Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 2281
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Thoom
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56901 Üzenet linkje2008-04-13 11:36:27 

Szisztok!Még 107 nap és indulunk a vírusközpont felé. Az elõkirándulást már megtettük a Bakonyban.Azt kérdezném tõletek, hogy vannak-e Pargán magyaros ételek mert a gyerekek válogatósak?
# 2282
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56905 Üzenet linkje2008-04-13 12:37:11 

thoom írta:
...Azt kérdezném tõletek, hogy vannak-e Pargán magyaros ételek mert a gyerekek válogatósak?

Meg lennék lepve... Sartin bármi "magyarosat" megfõznek neked (jó pézért), de itt aligha... (Gondolom, nem a hamburgerre és társaira gondolsz...) Bizonyára apartmanba mentek; ott bármi finomat megfõzhetsz a csemetédnek...

# 2283
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56923 Üzenet linkje2008-04-13 15:35:05 

Pargán nincs magyaros étterem.
Nem tudom mennyire ismered a görög konyhát? A legtöbb kaja izleni szokott a magyaroknak is, ráadásul sokkal egészségesebbek az ételek, mint nálunk. Nem tudom, hogy egy jó suvlaki /saslik/, vagy gyros /fûszeres sült hús mindenféle finomsággal/, stifado /paradicsomos, zöldséges sült hús/, keftedes /görög fasirt/stb. mitõl ne izlene a srácoknak? Nem beszélve az isteni görög salátáról, tzadziki /joghurtos,fokhagymás, kapros, reszelt uborka saláta/ A tengeri herkentyûik már kacifántosabbak, nekem nagyon izlenek, de sokaknak nem.

# 2284
Thoom
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56925 Üzenet linkje2008-04-13 16:14:51 

Én imádom a görög konyhát de a akinek gyereke van az tudja hogy van 3 kaja amit megesznek azt hali.Majd megoldjuk vagy 10 napos böjtöt tartanak.Azt tudom, hogy én szeretnék sok érdekességet kiprobálni. icon_cool.gif
# 2285
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56929 Üzenet linkje2008-04-13 17:29:00  Válasz a #56925. hsz-ra Előzmény #56925

Ismerõs a téma. icon_lol.gif
Nekem már unokából is három van. icon_lol.gif
Általában a gyerekek 3 nap után fel szokták adni a böjtölést, hála a sok mozgásnak és a jó levegõnek. Viszonylag kevés éhenhalt magyar gyerekkel találkoztam Pargán. icon_lol.gif
Mire haza jöttök itthon is a görög kaját fogják Rajtad követelni. (az lesz a negyedik, amit hajlandóak megenni icon_wink.gif icon_lol.gif ).
Pargán nagyon sok kiváló étterem van. Ha visszaolvasol a topicban mindent tudni fogsz róluk. Parga kíváló terep a kulináris élvezetek számára is.

# 2286
Sziszó
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56939 Üzenet linkje2008-04-13 18:33:23  Válasz a #56838. hsz-ra Előzmény #56838

már csak 53 nap és irány Parga!! Azoktól kérdezném akik tavaly voltak Pargan, hogy kb: mennyi költöpénzre számítsak? Ajándékot nem igen akarok vásárolni.
# 2287
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56940 Üzenet linkje2008-04-13 19:45:55  Re:

sziszó írta:
már csak 53 nap és irány Parga!! Azoktól kérdezném akik tavaly voltak Pargan, hogy kb: mennyi költöpénzre számítsak? Ajándékot nem igen akarok vásárolni.

Mi tavaly késõ õsszel voltunk Pargán.
Nagyon nehezet kérdeztél. icon_confused.gif Kérdés, hogy mik az igényeid. Csendes starndolós nyaralást akarsz, vagy inkább bulizós, utazósra vágysz?
Akarsz e autót bérelni? Mennyi idõre mész? Hányan mentek? Az élelmiszer árak kb. az itteni nem olcsó, mondjuk sarki kis boltok árainak felelnek meg. Van termék , ami olcsóbb, van ami drágább.
Ha nem akarsz mást, mint strandolni és nem igen akarsz tavernában enni, akkor kb. annyit költesz, mint itthon. Tájékoztatás képpen mi ketten két hetet voltunk és négy napra béreltünk autót. Kétszer vacsoráztunk tavernában és kevés ajándékot vettünk. Voltunk hajóval a Paxos-Antipaxos kiránduláson. Még hazafelé a Free Shopban is vásároltunk és összesen szûk 600 eurót költöttünk, de ennél sokkal kevesebbõl is ki lehet jönni. Mi inkább az apartmanban ütöttünk össze egyszerû, gyors kajákat, vagy menet közben ettünk egy gyrost, vagy suvlakit. /ajánlom Pargán a 33 nevû éttermet 1,80 a gyros és a suvlaki és nagyon finom/.
Nem tudom sikerült e segíteni?
Még azt mondom tüzetesen olvasd át a topicot sokféle árat meg fogsz tudni belõle. Ha kérdésed van szívesen válaszolok.

# 2288
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56954 Üzenet linkje2008-04-14 00:38:49  Válasz a #56939. hsz-ra Előzmény #56939

Sziszó! Mi is szeptember elején voltunk Pargán. Azért írom le én is a mi tapasztalatainkat, mert mi autóval voltunk, és hárman.
Mi kb. 960 euróval indultunk el itthonról, de abból már odafelé tankoltunk, dínárt és dénárt váltottunk.
14 napig voltunk utazással együtt, és mi is voltunk a Paxos-Antipaxos hajós úton, átmentünk komppal Korfura, 3x ebédeltünk tavernában, plusz 3-4x gyrost is vettünk Pargán, plusz ajándékokra is költöttünk.
Mindennap úton voltunk az autóval, ha jól emlékszem 3x tankoltunk (kb. 30-35 euróért)
Szóval fejenként mi is kb. 300 eurót költöttünk, tankolással együtt.
Szerintem hasonlóan Joszáékhoz.

Nem szûkölködtünk, viszont mi is általában fõztünk valamit az apartmanban, nem mindennap tavernáztunk.
De ez tényleg csak tájékozódásra jó, hiszen annyiféle igény van egy nyaralás alkalmával, más korosztály, mások a kikapcsolódások.

Remélem Ti is jól érzitek majd magatokat!!? icon_lol.gif icon_lol.gif

# 2289
Eszter79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
169 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56979 Üzenet linkje2008-04-14 12:47:24 

Sziasztok! Többen is írjátok hogy szoktatok fõzni nyaralás alatt. Mi sem tömött pénztárcával megyünk, már annak is nagyon örülünk, hogy egyjáltalán kijutunk. icon_lol.gif Inkább kirándulásra fogunk költeni. Néhány ötletet kérnék, hogy mit szoktatok csinálni. icon_question.gif Szeretjük az egyszerû, házias ételeket, zöldésges tésztákat.
# 2290
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#57020 Üzenet linkje2008-04-14 17:49:47  Válasz a #56979. hsz-ra Előzmény #56979

Szia Eszter! Akkora fõzéseket nem szoktam csinálni, mint itthon, inkább egyszerû kis zöldségleveseket (én nagyon "leveses" vagyok), egytálételeket. Rakott dolgokat, akár krumpliból, tésztából.
Szoktam kivinni füstölt tarját, vagy pulykacombot, ezeket jól fel tudom használni krumplihoz is, tésztához is. Tavaly vittem tortellinit, amit kifõztem, és sajtos szósszal leöntöttem. Nagyon finom volt!

Zacskós dolgokat nem igazán viszek, nem szeretjük az ízét!

De ez már szerintem kicsit off! Inkább írjunk a "mit vigyünk magunkkal topicba" vagy a fõzõsbe!

# 2291
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#57024 Üzenet linkje2008-04-14 18:05:22  Válasz a #56979. hsz-ra Előzmény #56979

Szia Eszter79!
Mi a fõzést úgy oldjuk meg,hogy itthol amikor fõzõk pl:pörkölt,brassói,töltött káposzta,rántott husi,káposztás tésztára káposzta vagy bármi amit szeretünk,egy adaggal többet fõzök és lefagyztom zacskóba így oda kint csak felmelegítem köretet fõzök hozzá és késsz nem kell dobozolni,a zacsi meg eldobható.Soha nem engedett még ki a fagyasztot pulyka sem.Nem állítom ,hogy ez jó de nállunk még mindíg bejött.Eltervezzük elõre,hogy kb mennyit szeretnénk étteremben vacsorázni és ennek arányában csomagolok.

# 2292
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#57028 Üzenet linkje2008-04-14 18:22:00 

Eszter79 írta:
Sziasztok! Többen is írjátok hogy szoktatok fõzni nyaralás alatt. Mi sem tömött pénztárcával megyünk, már annak is nagyon örülünk, hogy egyjáltalán kijutunk. icon_lol.gif Inkább kirándulásra fogunk költeni. Néhány ötletet kérnék, hogy mit szoktatok csinálni. icon_question.gif Szeretjük az egyszerû, házias ételeket, zöldésges tésztákat.

Szia Eszter!
Amit most írok, azt a drágább helyeknél szoktam csinálni, és Parga sajnos ezek közé tartozik! Én mindig viszek magammal az alapvetõ fûszerekbõl, amit gyakran használunk, mert az könnyû és kevés kell, és nem érdemes ott venni egy egész csomaggal. Ugyanez vonatkozik a cukorra, sóra, (esetleg egy kis liszt a rántáshoz), teára, kakaóra, mert azokból nem fogy el egy csomag, és ha kint veszed - vagy hazacipeled (de kint drágább), vagy ott hagyod. Viszem a nescafét, mert az kint elég drága (vagy cipelheted a kávéfõzõt), és mindig viszünk ki egy nagyobb darab vákumos sonkát - tarját vagy combot. Ezt azért szeretem, mert gyorsan lehet belõle sütni akár egy szelet fûszeres sült húst, akár sajtot süthetünk rá, jó hagymával vagy tojással is, de akár pörkölt vagy brassói félének is meg lehet csinálni. Gyakran veszünk gyrost, suvlakit elvitelre, és otthon csinálunk hozzá még salátát, körítést. Senki sem szereti a drága nyaraló idejét a konyhában tölteni, ezért ilyenkor jönnek a tasakos levesek és a krumplipürépehely is icon_redface.gif . Valamint az általad említett tészta (az nem drága) - bármivel, na és a jó kis paprikáskrumpli icon_biggrin.gif . Vihetsz szalámit, kolbászt ha szeretitek, mert az kibírja az utazást, és itthon jóval olcsóbb, de sokat nem érdemes, mert az ember úgyis elcsábul a görög ételektõl.
De ezt csak akkor érdemes cipelni, ha nincs a közelben elérhetõ Lidl, Champion, stb.
Ha kocsival mentek, vagy szándékoztok bérelni, akkor kb. féláron lehet vásárolni a környezõ hypermarketekben, mint Pargában (így lehet hogy megéri, nyaralás elején szoktuk bérelni, jól bevásárolunk két hétre, meg a kirándulások is olcsóbbak így).
Ha csak Pargára vagytok utalva, akkor jó a buszmegállónál lévõ International, ott érdemes a mélyhûtõbe belesni, volt kilós keftedes, és tyropita meg spanakopita is, amit otthon gyorsan meg lehet sütni, és mégiscsak finom görög kaja. Ott láttunk olcsóbb sajtokat is.
Olcsóbb árfekvésû még a Coop, az Atlantis. És a Dallas, de ott figyelni kell, mert átvernek (pl. akciós 1+1 ajándék - a kasszánál megmagyarázza, hogy az kettõ, mert úgysem tudsz görögül, aztán kedvesen a szádba tol egy ajándék savanyúcukrot).
Mi inkább a halételeket hagyjuk a tavernára, de van aki azt is szívesen megcsinálja az apartmanban.
Érdemes még figyelni a pultokban a kimért tzadzikit, padlizsánsalátát, stb, az így olcsóbb. Konzervet mi nem szoktunk vinni, de kint szoktunk venni dolmadest, gigantest, és van náluk egy fajta finom húsgolyó valamilyen szószban - egy kis körítéssel, salátával ezekbõl is pazar lakoma lehet.
A Sakisban árulnak a háziak a kertbõl ami éppen van, de ha korán bementünk a városba láttunk nénikéket a terményeikkel, az is olcsóbb volt így.
A pékséget keressétek meg, olcsóbb, mint az üzletek, reggelire finom a görög kalács narancsdzsemmel!
Na és a cserépedényes görög yoghurtot sem érdemes kihagyni! icon_lol.gif
Nagyon jó nyaralást kívánok! icon_biggrin.gif

# 2293
Thoom
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#57046 Üzenet linkje2008-04-14 21:25:31 

Sziasztok! Most már Énis megéheztem icon_lol.gif Egy kicsit más téma az Acheron-folyóhoz hogy érdemes menni autóval?Nemtudom hogy kell elképzelni felkell menni ahonan ered vagy közben mekell állni vagy gyalog menni és Pargátol merre van? icon_eek.gif
# 2294
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#57052 Üzenet linkje2008-04-14 22:08:00 

thoom írta:
Sziasztok! Most már Énis megéheztem icon_lol.gif Egy kicsit más téma az Acheron-folyóhoz hogy érdemes menni autóval?Nemtudom hogy kell elképzelni felkell menni ahonan ered vagy közben mekell állni vagy gyalog menni és Pargátol merre van? icon_eek.gif

Szevasz Thom!
Pargából dél felé fordulva Morfion községnél térsz a Prevezai útra. Glykinél kell letérni az útról. A községen áthaladva már csak a feliratokat kell követni és párszáz méter mulva éred el az Acheron folyó forrásvidékét. Ahol elértétek a folyót le tudtok parkolni. Itt ki van táblázva többféle túristaút. Mi egy darabig a folyó festõi partján haladtunk, majd az út beletorkollott a folyó medrébe, illetve a folyóba. Itt tovább haladva egyre szûkülõ folyóvölgy szurdokká szûkül. A viz nagyon hideg, de egy idõ után meg lehet szokni. Fürdõcipõt érdemes vinni /Kint 7 euróért vettünk/ mert nagyon kavicsos az alja.
Érdemes az utat Mezopotámo falu felé folytatni és megtekinteni a Homérosz Odysszeájában is említett /Ephürai/ Nekromanteion josdát.
Tovább haladva Preveza felé Zalongo faluhoz érkezünk. Innen kb 5 km.-es hegyi erdei úton érkezünk az ókori Kassiopé romjaihoz. Ez simán belefér egy napi kirándulásba. Mi is így voltunk.
Üdv: Josza

# 2295
Sziszó
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#57064 Üzenet linkje2008-04-15 06:41:08  Válasz a #56954. hsz-ra Előzmény #56954

Köszönöm szépen a válaszokat! Az általatok elmondottak alapján fogok dönteni. Én úgy gondoltam, hogy viszek kajcsit amit ott csak melegíteni kell. (mind a ketten a párommal szakácsok vagyunk) A zacskós dolgokat utáljuk. De ugy tervezem, hogy egy pár taverna is belefér. Inkább a kirándulásokra akarunk költeni. De már borzasztóan várom a nyaralást, még 51 nap van hátra!!!! Nagyon megfertözött ez a topic!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 152 153 154 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu