279
Tudom, hogy a repülõtársaság dönti el. Csak az dühít, hogy tképpen zsákbamacskát veszel, amikor befizeted az utat. Mert akkor még nincs menetrend, csak uticél, szállás. Ha tudná az ember, nem biztos, hogy arra fizetne be.
  Zsebkuty | #58281 Üzenet | 2008-04-26 15:11:41 | Válasz a #58280. hsz-ra Előzmény #58280
icon_confused.gif Igazad van,sajna ez a buktatója az utazási irodás utazásnak,de én már nem vagyok annyira fiatal,hogy csak repjegyet vegyek aztán lesz,ami lesz alapon találjak szállást vagy vadkempingezzek,pedig Krétánál jobb terepet erre keresve sem találni.Régen sokat sátoroztunk itthon,arra volt csak pénz.Ma egy kissé jobban megy,erre belefásulok/de ez már off-téma,bocs.Ne add fel!Pusszz! icon_lol.gif
  Noni | #58282 Üzenet | 2008-04-26 15:16:15 | Válasz a #58281. hsz-ra Előzmény #58281
Dehogy adom fel! Nem az a fajta vagyok! Mi is mentünk már saját szervezésben, oszt azt is jól megszívtuk. 2 éve az Adrián. Elég is lett belõle. Ezért jött az utazási iroda. Ezt már kevésbé szeretném szívni. Pusszantás!
  Antero | #58283 Üzenet | 2008-04-26 15:18:08 | Re:
noni írta:
Az a legkevesebb, hogy hogyan jutunk fel ... De hogy a kifizetett 12. napon hajnali 4-kor már menjünk Heraklionba ... ! icon_twisted.gif Nagyon dühít. Nem akarok én 9.40-kor már itthon lenni. Nem kizárt, hogy elõre hozzuk a Kalymnosi nyaralást Kréta helyett. Még hétfõig kitaláljuk, és persze megkérdezzük, oda és vissza mikor indul a gép.

nem érdemes idegeskedni , ( vegyünk példát a krétaiakról ...) , sok minden törtébhet még.....

A TVL menetrend csaknem minden évben változott a meghírdetetthez képest ......

...avrio ,...avrio ,...avrio ,...avrio ,...

icon_wink.gif
  Noni | #58285 Üzenet | 2008-04-26 16:48:50 | Re:
Antero írta:
noni írta:
Az a legkevesebb, hogy hogyan jutunk fel ... De hogy a kifizetett 12. napon hajnali 4-kor már menjünk Heraklionba ... ! icon_twisted.gif Nagyon dühít. Nem akarok én 9.40-kor már itthon lenni. Nem kizárt, hogy elõre hozzuk a Kalymnosi nyaralást Kréta helyett. Még hétfõig kitaláljuk, és persze megkérdezzük, oda és vissza mikor indul a gép.

nem érdemes idegeskedni , ( vegyünk példát a krétaiakról ...) , sok minden törtébhet még.....

A TVL menetrend csaknem minden évben változott a meghírdetetthez képest ......

...avrio ,...avrio ,...avrio ,...avrio ,...

icon_wink.gif

Nem idegeskedem, hidd el Antero. Csak dühít. Ha megismerem a krétaiakat, veszek is róluk példát, de még sosem jártam Görögországban, így nehéz ... icon_redface.gif icon_biggrin.gif
  Fefe5255 | #58290 Üzenet | 2008-04-26 18:37:38 |
Szia Noni és Zsebkuty
Tõzsér János írja "Az álmok szigete Kréta"címû könyvének befejezõ soraiban:

"Manolisz barátom mondta egyszer: a nyugat európai embernek van órája, a görögnek van ideje. Emellett Görögországban összesen kétféle probléma létezik: a kis probléma és a nagy probléma. A kicsivel nem foglalkozunk, mert úgy is magától megoldódik. A naggyal viszont nem foglalkozunk, mert azt meg úgysem tudjuk megoldani. Irígylésre méltó életfelfogás. Én követem!"

Én is szeretném, csak nem mindig sikerül a hazai viszonyok között.

Legutóbbi Krétai utunkon hasonló egyeztetési problémák miatt, és azért mert szeretünk csavarogni, autóval mentünk Krétára, és nem bántuk meg.

Makrigialosra nem jutottunk el, mert az erre szánt napon Ierapetrán és Agia Fotián csavarogtunk és elstrandoltuk az idõt.

A repülési idõpont nagy probléma, de mivel nem tudtok rajta változtatni, nem is érdemes vele foglalkozni.

Gondoljatok arra, hogy már csak 56 nap, és megismerhetitek a krétai életfelfogást, és ha tetszik alkalmazhatjátok!!! icon_biggrin.gif
  Atosz | #58292 Üzenet | 2008-04-26 19:10:24 | Válasz a #58290. hsz-ra Előzmény #58290
Fefe!

Ez amit Manolis barát mondott ez szép és lehet,hogy Krétán állja is a sarat. Már sajnos Európa java részében már csak fél igazsággá,v.igaztalaná válik.A mi abnormis életünk már nem így mûködik.Sajnos.De már ez Athenben a mai generációnál sem mûködik.Sok szépet eltudunk képzelni,de a megvalósítás már nemmegy! Ez a tehetetlenségi effektus,meg a szenvedélyek rabsága,meg rizikó faktor, meg Isten tudja még mi, amit átlag-életkorunk csökkenése rögtön meg is magyaráz... icon_confused.gif Akarunk,de nem tudunk... icon_cry.gif Hasolít az inpotenciához. Nem?! icon_smile.gif

Atosz icon_wink.gif
  Noni | #58302 Üzenet | 2008-04-26 20:56:49 | Válasz a #58290. hsz-ra Előzmény #58290
Szia Fefe!
Sajnos sehol sem kapom meg a Tõzsér könyvet, jó - és köszönöm! -, hogy idéztél belõle! Ígérem megpróbálom megismerni 56 nap múlva a krétai emberek nyugalmát!
Megnéztem más charterek indulását, és túl is jutottam elsõ felindulásomon. Még mi összetehetjük a kezünket, hogy így megy a gépünk. Lehetne ennél rosszabb is ...
Arra is rájöttem, hogy ha kevésnek találom az ott töltött 10 napot, jövõre hosszabb nyaralásra kell befizetni. Ilyen egyszerû ... icon_biggrin.gif
  Fefe5255 | #58303 Üzenet | 2008-04-26 21:05:27 |
Szevasz Atosz

A könyv címe: Az ÁLMOK szigete Kréta

Az impotenciával kapcsolatban még nem tudok nyilatkozni, de közeledem... icon_rolleyes.gif

A megvalósítással kapcsolatban igazad van!

Mint írtam, én is szeretném, de az itthoni viszonyok között nem mindig, vagy ritkán sikerül, Manolis felfogását megvalósítani.
De azért néhányszor, amikor nagyon ki voltam akadva és eszembe jutott az Õ élet stílusuk, egy kis falu ráncos öregasszonyának békét sugárzó szeme, a kávézás a három asztalos falusi tavernában, sikerült nyugalmat erõltetni magamra és egy kis idõre mindent kikapcsolni. És akkor már megérte!

Ha meg akarunk feleni, a mindennapok kihívásainak, / nincs más választásunk? / hajtani kell a mókuskereket, melynek jutalma egy krétai utazás, vagy más...és a következmény, betegség, válás, életkor csökkenés, stb!!!

És legtöbbször nem is akarunk változtatni icon_exclaim.gif

És itt vége a komor témának, aki eljut Krétára érezze jól magát, ezen a csodálatos helyen, lásson, érezzen, és ha szükséges az emlékekkel szépítse meg komorabb napjait.

És a kivétel mely erõsíti a szabályt: Amikor Krétán voltunk, volt egy benzinkutas sztrájk, a dinnyeárus a kisteheratója mellett sem tudta alkalmazni Manolis stílusát, toprzékolt, és kacskaringósan káromkodott görögül. icon_lol.gif

Noni

Most látom a beírásodat, és örülök, hogy túl vagy a nehezén, a Tõzsér könyvet én négy éve vettem. És akkor jövõre egy hónap Krétán icon_idea.gif

fefe
  Frézia | #58313 Üzenet | 2008-04-26 22:39:20 | Válasz a #58302. hsz-ra Előzmény #58302
Szia Noni!
Ne izgasd magad, készülj inkább a nyaralásra. Képzeld, ha Tunéziába mennél, ott elsõ nap este érsz oda, és utolsó nap hajnalban már visznek haza. Még így is jobban jártok.
Nagyon ritka, ha reggel mész és este jössz.
  Ferrari | #58330 Üzenet | 2008-04-27 08:48:02 |
Sziasztok!

Az utazási irodák is a gazdaságosságra törekszenek. Az egyik turnust viszik a másikat hozzák, így nincs üres járat.
Bár nekünk az idén szerencsénk lesz Törökországgal, mert reggel érkezünk és vissza délután jövünk. Bocsi az off-ért.
  Zsebkuty | #58347 Üzenet | 2008-04-27 15:17:37 |
Jaszasz!Csatlakozom az elõttem szólókhoz!Fel a fejjel!Meglátod,ha leszállunk a géprõl,ez az egész cécó nem fog már érdekelni,úgy szippantsunk magunkba minden szépet és újat,hogy /ahogy egy idõs parasztbácsi/magyar/mondja:,,Soha ne aggódj a holnapon,mert minden nap megoldja a maga baját!"
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 125 126 127 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu