Drága Valcsikám, örök hálám a képekért!!!!
Erre a fakultatívra érdemes lenne befizetni, nagyon tetszik ez a kis török városka is, érdemes lenne megnézni.
És ott mit lehet csinálni? Csak várost nézni? Szabad program van, vagy viszik az utasokat a nevezetességekhez?
többen írtátok, hogy ha máshová utaztok, az olyan, mintha "megcsalnátok" görögországot... ezt valahogy én is így érzem. kiegészítve azzal, hogy úgy vagyok vele, hgoy egy évben csak egyszer van pénzünk elmenni nyaralni, és tudjuk, hogy ha Görögországot választjuk, nem érhet csalódás.
na idén úgy jártunk, hogy mindenképp meg akartuk nézni Horvátország legdélibb részét: Dubrovnikot és környékét. meseszép hely volt, megérte elmenni, de amint hazaértünk, tudtuk hogy VALAMI hiányzik, amit Dalmáciában nem tudnak, Görögországban viszont megtaláljuk mindig. így kerültünk 2 hónap nagyon kemény spórolás után Thassosra - a konyhaszekrényünkre pedig idén sem kerültek fel a szekrényajtók.
a konyhaszekrényünkre pedig idén sem kerültek fel a szekrényajtók.
Szia Mia!
Ha eddig jó volt a konyhaszekrény úgy ahogy van, ezután is jó lesz. Majd lesz ajtaja, ha már fáradtak lesztek az utazáshoz. Vagy csinálja meg a párod, mert úgy sokkal kevesebbe kerül. Az asztalos munkadíjából legalább egy hetet pihenhetsz a tengerparton.
Meg tudlak érteni. Nekem is hiányérzetem volt, ha "megcsaltam" Görögországot. Sajnos én is munkával keresem a kenyerem, és ezért nekünk is csak évi egy nyaralásra futja. Igaz, ezt is a már esedékes lakásfestés bánja. Majd csak összejön valamikor annyi pénz, hogy mind a kettõ kijöjjön belõle. A nyaralásomról viszont nem vagyok hajlandó lemondani, mert ki tudja meddíg bírom erõvel az utazást.
Évente legalább egy hét nyaralás mindenkinek kell. Lehetõleg külföldön, minél messzebb az otthontól, hogy a minden napi gondok ne érjenek utól.
A felújítások ráérnek. Ha nem, megoldom saját erõbõl, legfeljebb tovább tart (és jóval kevesebbe kerül). Havi egy szobát kifestek, mire eljön a nyaralás ideje készen is leszek.
Mi egyénileg voltunk, de a szervezett utaknál felviszik a népet egy kisbusszal a szélmalmokhoz, amik egy dombtetõn állnak. Ezután ugyan azzal a busszal egy "gyárba" viszik a túristákat, ahol gyönyörû arany ékszereket készítenek. Itt lehet vásárolni is (ha van pénzed). Innen vissza lehet menni a busszal a kikötõbe akár egyénileg, akár a csoporttal, de itt már szabadprogram van. Szóval nem érdemes befizetni fakultatívra, mert a kisbusz az ingyenesen járja be az elõbb említett utat, tehát nem vagy ráutalva az idegenvezetõre.
Van egyébként bazár (a jó áru drága), nézelõdhetsz a várban, vagy sétálhatsz a kikötõben, és az utcákon. Sok-sok üzlet és kajálda van a kikötõ környékén, kb. olyan árakkal mint a görögöknél.
Legutóbb kvalcsi szerkesztette (2006-10-26 10:17:25), összesen 2 alkalommal
Szóról szóra ugyan így érzek én is Görögország iránt. A környezetem persze nem érti, hogy miért mindig ide megyek, miért nem nézek meg más helyeket is. Mondjuk õk még soha nem voltak Görögországban, ezért is nem tudnak megérteni.
Mivel nekem is egy évben csak egy nyaralásra telik, így azt olyan helyen szeretném eltölteni, ahol tudom, hogy nem érhet csalódás. És ez a hely Görögország.
Persze én is szeretnék világot látni, más kultúrákat is megismerni, de ahhoz nagyon-nagyon sok pénz kell és nekem az sajnos nincs.
Szerintem még mindig Görögország az egyik legmegfizethetõbb hely és meseszép, nem lehet benne csalódni.
Nem tudok kiszeretni belõle.
Két éve mindig úgy kezdem el tervezgetni a nyaralást, hogy na most nem Görögbe megyek. Aztán nézem a kínálatot és ezt ezért húzom ki, a másikat azért és a végén mindig Görögországnál kötök ki.
Ebbõl tanulva jövõre nem is nézelõdök másfelé. Szeretnék jövõre egy kis szigetre eljutni, mert azok tényleg sokkal hangulatosabbak.
Remélem összejön, bár ez függ majd az utitársaimtól is.
Nekem épp most mondta az egyik barátnõm, hogy õ biztosan inkább a lakásfelújítást választaná.
Nem vagyunk egyformák. Én is inkább a nyaralásra költöm azt a pénzt. Ezek adnak olyan élményt, amit semmi más!!
Ha nyernék a lottón, akkor sem vennék több szintes luxusházat. Csak egy kis szolidat és az összes többi pénzbõl bejárnám a világot!