Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 241
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121561 Üzenet linkje2009-11-17 10:16:52  Re:

Eutimeia írta:
H.apci, ezek HIHETETLENÜL gyönyörű képek!!!!
Alig várom a tavaszi szünetet, mert kedvet adtál, hogy ide is elmenjünk!
Remélem, összejön... icon_lol.gif
Még! Fotókat!
Timi

Lehet, hogy nem követted az előzményeket, de csak náhány napra voltunk Bledben, s onnan kirándulgattunk.
Az összes (publikus) fotót megtalálod itt: https://szlovenia.h-apci.digifotoalbum.hu

# 242
Eutimeia
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121556 Üzenet linkje2009-11-17 01:13:43  képek

H.apci, ezek HIHETETLENÜL gyönyörű képek!!!!
Alig várom a tavaszi szünetet, mert kedvet adtál, hogy ide is elmenjünk!
Remélem, összejön... icon_lol.gif
Még! Fotókat!
Timi

# 243
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121553 Üzenet linkje2009-11-16 21:55:46  Re:

szepeva írta:
H.apci!
Most vettem csak észre a jobbnál jobb képeidet. Ügyesen oldottad meg a szállás kérdését.
Áruld el, a 2. és 3. kép a Vintgar-kanyonban készült, vagy csak valami nagyon hasonlatos helyen?
Éva

A szállás szerencsére bevált; kicsit ütött-kopott, régies, de tiszta és kényelmes volt, a terasz pedig az asztallal, székekkel és a pazar kilátással aranyat ért. Kaptam állandó parkolóhelyet is a ház előtt, ami ott nagy kincs volt.

Igen, az a Vintgar-szurdok. icon_razz.gif A képek alatt megadott linken lévő fotóalbumomban a képek alatti feliraton (vagy a kis képeknél a képre mutatva megjelenő feliraton) látszik, hogy hol készült a kép. icon_wink.gif

# 244
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121551 Üzenet linkje2009-11-16 21:39:54 

timba írta:
Szia H. apci!

Nagyon szépek a képeid, lehet hogy a tavasszal megnézzük, most télen nem mernék nekivágni az útnak. Na és még mindig lakásfelújítok, tele a hócipőm, és üres a zsebem icon_sad.gif , de azért vágyakozni szabad icon_smile.gif icon_smile.gif .

Csak most vettem észre a „villámgyors” válaszod. Jól elbeszélgetünk... Nincs valami székely beütésed? icon_biggrin.gif

Székelyek kártyáznak a kocsmában. Bejön egy kutya, erre megszólal az egyik:
- Bejött a kutya!
Egy-másfél óra múlva a kutya kimegy. Az előbbi ember megszólal:
- Kiment a kutya!
Ismét eltelik egy jó bő óra, amikor a kutya megint bejön.
- Bejött a kutya - mondja a szokásos ember.
Egy óra múlva megszólal egy másik:
- Most kártyázunk, vagy beszélgetünk?

Oda csak szép időben érdemes menni (késő tavasz, kora ősz, esetleg nyár, kivéve persze a síelőket). A tél nálam is másról szól, de a hócipőmről nem nyilatkozom... icon_wink.gif

Sokszor az volt a benyomásom, mintha Ausztriában járnék; szinte mindenütt rend, tisztaság, ápolt környezet, virágözön, stb. Nem tudom, észrevetted-e a képek között a Triglav Nemzeti Park gondozóinak szellemes, humoros, bemutató célzatú kis produktumát. icon_confused.gif Ez egy nagyobbacska kőből készült tortaszelet a sziklahasadékban sebesen róhanó Soca "folyó" partjára helyezve, amin jól látható az üledékes kőzet rétegződése, éppen úgy, mint a krémrétegek a tortában. Hát így is lehet... icon_razz.gif

# 245
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121544 Üzenet linkje2009-11-16 15:04:52  Válasz a #118725. hsz-ra Előzmény #118725

H.apci!
Most vettem csak észre a jobbnál jobb képeidet. Ügyesen oldottad meg a szállás kérdését.
Áruld el, a 2. és 3. kép a Vintgar-kanyonban készült, vagy csak valami nagyon hasonlatos helyen?
Éva

# 246
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121522 Üzenet linkje2009-11-15 16:02:36 

Szia H. apci!

Nagyon szépek a képeid, lehet hogy a tavasszal megnézzük, most télen nem mernék nekivágni az útnak. Na és még mindig lakásfelújítok, tele a hócipőm, és üres a zsebem icon_sad.gif , de azért vágyakozni szabad icon_smile.gif icon_smile.gif .

# 247
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118725 Üzenet linkje2009-10-03 12:37:16 

timba írta:
Nocsak-nocsak útra fel icon_wink.gif , én már évek óta nézegetem Szlovéniát, közel is van és szépnek is tűnik, de még nem indultunk neki. Légyszi jól nézd meg, és mond el nekünk hogy mit láttál icon_smile.gif...

Hamar eltelt ez a néhány nap. icon_cry.gif Kissé borúsan indult, de aztán gyönyörű idő lett. icon_smile.gif Sok szépet láttunk, előzetesen jól válogattunk; hihetetlenül szép és néha hajmeresztő hegyi mellékutakon is jártunk. icon_rolleyes.gif Villámlátogatásnak szántuk, és ebből ennyi éppen elég is volt. Persze más, ha valaki túrázik is... A Triglav Nemzeti Park és környéke sok szépséget rejt! icon_wink.gif

Ha valaki többet is szeretne látni: https://szlovenia.h-apci.digifotoalbum.hu

# 248
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118097 Üzenet linkje2009-09-25 12:17:19 

h.apci írta:
...Na jó, akkor legyen; szombaton indulás, lesz, ami lesz... icon_wink.gif icon_rolleyes.gif icon_lol.gif ...

...és lett, pedig még el sem indultunk! icon_evil.gif icon_rolleyes.gif Régóta kinéztem egy kis apartmant Bled központjától 10 percnyire, ami még azért jó helyen van és elviselhető az ára is (mert amúgy a normálisabbaknál iszonyú árak vannak). Írtam hamar, s válaszolt is: sorry, tataroznak... icon_eek.gif Csak tanulságul írom le, mert másnak máshol is bejöhet... icon_confused.gif Írtam gyorsan jópár helyre, ami szimpatikus - és persze drágább - volt, de úgy, hogy megírtam, mit keresek és mit tudok adni érte, van-e "last minute" ajánlata. Bevált! Kaptam egy 3-ágyas apartmant a főutcán, a vízparttól 3 percre, külön hálószobával, terasszal, kilátással a várra, 50 helyett 30 EUR/nap áron; sokkal jobb, mint a korábbi! icon_wink.gif Hát így jártam... icon_lol.gif

# 249
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118033 Üzenet linkje2009-09-24 16:52:43  Re:

szepeva írta:
Nekem csak ilyenre sikeredett...

Na, hát ez az... icon_rolleyes.gif Te legalább túl vagy rajta! icon_wink.gif Én meg már lerágom a tíz körmöm, ha hegyek környékére készülök, mióta tavaly tönkretette az időjárás az egyhetes tiroli kiruccanásunk (bár annak is megvolt a maga szépsége); előbb haza kellett jönni... icon_evil.gif Remélem, most megússzuk! icon_confused.gif

# 250
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118025 Üzenet linkje2009-09-24 15:13:07  Válasz a #118024. hsz-ra Előzmény #118024

Bohinj meg a nem kifejezetten szép időben ilyenre!

# 251
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118024 Üzenet linkje2009-09-24 15:05:43  Válasz a #118022. hsz-ra Előzmény #118022

Nekem csak ilyenre sikeredett.

# 252
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118022 Üzenet linkje2009-09-24 14:09:29 

timba írta:
Nocsak-nocsak útra fel icon_wink.gif... Légyszi jól nézd meg, és mond el nekünk hogy mit láttál icon_smile.gif...

Na jó, akkor legyen; szombaton indulás, lesz, ami lesz... icon_wink.gif icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

# 253
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117929 Üzenet linkje2009-09-22 22:51:05 

Nocsak-nocsak útra fel icon_wink.gif ,én már évek óta nézegetem Szlovéniát, közel is van és szépnek is tűnik, de még nem indultunk neki. Légyszi jól nézd meg, és mond el nekünk hogy mit láttál icon_smile.gif .

Nagyon szerettük a céklalevest főtt tojással, főleg a másnapos gyomorra icon_razz.gif

# 254
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117927 Üzenet linkje2009-09-22 22:34:37 

timba írta:
Szia H.apci!
Mit ne mondjak, nem semmi amit végbe visztek egy nyáron icon_biggrin.gif , már nagyon régen voltunk Zakopaneban...

Akkor alig merem leírni, hogy ugrásra készen állunk egy szlovéniai villámlátogatásra - Bled, Bohinj és a Triglav körbejárása, persze Ausztrián keresztül, hogy két még nem ismert kisebb hágó is benne legyen; csak a megbízható jó időt várjuk, de ha nem lesz, akkor elhalasztva...

Rá sem ismernél Zakopanera... Nagyot fejlődött, s nem mindenben előnyére. Nagyszerű vendéglők is vannak már; nem muszáj káposztát vagy céklát enni (indításnak be is kaptam egy grillezett csülköt, s lecsúszott némi Zubrówka is icon_wink.gif icon_redface.gif )... icon_lol.gif Az őskorban (60-as évek icon_rolleyes.gif ) volt, hogy egy évben háromszor is ott voltunk túrázni, s csencselésből fedeztük a költségeket icon_redface.gif , de talán erről már volt itt szó... icon_confused.gif

# 255
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117925 Üzenet linkje2009-09-22 21:51:21 

Szia H.apci!
Mit ne mondjak, nem semmi amit végbe visztek egy nyáron icon_biggrin.gif , már nagyon régen voltunk Zakopaneban és télen, mi lovas szánon ültünk, Krakkó, Katowice, kedvenc helyeink, de nyáron még nem láttuk. Inkább ősszel és télen voltunk ott, a képek mint mindíg szépek,szeretem az ottlakó embereket, remek házigazdák és vendéglátók.Sok barátot ismertünk ott meg, még nálunk is voltak vendégségben, de a távolság és az idő elsodorta őket.Az ottani építészeti stílus, és a fából épült házak melege, mindig lenyűgözött.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 16 17 18 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu