Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 2176
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34513 Üzenet linkje2007-07-04 16:26:26  Válasz a #34510. hsz-ra

Myra!

Nagyon jó, hogy leírtad, és tökre meg is értem a lelkivilágodat. Hisz tavaly én pont a szállásunk miatt Makrin voltak kiakadva, hogy mennyire lepukkadt, és idén ugyanazért a pénzért itt egy csúcs szállást kaptunk.
Szóval kicsit eltudja venni az ember kedvét ha az érkezéskor nem azt kapja amire számított.
A cocusba mi se voltunk, és a másik 4 diszkóba sem, mert a fiatalság nem akkart menni. Majd kapok ezért a Szöszytõl. Viszont voltunk jó kis tavernákba kajálni, és a tengerpart melletti bárszerûségek nagyon bejöttek nekünk.
Amúgy a strandolás szempontjából nem voltatok távol tölünk, lehet még láttuk is egymást, mert mi is a cocustól kb. 100 mre voltunk a központ irányába. Ott tényleg szép tiszta volt a tenger és a part.

# 2177
Myra
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34515 Üzenet linkje2007-07-04 16:36:15 

Fakultatív kirándulás: mi Meteoráknál voltunk, csodaszép, tényleg érdemes elmenni. Nem olyan vészes a lépcsõ, s a másik kolostornál nincs is egyáltalán. Nagyon szép a látvány, sok érdekeset hall az ember út közben. 30 euro fejenként plusz a belépõ 2euro / fõ / kolostor. Szerintem megéri, s van némi "szabad program", miközben mindenki oda megy s azt nézi meg egy kolostoron belül, amit szeretne. Szerintem lenyûgözõ az egész, a hangulat, a hely szelleme.

Görög esten voltunk még, 20 euro / fõ. Nekem az is tetszett. Este 3/4 8-kor van indulás Paraliáról, átvisznek Larisszába ha jól emlékszem a város nevére s ott a Kasztra nevû vár-diszkóban van a program. 1000 férõhelyes, majdnem teljesen tele volt. Svédasztal van, illetve önkiszolgáló, mindenki magának szed abból, ami szimpatikus neki. Van gyümölcs is, nekünk dinnye volt. Korlátlan víz, üdítõ és bor fogyasztás. Megkóstoltam a bort, finom volt! Egy híres néptánccsoport ad elõ koreográfiákat, nagyon ügyesek, végig tapsolt a közönség. Bevonják a nézõket is, fel lehet menni a színpadra is, de lehet az asztalok között is szirtakit táncolni. Lehet Õket fotózni, sokan kameráztak is. A program éjfélig tart, fél 1-re ér a busz vissza Paraliára.

Hajózni nem voltunk, mert a mellettünk lakó család volt kalózhajón s nekik nem tetszett.
Athénban voltak többen, azt mondták, többet soha, mert rohanás az egész, szinte semmit nem látni. Hosszú út - 444 km oda. Az õrségváltás látványos. A görög buszok légkondisak, kényelmesek, étkezni nem szabad rajtuk.

Ennyit tudok mondani a fakultatív kirándulásokról.

Hétfõn reggel találtam egy 10 eurost a fûben - 4 éve egy aranygyûrût a parti homokban -, mivel ez "égi ajándék" volt, abból vettem egy szép ezüst s fehér arany karkötõt. A templomtól feljebb, azon az oldalon árulták, centiben mérik, szerintem érdemes megnézni. Szép minták, bár inkább olasz mint görög, de szép.

Ha valami kérdés van, szívesen válaszolok. Tényleg ne haragudjatok hogy nem áradoztam Paraliáról, aki ismer, az tudja, mennyire vártam a nyaralást... de az odaút, a part kinézete a központi részen, a magyar Hölgyek kinti megítélése, némelyik kinti idegenvezetõ hozzáállása....ezek azok, amik felemássá tették ezt a 10 napot.
De mindettõl függetlenül a görögök kedvesek, barátságosak, nyugodtak.

# 2178
Myra
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34516 Üzenet linkje2007-07-04 16:51:12  Válasz a #34513. hsz-ra Előzmény #34513

Kriszta, igazad van, ezért is írtam le jót és rosszat egyaránt. Ezekbõl lehet tanulni. Nekem is csak a leírt körülményekkel volt gondom, nem magával Görögországgal, mert nagyon hangulatos, a tavernák nagy részében finomam fõznek. Sõt, a szekér melletti tavernában a vacsora után ingyen hoznak ki dinnyét és kávét. És még magyar étlap is van icon_smile.gif

Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a fórumosok közül nem sikerült kint találkozni senkivel icon_cry.gif Pedig jó lett volna.

A parttól nézve a második utcában, fent az Omilos környékén van egy jó bolt, sok mûanyag áruval (azok felejtõsek), de lehet kincsekre akadni. Én pl ott vettem 8 euroért egy csodálatos fa padlóvázát, ha sikerül képeket feltenni, felrakom azt is. És kerámia bögrét 0,8 euroért, ami a boltokban 1,5 - 2 euro. Ajándékba hoztam haza icon_lol.gif
Egyébként a határnál a duty free shop-nál megáll a busz, de nem olcsóbbak szerintem, én legalábbis az italokat néztem, de ugyanannyiért vettem Paralián ouzot és Metaxát.

És a Meteoráknál az ikonfestõ mûhelyben vettem ikont, benne van a tanúsítvány hogy eredeti s mi magyarok kaptunk engedményt - ami csak reklámfogás, de így ugyanannyiért megkaptam ott az ikont, mint Paralián tanúsítvány nélkül. Egyébként Paralián is van sok boltban, de a hátát nézzétek meg a tanúsítvány miatt.

# 2179
Myra
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34518 Üzenet linkje2007-07-04 16:56:55 

És a saját figyelmetlenségem - kagyló széle elvágta a lábamat - mellett még Pesten is megjártam, mert a Népligettõl villamossal mentünk át a Népstadionhoz, 5 megálló. Minden csomagot én fogtam, a villamoson sokan voltak, csak félig tudtam kapaszkodni, s egy hirtelen fékezésnél - a villamos majdnem elütött egy épp arra sietõ járókelõt - repültem én is a csomagokkal együtt, ott a villamoson... most már mosolygok rajta, bár a jobb kezem fel van kötve, mert elég szépen megütöttem. Bocs mindenkitõl a nem ideillõ hozzászólásért icon_rolleyes.gif
# 2180
Juditka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34527 Üzenet linkje2007-07-04 17:59:04 

Sziasztok!icon_smile.gif Csak most találtam rá erre a fórumra, szóval még nem nagyon olvastam végig! Én imáádom Paráliát! Tavaly voltam elõször görögben...tehát Parália onnan az elsõ élményem...de soha nem volt még ilyen jó a nyaralásom mint a tavalyi! De ami a legjobb, hogy 9 nap múlva vagyis július 13-22ig megint ott leszek!!!icon_smile.gif Mondjuk azért olyan embereknek nem ajánlom akik pihenni mennek oda:D fõleg éjszaka..ott akkor indul be az élet! Lányoknak kb minden ingyen van:D Belépõt is csak az Omilosba kellett fizetni...de azt hiszem megérte...(L) Tavaly 3szor voltunk a Cocusba ami igazi turista-egyveleg mindenféle fajta zene megy amit kérünk a Dj-tõl tehát a 100 forintnak 50 a felétõl a német román olasz GÖRÖG népzenékig minden elõfordul ott! Hihetetlen a hangulat! Mondjuk nekem az Omilos a szívem csücske de akikkel voltam inkább a Cocust választottákicon_biggrin.gif! De idén elsõ utam odafog vezetni! Voltunk még a Casa-ban is...hát igen..elég elit hely..nekem annyira nem jött be mint a másik kettõ de még ígyis 100 szor jobb mint magyarországon bámi ahol eddig voltam! Barátnõmmel most leginkább a Hoola Hoop vagy nemis tudom mi pontosan a neve szóval az a város szélén levõ szórakozóhely izgatja legjobban a fantáziánkat! Volt már ott valaki? Vagyis mi voltunk:D csak nem maradtunk mert messze volt és nem tetszett a szülõknek stb... de milyen ott a buli? Remélem olvassa valaki ezt aki pl ugyanabban az idõpontban lesz ott amikor énis! Akinek bármi kérdése lenne, vagy akáááármi vegyetek fel msnre: eperszirom@yahoo.com !
puszika icon_wink.gif

# 2181
FINÁNC
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34528 Üzenet linkje2007-07-04 18:11:31 

...de jó!!! nem kellett szemüveget felvennem, hogy elolvassam Juditka hsz.-át icon_lol.gif icon_lol.gif
# 2182
Dobodora
Aktív fórumos
Aktív fórumos
106 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34531 Üzenet linkje2007-07-04 18:23:25 

Sziasztok!
Mi is szerencsésen hazaérkeztünk. Sajnos felemás érzésekrõl tudok beszámolni. A látnivaló gyönyörû, de szervezési problémák vannak mind a Grand Tours, mind a kinti utazási irodáknál.
Kezdõdött a kiutazással, a busz olyan utasokat vett föl, akiknek nem velünk kellett volna jönni. Így a Hõsök terén megkezdõdött a fergeteges csere-bere. Biztosan élvezték a csomagos emberek a buszok közötti kószálást. Ez viszafelé annyiban módosult, hogy volt egy család akit ott kellett hagynunk, majd jön értük valaki címen. Remélem már õk is szerencsésen hazaértek. Gondolom Erici sem volt elragadtatva attól az ülõhelytõl amit õ kapott. De errõl gondolom õ majd részletesen beszámol.
Az irodák minden hibát hárítanak, sûrû bocsánatkérés közben. Jó magyar szokász szerint senki nem felelõs a történtekért.

# 2183
Dobodora
Aktív fórumos
Aktív fórumos
106 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34535 Üzenet linkje2007-07-04 18:26:49 

Aztán jött a rohanás, mindenhová mindig rohantunk. Csak azért, hogy két és fél órával a Grand Toursos busz hamarabb hazaérjen, rettentõ rövidre szabták a pihenõ idõket. Ée persze nem volt rirka, hogy 5 busz áll meg egyszerre (csak konvolyban képesek haladni?), kb. 3 WC-re. Évek múlva is az lesz a legerõsebb élményem Görögországról, hogy mindig rohantunk valahová, s ha nem akkor éppen egy WC elõtt sorakoztunk.
# 2184
Dobodora
Aktív fórumos
Aktív fórumos
106 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34536 Üzenet linkje2007-07-04 18:31:11 

Fakultatívból voltunk a Meteoráknál, Myrával egyet értek. Mi aranyat vettünk és ikont jó áron.
Olympos-i kirándulás, szintén nagyon nagy élmény volt (leszámítva a rohanást). Érdemes a Zeusz kádjáig sétálni a kanyonban, megéri a látványt.
Hajókiránduláson is részt vettünk, nem a kalózoson. Egy csendes partszakaszra az Olympos lába alá vittek bennünket, jó társaság jött össze.
Skiatoszon mi nem voltunk, csak akikkel utaztunk, nagyon tetszett nekik, bár az út kicsit hosszú.
Athént nem érdemes innen északról bevállalni, azt inkább Tolóból vagy onnan a közelbõl.

# 2185
Dobodora
Aktív fórumos
Aktív fórumos
106 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34537 Üzenet linkje2007-07-04 18:34:33 

Napernyõt mi vittünk, de Panosnál egy hétre 2 Euroért lehet bérelni. Ventillátor 2 Euro /nap, ad árengedményt, mi 10 Euroért kaptuk meg a teljes idõszakra.
Caravelben jó a szállás, egyszerû, tiszta, minden van ami kell. Panossal mindent meg lehet oldani. Utazás miatt is jó, mert ott tesz le a busz és ott vesz fel. Nem kell menni érdeklõdni, és csúcsforgalomban nincs séta a csomagokkal, mint azt tették többen kedden is ....

# 2186
Aladina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
108 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34538 Üzenet linkje2007-07-04 18:34:42 

Üdv. a hazaérkezetteknek!!!

Hát mit mondjak... nem túl felemelõ élmények. A Grand tours-ot eddig mindenki dicsérte, most dobodora csalódott bennük. A Caravel milyen volt??? Kérlek mesélj, mert odamegyünk majd mi is! Azért nem vettétek ám el a kedvünket, tutira felejthetetlen nászútunk lesz ott (vagy így, vagy úgy... icon_biggrin.gif )

# 2187
Dobodora
Aktív fórumos
Aktív fórumos
106 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34539 Üzenet linkje2007-07-04 18:36:51 

Összegezve: szép látnivalók, kellemes klímájú üdülõhely, de aki igényes az ne buszos utazást válasszon. Mi most tettük elõször próba képpen, lett élményünk bõven. Jó utat a most indulóknak és olyan remek idõt mint nekünk volt.
# 2188
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34540 Üzenet linkje2007-07-04 18:41:39 

Vannak ám itt élmények. Sajnálom, hogy néhány dolog csalódást okozott, de néhány hét múlva úgyis csak a szép dolgok jutnak az eszetekbe.
Az ezután indulók úgy induljanak neki az útnak, hogy velük ez már nem fog megtörténni. Ha mégis megtörténne, keressétek a dolog jó oldalát. icon_wink.gif
Fakultatívokra pont a rohanás miatt nem megyek soha. Igaz, én könnyen beszélek, mert az utóbbi években kocsival járunk nyaralni. Így a fakultatív programokat magunknak szervezzük.

# 2189
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34542 Üzenet linkje2007-07-04 18:48:19  Válasz a #34539. hsz-ra Előzmény #34539

Mi csak a görög esten voltunk. Nem Larisszában vanLeptokaryaba volt, de ez részlet kérdés. Mi elõtettek hétfõn voltunk. A mûsor az elment nem volt vele baj, aranyosak voltak a táncosok, de a kaja az nagyon pocsék volt.Én csak szuvlakit kértem a szakácstól, erre mindenbõl rátett a tányérra. Hát nem vagyok egy kövér alkat nem tudom honnan gondolta, hogy befalok mindent. A szuvlakit nem lehetett elrágni, volt egy szelet hús, ami büdös volt, a csirkemell az talán ehetõ. Legjobb volt a tzatziki krumplival nekünk. Az õszibarackok amik elõttünk voltak, posadtak voltak. Nekem 70 eurot így nem ért meg. De lemondhatom, hogy ilyenen is voltunk. icon_wink.gif
A Grand torussal nekünk annyi bajunk volt csak, hogy az idegenvezetõ kislányok és fiú, nagyon nem tudott semmit. Kérdeztük, pontosan hol van a waterland hát nem tudta megmondani. Zeus kádját elmagyarázni szintén nem tudta. Így ezek lemaradtak. zeusoék mondták el nekünk, hogy hol van, mert azon a napon voltak õk is az Olymposon fent mint mi. Jövõre így idegenveztõ nélkül is megtaláljuk. icon_lol.gif

# 2190
Dobodora
Aktív fórumos
Aktív fórumos
106 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34544 Üzenet linkje2007-07-04 18:53:06 

Aladina!
Caravel jó volt mi a másodikon a 17-esben voltunk. Ez hátsó udvar felé néz , emiatt csendesebb ,mint az utcai front. A szonszédokat ígyis-úgyis lehet hallani, ha fáradt vagy tudsz nyitott ajtó mellett is aludni. Mi is megtettük, és volt velünk egy hatéves gyermek is.
Ventillátort béreljetek Panostól, fõleg ha megint 40 fokok lesznek. Szunyogírtót vigyetek, mert õ csak készüléket ad, ezért jó ha lesz nálatok lapka vagy folyadék. Ezt kint is meg tudod venni. Szobák jók, senem kicsi, se nem nagy.
Ami kicsit gázos: ha buszosok vagytok hazafelé, akkor kilenctõl elhagyjátok a szobát. Ha lementek még fürdeni, akkor sósak lesztek, így le kell zuhanyoznotok, ha nem csináltok semmi különöset ,akkor is jó még indulás elõtt (nekünk du. 5 óra volt) tusolni. Ez kicsit bajos lesz, mert két szállodányi emberre (Byllis+ Caravel) van egy-egy zuhanyzó (WC és tusoló egyben). Apró bosszúság ugyan , de néhámy óra elteltével már érezni fogod a súlyát. Megoldás: türelem.
Caraveltõl ne féljetek, barátságosak, mindenben segítenek, Panos egy úriember.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 145 146 147 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu