Santorini
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 2026
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168109 Üzenet linkje2011-07-02 08:26:31  Válasz a #168093. hsz-ra

Jó utat, Erinet!
Fantasztikus, hogy az itteni őszből mehettek a nyárba icon_cool.gif
Egész biztos csodás nyaralás lesz, mert Santorini a világ legszebb helye!
Sok napsütést, langyos tengert, csak kellemes meglepetéseket kívánok!
Jó nyaralást!

# 2027
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168111 Üzenet linkje2011-07-02 09:23:27 

Kedves Lacimaci!
Köszönöm szépen, igyekezem "felkészülni" és bizom benne, hogy minden a lehető legszuperebb lesz!

Kedves Medi!
Köszönjük szépen, vastag ruhában kell mennünk Bp-re, mert megfagyunk, nagyon hideg van, éjszakára még a bukó ablakot is bezártuk a hálóban icon_smile.gif Jó lesz egy kis Santorini melegség icon_smile.gif

Amint hazajöttem mindenről beszámolok, és hozok sok sok sok fotót, csak győzzétek nézni!

Mindenkinek sok puszi,
Erin

# 2028
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168112 Üzenet linkje2011-07-02 09:27:50  Válasz a #168111. hsz-ra Előzmény #168111

Szia Erinet!

Nagyon-nagyon jó, élményekben gazdag hetet kívánok nektek, és mindent valósítsatok meg, amit csak elterveztél! icon_smile.gif

# 2029
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169188 Üzenet linkje2011-07-10 06:44:47 

Sziasztok! Hazaérkeztünk ma reggel Santoriniről, kis késéssel, ugyanis elromlott a Malév gép a santorini reptéren, 21.55- kor kellett volna felszállnunk, 22.10-kor jelentették be, hogy nem tudunk felszállni hajtómű hiba miatt, 3 szerelő és az alkatrész érkezett meg Bpről, hajnali 2-órára, akkor megjavították,és fél 4- körül felszálltunk, most már itthon is vagyunk!
Állítólag rossz üzemanyagot tankoltak bele, és eltömődött valami fúvóka és meghibásodott, hogy ez odafelé történt vagy ott nem tudjuk..de rengeteget vártunk..hosszú volt az éjszakat..

Nagyon szuper volt, csodaszép a sziget, de most nagyon fáradtak vagyunk, írok és hozok képeket is ( ezer db felett fotóztunk), amint tudok!

# 2030
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169202 Üzenet linkje2011-07-10 11:16:37 

Sziasztok!

Erinet, örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok (még akkor is, hogy történt az a kis baki hazafelé)! Várjuk a beszámolód és a képeket! icon_smile.gif

Mindenkihez lenne a következő kérdésem: szerintetek júniusban vagy szeptemberben érdemes Santorinire menni? B szezont néztük ki és nem tudom, hogy a 2. hét vagy az utolsó előtti hét lenne-e a jobb (jövőre). Mi a különbség (azonkívül, hogy júniusban tovább van világos)? Gondolom mind2 hónapban van azért élet még rendesen a szigeten?
A másik kérdésem, hogy van-e olyan part, ami kevésbé hirtelen mélyülő?

Köszi szépen előre is a válaszokat!

Anikó

# 2031
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169207 Üzenet linkje2011-07-10 12:06:49  Válasz a #169188. hsz-ra Előzmény #169188

Szuper!
Nem volt kevés ez az 1 hét????
Örülök, hogy a visszaúttól eltekintve pozitív élményekkel teli érkeztetek vissza.
Várjuk a beszámolót, a fotókat!
De előtte jó pihenést!
Üdv,
Medi

# 2032
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169240 Üzenet linkje2011-07-10 18:32:31 

Sziasztok!
Kicsit pihentem, elkezdtük feltölteni a képeket, rengeteg van:) és nagyon jó visszanézni.
Kevés volt az 1 hét, mennénk még jövőre is!

Gyönyörű a hely, nekünk picit drága volt, szerdára elfogyott egy havi fizetésem költőpénzként, vagy én keresek nagyon keveset tanárként, vagy a sziget drága.
1 kiránduláson voltunk a vulkánoson és 1 napot quadoztunk.

Sok minden betervezett program kimaradt egyéb okok miatt, de majd jövőre.

A férjem nagyon megégett, annak ellenére, hogy rendszeresen bekentem, egy nagyon jó minőségű napkrémmel.
Az orra úgy leégett, hogy vérző sebes lett, sokszor miatta nem tudtunk elmenni oda ahová szerettem volna.

Szállás:
Haroula 4-es szoba.
Nagyon zajos az utcafronti rész, de kereszt huzattal átszellőztethető, ha kitámasztottam a fürdő ablakot,nem kellett klima sem.
Nagyon tiszta volt, naponta alaposan takarítottak.
Fedett, különálló teraszunk volt, ahonnan látni lehetett oldalra kicsit a tengert és szembe a nagy hegyet!
Teregetni a terasz korlátra tudtam, csipeszt feltétlen kell vinni.
Esténként nagyon jó volt kiülni a teraszra, viszonylag hűvös volt, és bámulni a forgatagot.
Nappalra bezártuk a spalettákat, így nem melegedett át a szoba.

Konyhában is minden volt ami kellett, nem hiányzott semmi, fürdő szép volt, volt benne zuhanytálca is.

Egy dupla és egy egyszemélyes ágy volt, a dupla nagyon keskeny volt, hozzátoltuk a másikat is, úgy aludtunk.

Utolsó napon 3-ig lehetett a szobában maradni, mig a Finikas-ban csak délig.

Folyt. köv.

# 2033
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169263 Üzenet linkje2011-07-10 22:47:45 

605 db fotó a képtáramban, ha valakit érdekel!
https://picasaweb.google.com/tancineni/SantoriniBlue2011070220110710

# 2034
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169272 Üzenet linkje2011-07-11 06:42:31  Válasz a #169263. hsz-ra Előzmény #169263

Köszönjük szépen Erika!

Jó volt nosztalgiázni.

# 2035
Marcsi62
Aktív fórumos
Aktív fórumos
112 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169313 Üzenet linkje2011-07-11 15:19:33  Válasz a #169263. hsz-ra Előzmény #169263

Köszönjük a klassz képeket Erinet!!! icon_lol.gif

Marcsi

# 2036
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169349 Üzenet linkje2011-07-11 18:36:17 

Szivesen!
Remélem sikerült mindenkinek érdekes képeket feltennem, direkt fotóztam árakat, de nem tudom már megmondani, melyik étteremhez melyik ár tartozik, de tájékozódás képen jó lesz!

Ma elkészült a Santorini diszem, megmutatom, kicsit más mint a NeiPoris, de ez is nagyon szép!
Balra NP. jobbra Santorini icon_smile.gif

Itt fordítva, jobbra Santorini, balra NP.

# 2037
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169351 Üzenet linkje2011-07-11 18:42:31 

Erinet írta:
Szivesen!
Remélem sikerült mindenkinek érdekes képeket feltennem, direkt fotóztam árakat, de nem tudom már megmondani, melyik étteremhez melyik ár tartozik, de tájékozódás képen jó lesz!

Ma elkészült a Santorini diszem, megmutatom, kicsit más mint a NeiPoris, de ez is nagyon szép!
Balra NP. jobbra Santorini icon_smile.gif

Itt fordítva, jobbra Santorini, balra NP.

Szia Erinet!

Tutik a képeid és a díszeid is! icon_smile.gif

# 2038
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169394 Üzenet linkje2011-07-11 23:13:01  Skaramagas

Sziasztok!

Írok néhány infót ami eszembe jut.

Napernyő bérlés a Kamari Beach-en, általában 7-8 euró volt, kivéve a Skaramagas étterem előtti partszakaszon, ahol az Apollon Travel vendégei 3-euróért, plusz valamilyen fogyasztásért vehették igénybe a napernyőket és a napágyakat.
Ez kedvezőbb volt, hiszen így is, úgy is fizettél, viszont itt kaptál érte valamit is.

Kiválasztottuk a napágyat, majd jött a srác , felvette a rendelést, és amikor kihozta akkor fizettünk.
A napágyak kényelmesek voltak, krém színű szivacsot rögzítettek még rá.
A napernyőkről lógott az árlista, abból lehetett választani.
Mi egy mézes- joghurtot és egy adag dinnyét kértünk, így fizettünk 10 eurót, de szerintem ez megérte.

Igaz nem maradtunk sokáig, és nem is fürödtünk a vízben max. csak 10 percet, mert nagyon hideg volt nekünk a víz.
Azonban megtapasztaltuk milyen érdekes a "talaj" a víz alatt, le láttunk a víz aljára, nagyon szép formájú kövek és kavicsok voltak benne, és érdekesen mintázott volt. Kár lett volna kihagyni ezt a látványt.

Skaramagas napernyős árlista:

# 2039
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169404 Üzenet linkje2011-07-12 08:26:09 

Szia Erinet!

Megnéztem az albumod, nagyon jó képeket készítettetek, szinte már ott éreztem magam. icon_lol.gif
Látom, bele szerelmesedtetek a szigetbe, tervezitek, hogy újra mentek?
Sikerült mindent megnéznetek, amiket előzetesen terveztél?
Esetleg, írsz részletes beszámolót, az élményeitekről?
Néhányan szívesen olvasnánk icon_wink.gif

Üdv, Melinda

# 2040
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169456 Üzenet linkje2011-07-12 19:50:47  Válasz a #169404. hsz-ra Előzmény #169404

szia Melus!

Köszi a dicséretet, szóban sokan dicsérik a képeket, csak azt nem értem, hogy akkor miért kapok rá 1 illetve ritkán 2 pontokat a pontozásnál, annyira rosszak lennének?
Tudom, hogy nem verseny, de én a legrosszabb képsorozatra is 3-at adtam legalább, mert mindegyikben van valami szép..és többnyire 4-5-öket adok, én miért érdemlek 1-et? (ez talán csak a tanár énemet zavarja, hogy az 1, az nálam elégtelent jelent icon_sad.gif)

Santorinit imádom, most még jobban mint előtte, megértem teljesen Josza érzéseit, még én sem érkeztem haza onnan ...
Nagyon szeretnék jövöre is menni icon_smile.gif

Hosszabb, egybefüggő beszámolót nem tervezek, csak inkább témák szerint egy két összefoglalót, mint pl. a szállásról, a napernyőzésről.

Most a gyrosokról:
Kamariban legtöbbször a STOP gyrosozónál ettünk a part menti sétányon, 2 E volt a pork ( sertés) gyros, illetve 2,5 a csirkés, ettem mindkét félét, de nagy különbséget nem vettem észre közöttük..
Jó volt, de nem volt olyan jó mint a Nei Poris, ez az egy szempont amiben NP, jobb mint a sziget.

STOP

A legfinomabb gyros-t Fira-ban ettük 2,5- ért, egy kis térről nyilt az üzlet ahol a fekete emberek ülnek a magasban. Ez a gyros másabb volt, nem volt benne krumpli és teli volt helyette hússal, friss volt a zöldség benne és a pita ropogós volt, nem ízetlen, hideg. Nekünk ez tetszett a legjobban.

Fira:

Perissában is ettünk, az is jó volt. Bár a férjemnek kettő kellett a kicsike mérete miatt, itt mondták először, hogy van nagy adag is 4- E -ért, de nem merte egyből azt bevállalni, inkább a kicsi után kért még egyet.

Azt elmondhatom, hogy bármelyik városban vagy faluban voltunk, 2- illetve 2,5 -ért volt gyors elérhető közelségben, még Oia-ban is,a buszmegálló mellett 2,5-ért és a jobbak közé tartozott.

Oia gyrosozó:

Korábban előnyben részesítettük a gyros tálakat, itt nem volt ez annyira elterjedt, illetve ahol láttam 8 E-t kértek érte ( Np-bana 5,5-et), a STOP-ban kér előttem egy emberke, hogy tálba szeretné külön rakva a gyros "alkatrészeket", de tiltakozott a szakács, hogy ő olyat nem készít, mert az nem gyros. Pont az enyémet csomagolta és azt mutogatta a vendégnek, hogy na ez a gyros icon_smile.gif

Ettünk 2-ért is gyrost a Haroula felé vezető kis úton is, nem jut eszembe a neve, ott pl,nem volt benne krumpli, de nem volt kipótolva hússal sem,
Ez volt az az üzlet:

Bent viszont nagyon szép kis fotókat készítettem szines székekkel, ablaktáblával.

Gyrosról ennyit.

Szép estét mindenkinek!
Erin

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 135 136 137 ... 156 157 158   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu