Limenasnak két tengerpartja van. Egyik a régi kikötõ melletti szép, de zsúfolt strand. Ennek vize lassan mélyül, de sok vizifû borítja az aljzatot. A másik kisebb strand a várostól másik irányba kifelé van, arról nincs tapasztalatom, de általábana Thasszosz körüli strandokat úgy ismerem, hogy lassan mélyülnek és finom homokosak.
Ajánlom neked a beszámolók rovatunkban a 2002-es thasszoszi nyralásomról írottat elolvasni (illetve hamarosan megjelenik Mia 2006-os nyaralásának beszámolója is).
Andi
"A kis kikötõ mellett kezdõdött el a pár száz méter hosszú aranyhomokos strand. A víz lassan mélyült és gyönyörû átlátszó volt. "
"Kipakoltunk és mentünk a strandra. A strand homoksávja 10-15 méter széles lehetett, finom aranyszínû homok borította. Helyenként napozóágyak és napernyõk sorakoztak rajta, máshol volt elég hely a homokban is lefeküdni. Hátrébb az út menti fák adtak árnyékot, így ha nem bírtuk már a nagy meleget, pár méterrel odébb az árnyékba húzódhattunk. "
"...Ezt a napot a strandon töltöttük. Délben visszamentünk a szobánkba ebédet készíteni, és egy kicsit sziesztázni, majd délután megint visszamentünk fürdeni, a strand csak pár percnyi sétára volt házunktól. A finomhomokos, zöldes, tiszta vizû, szép partszakasz ideális hely kisgyerekeseknek és búvárkodóknak is. A víz lassan mélyült, beljebb vizifû (afrik) borította az alját, ez adta különösen sötét szinét. Ha egy kicsit beljebb úsztunk, a vízbõl a part felé nézve csodálatos látványban lehetett részünk, amint láttuk a meredek domboldalt, teli ezüstösen fénylõ olajfákkal és fenyõkkel és köztük megbújva az antik színház maradványaival. A strand szélét platánfák és óriási eperfák szegélyezték, melyeknek árnyékában meghúzódhattunk a délutáni rekkenõ hõségben. A strand mögötti utcában szintén végig bárok, tavernák, mulatóhelyek sorakoztak."
Ez így elég nehéz,mert én is csak nyaralni voltam ott és nincs utazási irodám A Bella Tours utazási irodának vannak 4 személyes apartmanjai is.
Utazási iroda által akartok menni, vagy egyénileg?
Ha egyénileg, akkor van itt egy oldalabb visszabb is internetes cím egy Skala Potamiasban lévõ apartmanról....
Nagyon köszönöm a választ! Szerintem önállóan illetve utazási irodán keresztül is szívesen megyünk. Csak már ott tartanánk...
Egy biztos, hogy autóval megyünk majd..
Átnézem a szálláscímeket, Thassos a leírásaitok alapján abszolút szimpatikus.. Tavaly Lefkadán voltunk, az is gyönyörû, de az utazás elég hosszú volt, fõleg a görög hegyeken keresztül..
Jud, örülök, ha valamiben tudtam segíteni, Thassos tényéeg szép hely, fõleg a természet csodás, meg a partok.
Akkor szerintem, jobban megéri a netes szálláshelyeket bújni, ha autóval mentek....
Juuujjj de kis helyes apartman.
2 napja vadászom ezt az apartmant, mert az iroda még nem tudott képeket mutatni, mondván majd csak jövõ héten lesz.
Az Athrion apartmant sajna nem találtam meg.
Segítségeteket szeretném kérni.
Szerintetek melyik szigetet vegyem "célba"?
Thassos vagy Skopelos?
A megérzéseim inkább Skopelos felé húznak...valahogy Thassos a homokos partjával és a közelségével zsufisnak tûnik...és a tenger látványa...a homok miatt nem az csábító vakító kék, vagy csak tévedek?
Sziasztok!
Szeptemberben,készülünk Thassosra:-))Olvasgattam a fórumot,de motorbérléssel kapcsolatban nem sok mindent találtam.
Valaki bérelt kint motort?Ha igen mennyiért?Mi mindíg bérlünk 10-12 napra és azzal fedezzük fel a környéket.Itt is így szeretnénk tenni,de jó lenne tudni motorárilag mi a helyzet?
Lefkadán,Sartin 9€-ért béreltünk remélem itt sem lesz sokkal több!!
Skala Potamias-on néztük ki a szállást,az apollonal mennénk szeintetek jó hely?Nem túl kicsi??Éjjel van azért élet?Ajándék boltok vannak?Amiket minden este meglehet nézni?)))))
Én nem mennék Skala Potamiasra, mát többeknek is mondtam itt, de ízlések és pofonok. Nekem túl kicsi. Szerintem Thassoson igazán csak Limenas, Limenaria és Potos eléggé kifejlõdött helyek.
Mi nem béreltünk motort, arról nem tudok nyilatkozni.
Szia Casmir!
Nem, nem látszik, mire válaszolsz.
Szkopéloszról írok neked a saját topikjába. Ott olvasd el.