Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 151 152 153 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Kakadu | #93810 Üzenet | 2009-03-29 15:54:12 | Válasz a #93802. hsz-ra
Vaszilikivel nekem az a bajom, hogy mindentől messze van. Ez persze egy szubjektiv vélemény, másnak más a szempontja. mi a strandok közül Pefkuliát és Kalamitsit preferáljuk, attól pedig Vasziliki nagyon messze van, de pl. Lefkastól is, nekünk ezért (is) jön be Nikiana; középen van icon_lol.gif Lygia lehet még egy jó választás; csendes, jó helyen lévő település, minden könnyen megközelíthető.
  Kristin1 | #93843 Üzenet | 2009-03-29 19:59:46 | Válasz a #93810. hsz-ra Előzmény #93810
Mi Ligiában voltunk tavaly, csak azért nem ajánlottam christinének, mert azt mondta, olyan helyre szeretne menni, ahol szép a tengerpart. Hát Ligiában - szerintem - nem szép. Még Nidriben is szebb a strand.
De abban egyetértek, hogy nagyon jó kiindulási pont Ligia, amúgy meg egy aranyos kis falu, nem bántuk meg, hogy ott volt a szállásunk, de akinek számít, hogy helyben milyen a strand, és nem akar minden nap kocsiba ülni és menni, ahogy mi tettük, az ne válassza Ligiát.
  Kónyu | #93866 Üzenet | 2009-03-29 22:14:57 | Válasz a #93843. hsz-ra Előzmény #93843
Ha szabad nekem is szavazni a "gödör aljára", szerintem a 2 toronymagas esélyes: Nikiana, Ligia. Nidri sokkal ezek után jön, amit sokan összemosnak Stenoval és Vlichoval, rendszeresen olvasok olyanokat, hogy Nidri partján milyen gusztustalan az a partszakasz, ahol a hajójavító-stégek vannak, pedig azok Nidritől délre az említett partokon vannak. Na, azok tényleg rondák, de épp azért nem is érdemes megemlíteni őket, mert arra főleg csak átutazóban jár a túrista.
  Kónyu | #93868 Üzenet | 2009-03-29 22:29:56 | Válasz a #93866. hsz-ra Előzmény #93866
Ja, és szerintem kiindulási pontnak a legjobb Nidri és Vassiliki - előbbiből a hajóutak például a legelérhetőbbek (nem beszélve a környező kis szigetekről, mint pl. Meganissi), valamint a Geni túloldalán lévő pici csodaöblök, míg Vassilikinek a délutáni "szörfös szél" miatt is sok a látogatója, és innen a legkönnyebben megközelíthető a déli világítótorony, Porto Katsiki, Gialou, Kastri, Aghiofili, és még pár "apróság". És ebben a 2 városban van leginkább lehetőség egy kiadós esti tipikus görögös nyüzsire.
Nidri Lefkada esti életének egyébként a központja.
  TréfaRépa | #94183 Üzenet | 2009-04-03 09:13:53 | Re:
kónyu írta:
Nidri Lefkada esti életének egyébként a központja.

Meg tudom erősíteni icon_biggrin.gif
  TréfaRépa | #94184 Üzenet | 2009-04-03 09:18:29 | Re:
firkamano írta:
Nikiana és Nidri környékén szeretnénk motort bérelni,

valakinek esetleg van valamilyen tanácsa? Melyik a már bevált kölcsönző?

Kakadu,
jól sejtem, hogy ti nem szoktatok bérelni ilyet, mert végig saját autóval vagytok?

A lényeg hogy ne hagyd magad átverni, az árak nem fixek, hanem fejről talál ki egy árat a kölcsönzős. Néha kérdezgetni is szoktak hogy honnan jöttél meg ilyenek, na ez azért van hogy kitalálja mennyit tud legombolni rólad icon_smile.gif Mivel rengeteg van, mindig mondhatod hogy jó, akkor átmész a túloldalra bérelni.
  Kakadu | #94191 Üzenet | 2009-04-03 10:48:30 | Re:
TréfaRépa írta:
A lényeg hogy ne hagyd magad átverni, az árak nem fixek, hanem fejről talál ki egy árat a kölcsönzős. Néha kérdezgetni is szoktak hogy honnan jöttél meg ilyenek, na ez azért van hogy kitalálja mennyit tud legombolni rólad icon_smile.gif Mivel rengeteg van, mindig mondhatod hogy jó, akkor átmész a túloldalra bérelni.

Nagyjából igazad van, de ezek a dolgok egyáltalán nem Görögország és nem motorkölcsönzős specialitások.
Az élet erről szól icon_lol.gif
  TréfaRépa | #94198 Üzenet | 2009-04-03 14:05:19 | Re:
Kakadu írta:
TréfaRépa írta:

Nagyjából igazad van, de ezek a dolgok egyáltalán nem Görögország és nem motorkölcsönzős specialitások.
Az élet erről szól icon_lol.gif

Ez igaz, de Nidriben konkrétan tudom 1-2 motorkölcsönzőről hogy simán nyomják a kettős számlázást icon_smile.gif
  Kakadu | #94213 Üzenet | 2009-04-03 16:56:40 | Válasz a #94198. hsz-ra Előzmény #94198
Az lernne az igazi etwasz, ha olyat mondanál, ahol nem.
De ha már itt tartunk; az is bebizonyosodott már pár éve a HOMER nevü cégnél, hogy olcsóbb a motor, ha csak beszédülsz az utcáról, mint ha a telepített idegenvezető segít icon_wink.gif
Ki érti ezt?
  Slayleigh | #94271 Üzenet | 2009-04-04 18:21:00 | Válasz a #92333. hsz-ra Előzmény #92333
Sziasztok! Igyekeztem a fórumot elejétől a végig és végétől az elejéig átrágni úgy másfél évre visszamenőleg.
A Delfinekkel kapcsolatban kérdezősködnék: Sokan láttatok már? Ha igen, merre keresgéljek? Láttam egy pár videot is a youtube-on, de biztosra szeretnék menni a keresgélésben. Valamint motorcsónakkal kalandozni mely szakaszokon érdemes? (mi Kalamitsiben szállunk meg)
Köszönöm előre is a válaszokat!
  Kakadu | #94276 Üzenet | 2009-04-04 19:13:41 | Válasz a #94271. hsz-ra Előzmény #94271
Delfinek: leggyakrabban Lefkada és Meganissi sziget között lehet látni (pl. a reggel induló kiránduló hajókról), majdnem a sziget végében, de biztosra soha nem lehet menni; vagy szerencséd van, vagy nem.
Motorcsónak: Nidriben több helyen is bérelhetsz és egy kifejezetten nagy területet járhatsz be vele (térképet adnak, hogy meddig szabad a pálya) de szintén a Lefkada - Meganissi sziget közötti területet, tehát a nyugati oldalra nem mehetsz vele - sztem nem is alkalmas rá, ott már nagyok a hullámok és ezek - még a 7 személyesek is - kicsik erre.
Ha már visszaolvastál, akkor bizonyára nem mondok Neked újdonságot; Kalamitsi egy kis falu a nyugati oldalon 1 bolttal és 1 tavernával, eszméletlen kilátással, de mindentől messze. Tipikusan az a hely, ahol jókat lehet iszogatni, beszélgetni és közben a naplementében gyönyörködni, de ennyi.
  Slayleigh | #94283 Üzenet | 2009-04-04 21:07:57 | Válasz a #94276. hsz-ra Előzmény #94276
Kedves Kakadu,

Köszönöm a gyors választ!
A bérlést mindenképpen kipróbáljuk majd!

Kalamitsivel kapcsolatban: igen, pontosan az általad felsorolt feltételekre mentem rá amikor az apartmant kerestem. Végülis 100%ig körbeírtad amire szükségünk lesz:-) Kocsival megyünk, tehát a távolság nem lesz nagy gond ha el szeretnénk menni másfelé is.
Nemrég visszaolvastam a frissebb hozzászólásokat is a vásárlási lehetőségeket érintően és nagyot nevettem amikor Döme írta hogy a húst beszerezni nehézkes Kalamitsin. - no problem, vegák vagyunk:-)

Sok infoval gazdagodtam amióta olvaslak titeket és lelkesen jegyzetelek továbbra is! De azért meséljetek még nyugodtan...
  Firkamano | #94318 Üzenet | 2009-04-05 16:49:48 | Válasz a #94276. hsz-ra Előzmény #94276
Sziasztok!

Kajakot szeretnénk bérelni, szerintetek van erre lehetőség?

Kakadu? Te biztosan tudod icon_biggrin.gif
  Kakadu | #94327 Üzenet | 2009-04-05 18:36:59 | Válasz a #94318. hsz-ra Előzmény #94318
Mintha Nidriben láttam volna, de a főesküt nem teszem le icon_redface.gif
  Kónyu | #94338 Üzenet | 2009-04-05 22:34:40 | Válasz a #94318. hsz-ra Előzmény #94318
firka!
Nidriben tényleg lehet bérelni kajakot, de remélem, van hozzá kondid, egy kajakozó múlttal rendelkező haver bérelt, de estére nem sok ereje maradt icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 151 152 153 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu