Killerlaca, Concord mind a kettő. A kicsié Concord Trimax, ez egy fokozatban dönthető (örökölte a tesótól), a nagyé Concord Lift Evo. Utóbbi nagyon sokáig jó lesz. Nem vagyok ülésemelő-párti, ebben meg tudja jól támasztani a fejét, ha alszik, és hát nagyon sokat véd is, ha arra kerülne a sor.
#1100212009-07-20 14:23:39 Válasz a #109922. hsz-ra
Szia Szirom!
Üdv újra itthon! Gondoltam,hogy már el is utaztatok,azért nem írsz
Milyen volt?
Az én kérdésem arra vonatkozott,hogy amikor még tavaly utaztatok és a kicsi 9 hós volt,na akkor mihez kezdtetek vele a parton?Mert ugye ebben a korban már nincsenek meg egyhelyben,de még nem is járnak és így a kúszás-mászás minden féle dolog szájbavétele egy kicsit megijeszt.
A kicsit mi hagytuk mászni, arra figyeltünk, hogy a szájába ne vegyen semmit. De mondjuk nálunk az annyira nem is volt jellemző. Pakolgatott a parton köveket, turkált a lapáttal, meg velünk fürdött, tehát kézben. Nem volt gáz egyáltalán. Még arra kellett figyelni, hogy ne szembe másszon a partra kifutó hullámal, mert simán elindult a víznek. Idén már nem.
#1100412009-07-20 17:49:57 Válasz a #109922. hsz-ra
Szia Szirom,
Megnyugtattál, mert nemsokára( 21 nap) indulunk mi is és ugyan ilyen üléseink vannak. Sokan kérdezték, hogy el merünk indulni autóval ilyen hosszú útra?
Igazán örülök, hogy jók az ülések szerintem nekünk se lesz rossz.
Ettika, jó ülések szerintem, a Trimax már lassan 5 éve áll a szolgálatunkban Van olyan kedves ismerősöm, akik frontálisan ütköztek, az 1 éves kislány ilyen ülésben ült és sérülés nélkül megúszta. Nekik a rendőrök is dicsérték az ülést.
Az indulás, hááát, mi máshogy számoltunk. Tavaly este fél 9-kor indultunk a Halkidikire, de a férjem azt mondta, ilyet többet nem csinál. Neki volt nagyon fárasztó, a gyerekeknek épp kezdődött az alvásidő, simán aludtak Macedóniág. Ellenben az egész éjjel vezetés nagyon fárasztó, és reggel 5 körül volt egy nagyon mély hullám, amikor alig láttunk. Én is ugyanezt éreztem (fönt maradok mindig vele, nehogy elaludjon). És azt mondja, hogy utána 2 nap kell mire összekapálja magát.
Most fél 5-kor indultunk hajnalban (4-kor akartunk, csak kicsit megcsúsztunk), 7-kor léptünk ki az országból, 15 órakor voltunk a macedón, 17 órakor a görög határon. Aztán Szaloniki alatt aludtunk, mert mi másnap mentünk tovább a Peloponnészoszra. Ez sokkal könnyebb volt, összehasonlíthatatlanul jobb. A gyerekek így is aludtak reggelig, aztán meg valahogy elment az idő. Duma, ének, nézelődés, megállások, aludtak is még egyet, szóval bírták.
#1100522009-07-20 19:11:05 Válasz a #110042. hsz-ra
Szia
Mi is úgy tervezzük kb. Én olyan délután 5 óra fele szeretnék indulni és így még délelőtt odaérnénk sartira. Mi a kislányunk miatt választottuk ezt az indulás mert kb 8ra érnénk a magyar határra.Ott megetetnénk tisztába rakás átöltöztetés és akkor alvás és ha minden jól megy akkor legalább macedonokig alukálna.
Killerlaca, Ettika, nem lesztek túl korán ott? Mert ha csak délben lehet elfoglalni a szállást, akkor el kell ütni valamivel a délelőttöt és az egy ilyen hosszú út után, fáradtan nem lehet könnyű. Ha előbb is be lehet költözni, akkor mondjuk nagyon jó az időzítés.
#1100642009-07-20 20:51:03 Válasz a #110053. hsz-ra
Szia Szirom
Nekünk annyiból jó lesz, hogy nővérem kint van és addig bemegyünk az ő apartmanjukba ott a pici is tud aludni rendesen meg le tudunk fürdeni...
Így akkor azt mondod jó az időzítés?Ez lesz az első autó utunk és egyből picivel szóval izgulok rendesen (bár ez annyiból jó lesz, hogy nem leszek talán annyira álmos mintha már rutinból mennék)
Mennyi idő alatt lehet leérni minden szabályt betartva?
Laca, szerintem ha van hol pihenni délelőtt, akkor jó az időzítés. Ha jól bírod az éjszakai vezetést, mert az tényleg nagyon fárasztó.
Idő: mi tavaly 3 autóval mentünk, úgy lassúbb szerintem, mert alkalmazkodni kell, bevárni egymást, egyszer egyik gyerek szomjas az egyik kocsiban, másszor a másiknak kell pisilni, mindig van valami. Az előnye, hogy nem vagy egyedül, ha akármi történik, együtt lehet tervezgetni, megbeszélni mindent, meg a hangulat is jó (amúgyis, de az egy más helyzet) tehát van sok jó oldala is a konvojnak. És úgy, hogy egy órát álltunk kifelé a határon, egy valszeg elment azzal, hogy Belgrádig köd volt, egy meg azzal, hogy Szalonikinél elkavartunk, 17 óra volt. Nem egész 1100 km. Az nagyon hosszú. Viszont akkor betartottunk mindent korlátozást. De idegőrlő 80-nal menni eléggé (a kocsi fogyasztásának viszont jót tesz:) ). Ráadásul sok a kint felejtett tábla, aminek nincs értelme, csak nem szedték be útépítés után.
Az idén 13 óra alatt voltunk Szalonikinél (Bp. fölül indulva), de ment a férjem rendesen. Viszont mivel világosban mentünk, hétfő reggel, délelőtt, alig volt forgalom, sokkal biztonságosabb volt, és lehetett látni messziről, ha rendőr volt, meg érdemes figyelni a helyi kocsikat is, mert ők tudják, hol vannak a mérőhelyek. Belgrád után így nem szaladtunk bele egy mérésbe, 60-as tábla volt a kivezető autópályán, de előttünk egy Jaguárral épp csak gurult egy helyi srác, gyanús volt és tényleg ott voltak és vagy 5 kocsinál töltögettek papírokat. Így Volos alól indulva (kb. 1300 km), a magyar határon 1,5 órás várakozással, szerbeknél egy rendes ebéddel, meg pesze több pelenkázással, pisivel, gyerekkajával 16 óra volt. Hozzátartozik az is, hogy kevesebb az útépítés szerintem, a macedónok elkészültek több szakasszal is, ami tavaly még váltott lámpával ment az építkezések miatt.
Ne izguljatok, a gyerekek hihetetlenül jól alkalmazkodnak, és érzik is, hogy mikor kell jófejnek lenniük. És akár egy 10 perces megállás is sokat tehet. Írtam feljebb a játszótereket, klasszak nagyon az autópályáknál, és a nagyobbaknál szinte mindnél van. Műanyag, nem túl magas csúszda, olyan kis várszerűek, talán rugós hinta is van, ha jól emlékszem, a talaj rekortánborítású és be vannak kerítve. Jól jön mindig.
#1100802009-07-20 22:03:51 Válasz a #110070. hsz-ra
Huuu köszi ez egy minden kérdésemet kimerítő válasz volt.
Innen győrből is kb 1300km.
Mi sem akarunk sietni sehova odaérünk amikor odaérünk.
Igen olvastam a játszóterekről. Úgy is nagy benzinkutaknál tervezem, hogy megállunk.Egyet-egyet nyújtózni.
Köszönöm a tartalmas leírásokat.
Ha eszembe jut még valami, akkor írók.
Szia Szirom!
Most mi is Peloponnészoszra (Tolo) megyünk és azon töprengünk, hogy egy úttal vagy két részletben valahol megállva, megszállva menjünk... Nekünk a kicsi 4 éves, a nagyobbak a sógoroméknál 10-11 évesek. Hogy tapasztaltad ez így jobb volt, hogy megálltatok, vagy az egy út volt a jó... Három autóval megyünk, mindenütt van váltó sofőr, de rendszerint egyedül szokták a fiúk levezetni a távot. Igaz, ilyen messze még csak én voltam. Jó pár évvel ezelőtt, akkor éjjel két órai alvással vezetem le a közel 1800 km-t.
Mi rendszerint este szoktunk indulni hat körül, arra gondoltunk, hogy reggelre valahol Makrigialos környékén lehetünk, egy jó kis só fürdőzős nap, némi pihenés után hajnalban indulnánk tovább és akkor kora délelőtt érünk Toloba. Ahol ismét irány a part addig, míg a szállást átvehetjük.
#1100832009-07-20 22:19:57 Válasz a #110082. hsz-ra
Berili, én a Peloponnészoszra egyhuzamban nem mennék le, mi nem vállaltuk be, és hát valljuk be, nagyon sok is lenne. Pedig az uram szeret vezetni, jól is vezet, gyorsan is, de tényleg sok. A tranzitszállásos topikban leírtam, hogy mi hol szálltunk meg útközben, mind a két helyet merem ajánlani, jó kis pihi lehet. Gyerekekkel különösen. Ha kérdésed van, nagyon szívesen válaszolok rájuk. Makrigialosba lefelé menet reggel (Methoni-alvás után) mentünk be, nekünk nagyon kedvesnek tűnt, visszafelé ott is akartunk aludni, de Athén után olyan útépítések voltak (dugók, egy sáv az autópályán, mint itthon kb.), hogy nem jutottunk eléggé északra, így lejjeb szálltunk meg, de nem bántuk meg azt sem. Kicsit hosszabb volt mondjuk így a visszaút.
Szia Szirom,
2,5 és 5 évesek a gyerkőcök. Komárom megyéből megyünk 2 autóval, nővéremék vonattal mennek mivel mávos dolgozók.
Az éjszakai vezetés nem lesz nagy gond, mert párom kamionos és éjjel szokott vezetni, ezért sajna a nagy melegben nem sokat tud pihenni.
Jobban szeret akkor menni, mert szerinte akkor nem olyan a forgalom.
Aludni én sem fogok mellette, tervezünk egy kis nézelődést ha görögbe vagyunk, megpróbálunk nem túl korán oda érni. Szerencsénkre tesómék is előbb oda érnek, míg mi kipihenjük magunkat, ők lefoglalják a gyerekeket.
Laca, hogy számoltátok az 1300at? mi 1400et néztünk.