Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 241
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ancsika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12650 Üzenet linkje2006-07-26 13:14:48 

Igen. Bármilyen érvényes magyar diákigazolványt elfogadnak.
Amikor belépõt váltassz odaadod és elmondod, hogy Magyarországról jöttél. Néhány helyen megkérdezték, hogy Magyarország EU tag-e mi pedig helyeseltünk és már adták is az ingyenjegyeket.

# 242
Bosska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12697 Üzenet linkje2006-07-26 20:22:12 

Szia Zumike!
Igen mi is busszal megyünk és a nassos apartmanba foglaltunk szállást. Jó nektek ti már hamarabb élvezhetitek a tengert meg azt a sok látványosságot.
köszi hogy írtál, kár hogy nem szept-ben jösztök.
Majd mesélj.

# 243
Bosska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12698 Üzenet linkje2006-07-26 20:25:51 

Szia nagyhoho!
Mi is már csak egy 4 személyest kaptunk a párommal, de legalább csak a kétszemélyes árat kell kifizetni.
hol lesz a szállásotok? Mi a nassos apartmanba leszünk.
Ti hárman mentek? Pici gyerek a harmadik. Bocsi ha indiszkrét vagyok, csak nagyon szeretem a gyerekeket. Remélem lesznek sokan Tolo-ba.
szia.

# 244
Mexx19
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12711 Üzenet linkje2006-07-26 23:14:13 

Sziasztok!
Ancsika!
Ezt nem mondod komolyan, hogy ingyen mehetünk mondjuk az Epidauruszhoz??????Hát ez hihetetlen. De szuper. Ezt az oldalt ki kell majd nyomtatnom, mert a többiek nem fogják elhinni. Mi mindannyian diákok vagyunk, és ez nagyon jó hír most. Köszi, hogy leírtad. icon_smile.gif
Zumike!!!Hogy számolom-e??NANÁ!!!!!icon_smile.gif Már összeírtuk ki mit vesz, mit fõzünk...stb.
Vojandi!!!
Jelentem, elolvastam a beszámolókat. icon_smile.gif icon_smile.gif Azt hiszem, nagyon meg fogja könnyíteni a nyaralásunkat. Ja, és megnéztem a nyaralásos képeidet is. Gyönyörû helyeken jártatok. Nálunk is lesz vagy három fotóaparát, úgyhogy lehet majd én is teszek fel képeket. Már ha lehet. Nemtom hogy mûködik ez.

# 245
Nagyhoho
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12726 Üzenet linkje2006-07-27 08:41:28 

Szia Bosska !

A mi szállásunk a Thetis apartmanházban lesz. Az Ibuszt nem érdekli, hogy csak hárman leszünk a 4 személyes apartmanban, a teljes árat kellet fizetni. A szállás ára nem fõ/éj, hanem apartman/hét módon lett megállapítva, ezért kellett annyit fizetni. Nem vagy indiszkrét, eltaláltad a harmadik "utas" a három és fél éves kislányunk. Ez lesz az elsõ közös túránk, remélem jól fogja bírni az utazást. A tengerre már nagyon kiváncsi, naponta kell a régi fényképeket nézegetni amik Toloban készültek. Szinte minden este a korábbi üdülések során gyûjtött kagyló és csigaházakkal játszik, és minden reggel Görögországba akar indulni.

# 246
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12740 Üzenet linkje2006-07-27 11:49:59 

Szia Mexx19!

Na látod, hogy volt haszna elolvasni icon_smile.gif Örülök, hogy hasznodra lett. A kéepeket nagyon könnyû feltenni a foróalbumba, errõl találsz leírást a topikok között "képek feltöltése...stb" cím alatt.
Most már lassan jön a zsongás, ugye? icon_smile.gif Az ember minél többet ud a helyrõl, annál inkább rá van izgulva. Nekem most tök fura, hogy a nyaralás már mögöttünk van. icon_sad.gif

Andi

# 247
Mexx19
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12756 Üzenet linkje2006-07-27 12:30:55 

Andi!
Igen, már tiszta lázban vagyok. Mondjuk nemcsak Tolo miatt(de legfõképpen azért), hanem mert pénteken szüleimmel megyünk Horvátba. Már sokadszorra megyünk oda. De mondtam nekik, hogy az idén "lecsekkolom" Görögországot, és akkor jövõre velük is oda megyünk. Csak az a baj,hogy nekünk fiataloknak még buli egy 20-24 órás autóút, de nekik nem biztos....Tehát marad a repcsi. Arra meg én nem vagyok hajlandó felülni. icon_smile.gif icon_confused.gif

# 248
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12760 Üzenet linkje2006-07-27 12:35:20 

Mexx!

Esetleg, ha van kedved olvasd el az off topikban , az egyéb utazásaink topikot, abban éppen azon vitázunk, ki mért nem akr repülni, de a téma abból indult ki, hogy össze akartuk hasonlítani a horvát nyaralást a göröggel. Talán hozzászólnál valamit te is icon_smile.gif
Biztos vagyok benne, hogy Görögország nem fog csalódást okozni!!! icon_smile.gif

andi

# 249
Nyugiba
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13352 Üzenet linkje2006-08-03 18:48:09 

Szervusztok!

Utólag is köszönöm a hasznos tanácsokat, amikkel hozzájárultatok július 6-16 közötti utunk sikeréhez.

Az eddigiekhez én csak annyit tennék hozzá, hogy családosan hatan utaztunk autóval és szerencsére kisebb bosszúságoktól eltekintve minden nagyon jól bejött nekünk.

Megjegyzéseim:
A tanácsok szerint a határokon bõven váltottunk helyi valutát, amit visszafele a költségek ismeretében "el lehetett tankolni". Egyszer egy szerb kapunál "véletlenül" 100 dénárral kevesebbet adtak vissza, különben bejött a nagyjából kiszámolt helyi valutával fizetõs taktika.

Nekünk kényelmes, kellemes és végig érdekes volt a leutazás úgy, hogy odafele 6-kor indultunk Pestrõl, helyi idõ szerint este 10-re értünk a Meteorák aljába (Kalam(p vagy b)aka). Ott elõre lefoglalt szállodában aludtunk és másnap délelõtt kényelmesen megnéztük a nagy kolostort. 13 óra körül indultunk és este 7 körül értünk Tolóba. A szállás elfoglalása után még fürödni is volt egy kis idõnk. Visszafele elõbb Thesszalonikibe mentünk fel. Városnézés, stb. után egy szintén elõre foglalt szállodában aludtunk és helyi idõ szerint 9h15-kor indultunk és este 8-ra értünk Pestre.
Útközben csak tankolni/vécézni no meg a határokon álltunk meg, a sebességhatárokat 10% tûréssel betartottuk. Sehol nem maceráltak emiatt a rendõrök, pedig láttuk õket több helyen is.

A látnivalók közül mi egy bõ fél napot szántunk Mükénére, amit nem bántunk meg. Nem mondom, kell egy kis fantázia és türelem (no meg angol nyelvtudás) a jól megtervezett sétakörút feliratainak végigolvasásához, de szerintünk (16-22 éves gyermekek, 4x-es szülõk és 75 éves nagymama) megérte ennek a hihetetlen helyszínnek a felfedezése. Ezenkívül jártunk még Nafplióban (egy fincsi és drága vacsorával a tengerpart közeli hangulatos utcácskában), Epidavroszban, Korinthoszban és Athénban. Az egyetlen problémát a korinthoszi vár (Akrokorinthosz) jelentette, mert egyrészt valódi túracipõ kell hozzá, másrészt a hatalmas területen elterülõ romokon a kilátáson kívül semmi érdemleges útmutatást nem találtunk. Ráadásul csak du. 15-ig van nyitva.

A nemzetközi diákigazolvány nálunk is mûködött (a 2 20év körüli gyermekünk mellett komoly összeget spórolt nekünk). Budapestieknek megéri a Mûegyetem K épületében kiváltani, mert ott nem sokan vannak.

Ha bármiben segíthetek egy hasonlóan örömteli túrában, jelezzetek.

Bocsi, hogy egy kicsit hosszú voltam.

# 250
Nyuszkó2
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13390 Üzenet linkje2006-08-04 15:23:35 

Sziasztok!

Az index fórumról kerültem ide. Ott 2005. tavaszától az utolsó hozzászólásig olvastam Tolóról.
Aug. 12-én érkezünk Athénba repülõvel, Toloban lesz a szállásunk. Autót szeretnénk bérelni, de itthonról utazási irodán keresztül elég soknak tûnik.

Tudtok ajánlani kölcsönzõt, valamilyen infóval szolgálni kölcsönzõkkel kapcsolatban?

Elõre is köszönöm.

# 251
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13397 Üzenet linkje2006-08-04 19:56:00 

Szia Nyuszkó!

Athénban a reptéren 6 kölcsönzõ sorakozik egymás mellett. Mi tavaly a Hertznél béreltünk egy Ford Fiestat, napi 30 Euro volt az ára. Elég húzós igaz. Plusz, kaució is van!!!

Idézet:

"Loholunk a Hertzhez. Leadjuk a vouchert, az ügyintézõ elmagyaráz szépen mindent angolul és kér 300 Euro kauciót, amitõl nyomban megkönnyebbülünk, mert a katalógusban az áll, hogy 500 Eurót kérnek. Még egy Eurót sem szívesen hagytunk ott, de mégis százszor szívesebben ezt, mint az amúgy nem létezõ kreditkártyánkat. Így mi már erre a célra elõre szeparáltuk az 500 Euro készpénzt és most örülünk, hogy így 200-zal több marad a nyaralásra. Aláírunk mindent, a fickó odaadja az autókulcsot és állítja, hogy tele van tankolva, majd nekünk is így kell visszaadni. Elindulunk a Hertz parkolójába. Nem éppen kicsi, a 400-as helyen áll az autónk: szürke új típusú Ford Fiesta. Örülünk neki, rosszabbra számítottunk. Van benne rádió és légkondi is...."

Sajnos nincs jobb ötletem, ha bementek Athénba valami közlekedési eszközzel, ott sem hiszem, hogy sokkal olcsóbban találtok. Talán akkor találtok olcsóbban, ha elmentek Tolóba busszal és ott béreltek elõször autót. A nevenincs kölcsönzõkkel lehet alkudni, hogy x nap után olcsóbban adják...

Andi

# 252
Nyuszkó2
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13478 Üzenet linkje2006-08-07 12:11:33 

Szia Andi!

Köszönöm a válaszod, de nem olcsó a Hertz. Utazási irodán keresztül ajánlottak nekünk egy hétre autót kb. 65-70 ezerért. Ennél lejjebb szeretnénk menni.

Az index fórumra jött válasz ott az Europcart- és az Avist ajánlották a repülõtérrõl. Árakat még nem tudok, nem informálódtam.

Nyuszkó

# 253
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13479 Üzenet linkje2006-08-07 12:53:11 

Az Athéni reptéren van Europcar, Avis, Sixt, Budget, Hertz és még egy hatodik kölcsönzõ is. Ahol kijössz a csomagokkal, ott állnak az irodák, rögtön egymás mellett.
Szerintem nézelõdja neten árak után.

Vagy a reptéren érdeklõdj:

Telefon: (0210) 353 00 00
Fax: (0210) 353 22 84
E-mail: airport_info@aia.gr
Internet: www.aia.gr

"Információ:
hat információspult van a fõterminálban (Tel: (0210) 353 00 00); kettõ az érkezési oldalon és négy az indulásin. A Greek National Tourism Organization (GNTO) (Tel: (0210) 353 04 48, 327 10 07) irodája az érkezési oldalon található."

Andi

# 254
Tmajer
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13487 Üzenet linkje2006-08-07 16:39:03  Aeolus

Sziasztok!
Tudtok-e valamit az Aeolus utazási irodáról, érdemes e velük utazni?
Viszonylag elég olcson dolgoznak csak még újak és ezért egy kicsit félünk tölük.
Elõre is köszi!

# 255
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13497 Üzenet linkje2006-08-07 20:44:56 

Szia tmajer!

Én még nem, de az ismerõseim közül többen is utaztak velük és mind elégedettek voltak. Amúgy az utazási irodával kapcsolatos kérdéseket légyszi az utazási irodák címû topikba írd. Köszi. icon_smile.gif

andi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 16 17 18 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu