Úgy volt idén mi is odamegyünk vissza, de a család mást szavazott meg!
Igaz maradunk Hellas földjén!
Még ami eszembe jutott, hogy van egy nagyon jó kis vendéglõ, Theo vendéglõje, ahol mindig örülnek hogy ha magyar vendég téved be hozzájuk!
Az elmaradhatatlan ouzo és a desszert is ajándék náluk!
Csak javasolni tudom!
És szinte az összes vendéglõt!
Tavaly úgy jártunk, hogy amit vittünk kaját, azt haza is hoztuk!
És megéri robogót bérelni! Hihetetlen élmény! Olyan helyre is "eltévedtünk" ahová kocsival biztos hogy nem mentünk volna!
Bea!
Ami a templomot illeti, mi is mindig onnan indultunk ki !
Sziasztok!
Nei Poriból szervezetten el lehet jutni Mükéné-Korinthosz-Epidauroszba? Mert eddig semmilyen magyar utazási iroda Nei Poriból induló fakultatív programjában nem láttam.
Köszi
Zeora
Zeora!
Tartok tõle, hogy ezt egyik irodánál sem fogod megtalálni, de ne legyen igazam. A fakultatív utakat pedig nem is a magyar irodák szervezik, hanem a kinti társirodák. Ha ez nem fedi a valót gondolom Bea kijavít.
Azért gondoltam, hogy nem lesz ilyen kirándulás, mert errõl a részrõl az Atháni út is elég hosszú, az általad leírt nevezetességek meg még messzebb vannak. De ha béreltek autót bevállalhatjátok, de nem lesz egy rövidke kirándulás.
Én valóban nem tudok, róla, hogy Nei Poriból indulna ide iroda által szervezett fakultatív út. Nagyon messze van. Ha Athénba nem más nemzetiségûekkel mennénk, oda sem lenne elég jelentkezõ. Én ezt szívbõl sajnálom, mert kihagyhatatlan, ha vki görög földön jár. (és érdekes, hogy a románoknál viszont olyan nagy az érdeklõdés, hogy már sokszor nincs elegendõ hely számukra) Sajnos még Delphibe sem jött össze soha egy busznyi jelentkezõ.
Szóval ez a Korinthoszi út esetleg önállóan valósítható meg, de nem sétagalopp, az biztos!
Mivel idén a családdal megyünk nyaralni így õk választottak!
Az "idõsebb korosztállyal" Thassos szigetére megyünk, a "fiatalokkal" pedig Vrasnara!
Már nagyon várjuk mi is!
Lehet lököttnek tartotok de már szinte számolom vissza a napokat!
Van még egy programlehetõség, igaz, hogy nem Nei Porin, de mellette Platamonason. Az utolsó napokban fedeztük fel mi is! A Platamonasi kikötõbõl lehet "sétahajókázásra" menni. Van napközbeni, ha jól emlékszem olyan 5 órás és esti hajókázás, ami 2 órás volt!
Mi az esti órákban voltunk, nagyon hangulatos és romatikus!És egyáltalán nem drága! Az esti ha minden igaz olyan 8EUR/fõ volt a napközbeni meg talán 20! Az utóbbi tartalmaz egy ebédet is!
Ha még eszembe jut vmi, természetesen megírom!
Szerintem is nagyon messze van Nei Poriból az elképzelt uticél. Inkább menjetek jövõre Tolóba, onnan minden utazási irodának aki oda utaztat van fakultatív útja a felsorolt helyekre. Sokkal közelebb van, és nem olyan fárasztó, ráadásul mivel több az idõ, többet láthatsz és nem kell rohanni.
A Platamonasból induló hajókirándulásra Nei Poriban is be lehet fizetni. A parti sétányon esténként van egy kis stand, ahol néhány fiatal lány szokott üldögélni. Itt van kiplakátolva a hajókirándulás, és náluk lehet jelentkezni.
Az ezekkel az utakkal kapcsolatban felmerült problémákban, panaszokban sajnos a helyi idegenvezetõ nem tud segíteni. Csak megbízható helyre fizessetek be, mert fordult már elõ csalás. Eltették a pénzt, de az út természetesen nem indult.
Egyébként tavaly a nagy érdeklõdésre való tekintettel már tervben volt, hogy az Evi Tours is indít az idén egy BBQ-s hajókázást. Én remélem, hogy sikerül megvalósítani. Bár tegyük hozzá, Skiathossal össze sem hasonlítható egy ilyen program...
Teljesen igazad van!
De kár lenne ezt az élményt kihagyni!
Skiathossal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert nem voltunk, de akik voltak csak dícsérték!
Skiathost az idén mi sem hagyjuk ki az biztos. Tavaly elbaltáztuk a dolgot, szakadó esõben indultunk útnak, de egész nap esett, így Volosból át sem mentünk. Na majd most!
Lassan nekünk is tervezni kell a kirándulásokat. Mi már szinte mindent láttunk a környéken, de vannak kötelezõ programok, mint pl. az istenek lakhelye. De biztos vagyok benne, hogy a fõbb látnivalókon kívül vannak még csodás dolgok arra felé. Jó lenne ha segítenétek ebben.
Nem tudom pontosan melyik topicban olvastam itt a Hellászon, de arról volt szó, hogy melyik hajóúton jár az étkezés, és melyiken nem. Szerintem ezt biztosan közlik elõre (ha idegenvezetõvel megy, akkor még a tájékoztatónál), szóval nem igazán érheti az embert meglepetés.
A Skiathosi hajóúton (tehát aki Leptokáriáról, Paraliáról, Olympic Beachrõl, vagy Nei Poriról, szervezett kirándulásként jön) nincs étkezés az árban.
Ez egy egész napos program. Reggeli indulás után autóbusszal megyünk a kikötõbe (mi Nei Poriról Amaliapoliba, vagy Achilioba). Ezután kb 2,5 órás felejthetetlen hajóút az Égei-tengeren zenével, tánccal. Majd városnézés Skiathos fõvárosában (amit mindenkinek látnia kell!!). A hazafelé tartó úton kikötünk Koukounaries Beachen, ahol kb 2-3 órát strandolunk, majd vizicsatával, tánccal fûszerezve fojtatjuk az utat a kikötõbe.
Este érkezik a sok mosolygós arcú, kellemesen fáradt turista vissza Nei Poriba! Én panaszkodni még senkit sem hallottam. Sõt, mindenki vissza akar menni!!
Én ugyan az Evia szigetén lévõ Pefkibõl hajókáztam át Skiathosra, de az is felejthetetlen élmény volt. Szerintem vétek kihagyni ezt a gyönyörû szigetet. Maga a fõváros is olyan hangulatos a szûk utcácskáival, és pazar a kilátás az óratoronytól. Koukounáries finomhomokos tengerpartja pedig szerintem Európa legszebb strandjai közé tartozik.
Bocsi, hogy kicsit off voltam, de szerintem ide tartozik valahol.