Kedves aqilla!
Köszönöm a segítségedet, igazán viccesnek gondolod magad. Amerre én jártam, ott mindig akadt olyan hely, ahol a tulaj menye, felesége vagy akár a pincérfiú magyar volt és jó volt vele elbeszélgetni, sőt a gyerek elé magyar nyelvű étlapot tett. Nyilván Te az 5 éves gyereked elé pöri kérsz "azt eszed és kész" alapon! Gondolom ezerszer jártál már ott! Használható információra lett volna szükségem, de ha csak olyanok tudnak írni, mint Te, akkor inkább nem kérek belőle! Gondolom oviban a szalonna volt a jeled...
Jó utat és ha kiérsz ne felejts el az első napon pörit kérni mélytányérból, kovi ubival, hiszen Te magyar vagy, ezért mész oda!
Térképekhez hozzászólva:
Szerintem sem érdemes itthon térképekre pénzt kiadni. Illetve ha valaki kocsival akarja bejárni az egész szigetet akkor megfontolandó, de akkor is jobban bíznék a kint kaphatóban.
Mi csak Skala környékét fogjuk bejárni, azt is főleg gyalogosan, nem hiszem hogy ehhez kéne térkép, maximum nyomtatok majd itthon, vagy bolyongunk egy kellemeset
#1387582010-06-12 08:50:24 Válasz a #138748. hsz-ra
Ahol magyar a személyzet oda be sem megyek és ennek egészen nyilánvaló oka van: itt húzzák le legjobban az embert valami ócska csumival! Kedves érdeklődésedre pedig elmondhatom, hogy kössz, de a lányom is jól beszél angolul, nem szorul segítségre.
Szerintem ne itt veszekedjetek...
Jogos a kérdés, valóban egyszerűbb magyar nyelvű étlapból rendelni. Én még nem voltam Kefalónián épp ezért nem is tudhatom biztosra, de mivel nem egy jól ismert üdülőhely Magyarországon (én eddig bárkinek mondtam hova megyek idén, még nem is hallottak róla) nem hiszem, hogy magyarokra lennének specializálódva. Persze cáfoljanak meg, akik már jártak ott!
#1388142010-06-12 15:54:27 Válasz a #138784. hsz-ra
Nagyon pontosan behatárolható az a 15-20 görögországi helység, ahová nagy tömegben szállítják a buszos magyar túristákat, az sem titok, hogy a többség az anyanyelvén történő megszólalás esetén is kihívásokkal küzd.
Megnyugatatlak: Parálián és Sartiban is van magyar vendéglő Fradi zászlóval, Puskás fotóval és pörivel és viszonylag hamar meg is találják ezeket a műintézményeket honfitársaink, pláne ha a telepített idvez. ajánlja - nyilván nem szerelemből. És igen; vannak olyan a magyarországi szakmából kikopott (kikoptatott?) de feletébb kreatív "szakemberek", akik ott nyitnak honfitársaiknak vendéglőt ami nyilvánvaló előnyökkel jár: ott sokkal gyengébb az az adó vagy KÖJÁL ellenörzés, olcsóbb a munkaerő, tavasszal lemegy, ősszel hazajön és senki nem tudja itthon, hogy miből él olyan jól.
Egyszerű ez mint a fakocka
#1388282010-06-12 17:48:14 Válasz a #138744. hsz-ra
Szia. A Flamingo etteremben van magyar nyelvu etlap...sot, lehet, hogy azota, hogy en eljottem onnan, mar mas ettermeknek is van...Marcsi, az idegenvezeto, majd megmondja nektek.
Én nem találkoztam Skalaban egyetlen magyar nyelvű étlappal sem, sőt olyan sem, aki egyetlen szót is értett volna magyarul! Skalaban inkább angol vendégek vannak, ugyhogy meglepően jól beszélnek angolul, jobban mint azokon a helyeken ahol eddig voltam és jobban mint én magam! De ha kézzel lábbal magyarázol azt is megérti! Egy bárban például mi tanítottuk a pultos fiukat magyar szavakra! Ezen tényleg nem érdemes vitatkozni! Mindenki megtalálja amit keres, de tény ez nem egy magyarok által megszállt sziget egyenlőre, és remélem így is marad!
#1388902010-06-13 07:59:41 Válasz a #138748. hsz-ra
Nagyon remélem, ez a sziget nem AZ a hely!
Mert akkor sírva fakadok!
De ha egy kicsit is visszaolvasol, vagy mélyebben belemászol a szigettel kapcsolatos tudni valókba, akkor azt hiszem nyilvánvalóvá válik számodra is, hogy a szigetre eddig elég kevesen jutottak el, pár éve szervez igen borsós áron 1 utazási iroda repülős utat, és idén van először, hogy buszos turnus megy egy másik iroda által. Ergo: igen kevés magyar csapat járt még a szigetet, Skalaba pedig (eddig) csak 4 csoport ment le.
OFF
Egyébként meg ne itt vitázzatok.....kérlek.....a kovi ubis beszólás nekem tetszett és jogosnak találom, de vélhetőleg téged érzékenyen érintett és nem értetted a szavak hátsó mondandóját. Bár én sem érteném, ha nem olvasgatnék a neten több éve Görögországgal kapcsolatos fórumokat.
ON
Na de vissza a szigethez!
Ma délután már itthon lesznek Kriszti + Kónyu+ Leenee.....nagyon várom a beszámolójukat, fényképeiket, tanácsaikat, meglátásaikat.
Tudom, nekik most nagyon rossz lesz megszólalni, tegnap még ott, ma meg már itt.(((
Sziasztok!
Van-e esetleg a fórumon valaki aki már hazajött Skalaból, esetleg épp a Hermesben volt a szállása, esetleg épp valamelyik fsz.-i szobában,esetleg épp a 4-es vagy 5-ös szobában? (nem is vagyok igényes) Szóval szeretnék 1-2 dolgot kérdezni Tőle.
Egyetértek Mixboy kérdésével! Engem is érdekelnének a földszinti szobák! Mi a 6osban leszünk!
Nem zavaró, hogy lent van? Nem járkálnak nagyon mellettük? Be lehet látni?
Mixboy! Én 25én indulok ha hazajöttem és még nem késő szívesen beszámolok a szobákról
#1389122010-06-13 11:35:16 Válasz a #138906. hsz-ra
Köszi Anna!
Nem késő, és nagyon megköszönöm majd a személyes tapasztalatokat. Mi 24.-én indulunk, igaz majd csak szeptemberben.
De akkor két hétre, mint az utolsó négy évben, szinte napra pontosan. Én az utóidény híve vagyok.
Megjöttünk
Ma du. 6-kor értünk haza.Szobákat fotóztam teszek majd fel képeket róla.
De első körben mindenkinek ajánlom ,hogy vigyen:jó kést,dugóhúzót,konzervnyitót,konyharuhát.27-es szobában a következők voltak:egy lábos,kis fazék,serpenyő(használhatatlan) kotyogós kávéfőző,és egy vízforraló olyan állapotban,hogy jujjjjjj,egy két pohár ,evőeszköz.Szóval nem sok.A szoba nekem nagyon tetszett de nagy melegben az erkélyre nem lehet kimenni kb.13-ig süt oda a nap.Nekem a 24-es szoba tetszett a legjobban.Ja és ha még 1X mennék a szigetre szinte biztosan Samiban keresnék szállást,vagy Agh.Efimiában.
Skala partja kavicsos,gyorsan mélyülő,kivétel a sziklák környéke és az utáni partszakasz.
Majd még írok,jöhetnek a kérdések
#1389982010-06-13 21:55:02 Válasz a #138962. hsz-ra
Szia!
Egyik szemem sír (mert veletek érzek) másik meg nevet, mert kissé önző vagyok.
Sok minden érdekelne, de félek ez inkább OFF lenne, mint másokat érdeklő.
pl. 25-ös nem sarki szoba? Mekkorák a szobák pótágy szempontjából, milyen a pótágy a 27. és a 25. szobában?
A 25.-ösnél a teraszra mikor süt oda a nap?
Busz....és egyebek....stb., stb.
Ami saját kis hülye érdeklődés...így inkább priviben írom.
Ami vélhetőleg mindenkit érint és ha riviben kérdezném itt is le kellene írnod újból.
- Ithakára végül hogy mentetek és milyen volt?
- Minden bejelölt partot meg tudtatok nézni? (megtaláltátok?)
- Más öblöt is találtatok, esetleg szebbet, mint amit a google earth-on sejtettél, láttál?
- Tavernák, árak?
- Így már szezon első hetén is csak fagyasztott tengeri herkentyű volt, vagy most már megjelentek az éttermekben a friss árú is?!
- Lidli-t megtaláltátok, ott vásároltatok be?
- Az edények tényleg ilyen ramatyak, minden szobában?
- Wifi működött jól a szobában is?
- Légondi gondolom már kellett és azzal legalább minden rendben volt?
Egyelőre ennyi.)))))))))))))))))))))
#1390002010-06-13 21:57:35 Válasz a #138962. hsz-ra
Szia Kristi!
Köszönjük, hogy írtál, meg hogy rendelkezésünkre állsz:).
Engem az érdekelne így hirtelen:
Milyen a tenger, fürdés szempontjából? Mennyire hűl le az idő esténként?
#1390042010-06-13 22:10:57 Válasz a #139000. hsz-ra
A hőfok miatt nem kell aggódni!))
Wistanal van a minialkalmazások és én beállítottam az időjárás aktuális jelzését Kefaloniára....most aktuális kinti hőfok 24 C!!!!! és ott már 23.09 a pontos idő.
))))))))))))))