Köszi az ötletet, meg is néztem az APOLLON honlapját, de szerintem még mindíg az AEOLUS jobb, mert 11 napot 10 éjszakával adnak annyiért mint az APOLLON a 8 napost 7 éjszakást adja.
Santorinin voltunk kétszer, egyszer egy egynapos kiránduláson KRÉTÁról, második alkalommal pedig egy hétig nyaraltunk ott, még a megboldogult Jorgos travellal. Gyönyörû hely, sokat kirándultunk a környékén is.
Nyugat-KRÉTÁN már nyaraltunk 1994-ben két hétig, épp azért gondoltam, hogy ezt az oldalt kéne most megnézni.
Mivel csak júliusban tudunk menni, kicsit tartok a nagy melegtõl. Föleg azt a helyet ahol kinéztem a szállást (Lerapetra) úgy hirdetik, hogy Európa legdélibb városkája, szerintem ott nagyon meleg lesz júliusban.
Korfun is gondolkodtunk, de Kréta olcsóbbra jönne ki.
Hát még nem tudom, majd kialakul.
Üdv.:Magdi
Hát még én is vacillálok Korfu és Kréta között, attól félek, hogy a július Dél Krétán nagyon forró.
A másik kijelölt uticélod szintén Görögország?
Magdi
Szia Magdi!
A másik úticél Horvátország, de nem nyaralás, hanem egy kisebb körút. Tegnap eldöntöttük, hogy Tavasszal a körút, majd júliusban Toróni az Aeolusszal. Így belefér a költségvetésbe, és jövõre pedig dupla Kréta, 11 éj Dél-Kréta, majd 11 éj Platanias vagy környéke. Így 22 éjszaka alatt remélem sikerül sok mindent megnézni az egész szigeten, és csak egy utazási költség.
Korfun jártam már 2001-ben. Nagyon szép sziget, sok látnivalóval, de engem nem fogott meg igazán. Valahogy nem "görög". Nem éreztem "otthon" magam. Rengeteg az angol, legalább is Sidariban ahol laktam szinte csak azok voltak. Még a kaják is angol ételek voltak. Úgy náztek ránk mint a csodabogárra a picérek, mikor angolul Frappét, vagy tadzikit kértünk. Még az étlapon sem szerepeltek. Nagyot nevetett mikor elmagyaráztuk, hogy magyarok vagyunk, és tényleg görög ételeket szeretnénk enni.
Magdi!
Szerintem inkább Kréta vagy más sziget, de nem feltétlen Korfu.
Én már jópár éve voltam, talán 1997-ben, és nem voltam teljesen elégedett. Sajna a sziget bejárása nem igazán sikerült de amit láttam az nem azt adta amit vártam. Messongi környékén voltunk, aprókavicsos keskeny part tele nyugágyakkal... Sidari amit Valcsi említ, biztos nagyon szép, én bántam hogy anno nem arrafelé volt a szállásunk, de ha hozzáképzelem a rengeteg angolt háááát lehet már nem tetszene annyira.
Egyszer lehet még visszamegyek, de nem a közeljövöben.
Tavaly Zakynthos-mellesleg mesés-varázsából is levett azért a sok angol túrista. Sima kis gyros büfé alig volt, mindnehol a fullinglisbrekfaszt volt a fõ fogás...
Idén egyik célunk Santorini-nem észletezem hogy miért-de félek is kicsit hogy irtó drága lesz minden és sok lesz a nemkívánatos túrista...
Igan "sajnos" az egyik legszebb és legdrágább úgyhogy majd lehet 5 napig gyroson élünk gondolom az ott sem több 2 eurónál
A szállást viszont sikerült relatíve olcsón intézni.
Szép medencés apartman Imeroviliben 40 euro/éj/2õ.
Egyébként aki Görögországon belül szeretne repülni olcsón:
Sziasztok! Ki volt már Korfun-Paleokastritsán? Tényleg olyan nagy a drágaság ott, ahogy írják? És ha igen, mi drága? A kaja drága? És a tenger homokos, vagy kavicsos? Gyorsan mélyül vagy vannak sekélyebb részei is? Köszi, ha tudod és írsz....
Szia Sarti!
Én 2001-ben jártam Korfun, így a mai árakról nem tudok érdemben nyilatkozni, de akkor bizony drágább volt az egész sziget mint a szárazföld. Különösen igaz ez Sidarira és Paleokastritsára. Ezeken a helyeken a többi településhez (pl. Benitces, Maoritika) képest is magasabbak voltak az árak. Nem csak a bolti, de a tavernákban lévõ árak is húzósabbak voltak. Nagyon sok az angol, és inkább az õ pénztárcájukhoz vannak szabva.
Egyébként Paleokastritsa egyszerûen fantasztikusan szép hely. Hegyes, dimbes-dombos vidék. Nincs egyenes tengerpartja, hanem 7 kisebb-nagyobb öböl található a településen, ebbõl 2db homokos, a többi kavicsos. Nem tudom hogy melyik milyen gyorsan mélyül, így ebben nem tudok segíteni, mivel csak kirándulni voltam ezen a helyen. Az apartmanok és a szállodák a hegyoldalban vannak általában, sokszor lépcsõkön közelíthetõ meg a tenger tõlük.
Mi 2004 júliusában töltöttünk egy hetet Santorinin, és az elõzetes híresztelésekkel szemben nem találtuk drágának a szigetet, pedig mi sem szórjuk a pénzt, szóval nem kell aggódni. Minden este beültünk kajálni, borozni, jó, nem a kaldera legszélére, de jó helyekre, kétszemélyes tálat tele helyi finomságokkal, húsokkal, salátákkal 13 euroért kaptunk bárhol, a gyros mindenhol 1,5 euro volt!
A buszközlekedés olcsó, igaz, hogy nincsenek távolságok, a hajókirándulások is jó áron vannak-mi a vörös és fehér parthoz mentünk, meg Nea Kamenihez, egybekötve Thirssziával-Thirassziát ne hagyja ki senki! Ahogy a belsõ falvakat sem-Emporio, Pirgosz, Messzaria -hangulatosak, kevés a turista.
Valcsi, hétfõn (Oxforddal) folytatom! Most értesülök a terveidrõl!!!
Szia!
Köszi, remélem elég lesz a pénzünk, mi kb 30 EUR-t költhetünk 1 nap kajára stb.
Moci bérlés árakra nem emlékszel? max 15EUR /nap-ért remélem találunk.
Abban igaza van Harminak, hogy a szigeten a közlekedés és éttermek nem sokkal drágábbak, mint máshol. Én a drgaságot a bevásárlásnál vettem észre, mert mi önellátósak voltunk és venni kellett minden nap kaját. Iszonyatos ára volt a zöldségnek, gyümölcsnek és legfõbbképp az üdítõitaloknak. Olyan drágák sehol sem voltak az innivalók, mint Santorinin.
Mi szeptemberben voltunk, és akkor 15 Euro volt a kismotor egy napra. De szeptember mar utoszezon.
Láttam gyönyörû képeket Balosról, csak azt nem tudom merre van?
Ha minden igaz Ierapetrához közel negyedórányira lesz a szállásunk. Innen merre lenne ez a hely? Állítólag hasonló Elafonisihez, de nagyon félelmetes út vezet oda. Olvastam egy útibeszámolóban, hogy aki oda akart menni visszafordult félúton, mert nem akart infarktust kapni.
Hát én eléggé félek az ilyen nagy szerpentinektõl, le sem merek nézni ilyenkor a mélységbe, inkább a másik oldalt nézem.
Attól félek, hogy az Ierapetrába vezetõ út is ilyen. Ahogy a térképen látom Herakliontól Agios Nikolasig vezet a fõút, és onnan Ierapetráig milyen? Ugye hegyi út vezet le a déli partra? Vajon mennyire kacskaringós, és milyen magas?
Azonkívül még az érdekelne, hogy a Líbiai tenger partján szerinted júliusban már nagyon nagy a hõség?
Lehet, hogy inkább egy kicsit feljebb kellene szállást választani?
Sissi, Malia pár fokkal vajon hûvösebb lenne?
Igaz hogy nem tölem kérdezted, de azért én is leírom a választ kérdésedre. Tavaly voltunk Krétán, és ne félj beválani a Lachiti hegységben történõ vezetést a látvány kárpotolja félelmed. Az út szerpentines mivel magasan van,/ mélység is van /ahogy írod nem nézel le.Mi bejártuk a déli oldalt is a Líbiai tenger nekem melegebnek tünt és élvezetesebbnek.A szállásunk Stalidaba volt ott sem volt hûvösebb.Augusztusban voltunk, hõség az volt, de egész más mint itthon, ott elviselhetõbnek tûnt.Az idén Kalymnosra megyünk,de szerenék még visszamenni krétára a déli oldalra.Remélem segítettem valamit döntésedbe.Bátran vállald be nem bánod meg.Jó utat és kellemes nyaralást kívánok!