Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 2026
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mon
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#61980 Üzenet linkje2008-05-20 19:46:50 

Köszi a linket karpuzi!
# 2027
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#61991 Üzenet linkje2008-05-20 20:58:03 

Ismeri esetleg valaki a déli parton Agia Gallini települést? Ott találom a legolcsóbb és legszebb szállásokat, de magáról a faluról nem sok infót találok. Karpuzi, esetleg Te tudsz valamit róla mondani?
# 2028
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62043 Üzenet linkje2008-05-21 10:11:22  Válasz a #61902. hsz-ra Előzmény #61902

Andikám!

Az a part nem annyira fehérhomokos Chrissin. Tavaly a társaságunkból az egyik fiatal pár átment és egyáltalán nem voltak elragadtatva. Õk mondták, hogy közel sem olyan életben, mint a fényképeken, ráadásul alig van egy-két büfé, az is nagyon drága. Egész nap fürödni kicsit unalmas volt nekik, mert ugye a hajó délután jött vissza. Mi ezért sem mentünk át ide, így ez nem személyes tapasztalat, de biztosan valós.

# 2029
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62082 Üzenet linkje2008-05-21 12:20:46  Re:

kvalcsi írta:
Andikám!

Az a part nem annyira fehérhomokos Chrissin. Tavaly a társaságunkból az egyik fiatal pár átment és egyáltalán nem voltak elragadtatva. Õk mondták, hogy közel sem olyan életben, mint a fényképeken, ráadásul alig van egy-két büfé, az is nagyon drága. Egész nap fürödni kicsit unalmas volt nekik, mert ugye a hajó délután jött vissza. Mi ezért sem mentünk át ide, így ez nem személyes tapasztalat, de biztosan valós.

...Chrissi errõl szól !

A " homok " néhai tengeri állatkák vázából alakult ki ; nem teljesen fehér icon_mrgreen.gif

Érintettlen a sziget -
" ráadásul alig van egy-két büfé, " amikor én jártam ott 1 büfé volt , áram sincs van 1 generátor - azzal táplálják a büfé hütõit .

Árnyék sincs , víz sincs.....

Ha sokan mennek a szigetre hamar elfogyhat a víz a hûtõkbõl !
-vigyetek...

Egyébként ; mint érintettlen szigetet hírdetik !!!

icon_wink.gif

# 2030
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62098 Üzenet linkje2008-05-21 12:54:40  Válasz a #62082. hsz-ra Előzmény #62082

Igen, a fürdésrõl szól a sziget! Én azon a véleményen vagyok, hogy minek dobjak ki pénzt, ráadásul rosszabb körülményekért mint ahol éppen nyaralok? Kb. 5 méter kellett tennem az apartmanunktól a finomhomokos tengerpartig. Közvetlen mellettünk taverna, bár ahol bármikor ehettünk-ihattunk és nem utolsó sorban toilett. Ja és akkor mentem máshová amikor akartam, nem voltam idõhöz kötve.
Persze mindenki azt csinál amit akar, de nekünk nem volt annyira vonzó Chrissi, hogy feladjuk a szuper jó partunkat miatta, még arra az egy napra sem. Látnivalókért elmegyek ahová csak tudok, de fürdeni nem. Azért választok mindíg olyan tengerparti szállást ami kielégíti az igényeimet, hogy ott bármikor tudjak füdeni és bõven legyen idõm az épített vagy egyedi természeti szépségek megismerésére is.

# 2031
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62119 Üzenet linkje2008-05-21 13:26:42  Válasz a #61991. hsz-ra Előzmény #61991

Szia Andi!

Személyesen ugyan nem jártam ott, de Tõzsér János: Az álmok szigete Kréta címû könyvben ezt találtam Agia Gallínirõl.
A Líbiai-tenger egyik ékszerdoboza, bár a strandja kissé köves, néhol sziklás, de a városka panorámája sok látogatót vonz. Nyáron a fõszezonban nehéz szállást találni, igen zsúfolt, célszerû elõre foglaltatni. Az alig 400 lakosú városka hajdan egy csendes, álmos kis halászkikötõ volt, de a túristák a 60-as évetõl kezdték felfedezni csodás fekvése, nyugalma és kristálytiszta vízû öblei miatt. Az Agia Galini jelentése "Szent nyugalom" amely ma már nem érvényes. Szállodák, éttermek, kávézók sora épült. A házak többsége a dombra épült, így szinte minden ház ablakából a tengert látni. A fõutca elég meredeken lejt és kanyarog, amig a kikötõbe ér. A kikötõ önmagában is látványosság. Sok halászbárka és yacht horgonyoz itt a világ minden részérõl. A kikötõi móló végébõl az egész várost látni, amely különösen este gyönyörû. A várostól keletre van egy nagyobb strand amely kavicsos. A víuben lévõ és nem mindíg látható sziklák veszélyesek kicsit. Az igazi, jó homokos öblöket csak csónakkal érhetjük el. Minden hol lehet evezõs vagy motorcsónakot bérelni. Evezõs csónakkal kb. fél óra alatt juthatunk el egy kis homokos öbölbe.
A kikötõbõl reggelenként motorcsónakok indulnak a nyugati partszakaszon lévõ vízalatti és feletti barlangok megtekintésére. Némelyik hajó lehorgonyoz egy-egy barlangnál és a túristák kedvükre ugrálhatnak a vízbe és beúszhatnak a barlanghoz. A tiszta vízen áttetszõ nap fénye kékké színezi a barlangot és a víz alatti fövenyt. Halak úszkálnak minden felé és néha polit és murénát is láthat a szerencsés búvár.

# 2032
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62157 Üzenet linkje2008-05-21 14:06:08 

Szia Valcsi!

Köszönöm a sok infót, a neten látott képek alapján hasonló fekvásû hely, mint Parga, de elég kicsinek tûnt. A köves strandokról eddig nem olvastam, jó, hogy szólsz.
Hasonlóképp az eddig látott képek alapján Ierapetre nagyon nagy városnak tûnik, nem olyan kis hangulatos falunak, ahogy én szeretem. Ezért még Makrigialoszon is gondolkozok. Ha jól emlékszem, ti ott voltatok. Mesélnél pár szót az elhelyezkedésérõl, a strandokról, hogy bájos-e, egyáltalán....?

Mi fordítva vagyunk. Engem egy álomstrand annyira meg tud bolondítani, hogy csak rohangálok fel-le, mint egy pajkos kutyus és teljesen elalélok örömömben, ha a víznek, homoknak szép színe van. Ilyen helyeken sosem veszünk semmit sem büfében, mert az drága, hanem viszünk mindent. Szóval nekem még mindg érdekes Chrissi.

# 2033
Karpuzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
181 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62160 Üzenet linkje2008-05-21 14:16:52  Válasz a #61991. hsz-ra Előzmény #61991

Andi,

Sajnos még nem voltam Agia Galini-ban, mint még nagyon sok hely itt Krétán, így nem tudok nyilatkozni róla, hogy milyen élõben. Amit tudok róla az megegyezik Kvalcsi által leírotattakkal.
Ha az álmostrandok vonzanak, a szép homok, tenger stb., akkor érdemes lenne megnéznetek Elafonissit és Balost is, ez a két hely nyáron eléggé zsúfolt, de mivel Te október végi nyaralást tervezel, akkor már mindenképpen élvezhetõ és alig vannak. Elafonissi természetvédelmi terület, Baloshoz meg egy igen rázós földút vezet. Elafonissin tán ha egy ici-pici "szupermarketet láttam és egy étteremszerûséget, egészen fent a parkoló felett, Baloson meg semmi sincs.

# 2034
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.

Ma Szülinapos!
#62171 Üzenet linkje2008-05-21 14:35:20 

Szia Karpuzi!

Baloson van egy kis vendéglõ. A hegytetõn a parkoló mellett.

# 2035
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62177 Üzenet linkje2008-05-21 14:55:32  Válasz a #62157. hsz-ra Előzmény #62157

Szia Andi!

Nagyon szívesen!
Jól látod, Ierapetra egy nagy város nem egy kis falu. Ott a tengerpart is olyan sötét-durvahomokos, aprókavicsos inkább.
A város peremén keletfelé, már jobb a helyzet, ott homokos volt a part emlékeim szerint. Azért egy látogatást megér Ierapetra is, mert a kikötõnél lévõ részen nagyon hangulatos kis utcák vannak és akad egy-két látnivaló is.
Jól emlékszel Makri Gialoson voltunk tavaly. Ez a kis halászfalu kb. 25 km-re fekszik Ierapetrától keletre, közvetlenül a tengerparton. Hosszan elnyúló, finomhomokos strandja van és a kristálytiszta víz is lassan mélyül. Halacskákat is láttunk benne a mólónál. Van egy pici kikötõje, innen indul egy tengerparti sétány, amelyen egymást érik a kávézók és tavernák. Nagyon hangulatos az egész, az árak barátiak és nem zsúfolt, de azért van élet. Kb. 20 méterre a tengerparti sétánnyal párhuzamosan fut a fõút, amelyen számtalan üzlet (pék, supermarket, húsbolt, ajándékbolt, ruhabolt, autókölcsönzõ, stb) van. Tulajdonképpen a tengerpart mentén hosszan elnyúlva fekszik a település, mely teljesen össze van épülve Analipsivel. Vannak Makri elõtt és után is gyönyörû, finomhomokos öblök. Kirándulások kiindulására is alkalmas, mert aránylag közel fekszik, Sitia, Moni Toplou kolostor, Vai, Kató Zakros, Xerokambos, stb.

Mi valószínû, hogy visszamegyünk ide valamikor, mert nekünk bejött nagyon.

Nézd meg a következõ honlapot. Itt szinte mindenrõl találsz információt és képeket ami kelet-Krétán található. Szuper!

http://www.east-crete.net

# 2036
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62181 Üzenet linkje2008-05-21 15:43:01  Re:

karpuzi írta:

Ha az álmostrandok vonzanak, a szép homok, tenger stb., akkor érdemes lenne megnéznetek Elafonissit és Balost is, ez a két hely nyáron eléggé zsúfolt, de mivel Te október végi nyaralást tervezel, akkor már mindenképpen élvezhetõ és alig vannak. Elafonissi természetvédelmi terület, Baloshoz meg egy igen rázós földút vezet. Elafonissin tán ha egy ici-pici "szupermarketet láttam és egy étteremszerûséget, egészen fent a parkoló felett, Baloson meg semmi sincs.

Szia Karpuzi!
Elefaonissin már voltam, nagyon tetszett. Gramvousához mindenképpen elmennék, de nem délkelet Krétáról, hanem ha északnyugaton nyaralnék. Tervezünk egyszer majd egy három hetes krétai utazást, ahol mind a 3 hétben egy-egy hetet máshol laknánk, így könnyebb lenne a nagy távolságra lévõ látnivalókat s megnézni. De mivel most, ha megyünk, csak 9 napra mennénk, nem nagyon tervezek sok nézelõdsét, hanem fõleg pihenésre vágyunk.

# 2037
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62182 Üzenet linkje2008-05-21 15:50:00 

Szia Valcsi!

Ami írsz, az alapján Makrigialos jobban tetszik, mert inkább a halászfalu jellegû, bájos, nem elturistásofott helyek jönnek be, mint az ilyen városias. Makrin viszont nem nagyon kínálnak a németek szállást.

Én nem szándékozon most külön repülõ és szállás után kutatni, hanem az ún. "Pauschalcsomagokat" nézem (nincs magyar megfelelõje (kész, standard csomag). Tehát ami repülõvel, szállással cakkumppakkal egy árat jelez, ez a végár (nem úgy mint Magyarországon, hogy még ilyen meg olyan illeték jön rá). Tehát itt nem játszik, hogy a tulaj örül-e van sem a szezonvégi látogatásomnak, mert az utazási csomagot utazási iroda árulja egyenáron. Szóval Ag. Gallinin, lehet már félpanziós hotelt így 400-ért kapni 9 napra, de Ierapetrán már 500-600 Euro. Egy hétre nem éri meg menni, mert abból két napot elvesz az utazás. Itt divatos a 9, 11 napos út is. 9 naposat szeretnék.
Gallinitõl félek, hogy túl kihalt lenne, viszont kedvezõbb a fekvése, mert inkább a déli part közepén van, mint keleten, így a nyugati részekre is talán jobban eljuthatunk, ha mégis sokat lenne kedvünk autókázni.

# 2038
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62193 Üzenet linkje2008-05-21 17:59:38 

Hello Andi!

Ierapetránál lényegesen hangulatosabb és nyugisabb hely Makrigialos,mint ahogy Kvalcsi is írta.Mi ahol voltunk Ahliában az meg még nyugisabb kis település 12km-re keletre Ierapetrától.Kb fél úton van Petra és Makri között,hát aki annál csendesebb helyet tud az csal... icon_smile.gif Xerokambos partvidéke is nagyon szép,itt még a bakancs is elõkerülhet a kocsiból.Ezt tettük mi is.Szóval ezen a déli, délkeleti részen találsz egy tucat szállást és egy darab nagy nyugalmat... icon_smile.gif Higgy nekem!

Üdv: Atosz icon_wink.gif

# 2039
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62227 Üzenet linkje2008-05-21 20:03:35 

Hiszek. Éppenmost kaptam újabb nemet a páromtól, ne is álmodozzak. Õ már volt Krétán, nincs kedve mégegyszer. Õszintén szúlva nekem sincs sok kedvem, de októberben már nem merek Lesvosra menni, az túl északon van. Szóval még megy a huza-vona, az is lehet, hogy nem is Görögoszág lesz belõle. icon_smile.gif
# 2040
Frézia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
197 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62340 Üzenet linkje2008-05-22 08:11:08 

Sziasztok!
Én jártam Agia Galini-ban. Nagyon hangulatos, dombra, vagy inkább sziklákra épült üdülõhely, szûk, meredek utcácskákkal. A kikötõ elõtt olyan meredek az út, hogy csak gyakorlott vezetõknek ajánlom, hogy oda kocsival lemenjenek. Ha a tengerpartot részesíti valaki elõnyben ezt a helyet nem ajánlom, a strandja köves, nekem nem tetszett.
Kirándulni érdemes ide elmenni.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 135 136 137 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu