Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 1936
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#111003 Üzenet linkje2009-07-25 09:19:41  Válasz a #110979. hsz-ra

Szia
igen az eredeti verzioban nincs tojas viszont van szerecsendio
a gorogok nem hasznaljak a szerecsendiot nagyon csak ritkan
meg is ertem azokhoz a kajakhoz amiket itt keszitenek besamellel nem mindegyikhez illik az aromaja

# 1937
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#112186 Üzenet linkje2009-08-01 12:07:16 

Szoaval
tintahalporkolt
Olajon meg kell dinsztelni a hagymat arra radobni a darabokra vagott tintahalat vagy a felengedett (nem elorepanirozottt hanem natur!) karikat egy par percigkevergetve rotyogtatni majd tenni bele sot, par szem szegfuborsot,par baberlevelet,keves feketeborsot, 1-2 gerezd fokhagymat ,paradicsomot lehejazva aprora darabolva vagy ennek megfelelo konzervet vagy paradicsompuret higitva ,egy kis pohar vorosbort es porkoltet kell belole fozni.Ez kb egy ora bar en frissbol szoktam csinalni a mirelit lehet hamarabb puhul..(en teszek bele egy kiskanal magyar pirospaprikat is ize -szine jobb lesz).Viz nem kell ala mert a tintahal eleg levet enged meg ugye a paradicsom is ,ha ugy latod hogy megis kell ala folyadek akkor meg egy pohar jo vorosbort zudits a fazekba azzal jobban jarsz mint a vizzel.
Eros aromaju ,finom etel rizs illik hozza.
Egyebkent szerintem rendes magyar porkoltet is siman lehet fozni belole egy ket baberlevellel kiegeszitve az alapreceptet akkor kevesbe idegen izhatast ersz el.Elsore lehet jobb az enyhebb iz.

# 1938
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#113000 Üzenet linkje2009-08-07 09:12:57 

Szia
A kecsap gyakorlatilag egy higra fozott paradicsomlekvar amit kulonbozo dolgokkal izesitenek.
Az alapizesito a cukor, a so, az ecet es ehhez jonnek meg a kulonbozo fuszerek.
A boltiban van persze allomanyjavito meg minden mas is amit a hazibol siman ki lehet hagyni .
Tobb fajta valtozata van ,van a hagyomanyos angol kecsap, van edesebb, fanyarabb, fahejas ,currys,borsos ,tenger gyumolcseihez valo tormas kecsap , stb.
Delutan megnzem neked az eredeti angol receptjet van egy ritka konyvem (a kiralyno kiadvanya)amiben az osszes ilyen recept benne van meg leirok majd meg kettot az en receptjeim kozul aztan majd kitapasztalhatod hogy neked melyik izesites tetszik a legjobban.

# 1939
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zitaa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#113063 Üzenet linkje2009-08-07 11:35:26 

Sziasztok,

Korfun ettünk egy valami göngyölt husit, de nem tudjuk a nevét, görög specialitásként volt feltüntetve az étlapon, talán bárány lehetett feltekerve és abben volt valami-valamik a férjem azóta is ezt emlegeti, mi lehetett ez?

# 1940
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#113160 Üzenet linkje2009-08-08 13:03:02  Válasz a #113063. hsz-ra Előzmény #113063

Szia
harom dologra tudnek tippelni az elso az hogy kokoretci volt ezt nyarson forgatva sutik es ugy keszul hogy a barany belsosegeit (lep,maj) soval borssal fuszerezve belbe tekerik,ugy nez ki mint egy tekercs es aztan ha megsult akkor szeletekre vagjak
a masodik (ilyet en is ettem korfun )hogy disznohust darabokra vagnak ugyanugy fuszerezik es korbetekerik bellel es ugyanugy megsutik ezt ugy hivjak hogy rolo vagy szuvla
vagy lehetett csirke is ugyanigy kotozve -tekerve de annak a kozepebe sajtot es sonkat toltenek.
A kokretci unnepi etel foleg husvetkor meg bucsuban - vasarban sutik.

# 1941
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#113372 Üzenet linkje2009-08-10 09:42:47  Válasz a #113000. hsz-ra Előzmény #113000

haho
kecsaprecept kesik valahova elrejtettem a konyvet de meglesz es akkor irom
Udv
Kriszta

# 1942
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#113448 Üzenet linkje2009-08-10 14:36:00 

Sziasztok, pár napja kérdeztem ezt a görög konyhás topikban, de ott nincs mozgás, itt meg van, szal ideteszem, hátha tudtok segíteni:

"Hahó, segítsetek légyszíves! Pitareceptet keresek giroszhoz, teli van vele a net, de mind írja, hogy gyönyörűen följönnek, és zsebet vágunk és megtöltjük, stb. nahát én nem ezt szeretném, hanem a laposat, amilyenben Görögországban is kapjuk a giroszt. Láttam, hogy itt a receptekben is van egy pita, de ez melyik változat, próbálta valaki? Esetleg ha valaki tudja, hogy kell görög pitát sütni, az megosztaná velem? "

# 1943
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#113451 Üzenet linkje2009-08-10 14:44:29  Válasz a #113448. hsz-ra Előzmény #113448

Szirom,

Ezt a recepted láttad már? Azt hiszem, ez közelít ahhoz, amire te gondolsz.

http://greekfood.about.com/od/greekbreadspitas/r/pitabread.htm


Szia
Bottakati

# 1944
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#113462 Üzenet linkje2009-08-10 15:33:01 

Nem láttam, köszi, nem tűnik rossznak! icon_wink.gif
# 1945
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#113516 Üzenet linkje2009-08-10 19:25:59  Válasz a #113372. hsz-ra Előzmény #113372

Krisztakriszta!
Köszi, várom a kecsap receptet! Folyton kukucskálom a topicot icon_lol.gif
Előre is köszi!
üdv.: Zsófi73

# 1946
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#113520 Üzenet linkje2009-08-10 19:34:25  Re:

Zsófi73 írta:
Krisztakriszta!
Köszi, várom a kecsap receptet! Folyton kukucskálom a topicot icon_lol.gif
Előre is köszi!
üdv.: Zsófi73

Könyörgöm!
A "kecsap" nem görög étel! Azt inkább a Mai ebédnél írjátok le!
Ez a topic a legjobb görög ételekről és italokról szól! (csak mindenki úgy gondolja, aki nincs itt túl régen, hogy fölösleges visszaolvasni. Kaja az kaja) Az egyébb ételek off témák!
A Mai ebéd című topic az off-ban található, tehát oda való minden olyan étel, ami nem görög, vagy éppen görög, de mi főztük.! És oda írhatjátok a recepteket is. Itt a legjobb görög ételekről beszélgetünk, tehát azok receptjeit osszuk inkább meg egymással, hűen a témához.
Szóljon valamelyik moderátor, ha tévednék.

# 1947
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#113704 Üzenet linkje2009-08-11 18:40:49  Válasz a #113520. hsz-ra Előzmény #113520

O.K.
Bocsi icon_redface.gif
akkor tehat a mai ebed temaban lehet offolni es irni recepteket ami nem a mai ebed volt?
Es ha gorog kecsap receptet irok
jo jo csak vicceltem icon_twisted.gif

# 1948
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#113716 Üzenet linkje2009-08-11 19:17:23  Válasz a #113704. hsz-ra Előzmény #113704

Igen, ott megoszthatjuk egymással az egyéb receptek! Itt inkább a görög ételek receptjeit osszuk meg egymással!
Bocs, hogy olyan nyűgösen reagáltam, de úgy tűnt, hogy pusztába kiáltott szó, amit a mai ebédes topicban leírtam. Pedig, hogy tisztába legyen mindenki a téma lényegével, elég lenne, ha a topic első oldalát elolvasná.
Köszönöm megértésedet!

# 1949
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jopeti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#113907 Üzenet linkje2009-08-12 20:04:58  Válasz a #113448. hsz-ra Előzmény #113448

Szirom!

Ezt találtam neked!

Pita kenyér

Hozzávalók:

3 ek. száraz élesztő, 1 teáskanál porcukor, 3 1/2 dl meleg víz, 1 kg kenyérliszt, 2 teáskanál só, 6 ek. olvasztott vaj (kb. 12 kenyérhez szükséges mennyiség)

Elkészítés:

Kb. 2 dl vízben feloldjuk a cukrot és az élesztőt, lefedjük és meleg helyen 15 percig állni hagyjuk. A sót belekeverjük a lisztbe, mélyedést formázunk a közepére és beleöntjük az élesztős keveréket, a maradék vizet és az olvasztott vajat. Addig keverjük, míg ragadós tésztát kapunk. Lisztezett deszkára tesszük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy simává és puha állagúvá tudjuk gyúrni. Letakarjuk és meleg helyen másfél órát kelesztjük. Újra átgyúrjuk, és megint 20 percig pihentetjük. 12 egyenlő részre osztjuk, és nem túl szorosan, kilisztezett sütőlemezekre tesszük, majd újabb fél órán át pihentetjük, kicsit ellapítjuk, formázzuk. A sütőt előmelegítjük 240 C fokra, 3-5 percre a sütőbe tesszük a kenyereket (megdagadnak), majd a középső sütőrácsra helyezzük őket, ahol további 5 percig sütjük, míg barnulni nem kezdenek. Melegen tálaljuk.

Üdv : Jopeti

# 1950
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#114047 Üzenet linkje2009-08-13 15:32:03 

Nagyon köszi jopeti!

Én meg közben ezt találtam, és elég jó is lett icon_smile.gif

http://fahejesfeta.blogspot.com/2009/06/pita-es-gyros.html

Nagyon-nagyon klassz ez a blog, minden elismerésem a szerzőjének (akit szerintem itt többen is ismertek) icon_smile.gif !

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 129 130 131 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu