Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8605 Üzenet linkje2006-06-13 22:31:46 

Akkor jó! Én meg mindig magamra veszek mindent! Aztán ki tudja!
Ismerõseim a párom szülei. Nincs sok pénz nyaralásra ezért mentek ilyenkor. Azt gondolom, hogy benne van a pakliban az ilyen eset. (elõszezon) És valamilyen szinten jogosan fel voltak háborodva ugyanis az utazási iroda nem mondta nekik,hogy csak õk ketten szállnak ott le a buszról. Mindenki ment Paraliára... ott volt élet, szervezett programok stb.
Egész évben meló aztán egy kis nyaralás és tessék. De hamar túltették magukat. Ez idõ alatt megtalnulták a kagyló pucolás rejtélyeit a házigazdától, iszapot pakoltak stb.

# 212
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8607 Üzenet linkje2006-06-13 22:37:55 

Na itt a jó oldala a dolognak! Tudod mikor van ideje a tulajnak bíbelõdni a vendéggel ilyen szinte a fõszezonban! Sajna mi nem tudunk a suli miatt ilyen korán menni, pedig egész jó buli lenne ez is! Bár mi tavaly is kiprovokáltuk a tulaj törõdését Parálián is, nagyon élvezte õ is hogy minket minden érdekelt, térképeket rajzolt nekünk, stb. Na de azt hiszem a Kriszta mellett sem fogunk unatkozni. icon_lol.gif icon_lol.gif Ha rajta múlik hazatérve jelentkezünk görög nyelvvizsgára. icon_lol.gif icon_lol.gif
# 213
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8608 Üzenet linkje2006-06-13 22:40:05 

Mi az Ariti apartmanba megyünk! Nem tudsz véletlenül róla valamit!
Vagy ezt már Paraliás topicba kéne írni? Nem vagyok jártas! icon_redface.gif

# 214
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8610 Üzenet linkje2006-06-13 22:43:58 

Igen, oda írj ezzel kapcsolatban. Ismerõs a neve, lehet hogy itt említették. Kintrõl nem emlékszem, de Parálián iszonyat sok apartmanház van. A Paráliás topicban hamarabb találsz olyat aki tud segíteni.
# 215
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8613 Üzenet linkje2006-06-13 22:47:23 

OK! Köszi!
# 216
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8634 Üzenet linkje2006-06-14 09:02:34 

Rebeka!

Tényleg arra még nem is gondoltam, hogy ennyi gyerek az emeleten mit fog csinálni, mert csend az tuti nem lesz. Szerinem Roli a hisztis idejét, igen hangosan fogja eltölteni, majd hanzik tõle a dias. Jó ég!!!!!!!! aki mellénk kerül...

Én már leírtam, hogy lehetünk a föld legszebb helyén nyaralni, de mit se fog érni, a hangulat, jó kedv, és romantika nélkül azt bizony ott nem található, azt nekünk kell elvinnünk...

A kávé ez temészetes lesz, csak mikor érek oda. Mi 9 ig lehetünk a Paraliai apatmanba ha hamarabb értek le akkor gyeretek oda, és ott kávézünk. Ha nem akkor Makrin talizunk, de sajnos a szobát mi se kapjuk meg hamarabb mint ti. Így kávé, a tengerparton, na mit szólsz?? icon_lol.gif icon_lol.gif

# 217
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8683 Üzenet linkje2006-06-14 16:06:51 

Majd megoldjuk a dolgot, Roli délben gondolom úgyis pihen, majd a felnõttek is úgy idõzítenek. A két középsõvel nem lesz nagy gond, legfeljebb kicsit hangosabban érzik jól magukat, de majd rávesszük õket, hogy a parton és a vízben tomboljanak. Ha nem lesz nagy tömeg, márpedig az a hír járja, nem fognak zavarni senkit. A két nagy meg bedugja a fülét mp3-al szokás szerint és ellesznek. icon_lol.gif icon_lol.gif Különben is ne aludni menjen senki Görögországba! icon_lol.gif A görögöket amúgy sem tudjuk túlteljesíteni, nekem eddig az volt a tapasztalatom. icon_wink.gif

Nincs eldöntve az indulás ideje még, majd hétvégén egyeztetünk. Mindenesetre bele kalkuláljuk a törököket, legfeljebb hamarabb érkezünk. Van telefon, ha nem vagytok ott hívunk. A fürdõruhát felülre rakjuk, és korai érkezés esetén irány a tenger! icon_lol.gif

# 218
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8686 Üzenet linkje2006-06-14 17:12:01  Kérdések

Sziasztok!

Én 26-án utazom "Makriba".
Valójában a kérdésem az volna, hogy a tömegközlekedés mennyire igénybevehetõ és mennyire szervezett. Nem tudom milyen mértékben érdemes igénybevennem a szervezett fakultatív programokat. Persze némelyiket kényelmesebb lesz, ezt már látom elõre.
Esetleg robogóbérlés? Van valakinek pontos információja ezekrõl?
Én most megyek elõször és még ismerõseim sem voltak. Ráadásul egyedül megyek. Andromédás szervezésben. Valaki esetleg, mint leendõ útitárs? icon_smile.gif
Igazából elég sok dolognak utánanéztem már a neten, a de a tömegközlekedésrõl nem nagyon találok infót. A térképeken látom, hogy esetleg volna lehetõség vasúti csatlakozásra. Innen jött a TK ötlet.
utólag pedig elnézést, hogy berontottam a kérdéseimmel, tudom nem illik, de még nem volt idõm elolvasni az eddigi HSZ-okat. De ezt rövidesen pótolom.
Köszönöm elõre is az esetleges segítségetek!

teeby

# 219
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8695 Üzenet linkje2006-06-14 18:01:05 

teeby!
26-án megyünk még egy páran, ha visszaolvasol látod, hogy 11-en. Melyik apartmanba mész?
Tömegközlekedést nem tudom, de robogót lehet bérelni, mert az Anikóék tavaly így kirándultak. Õ most éppen kinn van, majd jövõhéten hazatérve ellát minket friss infoval. Az õ beszámolóját olvashatod az alábbi oldalon:
https://www.utazas.info/gorog/html/index.php?content=magazin1
Ha visszaolvasol ezeken az oldalakon szintén megtalálhatsz infokat a helyrõl, bár az Androméda oldalait gondolom már átnézted.

# 220
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8703 Üzenet linkje2006-06-14 19:45:06 

teeby!

Görögországban busszal szinte bárhova eljuthatsz.
Makrigialosz fõterén van a buszmegálló, kb óránként indul busz Katerini és Szaloniki irányában is.
Robogókölcsönzõ is van egy a fõtér közelében, a piactér és a vasút állomás mellet.

# 221
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8704 Üzenet linkje2006-06-14 19:54:39 

Közben elolvastam az egész topicot.
Pár dolgot innen is megtudtam. icon_smile.gif
Igaz leginkább a lelkesedésem stabilizálódott valamelyest. Elég sokféle véleményt lehet olvasni magáról az országról. Valójában engem nem különösen a tenger vonz, és fõleg nem a nyüzsgés. Ezért is bíztató valamelyest ez a település. Persze szalonikibe is be kellene néznem, de leginkább a környékre vagyok kíváncsi, azért is próbálkozom a tömegközlekedéssel. A térképet nézegetve Véria, Náoussa és Édessa is megközelítjetõ lenne. Azonban a buszközlekedésrõl is annyit találtam, hogy távolsági járatok esetenként megállnak a településen (napi 3 alkalommal, ha jól értesültem), de kevésbé szervezett, mint mifelénk. Az árakról pedig nem mesélnek a weboldalak. Valójában ezt szerintem el is kell valamelyest fogadnunk egy olyan országban, ami javarészt az idegenforgalomból él. Bár ez azért vitatható. icon_smile.gif
A robogóbérlés volna esetleg még járható út.
Bár utánaszámolva Véria 40Km sacc/kb egy napos robibérlés +az üzemanyag kiteszi a szervezett fak. program árát. Igaz a térképet nézegetve így útba ejthetõ lenne más látnivaló is, sejtésem szerint legalábbis. Valójában nekem a kötöttségek nem hiányoznak a programokból. Mert szeretnék rengeteget fotózni. Ezek pedig nem túristafotók lennének.
Hogy a dolog teljesen érthetõ legyen, azért buszozom és egyedül, mert egy hete szólt egy ismerõsöm, hogy van egy repi út, amire nem tud elmenni és át tudja íratni rám. Hipp-hopp szabadságrendezés és egy kis szervezés, de útitársat meg nem tudtam magamnak találni. icon_smile.gif
Mondjuk ez a legkisebb gondom, mert jobban szeretek egyedül lebonyolítani programokat. Meg aztán még nem vesztem el sehol.
De a vége azt hiszem az lesz, mert túl mohó vagyok, mindent látni akarok, hogy csak pár kiválasztott programra koncentrálok, a többi idõt pedig ejtõzésre áldozom.
Valójában az a helyzet, hogy még a költségvetésemet is csak nagyon nagy vonalakban csináltam meg.
Még az zavar kicsit, hogy nem ismerem a helyi vásárlási és étkezési lehetõségeket, én magam pedig vegetáriánus vagyok. Egyébként is iztosabbnak látom az önellátást, de a vásárlási lehetõségek szûkös ismerete és a korlátozott mobilitás, ami pár részletet még fedve tart ezügyben. De ezek csak kicsinyes aggodalmak. icon_smile.gif

Köszönöm a gyors választ és a segítõkészséget, én elõször megyek Görögországba és remélem tetszeni fog. (legtávolabb idáig Stockholmban voltam)

# 222
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8705 Üzenet linkje2006-06-14 19:56:51 

Jox köszönöm a válaszod!

Közben nekem is leesett, hogy biztosan lesz ott helyben információ mindenrõl. icon_smile.gif
Csak az aggódásaim leszûkítették a gondolkodásom.
Köszönöm neked is mégegyszer!

# 223
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8706 Üzenet linkje2006-06-14 20:05:28 

teeby!

Vágj bele nyugodtan a saját szervezésû túrákba!
Sokkal jobb, ha az ember maga szervezi meg az útvonalat, a programokat és az ezekre szánt idõt.
Remélem sok szép természet fotót készítessz majd (mert többnyire mindenki "csak" a tengerpartokat fotózza) és párat majd feltöltessz a Hellasz fotóalbumba!

# 224
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8707 Üzenet linkje2006-06-14 20:08:52 

Szia teeby!

Szeretettel köszöntelek a Makri topikban, és akkor találkozunk 27-én Makriba, feltéve ha egy helyen lesz a szállásunk! icon_wink.gif

# 225
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8708 Üzenet linkje2006-06-14 20:27:13 

Jox, remélem lesz lehetõségem feltenni majd képeket.
Ugye ez azt jelenti, hogy sikerrel jártam. icon_smile.gif

Rendben, összefuthatunk egy "üccsire" mindõtökkel. icon_smile.gif
Még nem tudom a szállásom pontosan hol lesz, mert a jövõ hétre kapok meg minden papírt az utazási irodától.
Az ajánlatuk között ott van a Dias is, így elképzelhetõ, hogy egy helyen leszünk. icon_smile.gif
Jövõ héten kiderül.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu