Szia Eszter!
Ha már busszal sikerült addig eljutni, miért nem béreltem a szigeten motort? Tele van kölcsönzõvel a város. Imádom nagyon-nagyon Parga-t, mert olyan hangulata van, hogy szerelem elsõ látásra, de életem egyik legnagyobb élménye Lefkada. Mi kétszer mentünk vissza. Az idén Korfu a cél, de a fiúk nálunk megkérdezték, hogy ugye oda is elmegyünk megint.
Szia Eszter!
Ez szerintem nagyban függ, hogy mikor indul a buszotok, bemegy Preveza-ba is, és hány megálló van addig. Mi autóvan nem egész egy óra alatt értük el a szigetet. Sajnos ez a két nap csak arra volt elég, hogy a nyugati oldalt nézzük meg, és azt is csak felületesen. Porto Katsiki volt az elsõdleges cél, de megálltunk több helyen, kis falvakban, volt amelyik kísértetiesen hasonlított Thassos-ra, talán, mert a turizmus szele még annyira nem járta át. Az albumok között névre rákeresel (gyorslista) 16.o. ahol van pár fotó Lefkadaról a pargai fotók között.
Mi is sok mindent tervezünk. Korfu az Aeolussal, legalábbis helyi járatokkal ahogyan néztem nem igen lehet eljutni idõtakarékosan, valószínûleg a Lefkadáról induló hajókirándulás is az irodával (Vioék is ezen voltak), mert engem a többi sziget is érdekel. De lehetséges, hogy aztán még visszamegyünk autóval is... Meglátjuk. Az Acheront sem szeretnénk kihagyni Zalongo és Kassiopé érintésével. Meg persze Paxos is... Rengeteg dolog van. Mi pont fordítva vagyunk, a motorral állunk hadilábon, még sosem motorozott egyikünk sem. Sajnos nyelveket sem beszélünk, de azért reméljük mindent meg fogunk tudni oldani. Ezért lenne jó ha idén egy talpraesett, megbízható idegenvezetõ lenne kint.
Köszi Anikó! Ebbe a melegbe sokat gondolok Pargára még nemvoltam ott de ugyérzem a sok informálódás közben a sok gyönyörû képek és beszámolók után mintha már mindent átéltem volna.remélem nem csalódok.
Köszi Anikó! Ebbe a melegbe sokat gondolok Pargára még nemvoltam ott de ugyérzem a sok informálódás közben a sok gyönyörû képek és beszámolók után mintha már mindent átéltem volna.remélem nem csalódok.
Jaj de gyönyörû ez a kép!!!!!!!!!!!!!!
Urbia, nagyon szépek a Lefkadás fotóid. Jó az ötlet, hogy ott béreljünk motort. Valószínû így azért megpróbáljuk. (Pargáról busszal, és ott motorral) Persze ez még attól is függ, hogy van-e hajnali járat. Nem tudom, hogy legközelebb mikor jutunk el arra a vidékre, ezért nem szeretném kihagyni. Köszi a segítséget.
Csincsi, látom nektek is van már rengeteg terv. Olyan szép az az egész vidék, hogy biztos nem fogunk unatkozni. A férjem elég jól boldogul az angollal, csak nem lopnak el minket. Ha kell, majd szívesen segítünk nektek is. De azért egy ügyes idegenvezetõnek én is nagyon örülnék.
Köszi Eszter! Vio annyira jó képek, mindenképp el kell mennünk megint!!! Csincsi a motorral kapcsolatban ne izguljatok, pár éve ültem én is fel, és görög volt az illetõ aki elkezdte magyarázni, hogyan is használjam. Mondanom sem kell kb 5 szót tudok görögül. Ez Sarti központjában volt.... felültem és mutogatott, hogy húzzam-húzzam...hát én megtettem a tõlem telhetõt, a karom 70 cm-rõl kb 140-re nyúlt, elég érdekes ívet vett fel a hátam....de kb 20 másodperc alatt már kinn voltam a fõúton.... Szegény azt hitte az életben nem lát többet. Semmi bajom nem lett , sõt azóta imádok egyedül motorozni.. Úgyhogy fel a fejjel!