Ez tényleg nem túl jó hír! Asszem át kell gondolni, hogy autó vagy fakultatív! Bár én még így is inkább az autó felé hajlok, mert a fakultatívon az ember közel sem lát annyit, mintha önállóan nézi meg a szigetet! Így két embernek bérelni és benzint fizetni húzós, de mit csináljuk! Vagy kicsit többet áldozunk a nyaralásra, hogy lássuk amit szeretnénk, vagy spórolunk és csak részeit látjuk a szigetnek!
Az úgy "kisüzemi áron" 480Ft/lityi, ha átlagolom 265 Ft ra 1€ értékét, ami ténylegesen ki tudja,hogy mennyi lesz júniusban, vagy akár a jövő héten.
Olyan Miti nincs...
Csak ne hogy mán kerekítsenek egész euróra.Az a kopasznak is hajmeresztő.2€... Szevasz Vera.
Legutóbb atosz szerkesztette (2010-05-02 19:10:27), összesen 2 alkalommal
Na azért az nagyon komolyan odavágna a terveinknek,azt hittem csak Magyarhonban létezhet ilyen brutál benzin ár
De ha ez igaz lesz Kónyu, akkor biza mi is jól megismerjük Skala környékét
Kónyu Te mibe szoktál kagylót gyűjtögetni?(már ha szoktál)Elfeledtük megnézni a Decathlonban van-e erre valami okosság.Eddig a fürdőgatyóba gyűjtögettünk ,de kéne valami jobb
Szó, ami szó és ez nem vészmadárság,de félő,hogy elég "darabosak"lesznek az árak, ilyen "nyugati ösztönzők" mellett.Ami, mint itthon is, magával cipelte más árúk árainak emelkedését.
Mi Miskolcról megyünk és ketten leszünk a párommal.
Visszatérve a jogosítványos dologra. A neten próbáltam utána nézni a külföldön vezetéses dolognak és ezt találtam :"Tehát a külföldi vezetést nem a kezdő jogosítvány akadályozza, hanem a 18. év alatti életkor.Tisztelettel:Dr. Koszoru István " A kölcsönző honlapján meg az volt hogy legalább 1 éves jogosítvány kell. Ezért kérdeztem rá emailben a dologra.
Nem tudom mi lesz még autókölcsönzés terén. Mi a CBR-t néztük jó áraik vannak, a neten is jókat olvastam róluk és Skalan is megtalálhatóak. http://www.cbr-rentacar.com/models.php
Amikor Zakynthosra mentünk a kompdíj oda-vissza volt kb. 14 euro. Szerintem most ez az ár is oda-vissza útra vonatkozik.
Legutóbb faopal szerkesztette (2010-05-02 20:07:50), összesen 1 alkalommal
#1327562010-05-02 20:31:45 Válasz a #132670. hsz-ra
Fakultatív görög estjén én még gondolkodnék helyedben....erősen.
Helyi tavernák is szerveznek, és csak fogyasztás ellenében, nem kell belépőt fizetni pluszban.
Viszont az iroda által szervezett est ha jól emlékszem 25 €!
Nos abból fejenként úri lakomát csaphatsz, ezeken a szervezett programokon pedig fix menüsort kapsz.
Persze, már megint anyagiasságom szólalt meg.
De én 2 évvel ezelőtt jobban éreztem magam a helyi taverna buliján, mint az első év szervezett görög estjén.
Nem mindegy.....betévedsz egy (vélhető) önszántából összegyűlt társasághoz, akik még táncolni is hajlandóak a hangulat hevében, vagy egy megszervezett "kötelező" vacsorára mész.
Persze, ez is megint....mindenki maga dönti el mi a jobb neki!????
Casmir!
A görög esttel kapcsolatban teljesen igazad van! Nálunk még kérdéses, hogy megyünk e! Korfun pl. nem voltam elragadtatva, ahogy írtad fix menü volt, minden asztalon volt 1 tálon kaja és ami jutott azt etted! Viszont tavaly Marmarason voltunk és az ottani görögest megérte a pénzét! Annyi ételt még soha nem láttam egy helyen! Mindenfajta ételből - hús, sajt, saláta, zöldség, gyümölcs, tengeri herkentyű, süti - kb 10 féle volt az asztalokon! és nem túlzok! és mindez egy 4 csillagos szállodában! Majd meglátjuk itt mit ígérnek! De lehet tényleg spontán bulit csapunk inkább helyette!
#1327672010-05-02 21:58:31 Válasz a #132757. hsz-ra
Nekünk könnyű dolgunk lesz már....
1. Ti már tapasztaltok, vagy a csoport társak.
2. Mi 2 hétre megyünk, még megnézhetjük első héten, meg a véleményeket hallgathatjuk.
De nem hiszem, hogy én valaha is szervezett görög estre beneveznék.
Párom kissé guorment..... inkább Ő választja ki.
#1327812010-05-03 09:41:12 Válasz a #132745. hsz-ra
Kristi!
Kagylónak (ha vízben gyűjtöm) egy régi hálót viszek magammal, olyasmit, amit ma a mosógépbe árulnak zokni- meg bugyimosáshoz. Pár hónapja volt a Dechatlonban is és néha a Rossmannban is kapható fillérekért.
Atosz!
Ha igaz a rosszhír, senkit nem izgat majd, hogy az milyen durva a kedves Kefaloniára látogató turistának, nem mi leszünk a fő szempont
Azért én reménykedem, hogy ez csupán egy durva pletyka, ezért nem is terjesztésre szántam, hanem hogy valahol mélyen kalkuláljunk ilyen szörnyűségekkel is.
Szerintem sem lépnek meg ekkora emelést, az mindent hazavágna, rögtön az autókölcsönzőket lenullázná (csak ami közvetlenül érint minket), de ugyanígy duplájára emelne szinte mindent, főleg egy szigeten, hiszen oda sok mindent a szárazföldről szállítanak.
Szóval remélem, rémhírnek bizonyul, ezért nem is terjesztésre szántam, nehogy mindenki megijedjen, csak így magunk közt említettem, a lefkadai forrásunkra hivatkozva. És kezeljük a helyén egy görög kutas szavahihetőségét
Egyébként tegnap a németek megmentették testvéreinket, megkapták a 120 Millás kölcsönt, reméljük, ez enyhít a krízisen!!
#1327832010-05-03 09:54:51 Válasz a #132767. hsz-ra
Casmir!
Írjunk inkább 'ínyenc'-et, azt mindenki érti
Én egyébként be nem fizetnék görög estre, de mást se beszélek le róla. Csak egyszerűen az ilyen szervezett turista-butítókat nem szeretem, inkább ha valami gyöngyszemre bukkanok egy tavernában, akkor oda spontán beülünk. Imádom, ahogy a helyiek mulatnak, de azt is, amikor egy szál buzukival vagy lirával zendítenek rá.